Opublikowano 8 czerwca 201410 l Ale ubijanie Apek zabiera czasem więcj niż daje, apka musi się ponownie odpalić więc zużywa moc procka i baterię. Chodzi mi o takie apki które trzymają swoje procesy a których tak nie zabijesz jak np Xposed (ktory mimo wszystko troszkę mocy zabiera), zewnętrzne download managery, Google Plus, wszystko co się z czymś synchronizuje itp itd. To są prawdziwi zamulacze. Google Search zamula i non stop coś indeksuje. Ja odkąd NIE UŻYWAM google plus i search to mi telefon zjada do 1% jak leży na stole na godzinę. Wcześniej 5-7% potrafił jak NIC nie robiłem. Teraz z googla mam Play, Translate i Gmail - to wszystko.
Opublikowano 8 czerwca 201410 l Jeśli chodzi o torrenty - to nie masz przypadkiem ustawionego bittorrenta jako domyślne zakończenie akcji po odpaleniu pliku .torrent? Właśnie spróbowałem pobrać pliki .torrent dla Ubuntu przez Chrome i normalnie się pobrało właśnie jako plik.
Opublikowano 9 czerwca 201410 l Kurde, nie wiem. Jak miałem GPE (Google Play Edition) to CHYBA mogłem je jakoś zapisać, teraz na CM11 nie chce mi nawet pobrać jak klikam na link, trzymam i wybieram zapisz jako. Nic się wtedy nie dzieje Nie wiem gdzie to się ustawia.
Opublikowano 10 czerwca 201410 l Kurde, irytuje mnie, że Amerykanie prawie zawsze wszystko mają szybciej.. Gry, filmy, książki czy aktualizacje... Od paru dni wisi już Kitkat 4.4.3 do Moto G dla wersji retail US, a Europa jak zwykle musi kilkanaście dni poczekać. Nie zmienia on zbyt wiele, ale kilka ficzerów jest fajnych. Nowy dialer bo ten z 4.4.2 jakoś mi nie leży zupełnie, do tego można wywalić nazwę operatora ze status bara co też jest bardzo fajną opcją. Minimalizm jest git
Opublikowano 10 czerwca 201410 l To jest właśnie (pipi)owe, faworyzowanie regionów/sprzętów przy aktualizacji Androida. Od wczoraj mam Moto G i nie ma wersji 4.4.3?!?! Jestem zniesmaczony -_-.
Opublikowano 10 czerwca 201410 l W wielu flagowcach jeszcze długo nie będzie, a my dostaniemy na dniach, więc nie widzę powodów do narzekań większych
Opublikowano 13 czerwca 201410 l A widziałeś CSC na innym telefonie/tablecie niż urządzenie Samsunga?
Opublikowano 19 czerwca 201410 l I znowu kawałek AOSP wyciągnięty przez Google. Tym razem EMAIL. Pewnie będzie jak z innymi składnikami takimi jak np. search. W momencie wypuszczenia do sklepu developing AOSP danego składnika się zatrzymuje jeśli chodzi o programistów Google'a a że oni jednak napędzają rozwój widać bardzo. To jak AOSP search wygląda w porównaniu do Google'a jest przykładem.
Opublikowano 3 lipca 201410 l Pytanie? Czy ktoś inny jeszcze twierdzi, że KitKat jest zje.bany z tym swoim statusbarem? W poprzedniej wersji było OK, ale nie - kolorki muszą się zgadzać, więc teraz na ekranie głównym nie widać czy jestem podłączony z internetem (tylko z siecią WiFi, więc jak coś się walnie i z jakichś powodów nie będzie miała dostępu do internetu, to nie widać tego na pierwszy rzut oka). Jak otwieram statusbara, to widzę notyfikacje. Ale żeby na przykład coś włączyć/wyłaczyć, to muszę wejść w jeszcze inne menu, w którym mam te przełączniki. No chyba, że to efekt przejścia z CM na Paranoida, ale wątpię.
Opublikowano 14 lipca 201410 l Mam pierwszą Xperię Z. Soft 4.3 zrootowany tak, że mam jakieś dualrecovery, nie wiem sam o co chodzi, ale wgrałem już zrootowany, gotowy soft. 4.3 i teraz mam na karcie jakieś dziwne foldery dualrecovery. Widzę, że jest już soft 4.4.4 i chciałbym apdejtować, tylko, czy ja czasem nie stracę programów i sejwów w grach? Na iOsie, co wychodzi nowy soft, to raz dwa się pobiera i ok, a tu kiedyś straciłem sejwy z gierki w którą grałem rok (bloons td 5). W ogolę zastanawiam się, czy mieć tego roota, tyle z nim zachodu :confused: Edytowane 14 lipca 201410 l przez grzybiarz
Opublikowano 14 lipca 201410 l No wiesz, przy modyfikacji jest różnie, na iOS jak masz jaila to też nie jest różowo. Na xpieriach jest kupa zachodzi z tego co ja widziałem, najlepiej to jest na pewno otworzyć bootloader i wgrywać romy jako zipy robiąć backup wcześniej. No i jak masz roota to możesz każdej apki zrobić kopię przy pomocy np Titanium Backup, zapisać to gdzie chcesz i możesz to potem odtwarzać nawet na różnych telefonach i chodzi. Także zrób kopię tego na czym ci zależy. Generalnie - jak nie masz roota (czy jaila który też jest rootem) o twoje urządzenie dba producent. Jak masz - dbasz ty. Fair trade jak dla mnie. Edytowane 14 lipca 201410 l przez NemoKOF
Opublikowano 15 lipca 201410 l Czyli teraz jakbym wykonał update z poziomu telefonu, to bym potracił dane? Nie mam w planach na razie rootować.
Opublikowano 15 lipca 201410 l Bardzo różnie, najmniej to stracisz roota. Najwięcej zrobisz bricka do odratowania. Musisz poczytać o konkretnym modelu, jest za dużo różnic. Jak nie masz podmienionego recovery to upgrade powinien się zrobić usuwając roota po prostu.
Opublikowano 20 lipca 201410 l Po pol roku uzywania LG4X HD P880 (ktorego chwalilem jako szbki) plakac mi sie chce od obecnego stanu zamulenia androida. 3 otwarte karty stockowej przegladarki + proba przejscia do launchera (button 'home') i system lezy na 10 sekund. Bez restartu 2x dziennie nie da sie uzywac. Doraznie jednak pomoglo: - launcher Nova zamiast tego od LG - Chrome zamiast stock browsera. Trochę odżył po tym zabiegu, smiga szybko gdy na zmiane wchodze do neta/na pulpit/do appek Edytowane 21 lipca 201410 l przez _Red_
Opublikowano 22 lipca 201410 l No i się zepsuło. XPERIA T Robiłem dzisiaj kilka krótszych filmików, komórka się wyłączyła. Potem włączyłem, po odpaleniu aparatu, wyłączyła się znowu. Próbowałem tak kilka razy, potem się poddałem. Następnie podłączyłem ją do power-banku, i wtedy udało mi się ją na chwilę włączyć ale zaraz potem znowu padła (bateria jest naładowana). Po odłączeniu power banku, telefon ciągle próbuje się włączyć, potem się wyłącza i znowu się włącza (napis XPERIA, falujące kolory itd). Teraz podłączyłem do komputera, udało mi się zrobić z niego kopię zapasową, ale znowu wariuje i zaczął się wyłączać, nawet na kablu. Jakiekolwiek pomysły? Wcześniej nic nie wskazywało na to, że coś ma się zepsuć.XPERIA T, android 4.1.2, root. Dystrybucja orange, simlock zdjęty poprzez kontakt z orange. Edytowane 22 lipca 201410 l przez Szwed
Opublikowano 22 lipca 201410 l Problem jest taki, że żeby postawić system od nowa, muszę mieć komórkę włączoną cały czas, prawda? A nawet na kablu podpiętym do kompa, potrafi się wyłączyć
Opublikowano 22 lipca 201410 l No to serwis niestety. Pewnie wymienią gnidę. Dziwne objawy. Aczkolwiek nie mam Sony, ciężko się konkretnie ustosunkować. Mimo wszystko, mimo że ludzie tu się rozpływali to zdania o Sony są "takie se" z tych które słyszę. Nie ma zewnętrznego programu sony który pozwala wgrać soft przez jakieś bootowanie w innym trybie? Samsung, LG, Nexus mają takie rzeczy. Nie miałem sony ale pewnie też jest takie coś. EDIT: Tu jest jakiś artykuł po angielsku jak użyć flashtool do xperii. Narzędzie sony, trzeba wejść do Download Mode. Jeśli w nim się będzie wyłaczał to telefon jest na amen raczej uwalony (albo coś sprzętowo) więc zostaje ci serwis. Edytowane 22 lipca 201410 l przez NemoKOF
Opublikowano 25 lipca 201410 l Orientuje się ktoś z Was jaka może być przyczyna, ze nie mogę skonfigurować swojej poczty w telefonie. Próbowałem ręcznie konfigurować i to samo. Telefon LG L70. Poczta na o2. Na moim poprzednim telefonie nie było z tym problemu. Jeśli to nie ten topić to pogoncie mnie stad Edytowane 25 lipca 201410 l przez S_600
Opublikowano 25 lipca 201410 l A czym się objawia? Na pewno konfiguracja np. Portów się zgadza? Może próbujecie port wysyłania (smtp) wpisać 25 a trzeba 587 albo 465 dla SSL? Na którym kroku się zatrzymujecie?
Opublikowano 25 lipca 201410 l Wpisuje zgodnie z instrukcją poczty, wyskakuje zawsze to samo " Błąd loginu itd. Masakra, na starym Samsungu Galaxy Ace 2 nie bylo z tym żadnego problemu. Edytowane 25 lipca 201410 l przez S_600
Opublikowano 25 lipca 201410 l Jaki wprowadzasz login? Sprawdź czy jak posiadasz adres@mailowy.com to czy zadziała samo adres jako login, cały mail itp. Może tu tkwi problem? Server to z tego co widzę poczta.o2.pl Zobaczcie czy jakis inny program pocztowy na andka nie będzie miał problemów jak np aquamail albo k-9 mail. Tak w ogóle to chyba ta dyskusja powinna trafić do działu Android.