Skocz do zawartości

Android

Keymaker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie twierdzę, że to mądre. Mam podobne zdanie. Sam system też ciebie ogranicza. Natomiast wyjście HDMI czy jakieś hybrydowe w telefonie to fajna rzecz, nawet po to, żeby dziecko bajkę w hotelu czy u teściów włączyć. Jak widać też po sprzedaży - tablety nie wyparły kompów do pracy, są do konsumpcji treści i tak raczej zostanie. Apple i jego iPad Pro to tylko próba uratowania tego segmentu, który ewidentnie wpadł w stagnację.

Samsung kombinuje bo jest ogromny i może. Ale myślę, że to gadżet, którego prawie nikt nie kupi. Tak jak nakładana klawiaturka na telefon. Znacie kogoś z S7 kto to kupił?

Opublikowano

Ale to sensu większego nie ma.

Za cenę tego telefonu, stacji dokującej, i  monitora, masz mozliwosc kupna dobrego telefonu i laptopa który zrobi  więcej niz ta hybryda. I laptopa wezmiesz ze soba,  a monitor co niby? Ogólnie gadget kompletnie dla małej garstki, kiedyś probowalem przerobic za pomoca myszki  i  klawiatury Tab S na laptopa,  zainstalwoałem worda i i inne, ale po  paru godzinach wiedziałem ze to po prostu głupie.

Poza tym nie po to się pracuje by miec na ekranie ciagle powiadomienia o  smsach, telefonach.

Jak Ciebie nie stac na urzadzenie z wysokiej polki, to nie marudz i wyjdz. 

• Minusik 2
Opublikowano (edytowane)

"Make sure you wipe it off before you take a picture". Ale ze dupe, czy telefon? :v

Edytowane przez Gość
Opublikowano

prawie ci rzeczowo odpowiedziałem, ale przypomniałem sobie kim jestes

Swietnie, bo najprawdopodobniej znowu bys sie zaczal glupio tlumaczyc : )

Opublikowano

S8 moim zdaniem swietny design, ale szkoda mi dac tyle siana za tel. Note 3 mi zaczyna zdychac, to łyknę chyba S7 edge za jakis czas, bo cena pewnie jeszcze spadnie po premierze nastepcy.

Opublikowano

Mi się to wydłużenie nie podoba jakoś szczególnie. Czy to ma jakieś dodatkowe funkcje? LG wsadzało ostatnio mały dodatkowy ekranik nad normalny ekran, czy ten w S8 będzie się dzielił? Jak nie, to będzie ciężko ściągać górną belkę bez dodatkowego gestu/przycisku.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Instalujesz klienta ftp na pc, potem ftp po wifi z Google playstore, konfigurujesz i już.

Potem wygląda to tak, że uruchamiasz sobie w tle ftp na androidzie, na pc wlaczasz program, ktory automatycznie laczy sie z telefonem i masz dostęp do wszystkich folderów i mozna sobie kopiować, przenosić i usuwać. Jak sobie skonfigurujesz tak będziesz miał. U mnie to wyglada tak, że aktywuje jedna ikone na telefonie, druga na pulpicie i juz.

• Plusik 1
Opublikowano

Chyba kolega pyta o konkrety. Tak może działać np. Es File Explorer. Spoko program tylko trochę dużo reklam w wersji darmowej. 

Tak jak pisze Bizon jest dość wygodnie. Masz jeszcze AirDroid który pozwala na więcej rzeczy przez przeglądarkę (ściąganie zdjęć z podglądem np.). Możesz też zawsze użyć jakiegoś dysku sieciowego (Dropbox, Google Drive itp.)

• Plusik 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Przymierzam się do zakupu pada pod telefon , model Samsung Galaxy J7 . Coś konkretnego polecacie z możliwością zamontowania telefonu na padzie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Można przy czym wolno działa raczej, dostęp przez USB jest emulowany i nie działa to tak szybko jak natywne dyski USB czy Peny. Najszybciej przerzucić przez ABD, wtedy pełna prędkość jaką możesz osiągnąć zostanie osiągnięta, ale trzeba to robić z konsoli albo przez jakieś narzędzie (wiem że jakieś są, robię sam z konsoli).

• 1 miesiąc temu...
Gość ragus
Opublikowano

Muszę wgrać system do uwalonego galaxy j7. Skąd się teraz ściąga oficjalne romy? Przecież to kur,wicy idzie dostać od ściągania z tych wszystkich stronek z milionem reklam, gdzie transfer to 300kb/s.

Gość ragus
Opublikowano (edytowane)

Dzięki.

Ehh stoję w miejscu. Telefon ma wgrane TWRP i teraz nie wiem, czy ja mam wgrywać jakiś customowy rom przez odina czy normalnie wrzucając zipa na pamięć telefonu i instalować z jego poziomu. Najdalej udało mi się w odinie wybrać roma, ale wywaliło mi błąd, że "Binary size is too large: boot". Nie wiem też, czy mam instalować oryginalnego roma czy mogę jakiegoś customa.

Na ten moment telefon po włączeniu odpala TWRP i nie chce z niego wyjść.

Naprowadzi ktoś? Nemko? Ktokolwiek? Dawno nie miałem androida a obiecałem znajomemu, że mu pomogę ;/

Edytowane przez ragus