Opublikowano 24 września 201311 l Ale jak na gola sd instalujesz rom to mozesz chyba wgrax soft z rootem included chyba, ze na nexusa takich nie ma. Nie orientuje sie.
Opublikowano 24 września 201311 l Czyli serwis zostaje. (pipi)a a kupilem go tydzien temu i moglbym zwrocic go ale jestem za granica i jak wroce to minie 10 dni
Opublikowano 24 września 201311 l Wyslij kurierem do rak wlasnych z potwierdzeniem odbioru. A ty michu nie placz tylko zaloz topic na android forum w stosownym dziale. Ktos cos moze doradzic. Edytowane 24 września 201311 l przez 2razyjot
Opublikowano 24 września 201311 l ODIN - narzędzie DO SAMSUNGA, więc odpada KARTA - NEXUS NIE MA WEJŚCIA Na 99% jest narzędzie do przywracania tzw factory image w trybie DOWNLOAD który ma 99% telefonów z Androidem. Nie wiem jak stoisz z angielskim - ja stoję dobrze dlatego nie znam polskich forum ani poradników - tu masz WSZYSTKO co jest potrzebne: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2010312 a czyste obrazy: https://developers.google.com/android/nexus/images Obrazy oficjalne, podpisane przez producenta nie mają roota i nie wymagają (nie powinny) zmian w bootromie itp. Dodatkowo np. w Samsungu nie nabijają liczników flashowań firmware'ów. Generalnie takie coś odratowuje z 90% "uwaleń" przeróżnych urządzeń z Androidem. Jak z angolem dobrze stoisz to XDA jest najlepszym źródłem informacji na ziemi ;-)
Opublikowano 24 września 201311 l No, czyli musi zrobić sideloada, czyli wsadzić obraz z romem na telefon poprzez cmd w windzie. To samo z One robiłem. Michaelis, jak zakończysz operację sukcesem, to się będziesz czuł jak haker xd. Edytowane 24 września 201311 l przez ragus
Opublikowano 24 września 201311 l Czyli co mam mozliwosc wrzucenia nowego roma bez roota i nie strace gwarancji jak cos sie u(pipi)ie? Jak z ta utrata gwarancji jest? Czytam ze jak sie odblokuje bootloader to juz pozamiatane.
Opublikowano 25 września 201311 l Nie wiem prawdę mówiąc. Największy problem to BRAK karty ale powinien być tryb DOWNLOAD w którym wysyłasz obraz z PC. Nie powinno być od ciebie wymagane, abyś go wrzucił na telefon przez ADB itp bo do tego potrzebujesz sprawnego w pewnych stopniu telefonu a tryb download działa na jeszcze niższym poziomie urządzenie. Nie żaden SIDELOAD, zwykłe NAND FLASH. Oczywiście stracisz absolutnie wszystko co na nim było. Możesz odblokować bootloader i zablokować go po flashowaniu. Ale nie jet też powiedziane, że się uda w ogóle, nie wiadomo co padło.
Opublikowano 25 września 201311 l Juz nawet nie moge go uruchomic w zaden sposob. Nie reaguje na nic, na podlaczenie do kompa tez. Takze zostal serwis chyba tylko sprobuje w sklepie go wymienic, w koncu tylko tydzien go mam
Opublikowano 25 września 201311 l wrzucił na telefon przez ADB itp bo do tego potrzebujesz sprawnego w pewnych stopniu telefonu Nie, wystarczy, żeby dało się wejść do recovery.
Opublikowano 25 września 201311 l No nie zawsze. Jak nandy są zwalone to recovery nie wystarczy czasem, przerabiałem to. Flashowanie w trybie nadpisu nandów potrafi unieszkodliwić bad blocki i wtedy telefon potrafi wstać. Ale... twój przypadek baaaaaaardzo przypomina mój z SGS3. Tzn, zawiesił się, zacinał, potem restartował się i po kilku godzinach wisiał na logu SAMSUNG i koniec. Recovery NIE DZIAŁAŁO, tylko download. A i download nie wykrywał modelu telefonu (powinien pokazać w trybie ODINA model na górze), było tylko puste miejsce. Serwis, przepychanki i werdykt - NANDy padł całkowicie, została 1 sprawna kość z której działa download, to malutka kość starszej generacji ale osobna i sprawdzona, mało awaryjna. No i wymianka płyty. Nie życzę Ci tego ale wygląda to podobnie. Jak się nie włączą to w twoim przypadku gwarancja, nie masz nawet jak baterii wyjąć żeby być pewnym że go resetujesz. Może tryb POWER+VOL UP się włącza? Czy nic?
Opublikowano 25 września 201311 l Zupełnie nic. VOL up i Vol down tez nie ehh a bylo tak pieknie, spróbuje powalczyc ze sklepem o wymianke, ale jak sie upra to i miesiąc moze to trwac, takze pewnie wysle do asusa i tyle.
