Skocz do zawartości

Android

Keymaker

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Z3 to mój ulubiony android, a może i telefon w ogóle. Ale mi podeszła je,bana, no wszystko mi w niej pasuje. Szybka, ładna, porządnie wykonana, lollipop cieszy oko. Jedynym minusem jest ugi czas ładowania, ale to bardziej wina 5s i 6, które mnie pod tym względem rozpiescily.

Tylko mam bekę z domyślnego DPI ustawionego na 480. Zmniejszyłem sobie na 220 żeby faktycznie korzystać z dużego ekranu i jest git.

Edytowane przez ragus
Opublikowano (edytowane)

Jak najlepiej wywalić wszystkie dane z telefonu, jeśli nie działa dotyk i trzeba to zrobić tylko przez kompa? Jest jakiś program, czy coś?

A co tam miales ? Jakie dane ?

Edytowane przez Mroku333
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem jak to teraz dziala, ale kiedys jak bawilem sie modyfikacjami na androidzie to zawsze wchodzilem do  recovery mode poprzez przytrzymanie przycisku power i volume down i robilem wipe data/recovery mode i po tym wszystko zostalo wszystko wyczyszczone z telefonu do ustawien fabrycznych.

Edytowane przez Mroku333
Opublikowano (edytowane)

Twój pomysł powinien zadziałać, tyle, że nie mogę wyłączyć trwale telefonu, bo kombinacja resetu, czyli Power+volume+ wyłącza go i od razu włącza, nie ma możliwości zastosowania Power+volume-, żeby wejść przez boot. Może całkowite rozładowanie coś da, choć nie wiem, czy po podłączeniu też się sam nie będzie włączał.

Dobra, to też już ogarnąłem, ale power+volume-uruchamia telefon w normalnym trybie, co za cyrk, ja pitole.

Edytowane przez krupek
Opublikowano

Ej, bo dzisiaj zdurniałem. Jest Samsung, Galaxy Grand Prime czy jakoś tak z jakimś Taczłizem i Androidem 4.4. Ustawiam pionowe zdjęcie na tapetę, to przesuwa się prawie o połowę i dodaje czarny pasek na boku. WTF, jak to ustawić prosto?

Opublikowano

Twój pomysł powinien zadziałać, tyle, że nie mogę wyłączyć trwale telefonu, bo kombinacja resetu, czyli Power+volume+ wyłącza go i od razu włącza, nie ma możliwości zastosowania Power+volume-, żeby wejść przez boot. Może całkowite rozładowanie coś da, choć nie wiem, czy po podłączeniu też się sam nie będzie włączał.

Dobra, to też już ogarnąłem, ale power+volume-uruchamia telefon w normalnym trybie, co za cyrk, ja pitole.

Możesz też podłączyć kabelek OTG (z 5 zł) i podłączyć myszkę na USB i normalnie powinien pokazać się wskaźnik i możesz wejść do ustawień i wyczyścić telefon. Robiłem tak na Samsungach.

Opublikowano

mam lolipop na lgg2

chcę zmienić wygląd ikon na ekranie blokady, w launcherze nova zmieniłem ikony na te ze sklepu ale te w ekranie blokady zostały stare, systemowe.

jak je zmienić? ściągałem ze sklepu różne apki zmieniające ekran blokady ale wtedy mam dwie blokady - ta ze sklepu i systemowa.

Opublikowano

Trzymaj power+ vol -, jak sie zacznie restartowac to trzymasz ciagle vol- az nie wejdzie do boot menu.

Guwno dupa, żaden boot nie wyskakuje, poyebane jakieś.

Możesz też podłączyć kabelek OTG (z 5 zł) i podłączyć myszkę na USB i normalnie powinien pokazać się wskaźnik i możesz wejść do ustawień i wyczyścić telefon. Robiłem tak na Samsungach.

Zamówiłem kabelek i spróbuję.

Opublikowano

Krupek też mam zetkę i właśnie próbowałem: wyłącz telefon i przytrzymaj + i go włącz. Trzymaj tak ten + i power, poczujesz wibracje, trzymaj dalej i poczujesz kolejne, trzymaj aż zobaczysz menusy. No i tak Ci miałem napisać, a za drugim razem jak trzymam te guziki, to nie działa:/

Opublikowano

Kurde, zaprezentowali Nexusy, nic ciekawego generalnie, ale jest jedno zaskoczenie. O ile z reguły ceny z US na EUR były liczone 1:1 to teraz Google obliczyło, ze telefon za 499 US trzeba sprzedać u nas za 649 EUR ;-) Chyba ich swędzi tyłek. Kto to kupi?

Opublikowano

Przy poprawnym przeliczaniu cen no to masz zawsze USD x1.23 a z tym nexusem to masz jeszcze z 30EUR narzutu dodatkowo. Moze googlo liczylo specjalnie od funtow rozliczajac podatki w irlandii na cala Europe ?