Smiti 313 Opublikowano 22 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2012 Musisz edytowac plik build.prop. Swoja droga to tez 2 dni temu kupilem ten tablet, 2x1.6 procek, 1gb ramu, 4 rdzeniowy mali400mp4 32gb+32gb na karcie za 499zl. Ekran IPS z idealna rozdzielczoscia robi wrazenie. Wszystkie najnowsze gry dzialaja na full detalach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Biały 55 Opublikowano 22 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2012 A jakaś szczegółowa instrukcja/tutorial jak tego dokonać, w najmniej inwazyjny sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 23 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 grudnia 2012 Rootujesz tablet, ściągasz jakiś eksplorer plików z rootem np. ES File Manager, Root Explorer, Solid Explorer, cokolwiek, otwierasz build.prop (w /system) i zmieniasz kilka linijek. Prościej się chyba nie da . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 25 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2012 Galaxy SII z 4.0.3, z angielskiego o2. System nie wykrywa aktualizacji, jak mozna samemu sie zaopatrzyc w najnowsza? Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 25 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2012 root -> zmiana softu na niebrandowany -> i tyle nie wiecej niz 15 min roboty Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 735 Opublikowano 25 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2012 Siostra ma nowy telefon z Androidem, polecacie jakieś aplikacje must have na początek? Poza tym nie podoba się jej za bardzo menu, wolałaby trochę mniej ikonek, są jakieś wyjątkowo fajne skórki godne ściągnięcia? Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 25 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2012 root -> zmiana softu na niebrandowany -> i tyle nie wiecej niz 15 min roboty Dzieki, ale doczytalem ze trace gwarancje i ogolnie niesie ta akcja spore ryzyku ze cos sie z(pipi)ie. Poczekam na aktualizacje. Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 25 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2012 nie no ryzyko zerowe wystarczy sobie wczesniej poczytac najlepiej na xda developers a co do gwarancji to powrot do brandowanego romu jest rownie latwy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 25 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2012 Dzieki, ale doczytalem ze trace gwarancje i ogolnie niesie ta akcja spore ryzyku ze cos sie z(pipi)ie. Poczekam na aktualizacje. Propaganda. Ciezko jest uwalic telefon na amen, niemal zawsze mozna go postawic na nogi. Custom romy powinny byc czyms normalnym jak skiny do go ex launchera. Co do gwarancji - nie slyszalem zeby ktoremus ze znajomych odmowiono gwarancji z powodu roota. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 25 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2012 do zmiany softu na niebrandowany root nie jest potrzebny Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 25 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2012 (edytowane) wydaje mi sie ze sgs 2 ma zablokowany bootloader ale w sumie jestem laikiem dobrze wiedziec tak czy inaczej jak mialem sgs 2 najpierw zrobilem root pozniej wgralem niebradowany soft i bylo juz z gorki Edytowane 25 grudnia 2012 przez kubson Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 25 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2012 Źle Ci się wydaje, SGSy są chyba najprostszymi do kombinowania telefonami na rynku . Cytuj Odnośnik do komentarza
Dabman 104 Opublikowano 25 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2012 kupujesz/robisz wtyczke jig (kasuje licznik flashy) do tego zmieniasz region telefonu na XEO (potrzebujesz do tego root telefonu i root explorer + edytor hex) Zmieniasz za pomoca kodu w telefonie bootloader na XEO (wtedy kasuje sie wszystko i nie masz roota ) Wgrywasz najnowszy soft dostepny na region xeo (nie brandowany jest XEO ) tyle. Jak cos padnie (malo rawdopodobne, chyba ze wyswietlacz... badz FPC Board - tel sam sie wlancza po wlozeniu baterii bez przycisniecia power, osoby slysza dziwne echo podczas rozmowy etc... to jest uszkodzone FPCB, bardzo czesta usterka, w serwisie wpakuja Ci FPCB 1.4 - najnowsze ) to wgrasz brandowany soft, zmienisz region, bootloader, odpalasz tel w trybie download z wtyczka. No i sladu nie ma, moze isc na serwis. Tylko to moze Ci pasc. Wiec nie moj sie Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 25 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2012 Dzieki, poczytam jeszcze bo niespecjalnie wiem jak sie za to nawet zabrac. Obczaje jakies fora, sie zobaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 25 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2012 (edytowane) Dabman tylko po co tak cudować jak można odinem wgrac niebrandowany soft i tyle? Bez rootowania, zwiększania Flash countera itp Edytowane 25 grudnia 2012 przez Lucek Cytuj Odnośnik do komentarza
Dabman 104 Opublikowano 25 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2012 a po to ze FOTA nie dziala:) Wiec jak chcesz miec mozliwosc aktualizacji przez WiFi musisz zmienic region + bootloader Cytuj Odnośnik do komentarza
Yabollek007 314 Opublikowano 26 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 grudnia 2012 Dobra, tego juz za wiele - ten telefon zaczyna mnie juz w(pipi)iac. Mam Galaxy S2 i od jakiegos czasu notorycznie mi sie restartuje / zawiesza, co w(pipi)ia niesamowicie kiedy np zawiesi sie w nocy, kiedy nie jest uzytkowany (nie ma to jak zaspac, bo (pipi)any telefon ci sie zawiesi w nocy). Co z tym zrobic? Soft jaki mam to android 4.0.4 Jak trzeba bedzie robic roota / wgrywac jakis custom rom czy co, a rozwiaze to moj problem to niech bedzie i to (do tej pory nie chcialem sie w to bawic - po prostu nie mialem ochoty w to wnikac, ale teraz miarka sie przebrala; jeszcze pare razy mi sie ten szajs zawiesi a chyba wezme mlotek i roz(pipi)e ten telefon). Cytuj Odnośnik do komentarza
Dabman 104 Opublikowano 26 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 grudnia 2012 Moze podaj wersje softu. Czy to kest lps czy co innego w ustawieniach gdzie masz info o sofcie masz podana cala dluga nazwe z dziwnymi literami/cyframi mysle ze wystarczy wipe, bo daje glowe ze zrobiles aktualizacje przez wifi:-) Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 26 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 grudnia 2012 a po to ze FOTA nie dziala:) Wiec jak chcesz miec mozliwosc aktualizacji przez WiFi musisz zmienic region + bootloader U mnie działa bez najmniejszego problemu - ostatnia aktualizacja zrobiona przez WiFi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dabman 104 Opublikowano 26 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 grudnia 2012 Lucek, zwijaj sie na forum android.com.pl, serio. Jak wgrasz najnowszy soft, ( nie ma go na region XEO ) to aktualizacja foa juz nie ebdzie dzialac, mozesz tylko na swoj region wgrac, jak mas tel z orange, tmobile etc... wgrasz odinem soft na region xeo (nie brandowany) ota tez nie dziala, chlopie wiem co pisze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 26 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 grudnia 2012 No ziomeczku tez wiem co pisze, S3 z brandem z tmobile, zmieniony na niebrandowany soft. W sumie wbijam w to czy to XEO, SREO czy CHUIEO, bo najwazniejsze, ze nie ma branda. Aktualizacja OTA do 4.1.2 smiga az milo Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 725 Opublikowano 26 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 grudnia 2012 Lucek, zwijaj sie na forum android.com.pl, serio. Jak wgrasz najnowszy soft, ( nie ma go na region XEO ) to aktualizacja foa juz nie ebdzie dzialac, mozesz tylko na swoj region wgrac, jak mas tel z orange, tmobile etc... wgrasz odinem soft na region xeo (nie brandowany) ota tez nie dziala, chlopie wiem co pisze. jak wysle ci swoj telefon to mi to zrobisz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dabman 104 Opublikowano 26 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 grudnia 2012 (edytowane) nie. nie zajmuje sie niczym, na forum okreslili mnie mianem zlodzieja. Wiec zostaje Ci poczytac na forach typu android.com.pl - moge dac ew. tutorial. ps. pisze o S2 Lucjuszu. Bo chyba o S2 chodzi:/ edit: ew. krok po kroku na skype. Edytowane 26 grudnia 2012 przez Dabman Cytuj Odnośnik do komentarza
Ruther 158 Opublikowano 26 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 grudnia 2012 Mam jeden, za(pipi)iście wielki problem z moim telefonem, Samsungiem Galaxy Gio. Od początku. Kiedyś zaczął mega wolno działać. Przed tym wszystkim system jak i ustawienia były stockowe, nic nie zmieniane. Zainstalowałem recovery z cyanogen moda, żeby pousuwać sobie cache i ogólnie wszystko poczyścić. Na początku zdawało to zadanie, po factory resecie zainstalowałem sobie Go Launchera, żeby wszystko ładnie wyglądało itp. Niestety, parę miesięcy później telefon zaczął wariować z pamięcią. Pomimo wolnego 20 mb pamięci nie umiał zainstalować prostej aktualizacji aplikacji ważącej ze 3 mega. Zacząłem się dziwić, dlaczego tak jest. Wywaliłem wszystkie zbędne aplikacje, zrootowałem telefon (superuser) i porobiłem porządki. Niestety nic nie podziałało. Pozostałem z systemem i 14 niezainstalowanymi aktualizacjami. Dzisiaj sobie powiedziałem, że tak być nie może. Problem musiał istnieć gdzieś w systemie, dlatego zrobiłem całkowity format i zainstalowałem cyanogen moda ics 10. Ekran bootowania moda loopował się w nieskończoność. Wywaliłem zatem 10 i zainstalowałem wersję stabilniejszą, czyli 9. Ku mojemu zaskoczeniu pokazał się komunikat - Encryption unsuccessful (czy coś takiego). Poniżej było napisane, żeby zrobić Factory Reset całości aby dalej telefon mógł działać, co też uczyniłem. Bez skutku. Sformatowałem kartę SD i ponownie zainstalowałem dziewiątkę. To samo. Po zainstalowaniu CM7 widnieje tylko napis ANDROID, nic więcej. Mam nadzieję, że nie zbrickowałem sobie telefonu do końca. Dałoby się coś z tym zrobić? Nigdy nie używałem takich programów jak Odin itp. Wszystko instalowałem z recovery CM. Od czego najlepiej byłoby zacząć? Cytuj Odnośnik do komentarza
Dabman 104 Opublikowano 26 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 grudnia 2012 odin, odin jeszcze raz odin... nie ma czego sie bac. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi