Skocz do zawartości

Android

Keymaker

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Szprota
Opublikowano

Dzięki ci wielkie. Zrobiłem pierwszą opcję. Teraz mam nauczkę że warto zrobić roota

Opublikowano

No i mój wybór padł na... III Galaktykę :P znajomy pozwolił mi się pobawić telefonem ponad godzinę, pokazał kilka fajnych bajerów i trików (za(pipi)isty zrzut ekranu) i stwierdziłem że SGS3 zjada mojego iP4 w całości, czas wrócić do andka a "japko" wysłać do żyda :)

Tylko te rozmiary S3... trza się bedzie przyzwyczaić i zacząć nosić spodnie z większymi kieszeniami :)

Opublikowano

Piszę na SwiftKey, i tak często wychodzą bzdury, że masakra. A miał czytać mi w myślach...

Jak długo? Bez uczenia się z SMSów itp. trochę czasu zajmuje zanim się do Ciebie przystosuje. Z tym pewnie też trochę, tylko mniej...

Opublikowano

Mój uczył się i z SMSów, i z Face'a, i z Gmaila, a mimo to nie zawsze pisze to co chcę. Używam go już grubo ponad pół roku.

Co do iosa - celuje w 4kę, bo mi się cholernie podoba, między innymi. :-)

Opublikowano

Szukam aplikacji do twittera pozwalającej na segregowanie tweetujących w grupy, bo to co się dzieje na głównej ścianie to jest jakiś absurd. Tweety branżowe mieszają mi się z wiadomościami od znajomych, newsy ze świata z newsam muzycznymi etc.. Chciałbym, prócz głównej ściany, móc przeglądać wszystko kategoriami, które sam sobie ustawię aby w gąszczu spamu znajomych nie umknęły mi wiadomości z kont, które tweetują raz na kilka dni a nie co godzinę.

Opublikowano

Brzmisz jak osoba, która musi sobie porobić listy :).

Z tego co widzę Twicca obsługuje takowe listy, więcej klientów nie używam, więc nie wiem jak to wygląda w innych programach. Podejrzewam, że dużo softu to obsługuje, bo to całkiem popularna funkcja.

Opublikowano

Mam Note'a 10.1 z najnowsza zelka. Mozna bez roota edytowac orginaona klawiature? Wkurza mnie,ze przycisk ustawien klawy,jest pod litera Z i ciagle przy szybkim pisaniu wlazi mi w preferencje.

Opublikowano (edytowane)

Brzmisz jak osoba, która musi sobie porobić listy :).

Z tego co widzę Twicca obsługuje takowe listy, więcej klientów nie używam, więc nie wiem jak to wygląda w innych programach. Podejrzewam, że dużo softu to obsługuje, bo to całkiem popularna funkcja.

Okazuje się, że większość obsługuje listy ale nie ma grupowania tj. nie działa autonomicznie a jest tylko klientem zależnym od ustawień profilowych. Z twicca korzystałem jeszcze za czasów bety ale po pewnym czasie zaczęło mnie irytować to, że dev wypuszczał mikroupdate co kilka godzin no i nie obsługuje osadzania zdjęć więc przy przewijaniu listy mam linki zamiast miniatur. Testuję teraz Plume i jak narazie jest ok, cudów nie ma i czytnika rss z tego nie zrobię ale nie jest źle.

Edytowane przez rinzen
Opublikowano

Panowie o co chodzi z tą paniką związaną z bezpieczeństwem i załamaniem Androida ? W robocie mi trąbią, że Android niebezpieczny bo złamano zabezpieczenia systemu, teraz w radio mówili, żeby nie robić przelewów przez Androida bo hackerzy roztrzaskali system i monitorują komórki bez naszej wiedzy. Poyebało tych ludzi czy jest w tym krztyna prawdy?

Opublikowano

Ma ktoś namiary na jakąś dobrą klawiaturę ekranową, stockowa z Xperii U jest dość tragiczna, przez jakiś czas używałem SwiftKey, ale przy Arcane Legends mi się strasznie długo otwiera. Nie zależy mi na predykcji, a na wygodnym pisaniu w pionie i poziomie.

Opublikowano

Na xda cisza, na Twitterze nic (a taki news szybko by podchwycili jabłkowi userzy), więc raczej wygrzebali jakieś info sprzed 100 lat (może o tym exploicie w prockach Samsunga), albo sieją jakieś niesprawdzone info.

no chyba bo to jakiś bez sens jest. w TOK FM kolo się podniecił że teraz w Androidzie można podsłuchiwać rozmowy bez wiedzy osoby rozmawiającej i że to już kres bezpieczeństwa jest. gupki

Opublikowano

E, by coś takiego zrobić to musiałbyś uzyskać dostęp do roota bez jakiejkolwiek akcji ze strony użytkownika, a to nie jest takie proste :). Tak jak mówię, Exynosy Samsunga miały jakiś exploit (ale czy to była taka typowa dziura dającą dostęp do całego telefonu bez jakiejkolwiek akcji użytkownika to nie wiem), tutaj szczegóły: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2048511. Nie jestem pewien, ale chyba już Samsung wydał update'y łatające te dziury. A że ostatnio dużo aktualizacji od Samsunga było, to raczej niebezpieczeństwo zmalało.

Ale to tak jak mówię, tylko na urządzeniach Samsunga z nieaktualnym już softem.

• Plusik 1