Ruther 158 Opublikowano 26 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 grudnia 2012 Ok, czyli spróbujemy Odinem. Pytanie numer dwa, jakiego roma najlepiej nim zainstalować? Pytam, bo jestem w tym kompletnie zielony a nie chciałbym znowu zainstalować czegoś co mi kompletnie spieprzy telefon. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dabman 104 Opublikowano 26 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 grudnia 2012 android.com.pl wejdz na forum, masz krok po kroku:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ruther 158 Opublikowano 27 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 grudnia 2012 OGROMNE DZIEKI Telefon znów działa tak jak powinien. W dodatku zainstalowałem sobie CM9 i śmiga bez zarzutów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 277 Opublikowano 27 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 grudnia 2012 jestem totalnym leszczem w temacie androida i jego ulepszeń więc mam pytanie: Kupiłem SGS III w UK, wiadomo ma on GPS ale w Polsce po uruchomieniu go nie może mi znaleźć lokalizacji, jak jechałem przez niemcy, to pamiętam że lokalizajcie znalazł ale nie było trasy tylko mała kropka na zielonej plamie. Co zrobić żeby mieć taki sam GPS jak na terenie Anglii, najlepiej za darmochę ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 27 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 grudnia 2012 jestem totalnym leszczem w temacie androida i jego ulepszeń więc mam pytanie: Kupiłem SGS III w UK, wiadomo ma on GPS ale w Polsce po uruchomieniu go nie może mi znaleźć lokalizacji, jak jechałem przez niemcy, to pamiętam że lokalizajcie znalazł ale nie było trasy tylko mała kropka na zielonej plamie. Co zrobić żeby mieć taki sam GPS jak na terenie Anglii, najlepiej za darmochę ? A masz mapy dla polandii i niemiec? ;> Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 28 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 grudnia 2012 Właśnie, może korzystasz z jakiejś preinstalowanej aplikacji do Map a nie z Google Maps i Google Navi? Możesz je z Google Play wrzucić. Cytuj Odnośnik do komentarza
kasuro 34 Opublikowano 28 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 grudnia 2012 Miałem podobnie z tą kropką na pustym ekranie. Zainstaluj mapę Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza
wojnar 1 892 Opublikowano 30 grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 grudnia 2012 Jest jakiś dobry ROM na Samsunga Galaxy Pocket? Wiadomo że cudów się z nim nie wyczyni, przeszukałem internety ale za bardzo tego nie ogarniam, na forum.android.com.pl też dupa. Jedynie go zrootowałem. Ciężko jest jak przejdzie się z symbiana gdzie samemu robiłem sobie softa. Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 213 Opublikowano 4 stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 stycznia 2013 Wgrajcie sobie AwesomeBeats (tylko root) do znacznej poprawy jakosci muzyki. Sam nie wierze jak duza jest roznica pomiedzy oryginalnymi sterownikami, a tymi Beatsami. Powinno dzialac z kazdym Androidem. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 294 Opublikowano 5 stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 stycznia 2013 Podobnie jak Ruther z pierwszego postu, mam zawaloną pamięć wewnętrzną na telefonie, czyt. nie mam już miejsca. mam roota, pokasowałem wiele systemowyhc śmieci, jak np. ich przeglądarkę, czy jakieś śmiecie z softu niebrandowanego(?). Ale i tak miejsca mało, jakieś 20MB wolnego...,nie ma czegoś do kasowania śmieci? Wiadomo że aplikację zostawiają po sobie syf, ale nie wyszło coś godnego do kasacji? Android Assistant czy Task Care, kasują tylko pliki cache :| Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 5 stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 stycznia 2013 A jaki masz telefon? Cytuj Odnośnik do komentarza
Pikol 336 Opublikowano 6 stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 stycznia 2013 (edytowane) niewazne, fix'd Edytowane 7 stycznia 2013 przez Pikol Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 294 Opublikowano 6 stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 stycznia 2013 nemo: slaby samsung galaxy gio. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 6 stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 stycznia 2013 Na forum android dostaniesz odpowiedz szybciej. Polecam bo w temacie androida nikt nie wie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza
astex 1 Opublikowano 7 stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2013 Galaxy S2 często łapie zwiechy w różnych aplikacjach, przeglądarce itp. Jakiś pomysł czemu? Robiłem mu już format, sprawdzałem antywirusem i dalej to samo. System ICS 4.0.4, nie był rootowany. W zasadzie taki jak wyszedl ze sklepu. Cytuj Odnośnik do komentarza
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 7 stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2013 Galaxy S2 często łapie zwiechy w różnych aplikacjach, przeglądarce itp. Jakiś pomysł czemu? Robiłem mu już format, sprawdzałem antywirusem i dalej to samo. System ICS 4.0.4, nie był rootowany. W zasadzie taki jak wyszedl ze sklepu. kazdy s2 ma ten problem. Samsung z(pipi)al 4,0,4 trzeba czekac na 4,1 Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 7 stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2013 Ja sprzedałem swojego SGS2, bo się go używać nie dało od czasu ICS'a. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 7 stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2013 Nie dalo sie zmienic softu? Kazdy s2 ma ten mankament? Cytuj Odnośnik do komentarza
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 7 stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2013 Nie dalo sie zmienic softu? Kazdy s2 ma ten mankament? to raczej problem z(pipi)anego touchwizz na s2. na czystym andku/cyanogen itp powinno smigac Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 7 stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2013 Nie chciało mi się bawić w rootowanie i zmianę softu, miałem styczność z kilkoma S2 i większość nie działała tak jak powinna. Cytuj Odnośnik do komentarza
astex 1 Opublikowano 7 stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2013 Czekam wiec na JB 4.1. Jak on nie rozwiaze problemu to zmieniam cegle na cos nieandroidowego. Kupilem ten telefon pare miesiecy temu jako "superszybki wielozadaniowy smartfon o bardzo wysokiej wydajnosci i niezawodnosci" a okazuje sie, ze dostalem za 1700 zl w sumie ladny wyswietlacz i tyle. Z S3 są jakieś problemy na JB? Cytuj Odnośnik do komentarza
Wooyek 1 130 Opublikowano 7 stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2013 (edytowane) Pierwszy raz słyszę takie historie z S2, od roku go mam i absolutnie żadnych problemów. Śmigam również na ICS, telefon nie rootowany. Edytowane 7 stycznia 2013 przez Wooyek Cytuj Odnośnik do komentarza
Ruther 158 Opublikowano 7 stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2013 Podobnie jak Ruther z pierwszego postu, mam zawaloną pamięć wewnętrzną na telefonie, czyt. nie mam już miejsca. mam roota, pokasowałem wiele systemowyhc śmieci, jak np. ich przeglądarkę, czy jakieś śmiecie z softu niebrandowanego(?). Ale i tak miejsca mało, jakieś 20MB wolnego...,nie ma czegoś do kasowania śmieci? Wiadomo że aplikację zostawiają po sobie syf, ale nie wyszło coś godnego do kasacji? Android Assistant czy Task Care, kasują tylko pliki cache :| Jeśli nie chcesz zmieniać systemu, to zainstaluj sobie roota (instrukcje jak to zrobić znajdziesz gdziekolwiek, najlepiej SuperUser), recovery mode z Cyanogen moda, a po tym aplikację już z marketu Link2SD czy coś takiego. Apka naprawdę bajerancka, robisz sobie najpierw poprzednio zainstalowanym recovery modem partycję, powiedzmy 512mb, na karcie pamięci przeznaczoną na "niby" pamięć wewnętrzną i możesz przenosić sobie aplikacje, które wymagają bycia bezpośrednio na telefonie na kartę pamięci. W ten sposób zaoszczędziłem ultra dużo miejsca i instaluje sobie praktycznie każdą apkę która mi się podoba. Jedyny minus jest taki, że naturalnie musisz mieć kartę w telefonie cały czas, inaczej nie zadziała. Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 7 stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2013 nemo: slaby samsung galaxy gio. No to po prostu jest bardzo mało pamięci w tym telefonie. Sporo zjada system i tyle, to że zostaje miejsce to nie znaczy że jest dostępne - aplikacja musi się sciągnąć i zainstalować czyli musisz mieć MINIMUM 2x tyle miejsca ile ma samo APK, jak nie więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza
astex 1 Opublikowano 7 stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2013 Pierwszy raz słyszę takie historie z S2, od roku go mam i absolutnie żadnych problemów. Śmigam również na ICS, telefon nie rootowany.nie wiem, moze jakas aplikacja jest za taki stan rzeczy odpowiedzialna Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi