Skocz do zawartości

Android

Keymaker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co to znaczy "przy poprawnym"? Masz w Europie VAT, ok ale nie wszędzie taki sam (w Niemczech jest poniżej 20%, albo 19 albo 19.5). Dodaktowo w USA ceny są bez podatku stanowego a ten jest od małego do ponad 10%. No i w praktyce mało która firma przelicza ceny 1.23 z dolara skoro i USD to 0.891870 EUR więc biorąc 1:1 różnice podatkowe raczej pokryjesz. A koszt transportu masz raczej podobny bo płynie to z Azji.

Opublikowano

Podatek stanowy a vat to dwie rozne rzeczy, przy eksporcie masz cene netto, a w Europie srednia VATu we wszystkich kraja to ponad 20%, dokladnie to wyjdzie gdzies chyba 22% vatu i tak zawsze poprawnie powinno sie przeliczac ceny, bo jak cos importujesz z USA, to masz cene netto + europejski VAT. Clo jest opcjonalne, na elektronike u nas nie ma wiec liczmy tylko Vat. Porównaj cene ip6 na obu apple storach w wersji US i PL, dokladnie taki sam 200zł overhead jak z tym nexusem. No nic z tym nie zrobisz.

Opublikowano

W uk ceny prezentują sie tak

N5X 16gb £339

N5X 32gb £379

N6P 32gb £449

N6P 64gb £499

N6P 128gb £579

Sam mocno sie zastanawiam na co zmienić mój obecny tel, poczekam na jakies recenzje, testy i wtedy zapadnie decyzja

Opublikowano

Nemo:

porównaj sobie np ceny z oficjalnego sklepu Nikona w USA i u nas w PL, gdzie ceny sa najgorsze, w sensie najwyzsze niz u dystrybutorow. W USA D7200 kosztuje 5140zł, w oficjalnym sklepie w Polsce u Nikona 5070zł, cena USA wymnozona o VAT i w wiekszości wypadków takie przeliczanie jest najprostsze i najwłaściwsze. To że Google liczy z funtów albo celowo zawyża na Europe to już inna bajka, bo w Azji w oficjalnych sklepach pewnie jeszcze taniej u Samsunga i spółki.

Opublikowano (edytowane)

Ale przyjacielu, obliczasz cenę brutto od netto ale od wartości przeliczone z dolarów. Jak masz ok 0.9 dolara na euro to masz przy cenie np 100 usd ok 90 euro x to średnie 1,22 i masz ok 110 usd a nie kurde aż taka różnica. Spójrz na te ceny. Nikon może jest sprzedawany prze jakichś pośredników mimo wszystko? Nie wiem. Nawet w Apple nie ma takiej różnicy.

Oficjalne ceny są chyba wszędzie poza USA takie mega wysokie. Nie wiem co im się stało z głowami. Mi tam i tak najbardziej się podoba ze wszystkich nowości Chromecast Audio - brakowało takiego cudeńka. Mam starego Chromecasta i opóźnienie jest duże a i jakość taka sobie, teraz ma być w nowym support dla Wifi AC (a taką sieć niedawno sobie zrobiłem) więc liczę na lepszą jakość. A po tym, jak widziałem jak działa SONOS to liczę na taki tańszy odpowiednik w postaci Chromecast Audio + byle jakie głośniki.

EDIT: Jeszcze do cen wracając - znalazłem stare ceny:

Nexus 5 2013 cost $349 (about £299, AU$399)

Nexus 6 2014 was at $650 (about £499, AU$870)

I teraz

Nexus 5X price starts at $379/£339/AU$659

Zobacz jaka różnica jest między USA i resztą :-) Przegięcie.

Tu jest artykuł na ten temat. Przeliczając na dolary przy startowym modelu Nexusa 6P masz 220 USD różnica. Kurde :-( Tyle to na komputerach bywało kiedyś

http://www.androidauthority.com/nexus-6p-nexus-5x-pricing-645216/

Edytowane przez NemoKOF
Opublikowano

Nikon ma normalnie siedzibe w Polsce w Warszawie ale nie o to chodzi. ja rozumiem co piszesz. Ja Ci odpowiadam ogolnie, a to ze doj ebali z cenami na te Nexusy to tylko gdybam ze oferta na Europe byla wyjsciowo liczona z funtów moze, nie wiem. No jest znacznie wyzej i nic nie poradzisz. Allegro i tak ustali swoje ceny jak pojawi sie rynek wtórny na aparaty od operatorów.

Opublikowano (edytowane)

Niby smartphone xperia z3, a moja stara nokia by go zawstydziła. Mowa o pisaniu wiadomości klawiaturą telefoniczną. Jak szybko napisać słowo "monotonia" bez słownika? Otóż nie da sie! Trzeba odczekać ze 2 sekundy, jezeli chcemy wprowadzić znaki z tego samego klawisza. A w Noki 3310 juz sie dało panowie! :-)  Bzdura, nie mówiąc juz o malej klawiaturze.

Edytowane przez MEVEK
Opublikowano

Chodzi mi o szybkość pisania. Nie da sie po "m" szybko wprowadzić "o", bez pauzy/neutrala. Kiedyś pisałem słowo dusiłem w góre i jechałem dalej, a teraz jak zrobisz strzałkę,  podczas pisania słowa to robi spacje. Bez chwili przerwy nie da sie napisać tego, jak należny. Niby nic, a mnie złości. 

Opublikowano

Bo w nokii miales znaki przelaczane bezposrednio z guzikow i zapetlone w nieskonczonosc a tutaj klawiatura jest realizowana tylko przez soft i tak smiesznie to napisali po prostu, ze jest dluzszy czas zwoki kazdego klawisza numerycznego zanim mozna wprowadzac kolejny.

Opublikowano

Mi klawiatura dziala dokladnie tak, jak ta z nokii. Wszystko sie zapetla. Brakuje mi tego jednego klawisza, ktory przerywal mi timing, bez spacji. Jestem, za stary juz na zmiany. Te nowe slowniki, czy klawiatury nie na moje palce.

P.S

Chyba znalazlem rozwiazanie(cabs slock) :-P

Opublikowano

Właśnie sprawdziłem, przez apkę ps remote play. Sparowało mi w kilka chwil po rejestracji, potem wystarczy włączyć bluetootha w urządzeniu i przycisk ps na padzie. Gorzej w drugą stronę, tzn aby ponownie używać dualshocka z ps4 trzeba go podłączyć na kablu...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

No panowie, powoli chyba jest dla mnie nadzieja na co wymienic swoje M7. HTC A9 z metal unibody, wymiarami 5mm i 2mm wieksze od M7 i ekran 1080p. Jedyny minus dla mnie to brak dwóch glosnikow na froncie i fizyczny guzik tylko jako fingeprint sensor i te paskudne przycisku ekranowe. Ale cala reszta wyglada jak najbardziej obiecujaco i nie trzeba teraz brac Sonego Z Compact z 720p.

Ten A9 zapowiada się naprawdę dobrze.

Opublikowano

Podawanie linku do antyweb przemilcze...

Telefon jeszcze nie wyszedl, dopiero sa pierwze hands on i nie jest to polka top jak M9/IP6s/SGS6. Jak na mid zapowiada sie swietnie ze wzgledu na obudowe i ekran w porownaniu do wymiarow.

Opublikowano

Ale mnie wkur,wiają te spuchniete obudowy w nowych HTC. Czerwony M7 nadal królem.

Opublikowano

HTC i to logo, ramki, % ekranu do obudowy. Mega dziwnie. Jeszcze sony ma z tym problem. Fajne jest Huawei np, masz 6 cali a telefon wielkości starszych 5.5. Cienkie ramki to fajna sprawa. HTC są nazbyt wysokie przez ramkę i przyciski ekranowe.