MichAelis 5 616 Opublikowano 16 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 grudnia 2012 No S3 juz od jakiegos czasu ma i widze ze N2 tez dostal teraz. A jak wchodzisz w aktualizacje OTA to co mowi? A gdzie widzisz ze dostal? I co to jest OTA? :> Wchodzie w ustawienia telefonu , aktualizacje oprogramowania i mam 4.1.1 i jak daje pobierz aktualizacje to wyskakuje ze są aktualne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 16 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 grudnia 2012 (edytowane) OTA to jest Over The Air, czyli te aktualizacje, ktore sa wlasnie w ustawieniach telefonu. A widze po newsach w sieci, ze international N2 dostal 4.1.2 Dziwne w takim razie, ze Ci tego nie pokazuje. A Kies? Edytowane 16 grudnia 2012 przez Lucek Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 616 Opublikowano 16 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 grudnia 2012 NIe uzywam Kies. No nie pokazuje mi i czemu? mam automatyczne aktualizacje i tez mnie nie powiadomil, ale pamietam ze jak kupilem fona to od razu mu robilem aktualizacje jakas. Ale tak czytam na necie i ludziom tez nie wyskakuje. EDIT sam sobie odpowiem http://smartfan.pl/samsung-galaxy-note-ii-dostaje-aktualizacje-android-4-1-2/ Jakis blad jest i wstrzymali Cytuj Odnośnik do komentarza
w07t3k 0 Opublikowano 17 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2012 Mam pytanie co do brandowanych SGS3. Czytałem, że wgranie czystego softu nie unieważnia gwarancji. Jest to prawda, czy na czas korzystania z niebrandowanego softu nie ma gwarancji, a w przypadku oddania telefonu do serwisu wystarczy tylko wgrać stockowy soft i wszystko wraca do normy (jak Jailbreak w iPhone'ach)? Mając już czysty soft mogę go standardowo aktualizować, czy muszę szukać specjalnych wersji oprogramowania (znowu coś w stylu jailbreakowanego softu)? Zależy mi na tym, bo okazji na Allegro jest niezbyt dużo, a jeżeli już są, to są to modele od operatorów. Czy Play też posiada brandowane SGS3 (bo Plus i T-Mobile na pewno, Orange w ogóle odpada)? Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 17 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2012 Ja mam z tmobile branda. Wgrana omega. W razie wpadki usuniecie trojkata ostrzegawczego i goly soft. Z wgrywaniem softu nie ma problemu. Najlepiej przed zakupem zapytac sprzedawce o wersje softu i na forum sie dopytac ale raczej rootowac mozna wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 17 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2012 Do wgrania oryginalnego softu bez branda nie trzeba roota ani zadnych kombinacji. Nie trzeba tez nic wgrywac w przypadku oddania telefonu do serwisu. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 294 Opublikowano 17 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2012 http://niebezpiecznik.pl/post/powazna-dziura-w-telefonach-samsunga/ uwaga, uwaga. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 17 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2012 MultiView działa jak należy, nie czuć niedostatku RAM-u czy coś . Przekonałem się do TouchWiza, wreszcie. Już czwarty dzień i nie zaczynam nawet to lubić. Musiałem tylko dostosować trochę pod siebie, dodatkowo dopiero XXELKC w moim mniemaniu jest idealnie płynny. Dodaj do tego JKay Deluxe Settings i masz ravena na tym cholernym TouchWizie . Co ciekawego mozna zyskac dzieki apce jkaya? Nie wiem czy kupowac. Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 213 Opublikowano 17 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2012 Jest jakaś aplikacja, która pozwoliła by mi na wyłączanie PC z poziomu telefonu po WiFi? Cytuj Odnośnik do komentarza
Yacek 852 Opublikowano 17 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2012 Jakis remote desktop lub pochodne. Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 17 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2012 TeamViewer, za darmoszkę. Cytuj Odnośnik do komentarza
erix 303 Opublikowano 17 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2012 unified remote Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 18 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 grudnia 2012 A jakbym chcial z telefonu zrobic pilot do playera filmow pod windowsem? Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 18 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 grudnia 2012 są aplikacje "piloty" do niektórych media playerów, poszukaj w google play Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 18 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 grudnia 2012 A jak mam omege i wola mi o aktualje softu to wtedy omega leci na pysk, root i mam goly soft bez rangi super usera? Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 18 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 grudnia 2012 Podejrzewam, że nie pojawi się aktualka od Samsunga. A jak chcesz być zawsze najświeższy, to wgrywasz nową wersję Omegi, zawsze przy okazji nowego wycieku od Samsunga ziomuś od Omegi gotuje na tej bazie nową wersję ROM-u. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 18 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 grudnia 2012 No mi samsung ciagle wyswietla aktualizacje oprogramowania do zrobienia. Ciekawe wiec czemu. Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 18 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 grudnia 2012 Wyłącz tą appkę od aktualizacji w ustawieniach aplikacji, przestanie . Cytuj Odnośnik do komentarza
saptis 620 Opublikowano 19 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 grudnia 2012 (edytowane) Sciagnalem wczoraj pewien obszar mapy (okolice) do pamieci i chcialem odpalic nawigacje Google offline. Sama lokalizacja dziala, ale nie mozna wytyczyc trasy bo jak wybieram cel podrozy to wyskakuje "funkcja niedostepona". W temacie ios vs. Android pisano, ze to niby dziala, w takim razie jak to zrobic ? Edytowane 19 grudnia 2012 przez saptis Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Szprota Opublikowano 19 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 grudnia 2012 (edytowane) do kasacji Edytowane 19 grudnia 2012 przez Lionel Cytuj Odnośnik do komentarza
basbot11 177 Opublikowano 20 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 grudnia 2012 saptis zrobilem tak samo jak ty, dodatkowo poczytale w sieci co ludzie o mapach offline pisali i jedno jest pewne. nawigacja w google maps offline nie dziala, jedne co mozesz robic, to przegladanie tej pobranej mapy i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza
saptis 620 Opublikowano 20 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 grudnia 2012 (edytowane) Dzieki. Wczesniej tez tylko ja przegladalem, a po nowych postach na forum myslalem, ze moze cos sie zmienilo i mozna wyznaczac trase. Zawsze cos - lepsza mapa z okreslonym polozeniem niz nic - kiedys jak bylem na wycieczce rowerowej i zapuscilem sie w las to moglem sprawdzic gdzie jestem i obrac odpowiedni kierunek. Edytowane 20 grudnia 2012 przez saptis Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 21 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2012 Tylko mi sie ta omega wiesza? Nagle przestaje mi dzialac gorna belka, restart telefonu i ok. Poza tym sa czasem przestoje, telefon sie wiesza i trzeba czekac az mu przejdzie. Wczesniej nie odnotowalem takich akcji. Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 21 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2012 U mnie śmiga pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Biały 55 Opublikowano 22 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2012 Kupiłem Shiru Shogun`a 7 z androidem 4.1 i rootem na pokładzie, wszystko śmiga wzorowo, poza jednym problemem - w sklepie google play niektóre aplikacje od EA (np monopoly, simsy, czy nawet aplikacja z promocjami świątecznymi) nie są przystosowane dla mojego modelu tableta, przez co nie mogę ich zainstalować w legalny sposób. Słyszałem o możliwości podmiany jakiś plików/wpisów, tak aby market widział nasz tablet np jako galaxy tab, jak tego dokonać? A może istnieje jeszcze jakiś sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi