kubson 3 189 Opublikowano 13 sierpnia 2016 Opublikowano 13 sierpnia 2016 a napisales na koncu wiadomosci poz.drawiam ? 1 Cytuj
Gość ragus Opublikowano 13 sierpnia 2016 Opublikowano 13 sierpnia 2016 (edytowane) Jeżeli macie jakies problemy z Androidem to polecam case'a, który sobie kupiłem. Chroni przed: -wirusami -malwarem -wieszaniem się TouchWiza -problemami z klawiaturą -sądowymi ku,rwami Edytowane 13 sierpnia 2016 przez ragus Cytuj
Gość Opublikowano 13 sierpnia 2016 Opublikowano 13 sierpnia 2016 O kur.wa jaki piękny case na telefon. Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 9 września 2016 Opublikowano 9 września 2016 po zmianie romu nie mogę instalować aplikacji, bo wyrzuca błąd o braku karty sd. mam dostęp do plików na karcie (zdjęcia, backup itd), tylko nie mogę pobierac ciezszych plikow ze sklepu/chroma. mieliscie tak kiedys? telefon to htc one m7 wiec karta jest emulowana, soft to najnowsza werjsa android revolution z kernelem elementaryx. Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 9 września 2016 Opublikowano 9 września 2016 (edytowane) Root jest prawda? Jak jest to jedziesz z instrukcją z pierwszego posta: http://forum.android.com.pl/topic/106013-wymuszenie-instalacji-aplikacji-na-karcie-pami%C4%99ci-lub-pami%C4%99ci-wewn%C4%99trznej/ Być może masz to ustawione źle, przetestuj wszystkie 3 ustawienia (0,1 i 2) i zobacz czy nie ma wtedy problemu. Edytowane 9 września 2016 przez NemoKOF Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 9 września 2016 Opublikowano 9 września 2016 Z rootem i bez roota nie ma problemów z wbudowaną pamięcią na M7. Wszystkie apki działają. Prawdopodobnie coś zepsułeś w instalatorze. Miałem Android Revolution i nigdy nie było z nim problemów. Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 9 września 2016 Opublikowano 9 września 2016 Pytam o roota żeby ustawić default install location. Można to robić z rootem z telefonu a bez przez adb z PC. Też kiedyś jakoś to przestawiłem także to może być to. Cytuj
Square 8 711 Opublikowano 9 września 2016 Opublikowano 9 września 2016 Czy apka Facebook jest jakoś wbudowana w androida? Nie mam w ogóle opcji usuń, a zajmuje sporo, bo 190MB. Mogę ją jedynie wyłączyć. Tel to HTC One M8. Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 9 września 2016 Opublikowano 9 września 2016 Jest wbudowana w brandowany/oem rom. Wyłączenie jest w zupełności wystarczające. Jak masz roota to wtedy możesz ją również całkowicie usunąć. 1 Cytuj
Square 8 711 Opublikowano 10 września 2016 Opublikowano 10 września 2016 No to lipa. Wyłączoną mam właśnie od dłuższego czasu, a ostatnio jak robiłem porządki to właśnie wyszło brak możliwości usunięcia. Dzięki za potwierdzenie. Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 10 września 2016 Opublikowano 10 września 2016 Czytałem ostatnio, że Sony wprowadza Androida 6.0.1 na Xperię Z2. Gdzieś w krajach dalekiego zachodu już to się staje, ale u nas chyba jeszcze nie. Udało się komuś już na swój egzemplarz pobrać update? Mam na myśli legitymacyjne over the air, nie wgrywanie ROMu z neta. Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 10 września 2016 Opublikowano 10 września 2016 Flashtool pokazuje, że są polskie brandowane andki 6.0.1 z każdej sieci. Ja tam się nie cackałem, wgrałem Baltic EU bez branda i trochę żałuje, ale nic to. Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 10 września 2016 Opublikowano 10 września 2016 Hmpf, mam Z2 pierwotnie nabyty w Saturnie, nie z sieci operatora. Updateu nie mam Warto w ogole Andka 6 vs 5? Zmienilo się chyba zarzadzanie uprawnieniami aplikacji do zasobów telefonu. Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 10 września 2016 Opublikowano 10 września 2016 IMo nie warto, zarządzanie uprawnieniami to bajer dla cierpliwych, zarządzanie zasobami systemowymi i stabilność jest ok, ale brak Staminy z prawdziwego zdarzenia (ta w Marshmallow nie działa tak dobrze jak za czasów Lollipopa) jest dla mnie ciosem. Jedynym naprawdę dobrym i IMO przydatnym bajerem jest optymalizacja prądu ładowania. Ładunek elektryczny jest dostosowany w ten sposób, by maksymalnie przedłużyć czas zachowania przez baterię jak największej pojemności. Reszta raczej nie zachęca ani nie zniechęca do zmian - to samo w innym kubraczku. Cytuj
messer88 6 593 Opublikowano 10 września 2016 Opublikowano 10 września 2016 U mnie podobna sytuacja z tabletem z3, ponoć dostępna 6 od paru miesięcy u mnie cisza. Również mam na myśli aktualkę ota albo poprzez pc companion. Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 10 września 2016 Opublikowano 10 września 2016 Doze z Marshmallow dało dużo telefonom które tego nie miały ale stamina była i jest lepsza. Może nougat coś zmieni, ja Nexusach chwalą baterię. Jak aplikacja jest systemowa to bez roota nie można jej usunąć i to jest częsta praktyka u OEMów. Dodatkowo na start ma taka aplikacja każde uprawnienie jakie chce i poniżej Marshmallow ciężkie je aplikacji odebrać. Taka sama sytuacja dotyczy aplikacji Google. Android to Trojan Google żeby mieć wasze dane i ten root to jakiś ratunek przed tym :-) Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 23 września 2016 Opublikowano 23 września 2016 (edytowane) Pany, Z2 ciągnie mi update oprogramowania Sony ok 980MB. Wierzę, że to Andek 6.0. "Aktualizacja systemu experia" ale bez słowa o wersji Androida. Zobaczymy za kwadrans. edit: no i jest 6.0.1, cool. Obadam przez najbliższe dni ile się zmieniło. Edytowane 23 września 2016 przez _Red_ Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 4 października 2016 Opublikowano 4 października 2016 Google Pixel musze przyznac ze troche mi bryknal, nawet mam mysli czy znow nie sprobowac przekonac sie do androida Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 4 października 2016 Opublikowano 4 października 2016 Kosztują tyle co iPhone 7 xdddd No fajnie się prezentują i w ogóle, ale bądźmy szczerzy, dawać za Androida tyle co ajfona to już trochę przeginka Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 5 października 2016 Opublikowano 5 października 2016 (edytowane) I ta piękna ramka POD ekranem gdzie jest... nic. Ani czytnika, ani przycisku... I największym perkiem jest ... Google Assistant. No już lecę kupować. Jedyne co może ludzi przekonać to Google Photos bez limitu w oryginalnej rozdzielczości. Edytowane 5 października 2016 przez NemoKOF Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 5 października 2016 Opublikowano 5 października 2016 Czytnik z tyłu to dużo lepsze rozwiązanie niż z przodu, faktycznie mogli by te przyciski dać na ramkę zeby nie syfic ekranu, no i z cena pojechali bardzo Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 5 października 2016 Opublikowano 5 października 2016 Wiesz, ja mam Nexusa 6 i on ma mała ramkę z dołu a w niej ma głośnik. Potem był nexus 6p i miał większe ramki i też dali tam głośnik. A teraz pixel ma jeszcze większe ale nic tam nie ma. Bez sensu z punktu widzenia ergonomii. Lepiej chyba już górę powiększyć, wygodniej by się używało. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 5 października 2016 Opublikowano 5 października 2016 Bardzo nudny telefon. Cytuj
ubol 59 Opublikowano 5 października 2016 Opublikowano 5 października 2016 (edytowane) Panowie mam dziwny problem z Samsung Galaxy S7, mianowicie jak chce oglądać np. jakieś filmiki z cda, to po chwili odtwarzania zaczyna się buforowanie (chrome), i trzeba odświeżyć stronę. W dodatku ściąganie czegokolwiek że sklepu idzie jak krew z nosa. Sprawdziłem prędkość internetu i takie coś w ogóle nie powinno mieć miejsca. Macie może jakieś sugestie ci z tym fantem zrobić, żeby było jak należy? Miał ktoś podobny problem? Z góry dziękuję. Edit: zapomniałem dodać, że na tej domyślnej przeglądarce filmiki chodzą normalnie. Edytowane 5 października 2016 przez ubol Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi