estel 806 Opublikowano 29 sierpnia 2012 Opublikowano 29 sierpnia 2012 Ej chciałem zaktualizować tacie telefon (Samsunga Galaxy S2), bo biedaczek siedzi na sofcie 2.2 chyba, a gdzieś czytałem że już 4.0 wyszło. Klikam w aktualizacje i nic mi nie znajduje (wtf). Myślę sobie, że może trzeba to zrobić ręcznie i ściągnąć soft ze strony producenta, więc wbijam i patrzę, że softu nie ma. Telefon chyba nie jest taki stary, bo miał premierę rok/dwa temu, a nie mogę uaktualnić softu. Co jest? Doszedłem do tego, że może trzeba zrobić to przez jakiś program, więc znalazłem jakiegoś Odina czy Onyksa, ale raz że program wymaga Windowsa, którego nie mam, a dwa że telefon i tak nie jest widziany po podłączeniu do komputera mimo włączenia wymaganych opcji (i jakiegoś debugowania po kablu, czy coś takiego). No i wyczytałem o jakiś kernelach, rootach, ale to już dla mnie totalnie czarna magia. Mógłby ktoś pomóc? Cytuj
Owiec 281 Opublikowano 29 sierpnia 2012 Opublikowano 29 sierpnia 2012 Nikt Ci tego prosciej juz nie napisze niz w poradnikach wszystkich. Najpierw szukasz poradnika do rootowania, potem do wgrywania kernela i softa. Cytuj
Jakim 1 791 Opublikowano 29 sierpnia 2012 Opublikowano 29 sierpnia 2012 dziwne bo kumpel swojego sgs2 aktualizował normalnie przez wifi i to już w okolicy czerwca tego roku Cytuj
estel 806 Opublikowano 29 sierpnia 2012 Opublikowano 29 sierpnia 2012 @Jakim Jak? To może ja muszę coś w tym telefonie przestawić, żebym też mógł? Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 30 sierpnia 2012 Opublikowano 30 sierpnia 2012 A przez Samsungowski KIES próbowałeś robić aktualizację? http://www.samsung.com/pl/support/usefulsoftware/KIES/JSP Chyba 2.3 nie ma możliwości aktualizacji OTA, więc zdaje się możesz przez Odina (WIndows) lub Heimdall (Mac) wgrać oficjalnego IC. Nic rootować nie trzeba. A tu mały "głaid" jakby ci nie szło przez KIESa. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=878686 1 Cytuj
estel 806 Opublikowano 30 sierpnia 2012 Opublikowano 30 sierpnia 2012 Wow, dzięki wielkie. Sprawdzę na pewno jak będę następnym razem w domu. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 30 sierpnia 2012 Opublikowano 30 sierpnia 2012 tak nawiązując do wielkiej wojny patentowej apple VS reszta świata 1 2 Cytuj
szeni 114 Opublikowano 31 sierpnia 2012 Opublikowano 31 sierpnia 2012 Max Payne na Google Play za CZERY ZLOTY OSIEM GROSZY 1 Cytuj
estel 806 Opublikowano 31 sierpnia 2012 Opublikowano 31 sierpnia 2012 @Yano Prowo. Co z tego, że produkt który wygląda tak samo pojawił się 6 miesięcy przed iP skoro wygląd iPka został klepnięty już dużo wcześniej? Itd. Osobiście nie mam zdania, czy Samsung kradnie patenty czy nie, bo nie obcuję za dużo z ich produktami, a z tego co się nimi bawiłem to po prostu mi nie przypasowały. Głównie przez system i jakość wykonania (wszędzie plastiki). Inna sprawa, że może to zmusi urzędy patentowe do przeanalizowania swojego absurdalnego prawa. Nie chciałbym, żeby Apple trzymało w ręce wszystkie karty, bo to ograniczy konkurencję, a jak wiadomo ta jest najlepsza dla konsumenta. Poza tym to chyba nie jest temat na tego typu dyskusję Cytuj
szeni 114 Opublikowano 31 sierpnia 2012 Opublikowano 31 sierpnia 2012 Dalsze promocje na koniec wakacji, m.in. Nova 3 i MC3 za dwajscia dziewiec centow http://www.androidpolice.com/2012/08/31/google-probably-prepping-end-of-summer-sale-as-max-payne-crystal-defenders-swiftkey-3-and-others-offer-big-discounts/ 1 Cytuj
sosnaa 1 205 Opublikowano 13 września 2012 Opublikowano 13 września 2012 komunikator obsługujący gg, jaki najlepszy? i czy jest jakiś w którym mozna odbierać zdjęcia? Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 14 września 2012 Opublikowano 14 września 2012 Czy sciagniecie jakiegos innego playera muzyki na telefonie poprawia glosnosc dzwieku jezeli tak to co polecacie aaaa i jeszcze jedna czy inne playery dzialaja bezproblemowo z Beatz Audio ? ( nie mam teraz przez pare godzin jak sprawdzic Cytuj
Owiec 281 Opublikowano 14 września 2012 Opublikowano 14 września 2012 Poweramp - najlepszy player wg. 90% ludzi uzywajacych Androida i nie stockowego palyera. No i masz triala 14dniowego. Co do sluchawek - czemu mialyby nie dzialac? Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 14 września 2012 Opublikowano 14 września 2012 Owiec nie mowie o sluchawkach ale o Beatz Audio w telefonie Sprawdzilem teraz sam dziala z Beatz ale zadnej roznicy w jakosci dzwieku nie ma + player nie jest podczepiony do ekranu glownego przy zablokowanym ekranie na HTC Sense wiec (pipi) w to Cytuj
Owiec 281 Opublikowano 14 września 2012 Opublikowano 14 września 2012 To nie mam pojecia, ale raczej nie widze zadnych przeszkod zeby dzialalo. Skoro w customowych romach masz rozne jakies Voodoo Sound itp. do polepszania dzwieku i dzialaja to z tym jest pewnie podobnie. Jesli nie to i tak masz taki EQ w Powerampie, ze ustawisz wszystko. Cytuj
ogqozo 6 542 Opublikowano 14 września 2012 Opublikowano 14 września 2012 Poweramp - najlepszy player wg. 90% ludzi uzywajacych Androida i nie stockowego palyera. No i masz triala 14dniowego. 90% użytkowników Androida kupuje odtwarzacz za 20 zł, kiedy jest tyle darmowych? Co ten Poweramp ma takiego specjalnego? Cytuj
Owiec 281 Opublikowano 14 września 2012 Opublikowano 14 września 2012 Kto mowi o kupowaniu? Masz 'resetowacze' triali i inne mniej legalne sposoby. Sprawdz sobie to zobaczysz, mi zaden inny nie pasuje odkad tego zaczalem uzywac. Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 14 września 2012 Opublikowano 14 września 2012 Ja korzystam z Apollo + DSP Manager, ktory robi mi za equalizer Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 20 września 2012 Opublikowano 20 września 2012 Dobry lol. Puscilem roma, wgralem roma od omega i po dluzszym uzytkowaniu netu telefon zaczyna ciac. Pozniej sie wiesza. Co ciekawe po dluzszym czasie wraca do siebie ale trzeba juz resetu telefonu. Huh. Chyba na stockowy trzeba wrocic. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 25 września 2012 Opublikowano 25 września 2012 (edytowane) Dobra pany Po dluzszym uzytkowaniu stwierdzam, ze telefon mozna ogarnac ale zrozumiec brak kompatybilnosci ze starszymi programami czy grami to jakas parodia. Zywotnosc baterii przy komfortowych ustawieniach i sluchaniu muzyki to marny zart. Moze mi ktos objasnic na PW jak instalowac gry z plikami pobranymi z sieci? Kupilem Real Racing 2 w sklepie Play. Download nie dziala a jak juz ruszy raz na cztery proby to urywa w roznych momentach. Czytalem na forum i ludzie maja z tym problemy. Poieralem rozne wersje z serwisow hostingowych i zadna nie dziala. Podlaczam tel kablem, na karte sd w telefonie wrzucam folder i pliki pobrane a i tak albo chce aktualizowac i od nowa sie zaczyna sciagac i du.pa albo jak juz ruszy wywala jakis blad "real racing 2 error loading m3g rr_track". Na stronie EA slowa o tym nie ma. Panowie - jak to ogarnac? Trzeba miec jakis program do instalowania i przez niego te pliki podmieniac czy jak? ;/ Pisze zeby na PW mi napisac bo jeszcze moderatorka uzna to za piractwo czy cos. Roznie tu sie postrzega rozne akcje. ;> Edytowane 25 września 2012 przez 2razyjot Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 27 września 2012 Opublikowano 27 września 2012 Na google play promocje z okazji 25 miliardów pobrań Cytuj
Etheor 547 Opublikowano 27 września 2012 Opublikowano 27 września 2012 To samo co powyżej ale dopisane kilka innych appsów, takich jak: Angry Birds Space Premium The Cat in the Hat OfficeSuite Pro 6+ Granny Smith Runtastic PRO Asphalt 7: Heat Ocean HD Draw Something Clouds & Sheep Premium Let’s Create! Pottery NFL Kicker 13 Symphony of Eternity Sudoku Taskshttp://www.conowego.pl/aktualnosci/google-play-tnie-ceny-aplikacje-za-80-groszy-6896/ Cytuj
saptis 620 Opublikowano 28 września 2012 Opublikowano 28 września 2012 (edytowane) Wczoraj kupilem Asphalt 7: Heat i calkiem fajna ta gierka - taka ladnie wygladajaca Arcade'owka. Na Xperii Neo V smiga jak nalezy, poki co zagralem ze trzy wyscigi i jest dobrze, za ta cene nic tylko brac, polecam ! Edytowane 28 września 2012 przez saptis Cytuj
Mathiu 180 Opublikowano 28 września 2012 Opublikowano 28 września 2012 Dzisiaj już nowy zestaw promocyjnych aplikacji. Ile będzie trwała ta promocja? Cytuj
Accoun 252 Opublikowano 28 września 2012 Opublikowano 28 września 2012 1. Jest jakaś dobra, darmowa aplikacja do RSSów? 2. Da się jakoś usunąć niektóre domyślne aplikacje (np. Google+) albo przynajmniej zmienić kolejność ikonek w menu? Osobiście zamiast przeskakiwać pomiędzy pulpitami wolę po prostu otworzyć menu i chciałbym mieć ikony rzeczy, których używam na pierwszej stronie. 3. Podobno można zmieniać klawiatury ekranowe. Mam domyślną z Samsunga Galaxy Mini 2 i dobija mnie trzymanie klawisza, żeby np. wpisać polskie znaki. Wygodniej byłoby np. poprzez wielokrotne naciśnięcie tego klawisza, a nie ma tego w opcjach. Na co mógłbym zmienić? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi