Opublikowano 19 stycznia 201312 l Jest zimno. Wiesz, że w minusowych temperaturach wydajność takich baterii drastycznie spada? No i bez przesady, 4h używania telefonu to całkiem niezły wynik. Da się szybciej, da się dłużej, ale średnio właśnie te 4-5h nieprzerwanego używania się wyciska.
Opublikowano 19 stycznia 201312 l No pewnie, że wiem, ale na litość Boską - 4h? To jest lekka przesada jak na kilkukrotne przegladnięcie forum i Facebooka.
Opublikowano 19 stycznia 201312 l To 4h używania czy 4h, w trakcie których tylko chwilę używałeś telefonu?
Opublikowano 19 stycznia 201312 l 4h, podczas których używałem telefonu przez może 2, m'kay? Edytowane 19 stycznia 201312 l przez Haro
Opublikowano 19 stycznia 201312 l To nie wiedziałeś, że w krajach podbiegunowych mają większe baterie do urządzeń elektronicznych? Zobacz na stronie Samsunga.
Opublikowano 20 stycznia 201312 l Dlaczego po tym gdy telefon sie wylaczy, czesc aplikacji nie chce sie wlaczyc i trzeba je instalowac od nowa? Dotyczy to zarowno appek ze sklepu, jak i niekoniecznie ze sklepu
Opublikowano 20 stycznia 201312 l czy to jest normalne że tapeta klatkuje przy przewijaniu pulpitów w sgs2?
Opublikowano 20 stycznia 201312 l Dlaczego po tym gdy telefon sie wylaczy, czesc aplikacji nie chce sie wlaczyc i trzeba je instalowac od nowa? Dotyczy to zarowno appek ze sklepu, jak i niekoniecznie ze sklepu ROM stockowy? Jaka wersja androida? Napisz cokolwiek bo bez tego to się nie da nic stwierdzić.
Opublikowano 20 stycznia 201312 l czy to jest normalne że tapeta klatkuje przy przewijaniu pulpitów w sgs2? Normalne jak to jest animowana tapeta pod inny telefon. Mialem tak czesto w s3. A jak tak masz przy zwyklej tapecie to nie ogarniam.
Opublikowano 20 stycznia 201312 l dobra poradziłem sobie.... zmieniłem tapetę na animowaną by zobaczyć czy z nią dzieje się to samo i o dziwo nic się nie działo, później zmieniłem na moją wybraną lub standardową (kanion:>) i wszystko chodzi płynnie teraz.
Opublikowano 21 stycznia 201312 l Chlopaki. Wywalilem fast dormancy i nie ma prawie laga wchodzac do kontaktow. Co to w ogole dawalo?
Opublikowano 21 stycznia 201312 l wypie,rdalało wszystko z pamięci, bo niby tak miało być szybciej ;D
Opublikowano 21 stycznia 201312 l Nie, fast dormancy to jest opcja, która miała ratować baterię przy jakichś ustawieniach operatorów ale... - jak to wywaliłeś i czy przypadkiem bateria nie ucierpiała? Chętnie się dowiem o co biega. Tu jest tak troszkę objaśnione o co chodzi: http://zdrugiejstronysieci.tek24.pl/351,baterie-smartfonow-kontra-stan-sieci-czesc-2 Na XDA pisali, że to NIE JEST OBSŁUGIWANE W KAŻDEJ SIECI i były podane sieci gdzie to włączać a gdzie nie, ludzie aktualizowali ten temat ale nie pamiętam jak się nazywał. Edytowane 21 stycznia 201312 l przez NemoKOF
Opublikowano 22 stycznia 201312 l Nie, fast dormancy to jest opcja, która miała ratować baterię przy jakichś ustawieniach operatorów ale... - jak to wywaliłeś i czy przypadkiem bateria nie ucierpiała? Chętnie się dowiem o co biega. Tu jest tak troszkę objaśnione o co chodzi: http://zdrugiejstron...n-sieci-czesc-2 Na XDA pisali, że to NIE JEST OBSŁUGIWANE W KAŻDEJ SIECI i były podane sieci gdzie to włączać a gdzie nie, ludzie aktualizowali ten temat ale nie pamiętam jak się nazywał. Roznica nijaka - niby dziala szybciej ale wchodzenie w kontakty po dluzszym czasie = lag 3 sekundowy nawet wiec dalej lipa.
Opublikowano 22 stycznia 201312 l Też wyłączyłem dla testu, w kontaktach nic nie widzę. Wydaje mi się, że jak klikam więcej to jest lepiej (czyli pewnie jakiś proces nie jest zamykany. Ale właśnie po zamknięciu i poczekaniu - jest znowu lipa (pewnie się ładuje). Może jest opcja żeby go nie zabijało (ale tego nic w omedze nie robi bo tak samo było w stockowym romie). Ja będę mógł potestować dopiero po weekendzie, jakbyście mieli czas poszukać czegoś w tym kierunku to może się podzielicie znaleziskiem? :-)
Opublikowano 24 stycznia 201312 l Plik z oficjalna wersja wypuszczona w Hiszpanii z Jelly Bean dla Galaxy S2 od wczoraj w sieci.
Opublikowano 25 stycznia 201312 l Jaki telefon z andkiem polecacie - do kwoty 1500 zł, kiedyś miałem Galaxy S2 i byłem bardzo zadowolony. Naturalnym wyborem powinien byc S3, niestety dla mnie jest za duży i średnio mi sie podoba. Moze wrócić do S2? W międzyczasie miałem Lumie 800 a teraz iP4 wiec wypadłem troche z obiegu jeśli chodzi o androida. Co jest teraz fajnego na rynku o podobnej klasie do SGS2, możecie cos polecić, jakieś propozycje? Z góry dziękuje.
Opublikowano 25 stycznia 201312 l Bezkonkurencyjny jest S2. Jeśli S3 jest dla Ciebie za duży, polecam wrócić. Szczęście chciało, że mam akurat S2, i - o radości - chcę zamienić na iP4!
Opublikowano 25 stycznia 201312 l iPhone 4 na SGS2? Ja tak zrobiłem rok temu, już wtedy czwórka była wyraźnie gorsza pod względem płynności. Szybciutko pożałowałem.
Opublikowano 25 stycznia 201312 l Odkąd wyszedł iPhone 4 marzy mi się ten telefon. Pozatym chciałbym spróbować iosa, a nie uśmiecha mi się wywalić koło 2k na próbę.
Opublikowano 25 stycznia 201312 l Mam bardzo poważny problem. Proszę pomóżcie mi. Ale o co chodzi zapytacie. Chodzi o to ze telefon nie chcę się włączyć,cały czas jest napis HTC i potem htc quality brilliant a nastepnie przez chwilke czarny ekran i w koło macieju. Najlepsze jest w tym ze nie mam go zrotoowanego czy innych takich rzeczy. Sprawdzalem internet,wyłączyłem go na chwile i takie coś sie dzieje. Pozdrawiam i licze na pomoc Telefon to stary HTC Desire Edytowane 25 stycznia 201312 l przez Lionel
Opublikowano 25 stycznia 201312 l telefon wpadł w bootloop i jeśli nie był rootowany i nie ma CWM to raczej z tego nie wyjdzie. Jest kilka opcji jak to rozwiązać ale już na wstępie można założyć, że utracisz wszystko co jest na telefonie (tj. na karcie wszystko zostanie): - pwr + vol- a następnie wchodzisz w recovery i robisz factory reset - tracisz wszystko co było na telefonie - znajdujesz na xda CWM w formie rozpakowywalnego zipa, podmieniasz mu nazwę na taką jaka wyskakuje Ci w momencie odpalania hboota (jest to P<cyfry>.img) i pozwalasz aby telefon sam odpalił podmieniony plik. Z poziomu CWM robisz backup systemu, factory reset a następnie ręcznie wygrzebujesz z utworzonego obrazu to co jest Ci potrzebne (np. ważne sms itp.) - znajdujesz na xda CWM w formie update, wchodzisz w recovery i odpalasz update.zip a reszta j/w - instalujesz środowisko dev dla androida, wchodzisz z poziomu adb na telefon, kopiujesz wszystkie ważne rzeczy (np. bazę smsów masz w /data/data/com.android.providers.telephony/databases/mmssms.db), factory reset i podmieniasz istniejące pliki na te, które wcześniej skopiowałeś i to jest jedna z wymiernych korzyści posiadania roota/customa - instalujesz taki TBP, ustawiasz mu plan na full backup co 24h i śpisz spokojnie a jak się wszystko posypie to nie jesteś stratny