_Red_ 12 021 Opublikowano 17 kwietnia 2015 Opublikowano 17 kwietnia 2015 Muszę powiedzieć, że telefon już parę dni po instalacji Cyana ani trochę jeszcze nie zamulił, nawet bez restartu. Nawet zapasowa bateria (allegrowa-raczej-podróbka) wolniej się zużywa, a w nocy telefon faktycznie zapada w hibernację (wykres zużycia rano jest zupełnie poziomy, gdzie na JB 4.1.2 był ukośną linią i 20% przez noc leciało).Gdzie ja miałem rozum wcześniej Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 18 kwietnia 2015 Opublikowano 18 kwietnia 2015 No to dobrze trafiłeś. Czasem nie jest tak różowo ale zachęcałem Cię żebyś spróbował. Szczególnie wcześniejsze wersje CM nie chodziły tak dobrze, miały masę bugów. Ale zauważyłem po kilku urządzeniach że 11 jest albo ogólnie bardziej dopracowana albo może po prostu projekt CM dojrzał i udało się wyeliminować dużo wcześniejszych bolączek. Z rzeczy które trafiają się to wakelock usług Google, jeśli po 1-2 h kiedy telefon leży miałbyś w baterii zużycie baterii przez usługi Google na pierwszym miejscu tzn że też twój telefon na to cierpi. To niestety problem usług i custom romów. Może się zdarzyć ale nie musi. Jak Ci będzie baterie coś siorpać to pewnie to. Cytuj
MEVEK 3 514 Opublikowano 24 kwietnia 2015 Opublikowano 24 kwietnia 2015 Ten nowy android wcale nie jest taki praktyczny, jak sie wydaje... jednym ślizgiem nie da sie juz zamknąć wszystkich aktywnych aplikacji, tylko każda trzeba usuwać z osobna, oraz korzystając z przeglądarki chrome, strony nie pojawiają sie w przeglądarce, jak kiedyś tylko jako nowe aplikacje - massakra. To tak na szybko. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 24 kwietnia 2015 Opublikowano 24 kwietnia 2015 Zmień ustawienia w Chrome jak chcesz po staremu. Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 25 kwietnia 2015 Opublikowano 25 kwietnia 2015 (edytowane) Czy root w jakiś sposób obniża bezpieczeństwo korzystania z aplikacji bankowych? Poza tym, jaki jest aktualnie najlepszy sposób, żeby instalować aplikacje na karcie SD? Root jest jakby co (w sumie teraz nie wiem czy był konieczny). Bo normalna sytuacja to jakiś żart, zapchana kompletnie mała pamięć wewnętrzna, prawie pusta karta 32 i oczywiście nie mogę już pobrać czegokolwiek. Edytowane 25 kwietnia 2015 przez Mustang Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 25 kwietnia 2015 Opublikowano 25 kwietnia 2015 Czy root w jakiś sposób obniża bezpieczeństwo korzystania z aplikacji bankowych? Sam z siebie nie. Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 25 kwietnia 2015 Opublikowano 25 kwietnia 2015 Jest root, SDFix zrobił swoje, zresetowałem telefon i dalej opcja przeniesienia na kartę SD jest szara i nie działa. Cytuj
Bzduras 12 529 Opublikowano 26 kwietnia 2015 Opublikowano 26 kwietnia 2015 Ma ktoś może wiedzę na temat tego, jak zrootować Samsunga SM-G530FZ? Nigdzie w sieci nie mogę znaleźć poradnika do tego konkretnego modelu, Kingo Root nie zdał egzaminu. Męczy mnie strasznie ten syf z Playa, który jest mi zbędny i restrykcje KitKata 4.4.4 względem zapisu danych na karcie SD. Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 26 kwietnia 2015 Opublikowano 26 kwietnia 2015 Poczytaj czy różnie się od SM-G530F - i jak bardzo niewiele (ten sam sprzęt) to zrób CF-Auto-Root Odinem z modelu SM-G530F - do niego jest. Cytuj
Bzduras 12 529 Opublikowano 26 kwietnia 2015 Opublikowano 26 kwietnia 2015 Z tego co się zorientowałem to właśnie niestety jest różnica i flashując Odinem pliki z G530F jest zbyt duże ryzyko utknięcia na bootloopie... Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 26 kwietnia 2015 Opublikowano 26 kwietnia 2015 A inaczej - masz tak ważne rzeczy? Jak nie, to możesz zawsze wrzucić potem czysty soft. Na XDA piszą, że dla twojego fona działa. Jak się boisz spróbować to może nie próbuj? :-) Musisz się nastawić, że może będzie potrzeba przywrócenia całego softu. Masz bardzo niepopularne urządzenie i to niestety zawsze jest problem :-( Cytuj
Bzduras 12 529 Opublikowano 26 kwietnia 2015 Opublikowano 26 kwietnia 2015 Trudno, na razie odpuszczę - może któryś z magików na XDA albo Modaco kiedyś zainteresuje się tym modelem Szkoda, bo to fajne urządzenie jest. Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 26 kwietnia 2015 Opublikowano 26 kwietnia 2015 Modaco zainteresował się S4 - zrobił kampanie na KickStarterze żeby zrobić Modaco Switch na S4 i... nic nie zrobił ;-) Więc nie liczyłbym na niego. Popróbuj i tyle, Odinem ZAWSZE możesz uratować telefon więc jedynie dane są problemem - jak masz kopie to problemu nie widzę. Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 26 kwietnia 2015 Opublikowano 26 kwietnia 2015 Zapytam wprost. Czy da się na zrootowanym F60 z 4.4.4. ustawić instalowanie aplikacji na karcie SD czy muszę kupić nowy telefon, bo z 4 GB wbudowanej pamięci nie mam już miejsca na cokolwiek? Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 26 kwietnia 2015 Opublikowano 26 kwietnia 2015 (edytowane) Nie wiem stary, nie mam takiego telefonu. Wątpię, żeby ktoś miał. Zawsze możesz spróbować Folder Mount i przenosić aplikacje ale z racji tego, że na moim starym telefonie akurat ten program nie działał bo czegoś brakowało w kernelu a w moim obecnym urządzeniu mam 64gb miejsca i nie mam karty to nie mam osobiście jak ci pomóc. Piszą że działa program Link2SD - ale musisz oczywiście przetestować. Zrób najpierw kopię danego programu Titanium Backup a potem użyj na nim Link2SD. Dobrze, jeśli karta jest szybka (klasa 10 np) bo programy mogą się dłużej włączać. Przy czym CHYBA Link2SD wymaga reformatowania karty i utworzenia partycji Linuxowej, EXT3 czy EXT4. Problemem kart SD jest system Fat który nie pozwala kontrolować uprawnień i łatwo uszkodzić pliki. P.S. Nie wiem jak stoisz z XPOSED - jeśli używasz to sprawdź to: http://repo.xposed.info/module/com.pyler.xinternalsd- potrafi podmieniać ścieżki ale POCZYTAJ najpierw jakiś opis jak tego używać żebyś nie zepsuł systemu. No i zainstaluj sobie NAJPIERW jakieś Custom Recovery - jak XPOSED coś zepsuje, to będziesz mógł go wyłaczyć flashując zip disable-xposed.zip z katalogu /SDCard. Nie jest to straszne, warto spróbować :-) P.S.2 - Jakiś hindus pokazuje jak to działa, wygląda dobrze :-) Edytowane 26 kwietnia 2015 przez NemoKOF 1 Cytuj
Bzduras 12 529 Opublikowano 26 kwietnia 2015 Opublikowano 26 kwietnia 2015 NemoKOF, lipa - przy próbie wejścia w Download Mode wciska mnie do firmowego recovery i Odin za Chiny nie widzi telefonu. Przynajmniej próbowałem Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 26 kwietnia 2015 Opublikowano 26 kwietnia 2015 Ziom, DOWNLOAD MUSI DZIAŁAĆ. Bawiłem się, żeby nie skłamać, 20 telefonami Samsunga i zawsze działa. Wyłączasz telefon kompletnie, jak masz baterię wyjmowaną, to ją WYJMIJ, naciskasz na raz HOME+POWER+VOL DOWN (nie UP), czekasz aż coś wyskoczy na ekranie. Jak się coś pojawi puszczasz TYLKO POWER, resztę trzymasz aż wyświetli się ostrzeżenie o download mode i prośba o wciśnięcie: VOL UP - wejście do Download Mode, VOL DOWN - restart. To nie takie trudne ;-) 1 Cytuj
Bzduras 12 529 Opublikowano 26 kwietnia 2015 Opublikowano 26 kwietnia 2015 (edytowane) Trololo, pomyliłem przyciski Działa, robimy roota. edit: wszystko sikalafą! Nareszcie telefon nadaje się do użytku. Dzięki! Edytowane 26 kwietnia 2015 przez Bzduras Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 26 kwietnia 2015 Opublikowano 26 kwietnia 2015 No jak pomyliłeś to właśnie do reovery właziłeś ;-) 1 Cytuj
Bzduras 12 529 Opublikowano 26 kwietnia 2015 Opublikowano 26 kwietnia 2015 Aż Ci dwoma plusikami zajadę za pomoc! Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 26 kwietnia 2015 Opublikowano 26 kwietnia 2015 Dzięki za wskazówki. Szczerze mówiąc jestem mocno zaskoczony, że trzeba aż tak kombinować. Przy zakupie myślałem, że parametr pamięci wewnętrznej nie ma istotnego znaczenia, bo wystarczy karta SD. Tymczasem telefony mające tej pamięci za mało są w zasadzie bezużyteczne - po co w takim razie w ogóle oferować tak skomponowane modele, kiedy same komponenty nie kosztują prawie nic? O ile podrożałoby to F60 gdyby zamiast 4 GB dali 16, o 20 USD? Sytuacja jest dla mnie niezrozumiała. Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 26 kwietnia 2015 Opublikowano 26 kwietnia 2015 Sytuacja jest taka ze względu na fakt, że rządzą produkcją ekonomiści a nie inżynierowie. Nie opłaca się robić super telefonu czy samochodu którego nie będziesz chciał wymienić, te czasy minęły. Masz kupić paździocha a potem go wymienić, bo był paździochem. I masz kupić produkt "premium" bo firmy mają na nim 2x większą marżę. Szkoda że wziąłeś taki telefon. Jakbyś pytał mnie o zdanie to pewnie bym ci odradził. Problemem jest tez fakt, że za 1 zł czy 200 zł u operatora bez płacenia 100 co miesiąc to są same takie grzdyle Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 26 kwietnia 2015 Opublikowano 26 kwietnia 2015 Wcześniej miałem Lumię 710 i byłem zadowolony, oczywiście zepsuli ją przestając wspierać i usuwając przydatne aplikacje jak Skype. Teraz wziąłem to F60, bo patrzę parametry dobre, w pełni zadowolony byłem, aż się pamięć nie zapchała, nagle nie mogę głupiej gry zainstalować bez zabawy w programistę. Da się chociaż Google+ wywalić, podobnie Play Movies czy Newsstand? Niech się przyda do czegokolwiek ten root. Cytuj
Mroku 1 005 Opublikowano 26 kwietnia 2015 Opublikowano 26 kwietnia 2015 Tez macie problem z YouTube ? Czesto filmiku nie laduja sie lub jest napisane cos w stylu ''nie mozna odtworzyc filmu''. Pomaga restart telefonu, posiadam najnowsza wersje androida 5.1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi