Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

SMS Super Backup potrafi wszysko zapisać i przywrócić bez roota i inne duperele, z reklamami jest za free i ratował mnie tak ze 100 razy ;-)

• Odpowiedzi 3,6 tys.
  • Wyświetleń 384,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Boze, przeciez ta gra kosztowala ostatnio 80 groszy.

• W wnoym androidzie zmienili kilka emoji: Okej, sałatka nie ma jajka, no bo vege jest mniejszością i pewnie zmienili dla nich Rodzina, która nie ma płci, nie widać czy to baby czy faceci

• tak nawiązując do wielkiej wojny patentowej apple VS reszta świata  

Opublikowano

no udało się, ale nie wiem czy lepsze od gb, paru rzeczy brakuje.

Opublikowano

A kontakty i SMSy to nie można Titanium Backupem?

Więc tak: 

Jest CyanogenMod do Galaxy Mini 2. Postanowiłem sprawdzić, zrobiłem backupa przez CWM na wszelki wypadek i Titanium, żeby appki itp. przenieść.

- Zainstalowałem CM, spoko.

- Przywróciłem appki, też OK.

- "Przywróciłem" kontakty, ustawienia itp. i... nic. Zrestartowałem telefon i... zaczęły wyskakiwać powiadomienia, ze aplikacja telefonu (chyba) musiała zostać zamknięta.

Przywróciłem backupa z CWM i teraz mam pytanie - o co chodzi? Appka nie umie robić backupu rzeczy innych niż appki? Zrobiła backup appek od telefonu i innych i próbowało przywrócić je w miejsce tych z Jelly Beana? Ustawienia z dwóch różnych wersji są niekompatybilne "na czysto", żeby wymusić trzymanie ich w chmurze? 

Da się w ogóle zrobić backup tego wszystkiego bez dzielenia się tym z Google? Chmura to u mnie ostateczność.

Opublikowano

Można ale TT wymaga roota a ten program który podałem - nie - plus eksportuje kontakty do VCF czy tak jak się nazywa format wizytówek, smsy do XMLa więc nawet jak coś zgubimy czy zmieniamy zupełnie telefon z andka na coś innego to zawsze mamy czytelną formę. Można od razu też sobie mailem wysłać żeby się nie bawić w przenoszenie itp, itd. Kontakty można np importować w Outlooku sobie. Więc wolę kontakty robić tym właśnie.

Jeśli o appki chodzi to przyznam szczerze, że miewam sam problemy z TB (pewnie mnie tu ludzie zjedzą). Przy zmianach telefonów miałem jakieś dziwne problemy, czasem save'y z gier nie chodziły itp, itd. Także nie wiem czy to najlepiej backupować. Słyszałem że Helium Clockwork'a jest dobre ale nie testowałem jeszcze. Jeśli Apki ci działają to zrób SMSy, Kontakty i Kalendarz i Zakładki tym programem który podałem a do tego i przywróć.

Pamiętaj też, że TELEFON, aplikacja do SMSów itp to są aplikacje które są ZUPEŁNIE inne na CM i na stockowym samsungu. Więc lepiej je przywrócić czymś to jest zaimportuje a nie przerzuci dane aplikacji bo to się może psuć.

Zastanawiam się jak rozwiązuje to koleś, który zrobił switch (dualboot) do HTC One który dzieli dane między stockiem i Google Play Edition Rom. Ale... zebrał kasę i ma zrobić to samo do Galaxy S4 więc się dowiem niedługo mam nadzieję :-) Ja prawie nie korzystam z niczego Samsungowego - postawiłem sobie kiedyś taki cel żeby nie mieć skrupułów i móc porzucić Sasmunga w każdej chwili. Jedyne co to SMSy i TELEFON + Kontakty, to jest Samsungowe. A tak to inny kalendarz, Launcher, filmy, muza, wszystko na innych programach. Ma to minus w postaci braku możliwości wysłania np muzy po DLNA (najlepszy player do muzy jaki znam, czyli PowerAMP nie ma takiej opcji :/ Jedyny minus) czy filmów (MX Player taki sam zarzut).

Opublikowano

Dzięki, obadam. Kojarzysz może, czy da się też zrobić backup ustawień, a przynajmniej zapisanych sieci WiFi?

Opublikowano

ROOTa masz czy nie? Generalnie, ustawienia typu WIFI na 100% zapamiętuje GOOGLE jeśli mu pozwolisz, bez żadnego roota czy niczego. Są za to do roota programy, które zczytują te hasła i wysyłają np mailem :-) Np Wifi Pass Recovery & Backup - działa dobrze.

Opublikowano

Mam roota, dzięki. :-)

Wiem, że Google pozwala zapisać WiFi, kontakty itp. Po prostu niezbyt chętnie chciałbym się z nimi tym dzielić... ;)

Opublikowano

Z nudów postanowiłem sprawdzić CyanogenMod. Ostatnia moja próba wgrania romu skończyła się strasznie, ale jako że jestem uparty, to postanowiłem spróbować jeszcze raz. I tutaj rodzi się moje pytanie:

Czyli tak, ściągam najnowszy plilk z tej strony:

http://get.cm/?device=n7100

oraz to

http://goo.im/gapps

No i właśnie, nie wiem co ściągnąć z 2 linka xd. Na telefonie mam niby 4.2.1, ale teoretycznie miałbym ściągać CM 10.1, czyli dla 4.2.2. No i teraz nie wiem, którą paczkę z aplikacjami googla brać. Pomocy.

Opublikowano

to nie ma znaczenia, chyba w 4.2.2 jakies appki zostaly wyrzucone albo polaczone

Opublikowano

Uff, działa. Na razie jestem bardzo zadowolony. Z większych zalet:

-pozbycie się obrzydliwego interfejsu Samsunga

-telefon jest jeszcze szybszy

-ustawienia temperatury kolorów są o wiele lepsze niż w TouchWizie - wreszcie mam śliczne kolorki jak w iPhonie

-o wiele lepszy pasek notyfikacji

Wszystko działa, na razie żadnych błędów.

Opublikowano

Wielkie dzięki za info ale to chyba w innym dziale, z aplikacjami warto napisać. Biorę się do testowania, mam 3DS ale mimo wszystko, telefon mam zawsze przy sobie a 3DSa nie :-)

Opublikowano

Wam tez na leaku 4.2.2 tak grzeje telefon? Temperatura baterii 40-45 stopni nawet u mnie.

Opublikowano

Mój N2 jest zauważalnie cieplejszy, zwłaszcza przy antenie WiFi.

Opublikowano

Nie wiem, mam S4 i generalnie jest ciepły :-) I raz miałem jakiegoś battery leaka, pół dnia 80% i zużyte prawie wszystko przez lokalizację, ale to RAZ się tak zdarzyło. Na S3 nie testowałem leaków ale ludzie pisali, że rzeczywiście jest cieplejszy i gorzej z baterią.

Opublikowano

No jest gorzej z bateria. Trzeba czekac na JustArchi i wieska zeby sie wzieli za swoje archidroid i wiechorom, niech ogarna wyciek androida 4.3 i zrobia jakies cuda. :D Pomaga w stweaks ustawienie czestotliwosci na 1400 mhz ale wciaz sie grzeje za bardzo IMO.

Opublikowano

Ze Tobie sie Wujaszek tak chce kombinowac z tym ciagle to jestem pelen podziwu :D

Opublikowano

Tez bym sie mogl sklaniac ale na chwile obecna mocno uzytkujac s3 za cholere nie widze sensu. 1 gb ramu idzie rade poskromic nie uzytkujac stockowych romow a brand to juz w ogole smiech. Zreszta fajniej sie telefon flashuje 800 mb romem a nie 2 gb. Czekam na galaxy V i zobacze jak sie sytuacja bedzie rozwijala.

Opublikowano

Mi tam ten ram zwisa, bo nie ważne czy 1gb, czy 3gb, ścinki będą się zdarzać, bo to... Android. Natomiast na myśl o tej baterii i 5,5 calowym ekranie w 1080p mam mokro.

Opublikowano

Az takiego pedu do techniki i wydawania hajsu nie mam, ale ja mam skromne potrzeby.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Od wczoraj wieczora nie moge nigdzie sie dodzwonic. Nawet sygnału nie mam podczas połączeń. Połączenia innych moge odbierać, ale i tak nic nie slysze.

Jestem na tym cyanogenie. Co to do ch.uja może być?

Opublikowano

Zresetowałem ustawienia i działa.

No i faktycznie, Android.