NemoKOF 677 Opublikowano 25 marca 2015 Opublikowano 25 marca 2015 Dla mnie też najlepsza. HTC to przemianowana i scustomizowana wersja aosp browser która też ma opcje full-screen. Przyczyn czasem na full-screen jak chcę coś wpisać np na forum jako komentarze to nie pokazuje mi co pisze, nie wymusza zooma co znika jak się fullscreen wyłącza. Natomiast chrome na świetną integrację z google co nie dziwi, pamięta hasła czego aosp na KK nie chce robić. Szkoda mi tylko tego fullscreena ale jest jedną z najszybszych przeglądarek jakie znam. Używam jeszcze czasem dolphin do flasha i do stron które sztucznie odmawiają współpracy jak klient przedstawia się jako android czy inny mobile, bo na dolphinie ustawiam PC. Tego ode mnie wymaga panel home.pl np. A tak to zdecydowanie chrome mi świetnie chodzi. Szczególnie w połączeniu z wersją PC i synchronizacją. Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 25 marca 2015 Opublikowano 25 marca 2015 Ale nie jest aktualizowana z taka czestotliwoscia jak chrome niestety i chyba nie ma funkcji kompresji, ktora ma chrome. Cytuj
NemoKOF 677 Opublikowano 25 marca 2015 Opublikowano 25 marca 2015 Zgadza się. Od jakiegoś czas Google olewa aosp ciepłym moczem, browser dostał szybko w tyłek. Potem MMS itd. Tak samo kiedyś calendar, search. Wszystko wrzucili do sklepu w formie googlowskich apek. Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 25 marca 2015 Opublikowano 25 marca 2015 Ten tryb fulscreen o którym piszecie to chodzi Wam o chowania paska statusu gdzie jest zegarek i sygnał ? Cytuj
Square 8 610 Opublikowano 25 marca 2015 Opublikowano 25 marca 2015 Nie wiem jak na innych nakładkach, ale na moim M8 przy korzystaniu z Chrome'a obraz zawsze był ograniczany przez czarny pasek z przyciskami na dole ekranu, a pasek przeglądarki nie chował się automatycznie po wczytaniu strony (jedynie podczas przesuwania strony w dół). Na przeglądarce HTC fajnie to działa. Co prawda przy używaniu widoku pełnoekranowego (schowany pasek stanu baterii, godzina, sygnał itd) nie ma skalowania okienka z tekstem przy pisaniu postów o czym wspomniał Nemo, ale bez tego trybu to niebo a ziemia pod względem widoczności do przeglądarki Google. Na Chrome właśnie brakuje takich podstawowych opcji. Pod względem szybkości działania to nie widzę jakiejś szczególnej różnicy, ale głównie korzystam z forumka. Cytuj
NemoKOF 677 Opublikowano 25 marca 2015 Opublikowano 25 marca 2015 Bison, dokładnie o tym piszemy. Moje telefony nie mają przycisków ekranowych wiec to mi nie przeszkadza. To o czym piszesz to tryb immersive czyli chowanie wszystkiego w oczekiwaniu na swype. Natomiast w androidzie nie ma właśnie tego skalowania co jest podobno ograniczeniem w systemie dot. Bezpieczeństwa. Natomiast nie wiem czy samsung nie ma swojego trybu immersive e touchwizie gdzie skalowanie działa. Tw ma dużo rzeczy po swojemu i miało dużo rzeczy przed stockiem, immersive był od wersji 4.1.2 gdzie na aosp został dodany w 4.4. Taka ciekawostka. 1 Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 26 marca 2015 Opublikowano 26 marca 2015 A ok, nie wiedzialem ze przyciski ekranowe sa widoczne w przegladarce - straszny fail. Póki co trzymam się dalej swojego M7 bo nie ma na co zmienić :| Cytuj
NemoKOF 677 Opublikowano 26 marca 2015 Opublikowano 26 marca 2015 Jeśli ci bateria nie przeszkadza to jest jak piszesz. Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 26 marca 2015 Opublikowano 26 marca 2015 Mam pod 3 dni na niej więc jest ok. Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 26 marca 2015 Opublikowano 26 marca 2015 Ja czasami laduje 3 razy dziennie 2 razy w ciagu dnia to norma Cytuj
Gość ragus Opublikowano 26 marca 2015 Opublikowano 26 marca 2015 Bizon pewnie już pytałem o to, ale weź byś wkleił statystyki z jednego cyklu bo ja nie wiem jak on ci 3 dni trzyma. Dotykasz go czasami? Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 26 marca 2015 Opublikowano 26 marca 2015 no przeciez wklejalem screeny, custom rom, tryb oszczedzania energii etc. moze wy gracie non stop w jakiegos battlefielda na telefonie - ja mam go glownie do dzwonienia, netu i maila, gg oczywiscie jak gram, ogladam YT to przebiegi sa krotsze, na nawigacji zwykle zawsze jestem podpiety. Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 28 marca 2015 Opublikowano 28 marca 2015 (edytowane) to chyba w takim razie mam padnieta baterie, bo jakos o 22 zaczalem pisac na messengerze z 70% naladowania, a teraz mam 15% android revolution z lollipopem, zmieniony kernel, wlaczone wifi i 2 kreski jasnosci Edytowane 28 marca 2015 przez Qvstra Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 6 kwietnia 2015 Opublikowano 6 kwietnia 2015 posiadam telefon sony xperia T z androidem. Ogólnie jestem zadowolony, ale od jakiegoś czasu występuje dziwne w tym telefonie zjawisko - gdy przeglądam instagram, aplikacja sama sie wyłącza po okuło 2 minutach, chrome czy opera potrafi wyłączyć sie po nawet 30 sekundach. Wyczyściłem telefon cleanmasterem, ale dalej mam takie kłopoty. O co może chodzić? wkurzające sie to robi Cytuj
messer88 6 485 Opublikowano 6 kwietnia 2015 Opublikowano 6 kwietnia 2015 Ja bym spróbował pousuwać wszystkie dane tych aplikacji, odinstalować i wrzucić je na nowo. 1 Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 6 kwietnia 2015 Opublikowano 6 kwietnia 2015 (edytowane) jak ja gardze firmą samsung i systemem android, zostałem zmuszony przez system do zrobienia aktualizacji telefonu (galaxy s4) i teraz telefon chodzi jak (pipi), 3/4 widgetów nie działa i pogubił wszytskie zapisane konta i od 45 minut stawiam telefon do używalności. nie polecam. Edytowane 6 kwietnia 2015 przez Orzeszek Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 6 kwietnia 2015 Opublikowano 6 kwietnia 2015 dlatego warto miec wgrane recovery, robic kopie systemu +titanum backup i wysylac ja sobie do dropboxa albo gdrive ^_^ Cytuj
NemoKOF 677 Opublikowano 6 kwietnia 2015 Opublikowano 6 kwietnia 2015 No tak ale laik nie powinien musieć tego robić. Tak samo jest z Windows. Na macu kupujesz nowego maca, pyta czy chcesz zgrać wszystko ze starego. Na Windowsie do dziś nie ma wbudowanego narzędzia żeby to zrobić. Na androidzie to samo. Nie ma unifikacji kopii w jednym narzędziu. Co by nie mówić o iTunes to robi to dobrze. 1 Cytuj
grzybiarz 10 301 Opublikowano 6 kwietnia 2015 Opublikowano 6 kwietnia 2015 Wyczyściłem telefon cleanmasterem, ale dalej mam takie kłopoty. O co może chodzić? wkurzające sie to robiTo nie działa. U mnie tak działą cleanmaster: widzi jakieś duże pliki i chce je usunąć, usuwam, niby miejsce się zwolniło, ale podpinam tel pod pc i plik dalej istnieje. Nawet można go przenieść na dysk i odpalić. Więc wyje.b ten program bo tylko muli, a nic nie pomaga. Procesy możesz inaczej wyłączać, zresztą nie zaleca się ich wyłączanie. Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 6 kwietnia 2015 Opublikowano 6 kwietnia 2015 No tak ale laik nie powinien musieć tego robić. Tak samo jest z Windows. Na macu kupujesz nowego maca, pyta czy chcesz zgrać wszystko ze starego. Na Windowsie do dziś nie ma wbudowanego narzędzia żeby to zrobić. Na androidzie to samo. Nie ma unifikacji kopii w jednym narzędziu. Co by nie mówić o iTunes to robi to dobrze. Dla laika jest wbudowane HTC Backup jak ma HTC z androidem. U innych producentów nie wiem jak jest, od HTC dostałem również 20GB bonusu na dropboxie. Ale wbudowanego narzędzia nie używam, jakoś tak lubie sam grzebać i sobie uploadować. Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 6 kwietnia 2015 Opublikowano 6 kwietnia 2015 (edytowane) Ludki, kto mi wskaże najprostszy tutorial (lub sam wytłumaczy na bazie doświadczenia) jak zainstalować customowy ROM i na co powinienem uważać (jakieś backupy itp)Mam LG 4X HD i chcę mu dać ostatnią szansę na Cyanogenmod 11 (KitKat 4.4) - oprogramowanie stockowe od LG ssie po same jaja i czasem telefonu nie da się po prostu normalnie używać. 1) telefon posiada uprawnienia roota, tu poszło bez problemu 2) zainstalowałem Clockworkmod ROM Manager i tutaj utknąłem: - "zrób backup ROMu" niczego nie wykonuje, poza odpaleniem standardowego menu awaryjnego po resecie telefonu (tam są te opcje reboot, wipe, etc.) - chciałem zatem zainstalować nowe menu Recovery, czyli Clockworkmod Recovery 6.0.4.5 z poziomu ROM Managera. Doszło do 100%, zrestartowało fona, po czym dostałem cegłę z każdorazowym errorem "lge boot image signature" przy uruchamianiu :facepalmz: - po wyjęciu baterii i pozbawionym nadziei włączeniu telefonu po 15 minutach, ruszył i działa Na tym poprzestałem, gdyż: - nie wiem jak zrobić backup ROMu obecnego - jak odpalić ten Clockworkmod Recovery 6.0.4.5 - nie wiem czy mogę po prostu ściągnać Androida Cyanogenmod 11 i z poziomu ROM Managera wybrać "Zainstaluj ROM z karty SD"? - czytałem jeszcze o kroku "odblokowanie bootloadera" - tutaj zdaje mi się, że nic takiego nie wykonywałm - aha, no i "lge boot image signature" mam nadal jak próbuję odpalić menu serwisowe W necie widziałem trochę tutoriali, ale w zasadzie każdy opisuje inne kroki i dziwne appki, których nie rozumiem Edytowane 6 kwietnia 2015 przez _Red_ Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 6 kwietnia 2015 Opublikowano 6 kwietnia 2015 Co do erroru, to abyś sie go pozbyć musisz reflashować stockowy rom lub zrobić tak: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=35971349#post35971349 Jak zainstalowales recovery, to aby do niego wejsc to musisz trzymać power+vol down aż telefon się zrestartuje, potem wybrać recovery i wtedy znowu będzie restart i wejdzie do recovery. Jeżeli jest error to patrz linijka wyżej. 1 Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 6 kwietnia 2015 Opublikowano 6 kwietnia 2015 Dzięki, spróbuję w weekend, bo na jutro muszę mieć działający telefon (póki co error tylko pojawia się, gdy próbuję wejść do recovery menu).Zakładam, że błąd zrobiłem próbując sflashować ClockworkMod Recovery nie mając odblokowanego bootloadera? Cytuj
NemoKOF 677 Opublikowano 6 kwietnia 2015 Opublikowano 6 kwietnia 2015 Pamiętaj - odblokowanie bootloadera ZAWSZE czyści pamięć. Także kup sobie titanium backup, ew inny soft, super backup działa świetnie do połączeń, kontaktów i smsow, zrób kopie, zrzucenie gdzieś, na PC np. I wtedy się baw. Nie rób kopii romu, zrób kopie danych i ew rom przywrócisz narzędziami od LG. Żeby mieć cm na pewno musisz zmienić kernel wiec tez nie pójdzie on na zablokowanym bootloaderze, musisz go odblokować. I wtedy będzie Ci działać custom recovery, bez tego lipa panie. Zablokowany bootloader raczej nie pozwoli Ci na wiele, ew. Custom oparty o soft LG który nic nie zmieni. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi