NemoKOF 676 Opublikowano 18 września 2013 Opublikowano 18 września 2013 No widzisz, ja bym tak chciał. Sgs4 można dotykać widelcem i dziala, działa też w rękawiczkach itp. Dlatego jak tak zrobiłem to działy się dziwne rzeczy. Chciałbym mieć taki dziwny, podwójny lock. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 18 września 2013 Opublikowano 18 września 2013 No dobra, ale jeśli wygasisz ekran to przecież nic się nie wciska, więc nawet jeśli możesz dotykać dydkiem w gumie to nie ma to chyba znaczenia... Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 18 września 2013 Opublikowano 18 września 2013 Wiesz co, ale zdarza mi się kliknąć w klawisz mimo wszystko, albo w home. No w każdym razie znalazłem niszę ;-) Bo nic nie mogę znaleźć ;-) Cytuj
rinzen 966 Opublikowano 18 września 2013 Opublikowano 18 września 2013 rinzen: a czymś to się różni od tego co ja podałem?Praktycznie niczym ale zawsze zostawiasz sobie opcjonalne wykorzystanie przycisku power jako emergency locka (bez tego musisz dodawać funkcję "lock" do drop menu, bo manualnie nie zablokujesz telefonu). Oba sposoby to tak czy inaczej półśrodki, bo wystarczy nacisnąć w kieszeni Home i telefon zaczyna szaleć. Z drugiej strony nawet przy właściwej blokadzie mogą być niespodzianki. Stockowy slide to niewypał (zwłaszcza w przypadku takiego delikatesa jak S4, którego nadwrażliwość zamiast być przydatna tylko dodaje problemów) - ja na swoim musiałem założyć wzorzeć tylko dlatego, że któregoś dnia, podczas noszenia w kieszeni, system sam się odblokował, wykonał dwa głuche telefony, wysłał SMSa, zrobił zdjęcie i odpalił kilkanaście aplikacji. Wychodzi na to, że to jabłkowe skanowanie palca to jednak nie taki głupi pomysł, bo jak kilkanaście razy dziennie muszę mazać skomplikowany wzorzec tylko dlatego, że nie mam sensownej alternatywy (nie, nie będę machał łapą nad telefonem i nie będę robił sobie głupich zdjęć 20 razy dziennie) to aż mi się odechciewa. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 18 września 2013 Opublikowano 18 września 2013 A, już rozumiem różnicę. Dzięki. Tu się zgodzę, mnie też do szału doprowadza to, że przy zainstalowanym certyfikacie w telefonie MUSZĘ mieć jakiś wzór lub kod PIN. A na przypadkowe odblokowywanie mam rozwiązanie: etui wsuwka. Jeszcze nigdy mi się nie odblokowało przypadkiem. Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 18 września 2013 Opublikowano 18 września 2013 a nie ma jakies blokady na zasadzie wybicia palcem krotkiej sekwencji? np. 3 rowne dotkniecia srodka ekranu, to raczej w kieszeni przypadkowo by sie nie zdarzylo. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 18 września 2013 Opublikowano 18 września 2013 (edytowane) A ja sobie ustawiłem, że muszę 2 razy puknąć palcem w ekran, żeby się włączył, a potem przejechać palcem po ekranie żeby się odblokował. Tyle, że zabezpieczenie przed złodziejem z tego żadne. Ale mi chodziło głównie o to, żeby ograniczyć używanie fizycznego przycisku do blokady jedynie do włączania/wyłączania telefonu. Edytowane 18 września 2013 przez ragus Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 18 września 2013 Opublikowano 18 września 2013 A ja sobie ustawiłem, że muszę 2 razy puknąć palcem w ekran, żeby się włączył, a potem przejechać palcem po ekranie żeby się odblokował. jak? Cytuj
Gość ragus Opublikowano 18 września 2013 Opublikowano 18 września 2013 (edytowane) A wgrałem se coś takiego http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2249774 tyle, że to jest do htc one. nie wiem, czy są odpowiedniki na inne słuchawki, ale znając androida, pewnie są. Wpisz w google: doubletap2wake i nazwę telefonu. Edytowane 18 września 2013 przez ragus Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 19 września 2013 Opublikowano 19 września 2013 Normalny launcher. Uzywałeś kiedyś Nova albo innego Apexa? Zwykła nakładka która zastąpi środkowego launchera. W każdej chwili możesz go wyłączyć i używać zwykłego samsungowego. Nic się nie zepsuje, nic się nie skazuje więc.śmiało można testować. Odinstalowanie=powrót do stanu przed instalacją.nic nie zmienialem.mam 2 lata ten telefon 0 roota0 zmian launcherówjedyna zmiana softu to oficjalny update Ja tam mam nova jako glowny launcher, touchwiz zamrozony w titanium backup. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 19 września 2013 Opublikowano 19 września 2013 Nemo: obczaj ten Handcent SMS https://play.google.com/store/apps/details?id=com.handcent.nextsms&hl=pl Programik p;osiada blokadę, gdzie musisz mazać po ekranie jakieś kreski, by odblokować. Normalnie masz to wyłączone, a gdy chowasz telefon do kieszeni (i boisz się że coś się samo włączy), klikasz ikonę smsa i od razu pojawia się ta blokada. Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 19 września 2013 Opublikowano 19 września 2013 Nie podoba mi się ten program, moja dziewczyna go używa, mi się nie podoba Mi generalnie dialer i aplikacja do SMSów Samsunga odpowiada. Launcher jest zamulony więc mam NOVA ze skróconymi animacjami i tak jadę chyba z pół roku w tej chwili. To taka pierdoła której nie umiem jeszcze zaradzić ale pewnie jest na to sposób jakiś :-) Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 24 września 2013 Opublikowano 24 września 2013 Temat "Android", Napisany przez Keymaker, 07 lis 2009 Słuchajta, zebrały mi się zaległe odcinki Breaking Bad, wcześniej pliki mkv 720p/1080p odpalałem na pleju, dzięki multiAVCHD, ale ostatnio coś nie działały napisy. Pomyślałem że skoro mam kabel "telefon na TV", to i uda mi się bez żadnej konwersji, raz dwa obejrzeć ulubiony serial. Pytam zatem o coś do plików mkv i srt do odpalenia na Androidzie? Oglądał ktoś tą metodą? Rozdzielczość się nie zmienia? Napisy mają polskie fonty? Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 24 września 2013 Opublikowano 24 września 2013 Zwalil mi sie nexus. Wiesza sie wylacza resetuje :-( jak mi sie w końcu udalo go włączyć. Zrobilem reset fabryczny i jest lepiej ale i tak nie za dobrze;-) wszedlem w recovery mode i tam jedyne co moglem zrobić to wykacowac cache i jeszcze jeden reset zrobic. Dla mnie to wyglada jakby soft mi padl. Jestem za granica i nie mam dostępu do kompa jedynie sluzbowy poblokowany:-[ ratujcie Cytuj
Gość ragus Opublikowano 24 września 2013 Opublikowano 24 września 2013 Ale system normalnie odpala, czy możesz wejść tylko w recovery? Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 24 września 2013 Opublikowano 24 września 2013 Czasem sie odpali znowu zrobilem reset z recovery i doszedlem do poczatkowej konfiguracji. Konto google data godzina i zwiecha. Nie chce sie uruchomic teraz nawet. Takze co soft? Jeszcze mam opcje w recevery update from ADB, co to jest? jakis plik chce. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 24 września 2013 Opublikowano 24 września 2013 Czyli coś podchodzące pod soft bricka - telefon się odpala, ale wiesza się przed odpaleniem systemu. Jeżeli masz roota i kopię zapasową softu, to bez problemu odzyskasz system za pomocą opcji w recovery, ewentualnie można wgrać rom'a przez sideload. Ale strzelam, że roota nie masz? Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 24 września 2013 Opublikowano 24 września 2013 Nie mam roota i nie mialem. Nagle przestal dzialac,ale jak pisalem lepiej jest troche po resecie do ustawien fabrycznych, bo wtedy wcale nie chcial sie uruchomic. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 24 września 2013 Opublikowano 24 września 2013 Kurde, to ciężko będzie mi pomóc. Skoro sam w nim nie grzebałeś, to pewnie i średnio jest tu co samemu naprawiać. Można jakiś trefny egzemplarz ci się trafił. Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 24 września 2013 Opublikowano 24 września 2013 Kumam, czyli przez to recovery mode (pipi) moge zrobic? a nie mogę wrzucić softa na nowo? choć pewnie do tego muszę instalowac oprogramowanie na kompie Cytuj
Gość ragus Opublikowano 24 września 2013 Opublikowano 24 września 2013 (edytowane) Softa byś mógł wrzucić bez łaski, ale tylko jakbyś miał wgrane inne recovery, niż te domyślne. A do tego potrzebny jest root. Nie wiem, poszukaj na googlach, może google (xd) zrobiło na pecety jakiegoś menedżera, który przywraca soft w ich urządzeniach. http://forums.androidcentral.com/google-nexus-10-tablet/281803-cant-get-past-wifi-setup-screen.html Tutaj się Nexus też komuś wieszał podczas setupu, ale wystarczyło być podłączonym do WiFi. Edytowane 24 września 2013 przez ragus Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 24 września 2013 Opublikowano 24 września 2013 Zebu wgrac custom recovery nie trzeba roota. Z poziomu odina na pc sie to w wypadku s3 robilo, poczytaj o nexusie na android.polska. Podklejone topici. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 24 września 2013 Opublikowano 24 września 2013 Ale da radę wgrać soft bez roota? Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 24 września 2013 Opublikowano 24 września 2013 (edytowane) No robisz spod cwm czyszczenie telefonu do cna i instalujesz uprzednio wrzucony nowy soft z memory card. Chyba, ze michu nie ma dostepu do sd zeby plik z nowym softem wrzucic to kanal. A nexus nie ma extsd? To juz w ogole kondon. Edytowane 24 września 2013 przez 2razyjot Cytuj
Gość ragus Opublikowano 24 września 2013 Opublikowano 24 września 2013 Zewnętrznej karty ni ma, ale nic nie stałoby na przeszkodzie, żeby se wgrał soft przez sideload (jak tak ostatnio zrobiłem, gdy 30 minut po wyjęciu mojego htc z pudełka upier.doliłem go na amen i potem pół dnia siedziałem i go naprawiałem). Tylko właśnie nie wiem, czy zainstaluje roma, skoro nie ma roota. Co miałem stresu to moje, ale trochę sie podszkoliłem chociaż. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi