bartiz 1 614 Opublikowano 9 grudnia 2013 Opublikowano 9 grudnia 2013 Mam tak: Custom binary download: No Current binary: Samsung Official System Status: Custom Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 9 grudnia 2013 Opublikowano 9 grudnia 2013 No to w 66% jest jak być powinno, tylko to ostatnie custom mnie martwi. Jitro jeszcze się doinformuję jak to wygląda, bo dzisiaj ledwo na oczy patrzę . Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 10 grudnia 2013 Opublikowano 10 grudnia 2013 (edytowane) Mam tak: Custom binary download: No Current binary: Samsung Official System Status: Custom Źle napisałem, czy W DOWNLOAD masz model? Jak nie masz to HOOY, jak masz tylko to co powyżej po padły nandy (Download jest SPECJALNIE w innym miejscu w ogóle) więc masz plytę do wymiany, dokładnie to samo miałem i tylko wymiana płyty wchodzi w grę. Telefon jest uwalony na amen. Zrób zdjęcie DOKŁADNE download u tu wrzuć jak możesz. Masz kartę gwarancyjną i dowód zakupu? Jak tak to reklamuj. Edytowane 10 grudnia 2013 przez NemoKOF 1 Cytuj
bartiz 1 614 Opublikowano 10 grudnia 2013 Opublikowano 10 grudnia 2013 Nie było podanego modelu na 99% (nie mam teraz telefonu przy sobie) Było "MODEL: " czyli pusto i niżej to co podałem wyżej. Tel. był brany z tmobile, wszystko mam. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 10 grudnia 2013 Opublikowano 10 grudnia 2013 Doznałeś Sudden Death, co tutaj dużo się zastanawiać . Nic się nie da zrobić. A to przestawienie się na System Status: custom podobno samoczynnie następuje przy SDS (Sudden Death Syndrome), więc nie masz się czym przejmować. Gnaj do serwisu i niech Ci wymieniają płytę główną, bo padł Ci telefon z powodu poważnej wady fabrycznej. Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 10 grudnia 2013 Opublikowano 10 grudnia 2013 No to jeśli masz tak, to u mnie to oznaczało wymianę płyty. Twoje NANDy są nie od odratowania (według serwisu) i dlatego też jest to słowo CUSTOM, koleś mi powiedział że taki komunikat będzie zawsze, bo są 2 rzeczy - COUNTER czyli licznik oraz opcja custom która pojawia się, gdy jakiś tam PODPIS softu się nie zgadza. Ale jak padają NANDy to podpisu nie ma więc się nie zgadza ;-) Także jak masz papiery to pchaj do serwisu spokojnie. Niestety to był powód, a wcześniej zaczęło mi przerywać dźwięk - dla którego telefon po naprawie z pełnym opisem i papierami wylądował na allegro za 800 zł Nie chciałem drugi raz tego przeżywać szczególnie, że po wymianie dostałem nową płytę na której też były NANDy tego samego rodzaju, więc też groziło taki coś po raz kolejny. Nie bawię się tak Tu jest temat na ten temat na XDA: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1993044 Ja miałem NOWE oprogramowanie, świeży kernel więc niby z fixem i doopa, padło w pizdu. 1 Cytuj
bartiz 1 614 Opublikowano 10 grudnia 2013 Opublikowano 10 grudnia 2013 Też chyba go sprzedam wpiz.du, tylko co wtedy kupić nie chce pakować kasy w lepszy telefon, wcześniej miałem iPhona 4 i byłem dużo bardziej zadowolony niż z tego SGS3. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 10 grudnia 2013 Opublikowano 10 grudnia 2013 Nexus 4 albo 5. Ja bym w każdym razie się za niego brał gdybym sprzedał SGS3. I gdyby Nexus 5 kosztował odpowiednik tych $299 z USA... 1 Cytuj
bartiz 1 614 Opublikowano 10 grudnia 2013 Opublikowano 10 grudnia 2013 No Nexus wygląda konkretnie, pomyślę nad tym. Dzięki za pomoc panowie, plusy rozdane. Nemo z ciekawości - ile czasu trwała cała akcja z gwarancją ? Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 10 grudnia 2013 Opublikowano 10 grudnia 2013 U mnie ok 7 dni trwało. Jeśli chodzi o Nexusy to nie ma ich u nas więc i z gwarancją krucho. Kup sobie Moto G z Anglii, ok 700 zł za 16gb, będzie ok. Albo IP4S gdzieś wygrzeb i tyle. Ja z SGS3 byłem na starcie zadowolony, potem mnie zaczęło parę rzeczy wkurzać. Ale teraz na SGS4 nie narzekam przy czym tak powinien wyglądać SGS3. Na najnowszym andku mi nie zależy, 4.2.2 z rootem styka, bez roota 4.3 lepiej mieć (bo ma trim). W 4.4 na razie nie ma co się pchać, sporo jest do poprawy, po pierwszych pochwałach wychodzi, że spowalnia Wideo. Na razie Jelly Bean zostaje najlepiej dopracowany tak samo jak iOS 6 w swoim ogródku. Nexus i nas jest bez sensu a jeszcze nawet tutaj pisali ludzie, że się psują a jak się już zepsują to LG nie dotyka tego palcem. Wolę coś z gwarancją po prostu Ludzie kupują bez gwarancji to pierwszej awarii - potem już tak nie kupują bo szkoda pieniędzy. Tutaj z gwarancją powinno być szybko - jest to WYMIANA całej płyty więc szybko. Najlepiej do Samsunga pchać a nie przez sklepy - ale trzeba mieć komplet papierów (dowód zakupu + karta gwarancyjna). Bez karty zostaje ci sklep ale wtedy powołuj się na rękojmię, a nie gwarancję - najlepiej na piśmie (najbezpieczniej dla Ciebie). Chyba, że brałeś na firmę, wtedy nie zawsze rękojmia obowiązuje. Cytuj
Ma_niek 860 Opublikowano 10 grudnia 2013 Opublikowano 10 grudnia 2013 Panowie potrzebuje kogos kto sie zna na andku. Minowicie mam telefon htc hd 2 z wgranym androidem i przy probie wlaczenia telefon zawiesza sie na obrazku z procesorem, za nic nie chce isc dalej. Koles z komisu powiedzial ze telefonu sie nie da naprawic. Ale cos mi sie nie chce wierzyc. Cytuj
Gość Zaqair Opublikowano 10 grudnia 2013 Opublikowano 10 grudnia 2013 Panowie mozecie polecic aplikacje,ktore musze miec jako nowy uzytkownik nexus 7(2012,8gb)/andorida? Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 11 grudnia 2013 Opublikowano 11 grudnia 2013 Już kilka razy było coś takiego w tym temacie wypisywane, poszukaj sobie . Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 11 grudnia 2013 Opublikowano 11 grudnia 2013 @Ma_niek - tu może być 100 przyczyn, niby skąd mamy wiedzieć co jest u Ciebie nie tak? To jakbyś zadzownił do mechanika, powiedział że w aucie coś skrzypi i co to znaczy go pytał. Musisz o komuś pokazać. @Zaqair - jest temat z polecanymi aplikacjami na Androida - przejrzyj sobie. Po co pisać to samo po raz 30ty? Musisz trochę poczytać. Cytuj
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 11 grudnia 2013 Opublikowano 11 grudnia 2013 No dla mnie niezbedny na androidzie jest "Transportoid". Ale Tobie może być średnio przydatny :> Cytuj
Hubert249 4 278 Opublikowano 11 grudnia 2013 Opublikowano 11 grudnia 2013 (edytowane) Jeśli przywróce ustawienia fabryczne w moim galaxy s3 to przestanie mulic tak jak teraz? Używam go od października 2013 i jeszcze tego nie robiłem Edytowane 11 grudnia 2013 przez chris85 Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 11 grudnia 2013 Opublikowano 11 grudnia 2013 Powinien, ale wcześniej pobierz z marketu Clean Mastera. Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 11 grudnia 2013 Opublikowano 11 grudnia 2013 Nie każdy jest świadom, że to brak funkcji TRIM spowalnia z czasem urządzenie. Jak masz Roota to wystarczy NANDROID, czyszczenie urządzenia i potem przywracanie NANDROID. Telefon przyspiesza a dane są na miejscu (absolutnie wszystkie). 1 Cytuj
tomek1906 18 Opublikowano 11 grudnia 2013 Opublikowano 11 grudnia 2013 Jeśli przywróce ustawienia fabryczne w moim galaxy s3 to przestanie mulic tak jak teraz? Używam go od października 2013 i jeszcze tego nie robiłem dopiero dwa miesiące używasz? obczaj moze jakies appki robią w tle złą robote, jaka wersja systemu? Cytuj
Hubert249 4 278 Opublikowano 11 grudnia 2013 Opublikowano 11 grudnia 2013 (edytowane) 2012 sorry nie mam roota, nic w nim nie grzebalem. Mam wszystko zaktualizowane , android jelly beans. Generalnie tel zaczą wariować kilka miechów temu ale teraz wyjatkowo mi to przeszkadza Powinien, ale wcześniej pobierz z marketu Clean Mastera. mam, mam nie pomaga Edytowane 11 grudnia 2013 przez chris85 Cytuj
tomek1906 18 Opublikowano 11 grudnia 2013 Opublikowano 11 grudnia 2013 (edytowane) no to 'troche' zmienia postać rzeczy, zrob full wipe i powinno pomoc. Edytowane 11 grudnia 2013 przez tomek1906 1 Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 12 grudnia 2013 Opublikowano 12 grudnia 2013 albo skasuj dalvik cache, za pomocą np. lucky patchera. Cytuj
bartiz 1 614 Opublikowano 12 grudnia 2013 Opublikowano 12 grudnia 2013 mi jak zaczął mulić i wariować to po kilku dniach padł xD ale nie chcę być złym prorokiem Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 12 grudnia 2013 Opublikowano 12 grudnia 2013 (edytowane) Ale Tobie padł SGS3 z powodu wady fabrycznej, czyli zje,banych kontrolerów NAND jeśli dobrze pamiętam. Tutaj rozmiawiamy o N7, które choć swoje problemy mają, to chyba na Sudden Death nie cierpią . Edytowane 12 grudnia 2013 przez raven_raven Cytuj
bartiz 1 614 Opublikowano 12 grudnia 2013 Opublikowano 12 grudnia 2013 chris85 pisze o galaxy s3 chyba Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi