Skocz do zawartości

Android

Keymaker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na WP8 miałem fajną opcję, że mogłem sobije pobrać mapy na telefon i dzięki temu nic mi nie szło z pakietu, gdy potrzebowałem wskazówek, jak dojść z miejsca A do B.

Tutaj chyba czegoś takiego nie ma? Wiem, że mogę pobrać wycinek mapy, ale i tak nie mogę go używać do pieszej nawigacji.

Opublikowano

No ja pobrałem kutwa i nie mogłem za granicą użyć, pokazywało błąd jakiś mimo że niby zapisało z powodzeniem na karcie dane :/ Nie wiem jak tego używać do nawigacji :/ Mam teraz jakiegoś offline'owego GPSa na wszelkie w.

Opublikowano

Mam problem z błędnymi wskazaniami GPS w sportowych programach trackujących.

Próbowałem zarówno Endomondo, jak i Sports Tracker (używam do jazdy na rowerze).

Próbowałem jeździć na włączonym samym GPSie i na GPS+data.

Obie aplikacje trasy przejazdu i czas wyłapują idealnie, ale źle obliczają przebytą odległość (znacznie zawyżają).

Tak więc trasa np. 15 km w aplikacji pokaże się jako ok. 140 km. W związku z tym moja średnia prędkość na tym odcinku wyniosła 200 km/h. OK, jeżdżę szybko, ale chyba nie aż tak ;)

Jakiś pomysł?

Telefon: SGS II, system 4.2.1, kernel DorimanX 7.34, kompilacja Resurrection Remix JB v3.1.3

Opublikowano

Kurde, rano bez problemu mogłem zalogować się na Allegro używając Dolphina, a teraz:

2nqupl3.png

A nic nie grzebałem :confused:. Macie tak samo?

Opublikowano

A macie tak czasami, że wchodzicie na normalnego youtube'a przez przeglądarkę i raz film normalnie się wyswietla, a raz wyskakuje błąd, że nie macie flasha?

Opublikowano

Jako, że dużo forumowiczów ma tutaj S3, także zapytam.

Podczas pisania dłuższego smsa, zmienia mi się on w mmsa. Da radę to wyłączyć ? w S2 nie miałem takich problemów.

Opublikowano

Jako, że dużo forumowiczów ma tutaj S3, także zapytam.

Podczas pisania dłuższego smsa, zmienia mi się on w mmsa. Da radę to wyłączyć ? w S2 nie miałem takich problemów.

W opjach aplikacji do SMSów pod SMSami jest opcja WYŁĄCZENIA kowersji, tylko nie pamiętam DOKŁADNIE jak to się nazywa a mój telefon jest teraz w naprawie (wymiana szybki). Jak go będę miał w rękach to ci odpisze.

Opublikowano

Jakiej używacie klawiatury? Ściągnąłem sobie GO Keyboard - niby ok, ale słabe ma podpowiedzi słów (często nie uwzglednia wyrazów z "ą").

Opublikowano (edytowane)

U mnie się aktualizują automatycznie - na pasku powiadomień masz wtedy ikonkę i jak rozwijasz to pisze np. "Facebook zaktualizowano pomyślnie"

Edytowane przez bartiz