NemoKOF 676 Opublikowano 16 kwietnia 2014 Opublikowano 16 kwietnia 2014 Oj stary, nie wiem. Wiem że Xperii nie mam żadnej a generalnie bardzo ciężko je zmusić do czegokolwiek (unlock bootloadera i takie tam) więc kurde nie wiem. Roota musisz sam ogarnąć. 1 Cytuj
Szwed 637 Opublikowano 16 kwietnia 2014 Opublikowano 16 kwietnia 2014 Na polskim forum androidowym zalecili wyłączyć przełączanie między sieciami WCMDA/GSM, zostawiłem tylko WCMDA, zobaczymy jak będzie dalej. Popróbuję z tym rootem, ale jeśli nie będzie dość prostej metody to sobie odpuszczę i się jakoś przemęczę. Dzięki za chęć pomocy. Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 16 kwietnia 2014 Opublikowano 16 kwietnia 2014 (edytowane) Coś tu jest napisane. Trzeba wgrać Custom Recovery (które działa nawet na zamkniętym bootloaderze) i wtedy możesz wgrać rom najnowszy przez ZIP który ma już roota. Wydaje mi się w miarę proste. To nie to co wgranie 1 pliku odinem w Samsungach ale nie wydaje się skomplikowane. Niby wersja 18 tego narzędzia umożliwia łatwy rooting ale nie mam jak sprawdzić bo nie mam tego fona ;-) http://mm-mpxteam.net/forum.php?mod=viewthread&tid=10080 Edytowane 16 kwietnia 2014 przez NemoKOF Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 16 kwietnia 2014 Opublikowano 16 kwietnia 2014 Szwed, dwa dni robiłem roota na swojej Xperii Z. A i tak za pare dni wyszła nowa wersja Andka. Powodzenia ze swoim telefonem:) Cytuj
Mani 685 Opublikowano 16 kwietnia 2014 Opublikowano 16 kwietnia 2014 (edytowane) Też mam SXT. Szwed nie przejmuj sie ten tel juz tak po prostu ma. Też mam 4.1.2 bo 4.3 chyba w T-mobile nie uświadcze a nie chce niczego spierdolić robiąc roota itp (kompletnie na tym sie nie znam - chyba ze mnie ktos za raczke poprowadzi) i tak przez WiFi bateria całkiem spoko wytrzymuje ale jak włącze net w tel jak jestem gdzieś poza domem to nie dość ze tel ciepły szybko sie robi to bateria w chyba własnie 4-5 godzin sie rozładowuje. Chyba normalka w tym smarcie. Kolejny moj smart bedzie z bateria conajmniej 3000 mAh bo sie tylko w(pipi)... jak mi tel w polowie dnia niedomaga. Edit :Właśnie dziś z rana albo w nocy wyszła aktualka 4.3 w T-mobile do SXT. Sprawdzałem wieczorem i jeszcze nie było. Zobaczymy jak moj smart ją przyjmie. Edytowane 16 kwietnia 2014 przez Mani Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 16 kwietnia 2014 Opublikowano 16 kwietnia 2014 No to kurde, coś nie tak. Ja tak miałem na iPhone 4 że 3g niesamocie zjadało baterię ale od czasu SGS3 (bateria 2300) trzyma telefon cały dzień w zasadzie. Zmieniałem dla testu na 2g i jest lepiej ale nie aż tyle, żeby się tym przejmować. Może jakiś kiepski chipset/sterownik? Poczytałem i piszą, że wyłaczenie Fast Dormancy poprawia sytuację ale... wymaga roota (co jest niestety głupie, bo dostawca powinien to sam wyłączać, jak jego sieć tego nie obsługuje). http://forum.xda-developers.com/xperia-z/help/battery-draining-fast-3g-phone-getting-t2197159. Telefon jak nie odblokowujesz bootloader można spokojnie przywrócić do stanu sprzed roota więc nie ma się czego bać. Zróbcie backup i rootujcie, ja rootuje telefon mojej teściowej, mojej kobiety i swój. Za dużo plusów żeby tego nie robić :-) Cytuj
Szwed 637 Opublikowano 16 kwietnia 2014 Opublikowano 16 kwietnia 2014 Popróbuję w weekend się tym pobawić, zobaczymy czy coś się da z tym zrobić. Ale kurde, to jest masakryczne, żeby bateria wytrzymywała kilka godzin. Dzięki! Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 16 kwietnia 2014 Opublikowano 16 kwietnia 2014 Dziwna sprawa. Jak telefon nie wytrzymuje 1 dnia przynajmniej to dla mnie nie da się o używać. Po prostu zostawiam go na noc tylko na ładowarce a w dzień nie chcę o podłączać, nie mam czasu o tym myśleć. Cytuj
Mani 685 Opublikowano 16 kwietnia 2014 Opublikowano 16 kwietnia 2014 No to tyle to Tetka wytrzymuje. Z rana odpinam od ładowarki i podpinam dopiero wieczorem. Cytuj
Ins 5 745 Opublikowano 16 kwietnia 2014 Opublikowano 16 kwietnia 2014 Właśnie dziś z rana albo w nocy wyszła aktualka 4.3 w T-mobile do SXT. Sprawdzałem wieczorem i jeszcze nie było. Zobaczymy jak moj smart ją przyjmie. Rowniez mam Xperie T i wgralem 4.3 jak tylko sie pojawil poprzez flashtoola. Telefon zdecydowanie zyskal dzieki update'owi. Wszystko smiga szybciej i plynniej. Jestem pod wrazeniem. Jezeli chodzi o baterie to u mnie wytrzymuje bez problemu caly dzien z wlaczonym netem. Wprawdzie uzywany tryb stamina i nie siedze non stop na telefonie, ale nie narzekam. Telefon nagrzewa mi sie tylko gdy gram w jakies gierki. Cytuj
Mani 685 Opublikowano 16 kwietnia 2014 Opublikowano 16 kwietnia 2014 Też nie siedzę cały czas na necie wiec bateria mi trzyma jakoś do wieczora i potwierdzam co Ins pisze. Na 4.3 tetka zdecydowanie przyspieszyła. Ale włączę przesyłanie danych to ciepły tel nadal jest ale s4 tez ciepły jest więc spoko luz. Wysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka Cytuj
Gość Szprota Opublikowano 16 kwietnia 2014 Opublikowano 16 kwietnia 2014 Koniecznie napisz jak wrazenia z zakladania folii na ekran. To najtansze i najlepsze IMO folie na rynku a ich aplikacja nke sprawia problemow laikom. Mam nadzieje, ze 3mk cie nie zawiedzie, polecam wszystkim. Sorry ze dopiero dzisiaj ale miałem małe problemy z dostawą. Więc tak odebrałem i od razu zapoznałem się z instrukcją założenia. Wszystko opisane łopatologicznie. Więc zrobiłem wszystkie kroki i założyłem folie. Oczywiście trochę krzywo ale jest okej. Ekran nie stracił ani trochę na jakości. Kąty widzenia dalej są wyśmienite. Oczywiście mirkorysek nie widać ;3334 Dziekuje jeszcze raz Cytuj
Jakim 1 791 Opublikowano 17 kwietnia 2014 Opublikowano 17 kwietnia 2014 Właśnie dziś z rana albo w nocy wyszła aktualka 4.3 w T-mobile do SXT. Sprawdzałem wieczorem i jeszcze nie było. Zobaczymy jak moj smart ją przyjmie. Rowniez mam Xperie T i wgralem 4.3 jak tylko sie pojawil poprzez flashtoola. Telefon zdecydowanie zyskal dzieki update'owi. Wszystko smiga szybciej i plynniej. Jestem pod wrazeniem. Jezeli chodzi o baterie to u mnie wytrzymuje bez problemu caly dzien z wlaczonym netem. Wprawdzie uzywany tryb stamina i nie siedze non stop na telefonie, ale nie narzekam. Telefon nagrzewa mi sie tylko gdy gram w jakies gierki. Powiedz mi mam SXT z orange a ta zyebana firma pewnie tej aktualizacji oficjalnie nie wypuści więc pytanko- macie gdzies jakiś łopatologiczny poradnik jak wgrać 4.3 na T krok po kroku z gotowymi plikami do ściagnięcia? Cytuj
Mani 685 Opublikowano 17 kwietnia 2014 Opublikowano 17 kwietnia 2014 Z Orange jest taki problem że w Belgii wypuścili 4.3 a w Polsce nie przewidują jak to odpowiedzieli gościowi z forum androida. Wysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka Cytuj
Sivas 5 Opublikowano 17 kwietnia 2014 Opublikowano 17 kwietnia 2014 Krotkie pytanie - posiadam sgs3 ktory zaczal zamulac strasznie, restart pomaga na chwile. Kilka aplikacji + fotki i zostalo jakies 1gb wolnego miejsca, pewnie ma to zwiazek jakis. Czy kupno karty pamieci i przerzucenie calego stuffu na nia pomoze ? Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 17 kwietnia 2014 Opublikowano 17 kwietnia 2014 a ja mam noobowskie pytanie, jesli mam ustawiony autoamtyczny wybor sieci komorkowej, to gdy, majac Playa, przeskakuje mi na siec t-mobile i przy ikonce zasiegu mam R od roamingu - to cokolwiek dla mnie oznacza, jakies dodatkowe oplaty, cokolwiek? pytam, bo nigdy nie mialem takich problemow, majac karte w orange zawsze mialem po prostu siec orange Cytuj
Szwed 637 Opublikowano 18 kwietnia 2014 Opublikowano 18 kwietnia 2014 Dobra, zrobiłem roota, pozamrażałem Google+ i inne badziewne apki, kilka wywaliłem w ogóle i... mam wrażenie, że już tak tej baterii nie zżera. Do tego zainstalowałem sobie Nova Launcher i GO Unlocker i jest ślicznie! Dzięki za pomoc! Cytuj
_Red_ 12 010 Opublikowano 18 kwietnia 2014 Opublikowano 18 kwietnia 2014 @Rayos. Zadnych oplat nie bedzie. Telefon znajduje sobie partnerskie nadajniki, jesli natywne sa poza zasiegiem. Takze np. na dzialce moj Play przeskakuje na Plusa (tez mam R wtedy). Nie wiedzialem jednak, ze tmobile tez moze byc. Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 18 kwietnia 2014 Opublikowano 18 kwietnia 2014 może być każda z sieci dostępnych u nas Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 18 kwietnia 2014 Opublikowano 18 kwietnia 2014 ok, dzieki rozumiem, ze tak samo to dziala korzystajac z neta przez siec komorkowa? Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 18 kwietnia 2014 Opublikowano 18 kwietnia 2014 Tak ale uważaj jak będziesz jechać za granicę. Jak zostawisz włączone DANE W ROAMINGU to można nieźle wtedy zabulić, albo jak się mieszka gdzieś przy granicy. Z tym trzeba uważać. CM ma coś takiego jak ROAMING KRAJOWY to jest dużo bezpieczniejsze, można po root'cie doinstalować też XPOSED i tam jest moduł NATIONAL ROAMING który robi to samo. Dzięki temu nie musimy się bać. U mnie w Warszawie, czy u kogoś w poznaniu - nie ma to znaczenia, ALE np. dla kogoś z Playem w Białymstoku gdzie potrafi złapać rosyjską sieć to już jest problem, czy w Cieszynie. Cytuj
Kogut 308 Opublikowano 18 kwietnia 2014 Opublikowano 18 kwietnia 2014 Panowie stałem się jednak posiadaczem s4mini, zadowolony jestem po przesiadce z nokii e6 ale nie chce mi się czytać for i generalnie dokształcać się jakoś specjalnie pod kątem androida. Są jakieś aplikacje które każdy powinien mieć na andku itd ? Jakieś złote zasady cokolwiek ? Cytuj
Hubert249 4 278 Opublikowano 18 kwietnia 2014 Opublikowano 18 kwietnia 2014 swiftkey do pisania, poweramp do muzy, jakis GPS off line ja używam Sygic, tapatalk, a reszta wyjdzie w praniu z gier prócz angry birds polecam Puzzle Quest 2 i Colina, Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 18 kwietnia 2014 Opublikowano 18 kwietnia 2014 Ok, dzieki za wszelka pomoc Cytuj
Kogut 308 Opublikowano 18 kwietnia 2014 Opublikowano 18 kwietnia 2014 Swiftkey poważnie taki za(pipi)iaszczy jest? Muzy z telefonu nie słucham bo bateria to i tak padaka we wszystkich obecnych smartfonach. Są jakieś "gamingowe" albo konsolowe apki? Dla przykładu jak miałem kiedyś 200sx to bawiłem się aplikacją mierzącą przyspieszenia itd Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi