Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 15 marca 2013 Opublikowano 15 marca 2013 Tez tak mialem na jakims romie Omegi. Co wiecej zaczelo sie znikad i musialem przeinstalowac rom na nowy. W ktorejs Omedze tez mialem, ze resetowal mi sie telefon a ja naczytalem sie o padajacych SIII i chcialem leciec do serwisu, kekeke. Moja rada - sprobowac na innym romie / zaktualizowac soft. Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 15 marca 2013 Opublikowano 15 marca 2013 Sciagnij androsensor z GPlay, sprawdz jak zachowuje sie mikrofon. Moze jakis paproch Ci wlecial w otwor od mikrofonu? Pobrałem, w pomieszczeniu z muzyką w tle ~26 dB, podczas mowy ok ~37 dB. Oznacza to, że mikrofon działa normalnie? U mnie wyniki sa podobne,wiec mikrofon masz ok Cytuj
rinzen 966 Opublikowano 16 marca 2013 Opublikowano 16 marca 2013 (edytowane) Nie napisałeś czy telefon jest na customie. Jeśli tak to możliwe, że posypało się radio. Sprawdź jaka wersja radia jest obecnie najlepsza a przy tym bezproblemowo współpracuje z tym romem, flashuj i powinno działać. Gwarancji nie dam, bo w customach jest zbyt wiele czynników błędotwórczych ale miałem do czynienia z podobnymi sytuacjami (podwójne echo, 2s delay etc.) i wgranie nowego radia pomagało. Dodatkowo, jeśli masz custom kernel (Siyah), to w stweaks sprawdź sobie poziom "mic gain level". edit: co do premiery SGS4 Widać, że telefony osiągnęły już ten poziom gdzie nikogo nic nie zadziwi. Czytam opinie nt wspomnianego i owszem, ludziom podoba się specyfikacja, ale wiele osób kręci nosem, że mało nowości etc. W pewnym sensie mają rację - ostatnie lata nas rozpieszczały; co chwilę pokazywało się coś na swój sposób innowacyjnego a ostatnio to wyhamowało. Apple zamiast rewolucji dało ewolucję, teraz Samsung robi to samo, flagowiec od Sony okazał się "tylko" poprawnym telefonem za taką cenę a HTC One jak to HTC - coś kosztem czegoś. Jak dla mnie spec SGS4 to overkill i zwyczajny wyścig zbrojeń pokazujący czego to nie potrafią. Jakiś czas temu, kiedy nastał boom na duale okazało się, że dopiero 4.0 w pełni potrafi wykorzystać takie rozwiązanie. Teraz wychodzi octacore i rodzi się pytanie - czy ta moc będzie miała ujście w czymś więcej niż benchmarkach? Edytowane 16 marca 2013 przez rinzen Cytuj
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 16 marca 2013 Opublikowano 16 marca 2013 ale czy te jego octacore rózni sie czymkolwiek od quadcore w s3? przeciez nigdy nie beda dzialac wszystkie 8 rdzeni naraz. Cytuj
Biały 55 Opublikowano 16 marca 2013 Opublikowano 16 marca 2013 (edytowane) Nie napisałeś czy telefon jest na customie. Jeśli tak to możliwe, że posypało się radio. Sprawdź jaka wersja radia jest obecnie najlepsza a przy tym bezproblemowo współpracuje z tym romem, flashuj i powinno działać. Gwarancji nie dam, bo w customach jest zbyt wiele czynników błędotwórczych ale miałem do czynienia z podobnymi sytuacjami (podwójne echo, 2s delay etc.) i wgranie nowego radia pomagało. Dodatkowo, jeśli masz custom kernel (Siyah), to w stweaks sprawdź sobie poziom "mic gain level". edit: co do premiery SGS4 Widać, że telefony osiągnęły już ten poziom gdzie nikogo nic nie zadziwi. Czytam opinie nt wspomnianego i owszem, ludziom podoba się specyfikacja, ale wiele osób kręci nosem, że mało nowości etc. W pewnym sensie mają rację - ostatnie lata nas rozpieszczały; co chwilę pokazywało się coś na swój sposób innowacyjnego a ostatnio to wyhamowało. Apple zamiast rewolucji dało ewolucję, teraz Samsung robi to samo, flagowiec od Sony okazał się "tylko" poprawnym telefonem za taką cenę a HTC One jak to HTC - coś kosztem czegoś. Jak dla mnie spec SGS4 to overkill i zwyczajny wyścig zbrojeń pokazujący czego to nie potrafią. Jakiś czas temu, kiedy nastał boom na duale okazało się, że dopiero 4.0 w pełni potrafi wykorzystać takie rozwiązanie. Teraz wychodzi octacore i rodzi się pytanie - czy ta moc będzie miała ujście w czymś więcej niż benchmarkach? Telefon jest na stockowym roomie, nigdy nie rootowany. Edytowane 16 marca 2013 przez Biały Cytuj
mikro 48 Opublikowano 17 marca 2013 Opublikowano 17 marca 2013 Need help. Jak skopiować kontakty z konta Google do sim? Potrzebuje je mieć na simie, bo muszę wrócić do starego telefonu (bez androida). Chcę to zrobić na Galaxy Ace 2.3.6. Może jest do tego jakaś appka? Cytuj
Totamten 123 Opublikowano 17 marca 2013 Opublikowano 17 marca 2013 Spróbuj TEJ aplikacji, albo którejś z listy "Użytkownicy, którzy to oglądali, oglądali też". Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 24 marca 2013 Opublikowano 24 marca 2013 Swiftkey na pokładzie. Jest dużo lepiej niż na oryginalnej klawiaturze. Mimo to do poziomu komfortu pisania z ipada 4 trochę brakuje. Można jakoś zmienić rozkład klawiszy? Nie wiem kto wymyślił enter w prawyn dolnym rogu, pewnie to kwestia przyzwyczajenia. Druga sprawa to czy mozna wyłączyć przewidywanietekstu? Wiem, że to wbrew idei programu, ale wkurza mnie to. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 24 marca 2013 Opublikowano 24 marca 2013 (edytowane) Biały: Może kupiłeś fon na Allegro w promocyjnej cenie, a okazuje się że to sprzęt refurbished? Miałem to samo na początku zakupu. Nie było mnie słychać, za to ja słyszałem rozmówcę. Myślałem że to może uchem wyłączam mikrofon:). Samo się naprawiło - tylko co z tego, jak teraz gadam z ludźmi to proszą żebym mówił głośniej (bo mnie nie słyszą), a tato:) jak ze mną gada przez swój zestaw głośnomówiący - to tylko mnie z wszystkich kontaktów, musi "zgłaśniać" na maksa. Nie wiem czy to wina "wielce niezawodnego coustomowalnego Androida", czy telefon jest odnowiony przez Samsunga, czy po prostu coś padło. Na forum Samsunga ludzie też mają takie problemy, buble te smartfony. Edytowane 24 marca 2013 przez grzybiarz Cytuj
adamst85 96 Opublikowano 26 marca 2013 Opublikowano 26 marca 2013 Panowie ponoć d otabletów z andkiem jakimś programem da się podłączyć Pada od PS3? Prawda to? Jeżeli tak to jaka to aplikacja? Cytuj
Totamten 123 Opublikowano 26 marca 2013 Opublikowano 26 marca 2013 Sixaxis Controller. Jak w opisie: potrzebuje roota, i na chwilę kabla i być może peceta. Jest aplikacja do sprawdzenia czy sam program będzie działać na twoim urządzeniu: Sixaxis Compatibility Checker. Cytuj
adamst85 96 Opublikowano 26 marca 2013 Opublikowano 26 marca 2013 A tak jak jeszcze możecie pomóc świezo upieczonemu posiadaczowi tableta - jakie są najlepsze emulatory: SNESA? MEGADRIVE? AMIGI? ATARI 8 BIT? C64? ZXA? jest jakiś emu MAME? Pozdrawiam i proszę o odpwoeidź. Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 26 marca 2013 Opublikowano 26 marca 2013 snesoid, gensoid, nesoid, n64oid, gbcoid, ataroid itd Nie wiem jednak, gdzie te emu można dostać, swego czasu było na Google Play, ale Google je wycofało, w ramach protestu twórca wrzucił apki na slideme.org za darmo, a teraz nawet tam nie można ich dostać. Ok, są na androlib.com Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 26 marca 2013 Opublikowano 26 marca 2013 na slideme market, sourceforge, wystarczy wpisać ich nazwę w Google 1 Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 27 marca 2013 Opublikowano 27 marca 2013 Snesoida na slideme.org nie ma, więc zasugerowałem się, że i reszty nie będzie. Cytuj
adamst85 96 Opublikowano 27 marca 2013 Opublikowano 27 marca 2013 W sklepie play jest trochę emu ale tych nie widziałem, i te polecacie jako najlepsze? Będe musiał teraz obczaić jak to się wszystko je :-) Cytuj
Gość Opublikowano 5 kwietnia 2013 Opublikowano 5 kwietnia 2013 Pier.doli Wam się appka fb? Na poprzednim telefonie nie miałem problemów, a teraz na xperii p w zasadzie w ogóle nie działa. Cały czas "trwa ładowanie" i nic się nie dzieje. Odinstalowałem,ściągnąłem jeszcze raz i dalej to samo. Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 5 kwietnia 2013 Opublikowano 5 kwietnia 2013 To jest chyba najgorsza aplikacja na Androida i iOS - z nią ciągle jest coś nie tak -_- Cytuj
Gość Opublikowano 5 kwietnia 2013 Opublikowano 5 kwietnia 2013 Zuckerberg żyd, co on robi z tym miliardami?! Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 5 kwietnia 2013 Opublikowano 5 kwietnia 2013 No ja myślę, że programistów z downem do tego zatrudniają. Cytuj
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 5 kwietnia 2013 Opublikowano 5 kwietnia 2013 Mnie dziala bezproblemowo Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 5 kwietnia 2013 Opublikowano 5 kwietnia 2013 Byl update spotify, teraz to jest program nie do wy(pipi)ania. Mozna sciagac muze na karte w koncu. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 5 kwietnia 2013 Opublikowano 5 kwietnia 2013 (edytowane) O Jezu, dzisiaj przesiadłem się na Note 2. Co za telefon. Jestem zakochany. Nawet tego posta piszę rysikiem, który FANTASTYCZNIE rozpoznaje pismo. Chyba nareszcie znalazłem dla siebie idealnego zastępcę ip4. <3 A właśnie, da radę zrobić tak, żeby ekran się nie ściemniał gdy jest niski poziom baterii? Edytowane 5 kwietnia 2013 przez ragus Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi