El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 19 stycznia 2016 Opublikowano 19 stycznia 2016 No siema, mam dokladnie ten sam problem i wlasnie mialem sie pytac ale widze ze to jakas wieksza sprawa ;/ Cytuj
NemoKOF 678 Opublikowano 20 stycznia 2016 Opublikowano 20 stycznia 2016 Macie aktualizacje włączone? Odpowiedzcie to będziemy dumać. O ile aplikacja to jedno to same aktualizują się usługi Google i bez roota nie da się tego zatrzymać, wszystko inne można zablokować. Usługi właśnie ostatnio mocno się zmieniają. Sprawdźcie czy macie świeżego Gmaila, miałem tak samo i dalej mam problemy ale aktualizacja samego Gmaila sporo poprawiła. Coś zmieniają ale co to nie wiem. Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 20 stycznia 2016 Opublikowano 20 stycznia 2016 No nic nie zmieniałem, po prostu nagle przestało działac. Co ciekawe sciagnalem jedna z tych aplikacji to zarzadzania poczta, i ona działa znakomicie. Wiec chyba cos w ustawieniach po jakiejs moze aktualizacji sie zmienilo? Ale synchro wlaczone, wiec nie wiem juz sam. Cytuj
NemoKOF 678 Opublikowano 20 stycznia 2016 Opublikowano 20 stycznia 2016 No ja miałem właśnie jakieś takie dziwne rzeczy, ale teraz jak już wszystko jest zaktualizowane to dobrze działa przy czym na Andku 6 musiałem wyłączyć oszczędzanie baterii dla Gmaila i dla mojego Aquamaila. Inaczej jak telefon leży do Doze opóźni dostarczanie poczty. No nic, zobaczymy. Na razie jest ok. Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 20 stycznia 2016 Opublikowano 20 stycznia 2016 Samsung Tab 2 i starszy juz andek potrafi polaczyc sie przez BT z TV ktory tez ma Andka np apka jutub. A jak bym chcial jakies player polaczyc z TV? Apka VLC nie ma takiej opcji. Sa jakies inne? Cytuj
tomek1906 18 Opublikowano 20 stycznia 2016 Opublikowano 20 stycznia 2016 Macie aktualizacje włączone? Odpowiedzcie to będziemy dumać. O ile aplikacja to jedno to same aktualizują się usługi Google i bez roota nie da się tego zatrzymać, wszystko inne można zablokować. Usługi właśnie ostatnio mocno się zmieniają. Sprawdźcie czy macie świeżego Gmaila, miałem tak samo i dalej mam problemy ale aktualizacja samego Gmaila sporo poprawiła. Coś zmieniają ale co to nie wiem. Nic nie zmieniałem, dopiero gdy zauważyłem problem zrobiłem hurtową aktualizacje aplikacji. Problem pozostał. Cytuj
NemoKOF 678 Opublikowano 20 stycznia 2016 Opublikowano 20 stycznia 2016 Tak jak piszę - nie musiałeś zmienić nic - usługi Google aktualizują się same. Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 21 stycznia 2016 Opublikowano 21 stycznia 2016 Dzisiaj byla aktualizacja jakas i dziala. TRoszke z opoznieniem, ale dziala i szczescie bo te aplikacje (blue mail czy jakos tak) to straszne badziewie. Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 22 stycznia 2016 Opublikowano 22 stycznia 2016 jak wlaczyc lockscreen? mam gpe + nova launcher i po reinstalacji systemu lockscreen gdzies zniknal xd a w necie same informacje o tym jak go wylaczyc, a nie wlaczyc ;/ Cytuj
NemoKOF 678 Opublikowano 22 stycznia 2016 Opublikowano 22 stycznia 2016 Ale jak usatwisz blokowanie i przesunięcie palcem to się nie pojawia? Cytuj
NemoKOF 678 Opublikowano 22 stycznia 2016 Opublikowano 22 stycznia 2016 U mnie (Andek 6.0, rom AOSP) mam to w USTAWIENIA -> ZABEZPIECZENIA - BLOKADA EKRANU. Jak jest BRAK to nie ma, jak jest PRZESUŃ PALCEM to jest podstawowa, masz też kody, piny hasła itd. 1 Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 22 stycznia 2016 Opublikowano 22 stycznia 2016 dzieki! wydawalo mi sie, ze wczesniej brak to byl podstawowy lockscreen, a przesun palcem to bylo laczenie kropek btw. jak szostka? warto czekac? Cytuj
Square 8 648 Opublikowano 23 stycznia 2016 Opublikowano 23 stycznia 2016 Ja właśnie instaluje, ale jakiejś szczegółowej opinii się nie spodziewaj Btw. można całkowicie wyłączyć działanie Facebooka w tle? Rzadko na niego wchodzę z tel, a zawsze w wykorzystaniu baterii pokazuje mi te 20% Cytuj
NemoKOF 678 Opublikowano 23 stycznia 2016 Opublikowano 23 stycznia 2016 Marshmallow jest spoko. Jest rozwinięciem Lolipopa w dobrym kierunku. Sam Lolipop to jedna z największych aktualizacji jakie się pojawiły między wersjami. Zmieniono maszynę wirtualną Javy na ART z Dalvika który był w Andku prawie od początku. Przyniosło to za sobą sporą poprawę szybkości ale wielu producentów nie dało rady z przygotowaniem dobrych wersji i bardzo dużo miało duuuże problemy z napisaniem aktualizacji OTA. Najlepiej przy zmianie z KK na L wrzucić soft od początku totalnie - wtedy nie będzie problemów.Sam 6 to w sumie Andek 5.2 Największe zmiany są małe - inne wklejanie i kopiowanie tekstu po zaznaczeniu, inne nieco dzielenie (troszkę na modłe iOS to wygląda, ale dalej można dzielić w stary sposób dane, to dobrze), dodano nowy system kontroli (aktywny) udzielanych zezwoleń dla aplikacji (permissions) no i dodano Doze czyli optymalizację działania baterii jak telefon NIE JEST używany (to ważne żeby to wiedzieć). Jak telefon leży to nie zużywa tyle zasobów bo telefon usypia aplikacje i nie pozwala im działać z dużą intensywnością (odbija się to na powiadomieniach nieco, mogą dochodzić z opóźnieniem) przy czym można to wyłączyć per aplikacja. Ja dla Gmaila i Aquamaila wyłączyłem. Można chyba czymś zewnętrznym ustawić harmonogram. Ogólnie na plus ale nie jest rewolucja. A propos Facebooka to sprawdź czy nie masz włączonej lokalizacji, wtedy ssie energii strasznie. Jak nie chcesz żeby w tle działało to nie znam lepszego sposobu jak Greenify który hibernuje aplikacje kiedy chcesz. Nie wiem czy to działa bez roota w trybie auto czy trzeba ręcznie - ale działa bo korzystałem przy czym od jakiegoś czasu przynajmniej u mnie FB zaczął mniej zużywać a na 6 w nocy jak go nie podłączę to nie odczuwam więc nie używam akurat w tej chwili. Ale korzystałem wcześniej przy czym w związku z tym że nie działa w tle i nie cache'uje sobie nic to jak go odpalasz to zamuli lekko na początku bo ściągnie ci dane z tablicy itp, itd. 3 Cytuj
Square 8 648 Opublikowano 23 stycznia 2016 Opublikowano 23 stycznia 2016 Wychodzi na to, że mam włączoną lokalizacje. Sprawdzę na aktualnym naładowaniu ile będzie pokazywać zużycia, a następnie wyłączę lokalizację i czy będzie poprawa. Cytuj
grzybiarz 10 301 Opublikowano 23 stycznia 2016 Opublikowano 23 stycznia 2016 Skasuj tą apkę. Skoro rzadko wchodzisz, to wchodź przez przeglądarkę. Cytuj
Square 8 648 Opublikowano 23 stycznia 2016 Opublikowano 23 stycznia 2016 Też nad tym myślałem. Jak nie pomoże propozycja Nemo to tak też pewnie zrobię. Cytuj
NemoKOF 678 Opublikowano 24 stycznia 2016 Opublikowano 24 stycznia 2016 To też jest dobra opcja. Przez przeglądarkę masz większą kontrolę a prawie nic nie tracisz. Można nawet powiadomienia mieć. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 24 stycznia 2016 Opublikowano 24 stycznia 2016 Ja już dawno nie używam facebookowej appki, tylko przez przeglądarkę. Polecam. Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 24 stycznia 2016 Opublikowano 24 stycznia 2016 a z fejsbukowego messengera korzystacie? Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 25 stycznia 2016 Opublikowano 25 stycznia 2016 Fejsowa apka to bylo zawsze guwno. Wiecznie dzialajace w tle. Jak juz korzystalem to z przegladarki. Cytuj
NemoKOF 678 Opublikowano 25 stycznia 2016 Opublikowano 25 stycznia 2016 Z Messengera korzystam. Cytuj
czapa 674 Opublikowano 20 lutego 2016 Opublikowano 20 lutego 2016 Czy u was wyniki z google now na górnej belce wyświetlają się dziwnie? U mnie jest tak: Roma - 0 0 : Real Madryt Cytuj
Kalinho_PL 334 Opublikowano 20 lutego 2016 Opublikowano 20 lutego 2016 Czy u was wyniki z google now na górnej belce wyświetlają się dziwnie? U mnie jest tak: Roma - 0 0 : Real Madryt ja nigdy nie ogarniałem tych wyników pokazywanych przez G Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi