Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 13 stycznia 2013 Opublikowano 13 stycznia 2013 Usunalem ten skrypt recznie i telefon sprawuje sie lepiej niz swietnie. Cytuj
NemoKOF 673 Opublikowano 13 stycznia 2013 Opublikowano 13 stycznia 2013 też muszę spróbować. Mam go od jakiegoś czasu ale nie wyłączałem go ostatnio i widzę jakieś dziwne problemy. Ram jest po to, żeby go używać a jak ciągle coś wyłączasz i program ładuje się z karty/pamięci telefonu to wszystko przycina i w sumie zużywa więcej baterii. Cytuj
Mathiu 180 Opublikowano 13 stycznia 2013 Opublikowano 13 stycznia 2013 (edytowane) Potrzebuję w miarę szybkiej i zwięzłej odpowiedzi, bo wypadłem już z tematyki Androida, a przeszukiwanie znowu forum android.com.pl zajmie mi 2 dni. Mam Galaxy S2 zrootowany. Z tego co pamiętam (a wgrywałem to rok temu), to leży na nim prawie-stockowy system od Samsunga w wersji 2.3.5 (I9100XXKI4) wgrywany za pomocą CWM + Odin. Chciałbym się przesiąść na ICSa. Jaka wersja, z jakim modem byłaby w tym momencie najlepsza? Przed wgraniem nowego softu chciałbym oczywiście zachować wszystkie (lub chociaż jak najwięcej) aplikacji, kontaktów i ustawień (przede wszystkim ustawień, bo aplikację mogę podessać znowu ze sklepu). Mam Backup Titanum Pro - powinno styknąć, żeby zrobić kopię zapasową wszystkiego na kartę SD? I potem full WIPE telefonu? Widzę też na forum andka coś o możliwości zbrickowania niektórych wersji modelu I9100. Jest to nadal problem z aktualnymi kernelami? Byłbym wdzięczny za pomoc - resztę (tutoriale i robociznę) ogarnę sobie już sam. Edytowane 13 stycznia 2013 przez Mathiu Cytuj
rinzen 966 Opublikowano 14 stycznia 2013 Opublikowano 14 stycznia 2013 ROM - Resurrection Remix (JB 4.2) kernel - DorimanX (Siyah z dodatkami) modem - cokolwiek byle nie LPS brick dotyczył stockowych kerneli ICS dla M250, I777 i D710 czyli S2 na rynki Korei i USA. Czy problem istnieje nadal? Scena działa tak szybko i sprawnie, że teraz nie ma po tym śladu i wszystkie obecne rzuty są oparte o inne, nowsze buildy. TBP wystarczy do pełnego backupu Cytuj
NemoKOF 673 Opublikowano 15 stycznia 2013 Opublikowano 15 stycznia 2013 Po wywaleniu tego SuperChargera (piszę do ludzi z omegą) kontakty też się lepiej odświeżają. Chyba ten skrypt zabijał jakiś proces systemowy związany z tymi kontaktami bo teraz może i ramu mniej wolnego ale telefon działa płynniej (co jest logiczne bo siedzi wszystko w ramie). Kurde, żeby tak człowiek miał i9305 i 2gb ramu to by miał głeboko w d.... Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 15 stycznia 2013 Opublikowano 15 stycznia 2013 Ja nie rozumiem co ty masz z tym ramem kolego. Aczkolwiek nie mozna ci odmowic, ze jakby bylo FAQ o i9300 to kasowanie tego skryptu z romow Omegi powinno byc na 1 miejscu. Szacuneczek. W ogole nie rozumiem tez faktu, ze telefon moze mulic jak ma lepsza specyfikacje niz moj laptop. O_O Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 15 stycznia 2013 Opublikowano 15 stycznia 2013 Problem z tym skryptem jest taki, że on robi wszystko, by utrzymać pamięć RAM jak najmniej zapełnioną. Ale Android to nie Windows Mobile, on nie potrzebuje dużo wolnego miejsca w pamięci podręcznej (normalnie koło 100 mb wystarczy). Mało tego, im więcej tam siedzi, teoretycznie tym lepiej. Do danych w pamięci RAM jest bardzo szybki dostęp, nie mówiąc o tym, że część aplikacji będzie po prostu wznawiana, niż ładowana od zera. A ten skrypt czyścił wszystko jak leci, nawet jakieś ważne systemowe procesy, w związku z czym zanim cokolwiek zrobiłeś, to dana aktywność musiała być startowana od zera i jeszcze wczytywana do RAM-u. A specyfikacji nie ma co porównywać, bo ARM a x86 to dwa różne światy . Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 15 stycznia 2013 Opublikowano 15 stycznia 2013 Dobra, laptopa mozna w markecie kupic za mniej niz 2 kafle. Tak to ujme. I mi system operacyjny muli na telefonie - rozumiesz o co mi chodzi Raven? High-endowy telefon i... Dlugo wchodzi do listy kontaktow. xD Dobra - ja nie o tym w sumie. Powiedzcie, jak sobie uzywam telefonu i jak dlugo przytrzymam przycisk home to jest lista ostatnio uzywanych aplikacji. One dalej dzialaja i ram zabieraja czy jak? ;> Cytuj
michal 558 Opublikowano 15 stycznia 2013 Opublikowano 15 stycznia 2013 Mam problem z aplikacją Evernote. Zainstalowałem appkę gdzieś koło 2011 i sobie zapisywałem różne notatki po czym w poprzednim roku ściągam aktualizacje, instaluje i po starych zapisach ani widu ani słychu Jest jeszcze jakaś szansa by je odzyskać?? Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 15 stycznia 2013 Opublikowano 15 stycznia 2013 No one powinny być zsynchronizowane z webowym Evernote? Nie są? Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 15 stycznia 2013 Opublikowano 15 stycznia 2013 pisz do autora aplikacji najlepiej Cytuj
michal 558 Opublikowano 15 stycznia 2013 Opublikowano 15 stycznia 2013 No one powinny być zsynchronizowane z webowym Evernote? Nie są? Nie-e. Cytuj
NemoKOF 673 Opublikowano 15 stycznia 2013 Opublikowano 15 stycznia 2013 Dobra, laptopa mozna w markecie kupic za mniej niz 2 kafle. Tak to ujme. I mi system operacyjny muli na telefonie - rozumiesz o co mi chodzi Raven? High-endowy telefon i... Dlugo wchodzi do listy kontaktow. xD Dobra - ja nie o tym w sumie. Powiedzcie, jak sobie uzywam telefonu i jak dlugo przytrzymam przycisk home to jest lista ostatnio uzywanych aplikacji. One dalej dzialaja i ram zabieraja czy jak? ;> No nie jest to błyskawiczne jak na iphonie. Ale ja np mogę z tym żyć. Może wylacz czy usun touchwiz? Ponoć to jego wina. Ja nie wiem bo to mój pierwszy android więc touchwiz jest moim pierwszym skorkiem :-) Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 16 stycznia 2013 Opublikowano 16 stycznia 2013 Tak, długo ładujące się kontakty to wina TouchWiza, tak jest tylko na Samsungach. I tylko z Kontaktami! Nikt nie wie, co mistrze optymalizacji z Korei naczarowały, że jej wczytywanie zajmuje tyle czasu . Te appki po przytrzymaniu home to pół na pół. Część z nich działa. Ile? Dowiesz się dopiero za pomocą jakiegoś innego programu. Tyle, na ile system na podstawie RAM-u i wieku uruchomionej aktywności pozwoli. Jedno jest pewne - wywalenie ich z tej listy przesuwając miniaturkę do krawędzi ekranu usuwa je z RAM-u, tyle wiadomo. Cytuj
saptis 620 Opublikowano 16 stycznia 2013 Opublikowano 16 stycznia 2013 (edytowane) Dobra, laptopa mozna w markecie kupic za mniej niz 2 kafle. Tak to ujme. I mi system operacyjny muli na telefonie - rozumiesz o co mi chodzi Raven? High-endowy telefon i... Dlugo wchodzi do listy kontaktow. xD Dobra - ja nie o tym w sumie. Powiedzcie, jak sobie uzywam telefonu i jak dlugo przytrzymam przycisk home to jest lista ostatnio uzywanych aplikacji. One dalej dzialaja i ram zabieraja czy jak? ;> Z tymi kontaktami to juz tak jest, ze chwile sie laduja, na Sony Xperia Neo V z ICS tez tak ma, ale tam to juz kwestia malej wydajnosci samego smartfona. Aplikacje widoczne na liscie po przytrzymaniu home dzialaja w tle, wiec zabieraja pamiec. Jesli chcesz czyscic zasoby pamieci automatycznie to mozesz pobrac Advanced Task Killer i ustawic czyszczenie czasowe. Nie wiem co tam masz, ze SGS3 zamula, u mnie na stocku zawsze wszystko smiga jak nalezy, moze masz wgranego jakiegos syfiastego custom roma ? Edytowane 16 stycznia 2013 przez saptis Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 16 stycznia 2013 Opublikowano 16 stycznia 2013 Sam telefon smiga obecnie poza lagiem przy wejsciu do kontaktow. Jakos przezyje. Cytuj
Hubert249 4 277 Opublikowano 16 stycznia 2013 Opublikowano 16 stycznia 2013 Tak, długo ładujące się kontakty to wina TouchWiza, tak jest tylko na Samsungach. I tylko z Kontaktami! Nikt nie wie, co mistrze optymalizacji z Korei naczarowały, że jej wczytywanie zajmuje tyle czasu . Te appki po przytrzymaniu home to pół na pół. Część z nich działa. Ile? Dowiesz się dopiero za pomocą jakiegoś innego programu. Tyle, na ile system na podstawie RAM-u i wieku uruchomionej aktywności pozwoli. Jedno jest pewne - wywalenie ich z tej listy przesuwając miniaturkę do krawędzi ekranu usuwa je z RAM-u, tyle wiadomo. Nie appką trzymasz HOME i wyświetlają ci się trzy opcje na dole - jakieś kółko, google i kosz. Dotykasz kółko i tam masz "aktywne aplikacje" - czyli coś typu gry, odtwarzacz muzyki, wideo itp możesz zamknąć i " pamięć RAM"- możesz zamknąć te wszystkie gówienka pracujące w tle. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 16 stycznia 2013 Opublikowano 16 stycznia 2013 Wiem wiem, ale tak jest tylko na TouchWizie . W czystym Androidzie nie ma w ogóle tych przycisków na dole. Cytuj
Haro 78 Opublikowano 16 stycznia 2013 Opublikowano 16 stycznia 2013 Coś doprawdy po*ebanego dzieje się z moją aplikacją Facebooka. Od czasu do czasu miesza wszystkie posty. Te z zeszłego tygodnia z obecnymi, te z kilku dni z wczorajszymi itp. Całkowity rozpier*ol na tablicy... Cytuj
KOMARZYSKO 373 Opublikowano 16 stycznia 2013 Opublikowano 16 stycznia 2013 Coś faktycznie jest na rzeczy, u mnie tez F coś fiksuje, nie chce sie odswiezac, wysyłać powiadomien, gubi posty tyle ze ja mam iOS... Cytuj
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 16 stycznia 2013 Opublikowano 16 stycznia 2013 Coś faktycznie jest na rzeczy, u mnie tez F coś fiksuje, nie chce sie odswiezac, wysyłać powiadomien, gubi posty tyle ze ja mam iOS... ponoc nadchodzi nowa wersja i duze zmiany w fb mobilnym wiec to moze poczatek Cytuj
astex 1 Opublikowano 16 stycznia 2013 Opublikowano 16 stycznia 2013 Coś doprawdy po*ebanego dzieje się z moją aplikacją Facebooka. Od czasu do czasu miesza wszystkie posty. Te z zeszłego tygodnia z obecnymi, te z kilku dni z wczorajszymi itp. Całkowity rozpier*ol na tablicy...tak samo mam. Myslalem, ze wina jest po mojej stronie. Cytuj
Haro 78 Opublikowano 16 stycznia 2013 Opublikowano 16 stycznia 2013 Ja też, dlatego zacząłem szukać w ustawieniach, w których ostatecznie gówienko znalazłem. :-D Cytuj
NemoKOF 673 Opublikowano 16 stycznia 2013 Opublikowano 16 stycznia 2013 A mnie wkurza że po odpaleniu łapie mi GPSa i nie umiem tego wyłączyć. Szukałem jakieś zewnętrznej apki do zarządzania uprawnieniami ale to co znalazłem wprowadziło mojego SGS3 w Bootloopa - na szczęście udało się bez utraty danych wyleźć z tego. Cytuj
Haro 78 Opublikowano 19 stycznia 2013 Opublikowano 19 stycznia 2013 Panowie, uadafak? Bateria w moim Samsungu Galaxy S2 przeszła dzisiaj samą siebie. Bawiąc się dzisiaj na dworze telefonem rozladowała się po 4 godzinach! To normalne? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi