Skocz do zawartości

Android

Keymaker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakieś porady/wskazówki odnośnie Nexusa 4? Posiadam go od ponad tygodnia i nie bawiłem się w żadną ingerencję softu. Zastanawiam się czy warto go rootować i bawić się w ROMy więc chętnie posłucham o zaletach innych romów niż ten stockowy.

Opublikowano

Warto rootować choćby dla lepszej baterii, wydajności czy możliwośći kalibracji ekranu.Do tego dochodzą różne kustomizacje np. jak komuś przeszkadzają przyciski na ekranie można je spokojnie wyłączyć.

Opublikowano (edytowane)

Wiesz co, to zmienia się w pluginach.

Tu masz Video jak koleś ustawia, będzie szybciej niż opisywać :-)

http://www.youtube.com/watch?v=W6nX4Kw2Cf0

Pzdr

Ok, ja mam polską wersję więc tłumaczenie jest do pupy i nie wiedziałem co znaczy "otwarty skrzywienie GL", czy coś takiego.

Gra chodzi niby 30-60 fpsów, chociaż nie wydaje mi się. Ze 20 klatek jest na pewno, grać się da. W epsxe nie wykrywa mi open gl'a, ale odpala się lepiej, chodzi jakby szybciej, no i menu tytułowe wyświetlane jest bez błędów. Muszę skonfigurować jakoś ten epsxe i na nim sprawdzić open gl. A w ogólę to przydałby się jakiś tekst z testami emulatorów na androida.

----------------

Ach, te amulatory: PSP

https://play.google.com/store/apps/details?id=org.ppsspp.ppsspp

Ludzie się jarają, bo podobno miesiąc temu była bieda, a dziś... Tekken Dark Revolution chodzi płynnie! <mokro>

Edytowane przez grzybiarz
Opublikowano

Słuchajcie mam pytanie. Mam HTC desire Z z andkiem 2.3.3. Jakiś czas temu zrobiłem zapewne jakąś synchronizacje i mam w systemowym kalendarzu daty urodzin wszystkich znajomych z fejsa, co mi po prostu zaspamowało cały kalendarz i nie zwracam uwagi na ważne notatki. Da się to jakoś cofnąć, czy zostaje mi tylko wywalenie znajomych z fb albo pobranie jakiegoś innego kalendarza?

Opublikowano

Hmm, aplikacja zapewne pobiera te informacje z konta FB który udostępnia te informacje w formie która twoja aplikacja czyta. Spróbuj wejść w ustawinia APLIKACJI KALENDARZA (nie wiem jaka jest na HTC) i zobacz czy możesz ODZNACZYĆ kalendarz FB, powinno pomóc.

Pozdrawiam

Opublikowano

Pytanie do ludzi obeznanych :-)

Chciałbym coś takiego (ale nie umiem tego znaleźć):

Chciałbym mieć kod albo jakiś kształt do odblokowywania telefonu ALE... chciałbym żeby nie włączał się od razu ;-) Nie wiem jak to opisać więc stworzę taki case study:

kiedy używam telefony często, chciałbym żeby telefon nie pytał o kod, chciałbym, żeby miał zwykły unlock typu slide czy coś tam prostego. 

Ale... jak np telefon poleży 10 minut to żeby wtedy pytał o unlock PIN czy kształt. 

Czyli takie 2 w jednym. CZY KTOŚ zna rozwiązanie, program, ustawienia dla tego typu zabezpieczenia?

Opublikowano (edytowane)

Ale co mam ustawić :-) Nawet nie wiem jak się do tego zabrać. Po prostu to na wypadek zgubienia się przyda ale posiadanie non-stop kodu - wiadomo, jest zabezpieczeniem ale niekiedy też przed samym sobą. Mam uchwyt do auta ale czasem odblokowanie daje popalić :confused: A dużo słucham muzyki przez telefon właśnie i audiobooków w czasie jazdy przez kabelek jack-jack.