Opublikowano 25 września 201311 l Nie zgadzaj się na naprawę gwarancyjną. Do 10 dni możesz zwrócić towar (10 dni to okres na złożenie oświadczenia, nie na wysłanie towaru zatem mail z potwierdzeniem odbioru powinien wystarczyć albo możesz poprosić małżonkę aby wysłała odpowiednie pismo z Polski), po okresie 10 dni masz niezgodność towaru z umową, która działa przez pierwsze 6 miesięcy (masz domniemanie istnienia usterki od nowości zarem nikt nie moze Ci wmówić, że sam zepsułeś) i dopiero po tym okresie trzeba bawić się w klasyczną gwarancję. W tym przypadku nie powinno być problemów i sklep nie powinien stawać okoniem - tablet nie jest ruszany, nie ma odblokowanego bootloadera, nie ma nawet roota, więc nie ma się do czego przyczepić (chociaż nawet jakby miał odblokowane jedno i drugie to i tak nie mają prawa odmówić naprawy gwarancyjnej, bo zabrania tego jedna z dyrektyw unijnych). Co do samego sprzętu - nie ma co grzebać. Android nie jest idealnym systemem ale szansa, że sam z siebie posypie się po kilku dniach użytkowania jest niespotykana. Wina leży po stronie hardware.
Opublikowano 25 września 201311 l Tylko czy to 10 dni nie dotyczy 'nienaruszonego stanu'. Wydaje mi sie ze zepsutego nie mozna oddac od tak i zwracaja kase. Kupilem przez net ale z odbiorem osobistym musialbym sie zaglebic w regulamin sklepu, czy nie maja kruczkow typu euro.com.pl. Facet z proline powiedzal mi ze tylko kurierem mialbym 10 dni a jak wzialem osobiscie to nie. Czyli co lepiej rzucic im pismo o niezgodnosci i chciec wymiane nie? Tylko ze z miech poczekam sobie.
Opublikowano 25 września 201311 l No jakby od razu nie działał to chyba możesz sobie zażyczyć wymianę u sprzedawcy. Teraz to nie wiem, pewnie serwis. Masz przecież telefon na gwarancji producenta no i muszą ci naprawić.
Opublikowano 25 września 201311 l Czyli co lepiej rzucic im pismo o niezgodnosci i chciec wymiane nie? Tylko ze z miech poczekam sobie.Tak i jako konsument to Ty wybierasz formę tj. czy chcesz naprawę czy wymianę. Czekasz na to 14 dni kalendarzowych i jeśli w tym czasie sprzedawca (nie producent) nie ustosunkuje się do roszczeń, to te zostają automatycznie uznane za pozytywnie rozpatrzone. Jeżeli sprzedawca, który otrzymał od kupującego żądanie określone w ust. 1, nie ustosunkował się do tego żądania w terminie 14 dni, uważa się, że uznał je za uzasadnione. Art. 8 ust. 3 ustawy o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie kodeksu cywilnego z dnia 27 lipca 2002 r. (Dz.U. Nr 141, poz. 1176 ze zm.) http://forumprawne.org/prawa-konsumenta/57401-poradnik-konsumenta-przeczytaj.html#post258216 <<< punkt II. Towar niezgodny z umową
Opublikowano 26 września 201311 l https://www.humblebundle.com/?utm_source=MadMimi&utm_medium=email&utm_content=Introducing+Humble+Mobile+Bundle+2%21&utm_campaign=20130925_m117325631_Carmageddon%2C+Punch+Quest%2C+Ravensword%2C+%26+more+in+Humble+Mobile+Bundle+2%21&utm_term=buy_png pewnie link źle się wkleił, ale wyszło nowe humble bundle na androida.
Opublikowano 26 września 201311 l mam problem z Galaxy S3, podłączam pod USB i chwile telefon jest wykryty i nagle znika nawet w trakcie kopiowania.
Opublikowano 28 września 201311 l Panowie, prosze o pomoc.. jest jakaś alternatywa dla skypa, dla połączeń rozmowów na lini telefon-pc? skype na androidzie to całkowita porażka(wogóle nie uruchamia sie) Edytowane 28 września 201311 l przez grabipl
Opublikowano 28 września 201311 l To chyba jednak z Twoim telefonem jest coś nie tak, bo Skype na Androidzie działa wyśmienicie
Opublikowano 28 września 201311 l no dziś ni z gruchy i pietruchy skype nawalił mi, wlazłem więc w google play i okazało sie, że nie jestem osamotniony z tym problemem(może dlatego, że dziś zaktulizowałem skypa)
Opublikowano 29 września 201311 l mam problem z Galaxy S3, podłączam pod USB i chwile telefon jest wykryty i nagle znika nawet w trakcie kopiowania. Zmien kabel usb bo ten co uzywasz pewnie pochodzi z zestawu z s3? Jesli to nie to przetestuj czy u kogos innego twoj telefon widzi bez problemu.
Opublikowano 29 września 201311 l Grabipl: Wejdź w ustawienia aplikacji, Skype i spróbuj wyczyścić dane. Reset fona i zobacz, czy się nie 'naprawilo'.
Opublikowano 29 września 201311 l mam problem z Galaxy S3, podłączam pod USB i chwile telefon jest wykryty i nagle znika nawet w trakcie kopiowania. Zmien kabel usb bo ten co uzywasz pewnie pochodzi z zestawu z s3? Jesli to nie to przetestuj czy u kogos innego twoj telefon widzi bez problemu. Tak pochodzi z zestawu s3...
Opublikowano 30 września 201311 l To kup inny, ludzie uskarzaja sie na oryginalne kable i ladowarki samsunga do s3 pochodzace prosto z zestawu. Daj znac czy to rozwiazalo sprawe.