Skocz do zawartości

Android

Keymaker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wróciłem na MIUI na moim Redmi 5 Plus, spaniale się sprawuje. Wgrałem wersję od MIUI Polska i poprawiona jest jedna rzecz, która mnie bardzo irytowała, a mianowicie zarządzanie aplikacjami w tle - teraz nie są już tak szybko wyłączane. Wygląda bardzo dobrze, aparat sprawuje się całkiem całkiem, sama nakładka ma w sobie kilka przydatnych funkcji, więc czemu by nie korzystać?

Gość ragus
Opublikowano
19 godzin temu, raven_raven napisał:

Wróciłem na MIUI na moim Redmi 5 Plus, spaniale się sprawuje. Wgrałem wersję od MIUI Polska i poprawiona jest jedna rzecz, która mnie bardzo irytowała, a mianowicie zarządzanie aplikacjami w tle - teraz nie są już tak szybko wyłączane. Wygląda bardzo dobrze, aparat sprawuje się całkiem całkiem, sama nakładka ma w sobie kilka przydatnych funkcji, więc czemu by nie korzystać?

Dobrze trafiłeś kruku, bo dzisiaj wyszedł potężny update MIUI, dzieki któremu gesty przy trybie pełnego ekranu chodzą jak b u r z a.

Na tyle dobrze, że schowałem w cholerę pasek dolny.

Gość ragus
Opublikowano (edytowane)

Tylko nie moge przyzwyczaić sie do gestu wchodzenia w ostatnie aplikacje. Przeciągnięcie palcem w górę i przytrzymanie trochę za długo trwa, dlatego w nova launcher ustawiłem sobie to pod podwójne kliknięcie i jest ideolo.

Natomiast domyślne Home i Wstecz super działa na domyślnym.

Edytowane przez ragus
Opublikowano

Czy jest jakieś darmowe narzędzie do pokazywania na ekranie komputera obrazu z urządzenia z Androidem? Chodzi mi o streamowanie, nie nagrywanie. Bardzo ważna jest płynność - te, które do tej pory sprawdzałem, nie były płynne.

Gość ragus
Opublikowano

frosti weź wypie,rdol ten szajs do kosza i kup sobie jak człowiek iPada

Opublikowano (edytowane)

Czytaj konkretnie ci nie działa na customie do twojego modelu. To nie windows. Custom firmware będzie miał zawsze wady. 

Znajdź na forum xda swój tablet i poczytaj w temacie jakiegoś customa co nie działa. 

Edytowane przez NemoKOF
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Lepiej późno niż wcale, albo jeszcze z błędami mogli wypuścić,  a tak to teraz chodzi cymesik po tej aktualizacji, zapiedala aż miło. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Na razie wszyscy się spuszczaja że w pytke system. Fajnie że dali natywne sterowanie gestami. Ciekawe jak z baterią, bo podobno zoptymalizowali i na jednym lądowaniu powinien telefon trzymać dłużej 

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Kurła, aż zazdroszczę. Co z tego, że na moim średniopółkowym Xiaomi z końcówki 2016 mam nowe MIUI 10, skoro pod maską siedzi przestarzały Android 6? :frog:
Support na XDA praktycznie dla tego telefonu nie istnieje - jakiś jeden port Androida 7 od ruskich i zbugowana beta Oreo, której rozwój stoi w miejscu od lutego. MIUI generalnie jest bardzo ładne i przyjemne, no ale czuję, że mój następny telefonik będzie na czystym Androidzie :lapka:

Czyżby jednak od nich warto było brać tylko flagowce? No to Xiaomi wcale nie takie najlepsze :nosacz2:
Zboczenie na punkcie aktualności softu jest we mnie zbyt silne. :dunno:

@raven_raven A czemuś w sumie wrócił z gołego Andka na MIUI? Wydaje mi się, że przedtem miałeś podobne myśli jak ja teraz - w sensie, że ciągnęło Cię do czystego systemu.

Edytowane przez Frantik
Opublikowano
1 godzinę temu, REZOK napisał:

Na razie wszyscy się spuszczaja że w pytke system. Fajnie że dali natywne sterowanie gestami. Ciekawe jak z baterią, bo podobno zoptymalizowali i na jednym lądowaniu powinien telefon trzymać dłużej 

Gesty okazuje sie ze sa wylaczone w standardzie. Trzeba je uruchomic samemu. Chwilke zajmuje przestawienie sie na nowy uklad sterowania, ale ma to imo sens. Z bateria sie okaze dopiero czy faktycznie jakas wielka roznica. 

W koncu przycisk glosnosci reguluje media a nie dzwonek w pierwszej kolejnosci <3

Opublikowano

>przycisk głośności reguluje media a nie dzwonek

>gesty

Widzę czysty android próbuje dogonić MIUI, bo tskie rzeczy już są dawno na śajomi.

Opublikowano (edytowane)

Na Huawei też to tak działa. Na androidzie przez te nakładki słabe jest to ,że aktualizacja oprogramowania zależy od producenta. 

Chociaż w P20 strasznie mi się podoba ,że da się wyłączyć te przyciski na ekranie i obsługiwać wszystko tym czytnikiem linii papilarnych pod ekranem.

Edytowane przez Ukukuki
Opublikowano

W wnoym androidzie zmienili kilka emoji:

emoji-android-pie.jpg

Okej, sałatka nie ma jajka, no bo vege jest mniejszością i pewnie zmienili dla nich

Rodzina, która nie ma płci, nie widać czy to baby czy faceci... tu już odlecieli.

No i zamienili pistolet na psikawkę, teraz jak komuś wyślecie smsa na olx z pogróżkami, to ten jak ma nowego androida, zobaczy fajny pistolet na wodę :)

• Dzięki 1
  • Haha 4