EDIT: Poczytam w wolnej chwili i spróbuję coś ogarnąć :-)

Edytowane przez NemoKOF
Opublikowano

W taskerze jedyne co mi się kiedyś udało, to ustawienie, żeby 3g się wyłączało po zablokowaniu telefonu, ale z tego co wiem, to to jest dosyć "zdolny" program. Może zapytaj na jakimś forum androidowym.

Opublikowano

Że pojawiają się sms'y na ekranie blokady, tak? Czekaj, poszukam w historii zakupów xd.

Opublikowano

jLVWuMq6vsMve.png

Ale ja chyba to polecałem. Chyba że myślimy o czymś innym.

Opublikowano (edytowane)

Chciałbym mieć kod albo jakiś kształt do odblokowywania telefonu ALE... chciałbym żeby nie włączał się od razu ;-) Nie wiem jak to opisać więc stworzę taki case study:

kiedy używam telefony często, chciałbym żeby telefon nie pytał o kod, chciałbym, żeby miał zwykły unlock typu slide czy coś tam prostego. 

Ale... jak np telefon poleży 10 minut to żeby wtedy pytał o unlock PIN czy kształt. 

Czyli takie 2 w jednym. CZY KTOŚ zna rozwiązanie, program, ustawienia dla tego typu zabezpieczenia?

Masz Samsunga? Wejdź w Ustawienia, tam sobie zmień "Zablokuj automatycznie" na jakąś dużą wartość np. 5 minut i odznacz "Zablokuj szybko klawieszem", a następnie mi powiedz czy właśnie o to Ci chodziło.

Kurde, ostatnio odpuściłem sobie ten dział ^_^'.

Edytowane przez raven_raven
Opublikowano (edytowane)

Normalny launcher. Uzywałeś kiedyś Nova albo innego Apexa? Zwykła nakładka która zastąpi środkowego launchera. W każdej chwili możesz go wyłączyć i używać zwykłego samsungowego. Nic się nie zepsuje, nic się nie skazuje więc.śmiało można testować.

Odinstalowanie=powrót do stanu przed instalacją.

Edytowane przez ragus
Opublikowano

Normalny launcher. Uzywałeś kiedyś Nova albo innego Apexa? Zwykła nakładka która zastąpi środkowego launchera. W każdej chwili możesz go wyłączyć i używać zwykłego samsungowego. Nic się nie zepsuje, nic się nie skazuje więc.śmiało można testować.

Odinstalowanie=powrót do stanu przed instalacją.

nic nie zmienialem.

mam 2 lata ten telefon 0 roota

0 zmian launcherów

jedyna zmiana softu to oficjalny update ;)

Opublikowano

Masz Samsunga? Wejdź w Ustawienia, tam sobie zmień "Zablokuj automatycznie" na jakąś dużą wartość np. 5 minut i odznacz "Zablokuj szybko klawieszem", a następnie mi powiedz czy właśnie o to Ci chodziło.

Kurde, ostatnio odpuściłem sobie ten dział ^_^'.

Nie o to, teraz "zablokowanie" to tylko WYGASZENIE ekranu a nie blokada. SGS4 jest czuły i łapie dotyk w spodniach, także właśnie to odpada :/

Opublikowano

settings >>> display >>> sleep >>> ustawiasz po jakim czasie telefon wygasza ekran i idzie w stan uśpienia (np. 15 sekund)

settings >>> security >>> automatically lock >>> domyślnie jest, że natychmiastowo więc zmieniasz na np. 5 minut

i teraz masz telefon, który wygasza ekran po 15 sekundach ale przez następne 5 minut możesz go obudzić przyciskiem Home/Power.

Opublikowano (edytowane)

Ach Ty chcesz mieć prostą blokadę przez kilka minut, a trudną po minięciu tych kilku minut. Trochę zbyt bardzo kombinujesz :P. I nie do końca rozumiem o co Ci chodzi z tym łapaniem dotyku na zgaszonym ekranie.

rinzen: a czymś to się różni od tego co ja podałem?

Edytowane przez raven_raven