Skocz do zawartości

Android

Keymaker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 minut temu, dominalien napisał(a):

Mówiąc, że Android jest nic nie warty najwyżej obrażam produkt korporacji, nie was ani wasze matki. Z jakiegoś powodu postanowiliście to potraktować osobiście i bronicie zaciekle. I pojęcie "projekcja" tu nie pasuje.

Przyszedłeś z problemem, próbujemy wyjaśnić Ci jego przyczynę, a Ty zatykasz uszy i robisz głośne "lalala, nie słyszę was, jesteście gupi". To chyba nie my tutaj cokolwiek traktujemy osobiście, zresztą Redziu ładnie oraz grzecznie wyłożył Ci co i jak, a Ty dalej brniesz w jakąś dziwną narrację jakoby ci ANDROIDOFILE Z FORUMA ZACIEKLE BRONILI AMERYKAŃSKIEJ KORPORACJI. Czy byłoby Ci lżej na duszy gdyby nikt nie odpowiedział, a Twoje gorzkie żale pod adresem Androida (które powinny być gorzkimi żalami pod adresem śiajomi) po prostu wisiałyby sobie w cyberprzestrzeni?

Opublikowano

Wpisz na youtubie albo reddicie jak usunąć reklamy w systemie i grzeb, nikt tu nie odpisze Ci jak to zrobić bo nie podałeś modelu tel i nie wiadomo czy ktoś miał tu taki problem. Poprzedni tel miałem xiaomi redmi note 7 i też miałem reklamy, w opcjach systemu grzebałem i wyłączałem jakieś zezwolenia + czyszczenie śmieciowych aplikacji pomogło. Teraz korzystam też z chińskiego producenta telefonu innej marki i mam zero reklam więc nie mam pojęcia o co sie sadzisz o androida

Opublikowano
W dniu 27.09.2024 o 08:54, dominalien napisał(a):

Jak wy wszystko wspaniale wiecie.

Nie zajmuję się serwisowaniem telefonów, nie biorę pieniędzy. Przyszedł technicznie nieogarnięty znajomy (stąd słowo "konsument"), lubię człowieka, chciałem pomóc. Nie znam się na androidzie, ale jestem w stanie przebijać się przez ekrany opcji i kombinować co można poradzić na różne problemy. Czasem mi się udaje.

Tak, byłem wkurzony, bo zanim tu napisałem zmarnowałem już bezowocnie godzinę i nie mogłem znaleźć przyczyny. Pierwsza odpowiedź tu była wiele godzin później, jak już problem tak czy inaczej był rozwiązany. I nie pytałem "jakie gówno to robi", tylko "jak można wykryć jakie gówno to robi", znacząca różnica. Zalecacie, żebym czytał z uwagą, ale sami tego nie robicie. Artykuł, który zalinkowałem przeczytałem bardzo dokładnie, zastosowałem wszystkie zalecenia z niego.

Mówiąc, że Android jest nic nie warty najwyżej obrażam produkt korporacji, nie was ani wasze matki. Z jakiegoś powodu postanowiliście to potraktować osobiście i bronicie zaciekle. I pojęcie "projekcja" tu nie pasuje.

Dziwne, że wyskakiwały mu reklamy na cały ekran WSZĘDZIE, z takim czymś się jeszcze nie spotkałem. Natomiast reklamy występują w systemowych aplikacjach w MIUI i HyperOS, które można wyłączyć, poprzez wejście do ustawień tych aplikacji i odznaczyć spersonalizowane pokazywanie reklam. Można to też wyłączyć przy pierwszej inicjalizacji telefonu. Tutaj fajny artykuł: https://www.nextpit.com/xiaomi-how-to-disable-ads-miui

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
15 minut temu, Bzduras napisał(a):

Bo jakiś syf masz, u mnie normalnie idzie do strony kupna biletu. Przejedź sobie telefon jakimś antywirem.

Za drugim i kolejnym razem już normalnie. Tylko pierwszy klik mnie przekierował nie tam gdzie chciałem. 

Opublikowano

Skoro zrobił to raz to zrobi to następny raz, pytanie w jakich okolicznościach i kiedy. Ja bym dla spokoju ducha jednak przeskanował urządzenie jakimś Malwarebytes albo czymś podobnym.

Opublikowano

Malwarebytes + Avast nic nie znalazło. Też nie wiem gdzie miałbym coś złapać - raczej nie zapuszczam się w jakieś dziwne odmęty internetu. Trochę lipa. Tym razem to była tylko poczekalnia u notariusza. Co następne? Nie wiem czy czekać na drugi raz, czy raczej reset do ustawień fabrycznych?