raven_raven 12 013 Opublikowano 15 maja 2018 Opublikowano 15 maja 2018 Wróciłem na MIUI na moim Redmi 5 Plus, spaniale się sprawuje. Wgrałem wersję od MIUI Polska i poprawiona jest jedna rzecz, która mnie bardzo irytowała, a mianowicie zarządzanie aplikacjami w tle - teraz nie są już tak szybko wyłączane. Wygląda bardzo dobrze, aparat sprawuje się całkiem całkiem, sama nakładka ma w sobie kilka przydatnych funkcji, więc czemu by nie korzystać? Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 15 maja 2018 Opublikowano 15 maja 2018 Już trochę nie te czasy żeby się samemu upośledzać i korzystać z AOSP jeśli to nie jest Nexus/Pixel. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 15 maja 2018 Opublikowano 15 maja 2018 19 godzin temu, raven_raven napisał: Wróciłem na MIUI na moim Redmi 5 Plus, spaniale się sprawuje. Wgrałem wersję od MIUI Polska i poprawiona jest jedna rzecz, która mnie bardzo irytowała, a mianowicie zarządzanie aplikacjami w tle - teraz nie są już tak szybko wyłączane. Wygląda bardzo dobrze, aparat sprawuje się całkiem całkiem, sama nakładka ma w sobie kilka przydatnych funkcji, więc czemu by nie korzystać? Dobrze trafiłeś kruku, bo dzisiaj wyszedł potężny update MIUI, dzieki któremu gesty przy trybie pełnego ekranu chodzą jak b u r z a. Na tyle dobrze, że schowałem w cholerę pasek dolny. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 15 maja 2018 Opublikowano 15 maja 2018 (edytowane) Tylko nie moge przyzwyczaić sie do gestu wchodzenia w ostatnie aplikacje. Przeciągnięcie palcem w górę i przytrzymanie trochę za długo trwa, dlatego w nova launcher ustawiłem sobie to pod podwójne kliknięcie i jest ideolo. Natomiast domyślne Home i Wstecz super działa na domyślnym. Edytowane 15 maja 2018 przez ragus Cytuj
Di 839 Opublikowano 16 maja 2018 Opublikowano 16 maja 2018 Czy jest jakieś darmowe narzędzie do pokazywania na ekranie komputera obrazu z urządzenia z Androidem? Chodzi mi o streamowanie, nie nagrywanie. Bardzo ważna jest płynność - te, które do tej pory sprawdzałem, nie były płynne. Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 17 maja 2018 Opublikowano 17 maja 2018 to działąło dobrze po kablu ale używałem wersji płatnej, zapłaciłem 2.5 usd za miesiąc więc tragedii nie było https://www.vysor.io 1 Cytuj
Gość ragus Opublikowano 19 maja 2018 Opublikowano 19 maja 2018 frosti weź wypie,rdol ten szajs do kosza i kup sobie jak człowiek iPada Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 20 maja 2018 Opublikowano 20 maja 2018 Ale chcesz customa? To wtedy najpierw poczytaj co w nim nie działa. I jak możesz to szukaj od razu andka 7. Poza tym TouchWiz na tablecie... Współczuję... Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 20 maja 2018 Opublikowano 20 maja 2018 (edytowane) Czytaj konkretnie ci nie działa na customie do twojego modelu. To nie windows. Custom firmware będzie miał zawsze wady. Znajdź na forum xda swój tablet i poczytaj w temacie jakiegoś customa co nie działa. Edytowane 20 maja 2018 przez NemoKOF Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 12 czerwca 2018 Opublikowano 12 czerwca 2018 W czerwcu w końcu samsung wypuścił aktualizację do oreo dla galaxy s7. Żenada ale fakt. należy odnotować. Cytuj
Faka 3 991 Opublikowano 12 czerwca 2018 Opublikowano 12 czerwca 2018 Lepiej późno niż wcale, albo jeszcze z błędami mogli wypuścić, a tak to teraz chodzi cymesik po tej aktualizacji, zapiedala aż miło. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 12 czerwca 2018 Opublikowano 12 czerwca 2018 Mi na razie bateria leci w oczach ale czekam jeszcze 2-3 ładowania żeby się ułożyło po aktualizacji. Cytuj
Faka 3 991 Opublikowano 12 czerwca 2018 Opublikowano 12 czerwca 2018 No mi po tej aktualizacji to telefon dłużej trzyma na tej baterii o dziwo. Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 7 sierpnia 2018 Opublikowano 7 sierpnia 2018 Warto, czy coś popsuli? Cytuj
REZOK 1 020 Opublikowano 7 sierpnia 2018 Opublikowano 7 sierpnia 2018 Na razie wszyscy się spuszczaja że w pytke system. Fajnie że dali natywne sterowanie gestami. Ciekawe jak z baterią, bo podobno zoptymalizowali i na jednym lądowaniu powinien telefon trzymać dłużej 1 Cytuj
Frantik 2 571 Opublikowano 7 sierpnia 2018 Opublikowano 7 sierpnia 2018 (edytowane) Kurła, aż zazdroszczę. Co z tego, że na moim średniopółkowym Xiaomi z końcówki 2016 mam nowe MIUI 10, skoro pod maską siedzi przestarzały Android 6? Support na XDA praktycznie dla tego telefonu nie istnieje - jakiś jeden port Androida 7 od ruskich i zbugowana beta Oreo, której rozwój stoi w miejscu od lutego. MIUI generalnie jest bardzo ładne i przyjemne, no ale czuję, że mój następny telefonik będzie na czystym Androidzie Czyżby jednak od nich warto było brać tylko flagowce? No to Xiaomi wcale nie takie najlepsze Zboczenie na punkcie aktualności softu jest we mnie zbyt silne. @raven_raven A czemuś w sumie wrócił z gołego Andka na MIUI? Wydaje mi się, że przedtem miałeś podobne myśli jak ja teraz - w sensie, że ciągnęło Cię do czystego systemu. Edytowane 7 sierpnia 2018 przez Frantik Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 7 sierpnia 2018 Opublikowano 7 sierpnia 2018 1 godzinę temu, REZOK napisał: Na razie wszyscy się spuszczaja że w pytke system. Fajnie że dali natywne sterowanie gestami. Ciekawe jak z baterią, bo podobno zoptymalizowali i na jednym lądowaniu powinien telefon trzymać dłużej Gesty okazuje sie ze sa wylaczone w standardzie. Trzeba je uruchomic samemu. Chwilke zajmuje przestawienie sie na nowy uklad sterowania, ale ma to imo sens. Z bateria sie okaze dopiero czy faktycznie jakas wielka roznica. W koncu przycisk glosnosci reguluje media a nie dzwonek w pierwszej kolejnosci <3 Cytuj
dee 8 808 Opublikowano 7 sierpnia 2018 Opublikowano 7 sierpnia 2018 19 minut temu, El Loco Chocko napisał: W koncu przycisk glosnosci reguluje media a nie dzwonek w pierwszej kolejnosci <3 Cytuj
Gość ragus Opublikowano 7 sierpnia 2018 Opublikowano 7 sierpnia 2018 >przycisk głośności reguluje media a nie dzwonek >gesty Widzę czysty android próbuje dogonić MIUI, bo tskie rzeczy już są dawno na śajomi. Cytuj
Ukukuki 6 992 Opublikowano 7 sierpnia 2018 Opublikowano 7 sierpnia 2018 (edytowane) Na Huawei też to tak działa. Na androidzie przez te nakładki słabe jest to ,że aktualizacja oprogramowania zależy od producenta. Chociaż w P20 strasznie mi się podoba ,że da się wyłączyć te przyciski na ekranie i obsługiwać wszystko tym czytnikiem linii papilarnych pod ekranem. Edytowane 7 sierpnia 2018 przez Ukukuki Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 7 sierpnia 2018 Opublikowano 7 sierpnia 2018 no troche jednak beka, że najpopularniejszy system na smartfonach a nikt z forum nie będzie go miał xddd Cytuj
messer88 6 472 Opublikowano 9 sierpnia 2018 Opublikowano 9 sierpnia 2018 Przecież jak macie odpalone jakiekolwiek media to wtedy z automatu przycisk reguluje ich głośność a nie dzwonka xd Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 9 sierpnia 2018 Opublikowano 9 sierpnia 2018 W wnoym androidzie zmienili kilka emoji: Okej, sałatka nie ma jajka, no bo vege jest mniejszością i pewnie zmienili dla nich Rodzina, która nie ma płci, nie widać czy to baby czy faceci... tu już odlecieli. No i zamienili pistolet na psikawkę, teraz jak komuś wyślecie smsa na olx z pogróżkami, to ten jak ma nowego androida, zobaczy fajny pistolet na wodę 1 4 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi