NemoKOF 676 Opublikowano 30 września 2013 Opublikowano 30 września 2013 No ja akurat z tym nie miałem problemu, z S4 też nie, ale byłem teraz u znajomej, której ładowarka dawała zamiast ok 1 ampera dawała 0.3 przez co telefon ładował się wieczność, szybciej ładował się przez USB. Zobacze z innym kablem, najlepiej ze 2 sprawdź, może u znajomych którzy korzystają z tych kabli przy swoich urządzeniach to będziesz miał pewność. A jak chcesz zgrywać dane bez USB to polecam ci: ES Explorer - odpalić można serwer FTP oraz AirDroid - obsługa przez przeglądarkę. Generalnie - mi kopiowanie przez USB jeśli nie używam ADB działa bardzo wolno Nie wiem czemu. Miałem tak przy każdym telefonie z Andkiem. Cytuj
grabipl 151 Opublikowano 30 września 2013 Opublikowano 30 września 2013 Grabipl: Wejdź w ustawienia aplikacji, Skype i spróbuj wyczyścić dane. Reset fona i zobacz, czy się nie 'naprawilo'. zrobiłem jak napisałeś i po pierwszym zalogowaniu wywala mnie z aplikacji i nie da sie juz zalogowac więcej Cytuj
Manor 645 Opublikowano 30 września 2013 Opublikowano 30 września 2013 Słuchajcie mam pytanie. Mam HTC desire Z z andkiem 2.3.3. Jakiś czas temu zrobiłem zapewne jakąś synchronizacje i mam w systemowym kalendarzu daty urodzin wszystkich znajomych z fejsa, co mi po prostu zaspamowało cały kalendarz i nie zwracam uwagi na ważne notatki. Da się to jakoś cofnąć, czy zostaje mi tylko wywalenie znajomych z fb albo pobranie jakiegoś innego kalendarza? Hmm, aplikacja zapewne pobiera te informacje z konta FB który udostępnia te informacje w formie która twoja aplikacja czyta. Spróbuj wejść w ustawinia APLIKACJI KALENDARZA (nie wiem jaka jest na HTC) i zobacz czy możesz ODZNACZYĆ kalendarz FB, powinno pomóc. Pozdrawiam Udało się. Gapa ze mnie, bo szukałem w w kalendarzu w ustawieniach, a nad ustawieniami było jeszcze "kalendarze" i tam są wszelkie opcje do odznaczenia. Dzięki. Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 30 września 2013 Opublikowano 30 września 2013 Dokładnie :-) Nie każdy kuma ten koncept - to jest CalDAV - protokół kalendarzy i można mieć ich dużo skonfigurowanych po prostu. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 1 października 2013 Opublikowano 1 października 2013 Ach ten durny Android... już drugi raz, nie obudził mnie budzik. Chyba wiem czemu. Przed snem, zamknąłem wszystkie procesy Clean Masterem (nt polecam program i ustawić widżet na pulpicie). W Starym samsungu tak nie mialem:( Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 1 października 2013 Opublikowano 1 października 2013 Durny android? Xd Po co zamykasz te programy? Setki razy bylo pisane jak dziala ten system i zamykanie programow dzialajacych w tle nic nie daje, a wrecz przciwnie. Oddalem mojego nexusa do sklepu juzmod poczatku sapali zebym sobie wyslal kurierem do producenta. Napisalem piekne pismo ze chce wymianke na podstawie ustawy o niezgodnosci i teraz tylko czekac. Tydzien dzialal :-( oby nie robili problemow. Teraz to na bank chce nowke. Polozyl go na u(pipi)anym biurku zlapal brudnymi lapami i juz byl caly w kurzu, dodatkow na bank zgubia ta 'szpilke' do wysuwania karty sim :-( Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 2 października 2013 Opublikowano 2 października 2013 No durny, bo znowu dziś mnie nie obudził, a nic nie grzebalem. Chyba że tak twardo śpię... Zrobiłem reset, zobaczymy dzisiaj, znowu będę czuwał. ps. U Was też ikona SIM, po resecie, przenosi się na sam koniec aplikacji? Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 3 października 2013 Opublikowano 3 października 2013 Dzisiaj znowu będzie weekend to poćwiczę. --- Istnieje jakiś sposób na przerzucenie pliku powyżej 4gb na kartę, tak by telefon mógł to odczytać? ntfs raczej nie czyta. Cytuj
Hubert249 4 278 Opublikowano 3 października 2013 Opublikowano 3 października 2013 No durny, bo znowu dziś mnie nie obudził, a nic nie grzebalem. Chyba że tak twardo śpię... Zrobiłem reset, zobaczymy dzisiaj, znowu będę czuwał. ps. U Was też ikona SIM, po resecie, przenosi się na sam koniec aplikacji? a co ty masz za telefon? Mojego SGS III jak się obróci na "brzuch " to przestaje dzwonić Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 3 października 2013 Opublikowano 3 października 2013 (edytowane) Xperia z, kładę go ekranem do góry;) ale dzialalo normalnie, nie wiem czy to wina zamykanych procesów - już nie zamykam. Ale też zrootowalem i pokasowalem trochę śmieci, może coś ważnego. No ale np teraz ustawie alarm na za 5 minut i zadziała. Może ten dzwonek jest cichy, nie wiem. Może na Google Play coś znajde, dobra dobra bo w sumie w tle gram w gierkę z Humble Bundle . BTW, doszły dziś trzy nowe tytuły. Edytowane 3 października 2013 przez grzybiarz Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 3 października 2013 Opublikowano 3 października 2013 A może dźwięk danego alarmu miałeś maksymalnie ściszony, każdy można przecież ustawić o innym natężeniu dźwięku. O dodatkowych grach wspomniałem wczoraj w innym temacie Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 4 października 2013 Opublikowano 4 października 2013 Istnieje jakiś sposób na wrzucenie pliku powyżej 4GB na kartę lub pamięć wewnetrzna? Film chciałem w hd obejrZeć na tv. Cytuj
grabipl 151 Opublikowano 4 października 2013 Opublikowano 4 października 2013 Znalazłem sposób na naprawe skypa, jeżeli nie działa komuś po nowszych aktualizacjach to trzeba ustawuć język telefonu na angielski Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 4 października 2013 Opublikowano 4 października 2013 (edytowane) Istnieje jakiś sposób na wrzucenie pliku powyżej 4GB na kartę lub pamięć wewnetrzna? Film chciałem w hd obejrZeć na tv.Np przez ftp z kompa używając Es file manager nie wrzucisz na wewnętrzną pamięć 4gb? Edit: No tak - fat32. Jeśli kernel twojego telefonu obsługuje exFat to tak sormatuj kartę, wtedy nie ma limitu 4gb na plik. Nie wiem jak sony, Samsung obsługuje od jakiegoś czasu (format jest zamknięty i potrzeba licencji Microsoftu). Edytowane 4 października 2013 przez NemoKOF Cytuj
Gość suteq Opublikowano 6 października 2013 Opublikowano 6 października 2013 Kurde, nie wiedziałem gdzie to napisać więc pytam tutaj. Zalogowałem się na stronie Orange aby wykupić pakiet na neta, bo przy wysyłaniu sms są jakieś dwa warianty, a w obu nie ma mojej taryfy więc nie wiem czy zadziała. Więc wchodzę w usługi, wybieram pakiet, klikam wyślij sms, sms przychodzi, wklepuje hasło i nie działa przycisk potwierdź. To jak ja mam to kur.wa włączyć skoro przycisk nie działa? Jakieś rady? Cytuj
Gość suteq Opublikowano 6 października 2013 Opublikowano 6 października 2013 "W chwili obecnej dane nie są dostępne" >.< Spróbuję jutro. Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 7 października 2013 Opublikowano 7 października 2013 Jak nie ma twojego pakietu to pewnie nie są dostępne, tak jest w PLAY. Cytuj
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 10 października 2013 Opublikowano 10 października 2013 Na oficjalnym blogu Samsunga oficjalnie zaprezentowano zdjęcia pierwszego smartfona z zakrzywionym wyświetlaczem. Data jego oficjalnej premiery w Korei Południowej to 10 października. Urządzenie jest wyposażone w elastyczny wyświetlacz full HD Super AMOLED. Sam smartfon wyglądem przypomina nieco telewizory z zakrzywionymi ekranami, taka budowa umożliwia znacznie pewniejszy chwyt, który jest dośc ważny, ponieważ samo urządzenie jest dość spore. Przekątna wyświetlacza to 5,7 cala, smartfon ma 7,9mm grubości, a jego waga wynosi 154 gramy. Sercem urządzenia jest procesor Qualcomm Snapdragon 800, wspomagany przez 3 GB pamięci RAM. Smartfon został wyposażony w baterię o pojemności 2800 mAh oraz aparat 13 Mpix. Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 10 października 2013 Opublikowano 10 października 2013 Dla mnie to już mały tablet, nie smartfon. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 10 października 2013 Opublikowano 10 października 2013 Dla mnie tez ciut za duży moje max to 5 cali, Kurde dawać juz tego nexusa 5 Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 10 października 2013 Opublikowano 10 października 2013 No ja mam 5 i chyba 4.7 to taki idealny rozmiar na moje dłonie :-) Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 11 października 2013 Opublikowano 11 października 2013 (edytowane) Launcher z KitKata. Podoba mi się. Also przeźroczysty statusbar i navbar. Edytowane 11 października 2013 przez raven_raven Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 12 października 2013 Opublikowano 12 października 2013 No, przezroczystość jest cool :-) Daliby to do NOVA. Na razie mi działa ale tylko navbar (mam fizyczne przyciski) i tylko na ekranie głównym Szkoda. Cytuj
Elektro78 1 Opublikowano 12 października 2013 Opublikowano 12 października 2013 Mam pytanie może banalne dla ludzi kumatych. Czy jeśli mam daną grę zarówno na telefonie jak i tablecie to jest możliwość synchronizacji sejwów pomiędzy tymi urządzeniami czy nie? Jeśli tak to gdzie to ustawić? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi