Skocz do zawartości

Android

Keymaker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Chyba będę robił update na swojej Xperii Z do KitKata. Boję się, że stracę "notatki" (ostatnio niby miałem kopię, ale zmienił się program i nie można było ich otworzyć). Co jeszcze mogę stracić? Smsy chyba się zapisują w Pc Companion. Wszystkie aplikacje od nowa instalować..., nie wiem czy tak bardzo chcę ten update z 4.2:) W ogóle mam jakieś Dual Recovery (po ostatnim roocie) i clockmod, nie wiem co to i czy nie będzie bricka.

----

Ja pierdziele, ale się pozmieniało. Wystarczyło, że zainstalowałem soft po podłączeniu pod PC, a następnie zainstalowałem na telefonie to:

https://www.towelroot.com/ - programik od Geo Hota (tego co PS3 spiracił i jailbreaka zrobił)

Jednym kliknięciem i mam roota.

W dalszym ciągu tylko nie wiem, po co mi tworzą się te foldery clockworldmod i Dualrecovery.

Edytowane przez grzybiarz
Opublikowano (edytowane)

Fuck... usuwałem niepotrzebne śmiecie po updacie i skasowałem niechcący systemowy "Menadżer pobierania" Czy ktoś mógłby wykonać kopię tejże apki i wrzucić na jakiś sendspace? Mam Andka 4.4.2, z góry dzięki.

Nie mogę teraz nic zaktualizować, ani pobrać z marketu.

---

edycja:

Najprawdopodobniej potrzebne mi dwa pliki DownloadProvider.apk i DownloadProviderUli.apk z system/app

Edytowane przez grzybiarz
Opublikowano

Musicie wiedzieć, że Nemo jest taki pomocny, że chciało mu się pobierać plik 1GB i z niego wyciągając brakujące dla mnie pliki. Wielkie dzięki, inaczej musiałbym wgrywać soft od zera, tracąc wszystko.

Opublikowano (edytowane)

Siemka. Mam okazję kupić w UK samsunga s4 w idealnym stanie. Problem w tym, że telefon ma zablokowany IMEI. Nie jest kradziony, kolo chce sprzedać komplet z pudelkiem i ładowarką. Imei zablokował mu operator z powodu nie płacenia rachunków przez pół roku :P

Mam pytanie czy można to jakoś ściągnąć i czy telefon będzie działał normalnie w Polsce? Do tej pory podobno działały, ale nie jestem pewien czy coś się przypadkiem ostatnio nie zmieniło :)

Edytowane przez chris85
Opublikowano

Ale ma zablokowany IMEI gdzie? Jak w przypadku kradzieży to chyba wszędzie (np w Europie). Jak nie ma Simlocka to może ktoś ma jakąś Polską kartę. Zobacz czy zadziała, czy można wykonać połączenie czy wysłać SMSa i jak działa to masz odpowiedź. Wątpie żeby ktoś ci tu definitywnie odpowiedział po tak skąpych informacjach.

JJ - każdy fon ma IMEI, którym się rejestruje w sieci GSM. Operatorzy wymieniają się tymi IMEIami i można je blokować np. w przypadku kradzieży, powoduje to tyle, że z telefonu nie idzie dzwonić.

Pewnie na upartego można zmienić IMEI z jakiegokolwiek innego telefonu po prostu ale trzeba umieć, mieć roota i się bawić. Ja bez testu nie brałbym takiego telefonu.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Nie nie :) polska karta nic nie da bo ona działa gościnnie na angielskich sieciach. Napisze bardziej szegolowo: na mojej karcie internet który mam w abonamencie działa bez problemu, mam zablokowane połączenia wychodzące i przychodzące. Jedynie gdzie mogę zadzwonić to psiarnia i straż pożarna :P tel bez simlocka , stan ideal. Koleś jest pod kreska to pewnie utargowal bym poniżej 100 funtów. W necie piszą ze takie telefony działają w Polsce. Masa Januszy tutaj tez gubi swoje ubezpieczone smartfony które się odnajdują w Polsce.

Edytowane przez chris85
Opublikowano

Hmm, no ale jak zmienisz kartę to działa? Bo jak działa Ci cokolwiek, to chyba IMEI nie jest zablokowany, no to raczej blokuje rejestrowanie w sieci (działa tylko 112). Ale mogę się mylić oczywiście. To wygląda na zwykłą blokadę usług u operatora, niezależna od telefonu. 

Jeśli dobrze zrozumiałem - wziąłeś JEGO telefon, wsadziłeś SWOJĄ kartę na której działa NORMALNIE wszystko. I w takiej konfiguracji, na JEGO telefonie na TWOJEJ karcie nie da się dzwonić tak? Drążę bo nie wiem czy dobrze zrozumiałem.

• Plusik 1
Opublikowano

Jeżeli telefon z UK jest zablokowany po IMEI to najprawdopodobniej z powodu kradzieży/zgubienia telefonu. Taki telefon nie działa wtedy w UK i na Gibraltarze, w Polsce bez problemu. Kupiłem, jak się później właśnie okazało, takiego iPhone kiedyś, więc piszę z własnego doświadczenia.

• Plusik 1
Opublikowano

Ten S4 był brany w sieci O2, gość wziął sobie nówkę w salonie i po prostu w(pipi)ł do niego zwykłą kartę na doładowania i nie zapłacił ani pół rachunku. Ja wyciągnąłem swoją kartę w abonamencie sieci EE i wygląda to tak: Jest zasięg, jest połączony z siecią ale można wykonać jedynie połączenia alarmowe. Mam internet bez limitu w abonamencie i co jest właśnie dziwne  telefon łączy się z siecią i lata na mobilnym necie jakby nigdy nic. To mnie właśnie zastanawia, ale anglia to dziwny kraj więc może blokują tylko połączenia a sieć zostaje :D

Opublikowano

No na to wygląda. Skoro jest net to nie jest to taka sama blokada jak kradzieżowa. Pytanie czy chcesz mieć taki fon, nie wracasz do Anglii? Bo jak będzie wracać to nie będziesz z niego mógł dzwonić :-)

Opublikowano

Mam samsunga galaxy s3 i ogromny problem z wifi. Komputer działa bez problemu z domowym routerem, galaxy mini 2 tak samo. A w sgs3 "Połączenie zostało zatrzymane, zbyt wolna prędkość" czy coś takiego albo po prostu wyskakuje, że połączono a ani gg ani fb ani przeglądarka nie działa. W necie widziałem żeby wyłączyć automatyczne przełączanie, coś tam zrobić w menu serwisowym ale to nic nie daje...Co jest? Mieliście tak ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

panowie pomocy

kolezanka chce miec kolorowe emotki na swoim s3. zainstalowalem jej switkey + emoji ze sklepu play i faktycznie dodalo jej te emoty, ale sa one czarno-biale. na moim one m7 ta sama aplikacja pozwala na wrzucanie kolorowych emot, no a u niej to nie dziala. co jest nie tak? 

troche mi wstyd, ze o to tu pytam, no ale jest szansa ze bedzie kims wiecej niz tylko kolezanka wiec sami rozumiecie