grzybiarz 10 294 Opublikowano 7 maja 2013 Opublikowano 7 maja 2013 Ja mam wszystko po staremu na swoim starym Andku 2.3.4 Cytuj
Gość ragus Opublikowano 7 maja 2013 Opublikowano 7 maja 2013 Szczerze mówiąc, to bardziej pasowała mi starsza wersja. No i wyszukiwanie tak jak było lipne, takie też pozostało. Cytuj
Accoun 252 Opublikowano 7 maja 2013 Opublikowano 7 maja 2013 Za jasne poza tym. Poprzednia wersja była trochę ciemniejsza i bardziej pasowała do reszty systemu. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 7 maja 2013 Opublikowano 7 maja 2013 Wracam do androida dziewczyna zgubiła telefon więc dam jej mojego 4s a sobie zamówiłem N4 dla dziewczyny iphone w sam raz mega prosty w obsłudze robi ładne zdjęcia i jest mały mnie osobiście znudził Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 7 maja 2013 Opublikowano 7 maja 2013 Potrzebuje aplikacji na androida. Zaczynam codziennie dojezdzac do i z pracy rowerem, chcialbym jezdzic roznymi trasami. Jest jakas aplikacja,ktora rejestrowalaby podstawowe parametry przebytej drogi ? Endomondo? Jak najbardziej, polecam Endomondo też. Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 8 maja 2013 Opublikowano 8 maja 2013 Potrzebuje aplikacji na androida. Zaczynam codziennie dojezdzac do i z pracy rowerem, chcialbym jezdzic roznymi trasami. Jest jakas aplikacja,ktora rejestrowalaby podstawowe parametry przebytej drogi ? Trip Computer, prosta jak drut, możliwość zapisu różnych tras, możliwość wyboru środka lokomocji (pieszo/rower), możliwość eksportu danych do google earth itd. Cytuj
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 8 maja 2013 Opublikowano 8 maja 2013 Potrzebuje aplikacji na androida. Zaczynam codziennie dojezdzac do i z pracy rowerem, chcialbym jezdzic roznymi trasami. Jest jakas aplikacja,ktora rejestrowalaby podstawowe parametry przebytej drogi ? sam napisz :> akurat taki logger to nic specjalnego. Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 8 maja 2013 Opublikowano 8 maja 2013 Mimo swej boskosci, wszechwiedzy jaką posiadam to myślę,że szybciej będzie ściągnąć gotową apkę. Tym bardziej,że skoro jest taka porsta to dziwne czemu ich producenci ciągle wydają aktualizacje poprawiające działanie ? Cytuj
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 8 maja 2013 Opublikowano 8 maja 2013 Mimo swej boskosci, wszechwiedzy jaką posiadam to myślę,że szybciej będzie ściągnąć gotową apkę. Tym bardziej,że skoro jest taka porsta to dziwne czemu ich producenci ciągle wydają aktualizacje poprawiające działanie ? może optymalizuja/dodają nowe funkcje? chcesz to wkleje ci tu kod takiego loggera Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 8 maja 2013 Opublikowano 8 maja 2013 http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1772234 Skrypt do SGS3 który zamienia miejscami pamięć wewnętrzną z pamiecią wewnętrzną. Czyli mamy kartę 64gb, pamięć 16gb w telefonie i żeby KAŻDA ABSOLUTNIE KAŻDA APLIKACJA widziała te 64 to zamieniami je miejscami czyli INTERNAL SD ma 64 i można tu instalować absolutnie WSZYSTKO oraz 16 gb jako external sd. Później żadna aplikacja nie wymaga kombinowania i przenoszenia, karta jest traktowana jako pamięć telefonu. Pamiętajcie, żeby ją wyjmować przy wyłączonym telefonie i żeby kupić szybką kartę czyli np class 10 lub lepszą. TYLKO sgs3 i TYLKO romy oparte o samsungowe romy. Przetestowane, polecam. Cytuj
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 8 maja 2013 Opublikowano 8 maja 2013 poka poka Masz przykładowy kod: package com.example.pajda; import android.location.Location; import android.location.LocationListener; import android.location.LocationManager; import android.os.Bundle; import android.app.Activity; import android.content.Context; import android.widget.Toast; public class MainActivity extends Activity { LocationManager mManager; Location gpsLocation; @Override protected void onCreate(Bundle savedInstanceState) { super.onCreate(savedInstanceState); setContentView(R.layout.activity_main); mManager= (LocationManager) getSystemService(Context.LOCATION_SERVICE); gpsLocation = requestUpdatesFromProvider(LocationManager.GPS_PROVIDER,-1); } @Override protected void onDestroy(){ super.onDestroy(); mManager.removeUpdates(listener); } private Location requestUpdatesFromProvider(String gpsProvider, int i) { Location location = null; if (mManager.isProviderEnabled(gpsProvider)) { mManager.requestLocationUpdates(gpsProvider, 0, 0, listener); //mLocationManager.requestSingleUpdate(provider, listener, getMainLooper()); location = mManager.getLastKnownLocation(gpsProvider); } else { Toast.makeText(this, i, Toast.LENGTH_LONG).show(); } return location; } public final LocationListener listener = new LocationListener() { @Override public void onLocationChanged(Location location) { // A new location update is received. Do something useful with it. Update the UI with // the location update. //TwojaFunkcja(); } @Override public void onProviderDisabled(String arg0) { // TODO Auto-generated method stub } @Override public void onProviderEnabled(String provider) { // TODO Auto-generated method stub } @Override public void onStatusChanged(String provider, int status, Bundle extras) { // TODO Auto-generated method stub } }; } Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 8 maja 2013 Opublikowano 8 maja 2013 Jak się włączam Google Chrome to znika mi pasek z bateria i zegarkiem. Why? Było ok wczesniej. Cytuj
Accoun 252 Opublikowano 8 maja 2013 Opublikowano 8 maja 2013 Może był jakiś update i zmienili? Nie ma tego w opcjach? Opera na pewno ma, jako "pasek stanu". Cytuj
Gość suteq Opublikowano 8 maja 2013 Opublikowano 8 maja 2013 dziwne, u mnie jest normalnie pasek, może masz jakieś nakładki/dodatki co to blokują? Cytuj
Gość ragus Opublikowano 10 maja 2013 Opublikowano 10 maja 2013 Dobra, pora chyba na wgranie mojego pierwszego roma. Chyba zainstaluje to: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1986893 I tylko mam pytanie - raczej bez problemu zainstaluję to na Note II zakupionym w Polsce (nie brandowany, kupiony w Media Markt)? Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 10 maja 2013 Opublikowano 10 maja 2013 tylko zanim zrobisz full wipe polecam ogarniecie sobie titanium backup i zrobienie backupu aplikacji, żeby zaoszczędzić czas później na ponownym ich konfigurowaniu lub przechodzeniu w przypadku gierek. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 10 maja 2013 Opublikowano 10 maja 2013 Tym już się zająłem. No ale i tak jest problem. Nie mogę wejść ani w galerię ani np. w S-notes, bo pojawia się komunikat: "not enough space. delete unnecessary items such as downloaded software pictures videos and documents" . W Storage pokazuje mi się, że mam 0,00B wolnej pamięci. Po podłączeniu do PC i kliknięciu na właściwości, pokazuje mi bzdurne wartości pamięci (pamięć na miniusie). Karty sim też nie wykrywa. To się ku.rwa pobawiłem. Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 10 maja 2013 Opublikowano 10 maja 2013 Konretnie. Jeśli masz kopię to: format /cache /system /data i wtedy wgranie romu. Powinno pomóc. Początki są zawsze trudne ale warto. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 11 maja 2013 Opublikowano 11 maja 2013 Miałem na szczęście kopię, ale nie powiem, trochę stresu było xd. Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 11 maja 2013 Opublikowano 11 maja 2013 To jest wlasnie to xd W z(pipi)anym iosie mieszac rozumiem, ale zeby w androidzie gdzie bez roota zrobisz tyle rzeczy to nie kumam Cytuj
Gość ragus Opublikowano 11 maja 2013 Opublikowano 11 maja 2013 już nie dotykam. zachciało się szybszego o ułamek sekundy ładowania aplikacji. Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 11 maja 2013 Opublikowano 11 maja 2013 No (pipi)a. Jeszcze w note2, najlepszym telefonie na rynku. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi