Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 24 września 2013 Opublikowano 24 września 2013 Ale jak na gola sd instalujesz rom to mozesz chyba wgrax soft z rootem included chyba, ze na nexusa takich nie ma. Nie orientuje sie. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 24 września 2013 Opublikowano 24 września 2013 Niech ktoś ogarnięty nas oświeci. Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 24 września 2013 Opublikowano 24 września 2013 Czyli serwis zostaje. (pipi)a a kupilem go tydzien temu i moglbym zwrocic go ale jestem za granica i jak wroce to minie 10 dni Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 24 września 2013 Opublikowano 24 września 2013 (edytowane) Wyslij kurierem do rak wlasnych z potwierdzeniem odbioru. A ty michu nie placz tylko zaloz topic na android forum w stosownym dziale. Ktos cos moze doradzic. Edytowane 24 września 2013 przez 2razyjot Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 24 września 2013 Opublikowano 24 września 2013 ODIN - narzędzie DO SAMSUNGA, więc odpada KARTA - NEXUS NIE MA WEJŚCIA Na 99% jest narzędzie do przywracania tzw factory image w trybie DOWNLOAD który ma 99% telefonów z Androidem. Nie wiem jak stoisz z angielskim - ja stoję dobrze dlatego nie znam polskich forum ani poradników - tu masz WSZYSTKO co jest potrzebne: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2010312 a czyste obrazy: https://developers.google.com/android/nexus/images Obrazy oficjalne, podpisane przez producenta nie mają roota i nie wymagają (nie powinny) zmian w bootromie itp. Dodatkowo np. w Samsungu nie nabijają liczników flashowań firmware'ów. Generalnie takie coś odratowuje z 90% "uwaleń" przeróżnych urządzeń z Androidem. Jak z angolem dobrze stoisz to XDA jest najlepszym źródłem informacji na ziemi ;-) 1 Cytuj
Gość ragus Opublikowano 24 września 2013 Opublikowano 24 września 2013 (edytowane) No, czyli musi zrobić sideloada, czyli wsadzić obraz z romem na telefon poprzez cmd w windzie. To samo z One robiłem. Michaelis, jak zakończysz operację sukcesem, to się będziesz czuł jak haker xd. Edytowane 24 września 2013 przez ragus Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 24 września 2013 Opublikowano 24 września 2013 Czyli co mam mozliwosc wrzucenia nowego roma bez roota i nie strace gwarancji jak cos sie u(pipi)ie? Jak z ta utrata gwarancji jest? Czytam ze jak sie odblokuje bootloader to juz pozamiatane. Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 25 września 2013 Opublikowano 25 września 2013 Nie wiem prawdę mówiąc. Największy problem to BRAK karty ale powinien być tryb DOWNLOAD w którym wysyłasz obraz z PC. Nie powinno być od ciebie wymagane, abyś go wrzucił na telefon przez ADB itp bo do tego potrzebujesz sprawnego w pewnych stopniu telefonu a tryb download działa na jeszcze niższym poziomie urządzenie. Nie żaden SIDELOAD, zwykłe NAND FLASH. Oczywiście stracisz absolutnie wszystko co na nim było. Możesz odblokować bootloader i zablokować go po flashowaniu. Ale nie jet też powiedziane, że się uda w ogóle, nie wiadomo co padło. Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 25 września 2013 Opublikowano 25 września 2013 Juz nawet nie moge go uruchomic w zaden sposob. Nie reaguje na nic, na podlaczenie do kompa tez. Takze zostal serwis chyba tylko sprobuje w sklepie go wymienic, w koncu tylko tydzien go mam Cytuj
Gość ragus Opublikowano 25 września 2013 Opublikowano 25 września 2013 wrzucił na telefon przez ADB itp bo do tego potrzebujesz sprawnego w pewnych stopniu telefonu Nie, wystarczy, żeby dało się wejść do recovery. Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 25 września 2013 Opublikowano 25 września 2013 No nie zawsze. Jak nandy są zwalone to recovery nie wystarczy czasem, przerabiałem to. Flashowanie w trybie nadpisu nandów potrafi unieszkodliwić bad blocki i wtedy telefon potrafi wstać. Ale... twój przypadek baaaaaaardzo przypomina mój z SGS3. Tzn, zawiesił się, zacinał, potem restartował się i po kilku godzinach wisiał na logu SAMSUNG i koniec. Recovery NIE DZIAŁAŁO, tylko download. A i download nie wykrywał modelu telefonu (powinien pokazać w trybie ODINA model na górze), było tylko puste miejsce. Serwis, przepychanki i werdykt - NANDy padł całkowicie, została 1 sprawna kość z której działa download, to malutka kość starszej generacji ale osobna i sprawdzona, mało awaryjna. No i wymianka płyty. Nie życzę Ci tego ale wygląda to podobnie. Jak się nie włączą to w twoim przypadku gwarancja, nie masz nawet jak baterii wyjąć żeby być pewnym że go resetujesz. Może tryb POWER+VOL UP się włącza? Czy nic? Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 25 września 2013 Opublikowano 25 września 2013 Zupełnie nic. VOL up i Vol down tez nie ehh a bylo tak pieknie, spróbuje powalczyc ze sklepem o wymianke, ale jak sie upra to i miesiąc moze to trwac, takze pewnie wysle do asusa i tyle. Cytuj
rinzen 966 Opublikowano 25 września 2013 Opublikowano 25 września 2013 Nie zgadzaj się na naprawę gwarancyjną. Do 10 dni możesz zwrócić towar (10 dni to okres na złożenie oświadczenia, nie na wysłanie towaru zatem mail z potwierdzeniem odbioru powinien wystarczyć albo możesz poprosić małżonkę aby wysłała odpowiednie pismo z Polski), po okresie 10 dni masz niezgodność towaru z umową, która działa przez pierwsze 6 miesięcy (masz domniemanie istnienia usterki od nowości zarem nikt nie moze Ci wmówić, że sam zepsułeś) i dopiero po tym okresie trzeba bawić się w klasyczną gwarancję. W tym przypadku nie powinno być problemów i sklep nie powinien stawać okoniem - tablet nie jest ruszany, nie ma odblokowanego bootloadera, nie ma nawet roota, więc nie ma się do czego przyczepić (chociaż nawet jakby miał odblokowane jedno i drugie to i tak nie mają prawa odmówić naprawy gwarancyjnej, bo zabrania tego jedna z dyrektyw unijnych). Co do samego sprzętu - nie ma co grzebać. Android nie jest idealnym systemem ale szansa, że sam z siebie posypie się po kilku dniach użytkowania jest niespotykana. Wina leży po stronie hardware. 1 Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 25 września 2013 Opublikowano 25 września 2013 Tylko czy to 10 dni nie dotyczy 'nienaruszonego stanu'. Wydaje mi sie ze zepsutego nie mozna oddac od tak i zwracaja kase. Kupilem przez net ale z odbiorem osobistym musialbym sie zaglebic w regulamin sklepu, czy nie maja kruczkow typu euro.com.pl. Facet z proline powiedzal mi ze tylko kurierem mialbym 10 dni a jak wzialem osobiscie to nie. Czyli co lepiej rzucic im pismo o niezgodnosci i chciec wymiane nie? Tylko ze z miech poczekam sobie. Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 25 września 2013 Opublikowano 25 września 2013 No jakby od razu nie działał to chyba możesz sobie zażyczyć wymianę u sprzedawcy. Teraz to nie wiem, pewnie serwis. Masz przecież telefon na gwarancji producenta no i muszą ci naprawić. Cytuj
rinzen 966 Opublikowano 25 września 2013 Opublikowano 25 września 2013 Czyli co lepiej rzucic im pismo o niezgodnosci i chciec wymiane nie? Tylko ze z miech poczekam sobie.Tak i jako konsument to Ty wybierasz formę tj. czy chcesz naprawę czy wymianę. Czekasz na to 14 dni kalendarzowych i jeśli w tym czasie sprzedawca (nie producent) nie ustosunkuje się do roszczeń, to te zostają automatycznie uznane za pozytywnie rozpatrzone. Jeżeli sprzedawca, który otrzymał od kupującego żądanie określone w ust. 1, nie ustosunkował się do tego żądania w terminie 14 dni, uważa się, że uznał je za uzasadnione. Art. 8 ust. 3 ustawy o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie kodeksu cywilnego z dnia 27 lipca 2002 r. (Dz.U. Nr 141, poz. 1176 ze zm.) http://forumprawne.org/prawa-konsumenta/57401-poradnik-konsumenta-przeczytaj.html#post258216 <<< punkt II. Towar niezgodny z umową Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 26 września 2013 Opublikowano 26 września 2013 https://www.humblebundle.com/?utm_source=MadMimi&utm_medium=email&utm_content=Introducing+Humble+Mobile+Bundle+2%21&utm_campaign=20130925_m117325631_Carmageddon%2C+Punch+Quest%2C+Ravensword%2C+%26+more+in+Humble+Mobile+Bundle+2%21&utm_term=buy_png pewnie link źle się wkleił, ale wyszło nowe humble bundle na androida. Cytuj
bartiz 1 614 Opublikowano 26 września 2013 Opublikowano 26 września 2013 mam problem z Galaxy S3, podłączam pod USB i chwile telefon jest wykryty i nagle znika nawet w trakcie kopiowania. Cytuj
grabipl 151 Opublikowano 28 września 2013 Opublikowano 28 września 2013 (edytowane) Panowie, prosze o pomoc.. jest jakaś alternatywa dla skypa, dla połączeń rozmowów na lini telefon-pc? skype na androidzie to całkowita porażka(wogóle nie uruchamia sie) Edytowane 28 września 2013 przez grabipl Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 28 września 2013 Opublikowano 28 września 2013 To chyba jednak z Twoim telefonem jest coś nie tak, bo Skype na Androidzie działa wyśmienicie Cytuj
grabipl 151 Opublikowano 28 września 2013 Opublikowano 28 września 2013 no dziś ni z gruchy i pietruchy skype nawalił mi, wlazłem więc w google play i okazało sie, że nie jestem osamotniony z tym problemem(może dlatego, że dziś zaktulizowałem skypa) Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 29 września 2013 Opublikowano 29 września 2013 mam problem z Galaxy S3, podłączam pod USB i chwile telefon jest wykryty i nagle znika nawet w trakcie kopiowania. Zmien kabel usb bo ten co uzywasz pewnie pochodzi z zestawu z s3? Jesli to nie to przetestuj czy u kogos innego twoj telefon widzi bez problemu. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 29 września 2013 Opublikowano 29 września 2013 Grabipl: Wejdź w ustawienia aplikacji, Skype i spróbuj wyczyścić dane. Reset fona i zobacz, czy się nie 'naprawilo'. Cytuj
bartiz 1 614 Opublikowano 29 września 2013 Opublikowano 29 września 2013 mam problem z Galaxy S3, podłączam pod USB i chwile telefon jest wykryty i nagle znika nawet w trakcie kopiowania. Zmien kabel usb bo ten co uzywasz pewnie pochodzi z zestawu z s3? Jesli to nie to przetestuj czy u kogos innego twoj telefon widzi bez problemu. Tak pochodzi z zestawu s3... Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 30 września 2013 Opublikowano 30 września 2013 To kup inny, ludzie uskarzaja sie na oryginalne kable i ladowarki samsunga do s3 pochodzace prosto z zestawu. Daj znac czy to rozwiazalo sprawe. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi