Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 3,6 tys.
  • Wyświetleń 384,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Boze, przeciez ta gra kosztowala ostatnio 80 groszy.

• W wnoym androidzie zmienili kilka emoji: Okej, sałatka nie ma jajka, no bo vege jest mniejszością i pewnie zmienili dla nich Rodzina, która nie ma płci, nie widać czy to baby czy faceci

• tak nawiązując do wielkiej wojny patentowej apple VS reszta świata  

Opublikowano

Co najlepsze? Wszedłem po godzinie i nagle w galerii wszystko się pojawiło, nic z tego już nie czaje.

2razyjot

dzięki za appke chyba ją i tak zainstaluje. liczę że będzie szybciej działać niż domyslna galeria, zwłaszcza przy dużej liczbie zdjęć.

Opublikowano

Podstawowym bledem jest myslenie, ze jak cos jest od razu w telefonie dostarczone to "tak ma byc" i zadna alternatywa nie wchodzi w gre. W sklepie wiekszosc aplikacji bije stockowe na glowe, chocby zasmarkany, lagujacy dialer samsunga - exdialer ze stosownymi patchami deklasuje wszystko.

Opublikowano

Jakimi patchami? Używam PRO ale bez dodatków poza themes. Coś polecasz? W ogóle - SGS4 + Google Play Edition Rom + Optimised Dalvik (z MotoX czy tam Nexusa) i jest rakieta w pyzdoo ;-) Jeszcze Knootsez kernel + np jakieś profile i można wyciągnać 4-5 godzin włączonego ekranu na tym telefonie :-) Mi się zdarza przy gmailu (5 kont), emailu (4 konta) FB, Viber, telefony smsy mieć 40% jak wracam o 20.00 do domu. Zayebongo :_) No i to nie AOSP (biblioteki do kamery są z Touchwiza, instalujesz Snap Camera i jest jak na TW). Także super. Jeszcze mimo wszystko mam EX Dialer bo "rzondzi" i Nova Launcher bo leciutki, Xposed + GravityBox i jest super. Oczywiście KitKat 4.4.2

Opublikowano

Exdialer i patch missed calls o to mi chodzilo - wtedy dialer samsunga jest zbedny ale mrozic go nie radze. :)

SGS4 nie posiadam i nawet nie planuje, o ile ten telefon pozyje jeszcze pare lat to nie mam zamiaru go zmieniac. Choc cos czuje, ze oficjalnego kitkata nie zobaczymy.

Opublikowano

kilka dni temu Samsung oficjalnie potwierdził kitkata m.in na s3. W pierwszej kolejnosci ida Stany Zjednoczone

Opublikowano

No właśnie nie do końca, Samsung oficjalnie zaprzeczył, by KitKat dotarł na International S3 :P. Dostaną go tylko wersje z 2 GB RAM, a te w Ameryce chyba są dość powszechne.

Opublikowano

Wybacz, nie rozdrabniałem się o wersję dla biedaków.

<sam mam galaxy 1:( > Ciesze sie z kitkata bo w koncu cos ruszy z moim Note 10.1 na ktorym wciaz siedzi 4.1.2.

Opublikowano

Dzisiaj oglądałem sobie HTC One i SGS IV. Potrzebuję zmiany z iPhone i przerzucam się na Androbiedę. Bardzo podobał mi się Samsung. Te kolory, wyświetlacz, graficzne bajeranckie pierdółki, te wszystkie hipsterskie gówienka. HTC z kolei jakiś taki mniej oszałamiający i nie robi wrażenia. No więc o co biega z tym hejtem w internecie na software Samsungowy, żeby nie brać ich telefonów, bo tam masa niepotrzebnych śmieci (jakich?) i w ogóle bez modowania to zło, skoro to wszystko przyciąga wzrok i działa nie najgorzej.

Opublikowano

Samsung kogos robi w chuja tylko nie wiadomo jeszcze kogo, ale znajac zycie to bedziemy to my, uzytkownicy gorszej wersji 1 GB ramu. Dobrze, ze jest CM.

Opublikowano

Ej, bo teraz to i ja już zwątpiłem.

BhAuD-mCAAAYMN9.png

No i co? ZATKAO KAKAO? Jak napisalem, ze bedzie to bedzie.

Opublikowano

Denerwowało mnie to info o updatcie softu i zaktualizowałem swoją Xperię Z, do softu 4.3, ale..., nie mogę przywrócić teraz notatek :confused:, znowu problem z rootem..., czemu to jest takie skomplikowane? Nie ma czegoś takiego jak one root click, czy coś?
---
Ok mam tutaj tutorial:
http://forum.android.com.pl/f846/stock-lb-ub-official-569-pre-rooted-generic-ncb-and-uk-with-xzdualrecovery-372753/
Ale jak na tej zetce zrobić ten drugi krok, czyli wipe?
---
Nieważne, chyba na dziś sobie daje z tym spokój.
---
Edycja nr 5
Jak odblokować bootloadera w Xperii Z? :/

Edytowane przez grzybiarz

Opublikowano

Denerwowało mnie to info o updatcie softu i zaktualizowałem swoją Xperię Z, do softu 4.3, ale..., nie mogę przywrócić teraz notatek :confused:, znowu problem z rootem..., czemu to jest takie skomplikowane? Nie ma czegoś takiego jak one root click, czy coś?

---

Ok mam tutaj tutorial:

http://forum.android.com.pl/f846/stock-lb-ub-official-569-pre-rooted-generic-ncb-and-uk-with-xzdualrecovery-372753/

Ale jak na tej zetce zrobić ten drugi krok, czyli wipe?

---

Nieważne, chyba na dziś sobie daje z tym spokój.

---

Edycja nr 5

Jak odblokować bootloadera w Xperii Z? :confused:

Dobry tutek z WAŻNYM backupem PRZED unlockiem: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2153261

Po polsku nic nie znam

http://unlockbootloader.sonymobile.com/

Najpewniej po unlocku jak się coś zepsuje - Sony odmówi gwarancji. Taka cena.

Dzisiaj oglądałem sobie HTC One i SGS IV. Potrzebuję zmiany z iPhone i przerzucam się na Androbiedę. Bardzo podobał mi się Samsung. Te kolory, wyświetlacz, graficzne bajeranckie pierdółki, te wszystkie hipsterskie gówienka. HTC z kolei jakiś taki mniej oszałamiający i nie robi wrażenia. No więc o co biega z tym hejtem w internecie na software Samsungowy, żeby nie brać ich telefonów, bo tam masa niepotrzebnych śmieci (jakich?) i w ogóle bez modowania to zło, skoro to wszystko przyciąga wzrok i działa nie najgorzej.

Rwą animacje i niektóre stockowe apki są wolne jakbyś miał telefon za 500 zł a nie 2000. Np już wspominany dialer i kontakty. Wymiana na COKOLWIEK sprawia, że chodzi zadowalająco. Taki urok. No i ja jako użytkownik znalazłem jeszcze jedną wadę - wyapalanie się ekranu :-) Tam gdzie jest status bar mam jaśniejszy obraz (niewiele ale jednak). Nie wiem czy to występuje na HTC np. Mi S4 pasuje. Zmieniłem sobie rom na Google Play Edition + xposed + gravitybox i nic mi więcej nie potrzeba. HTC ma HOME po prawej nie na środku co mnie wkurza jak go mam czasem w ręku. Za to obudowa robi lepsze wrażenie. S4 ma za to większą baterię + masz możliwość włożenia 3000mah bez zmiany rozmiaru kosztem NFC (w HTC jest 2300mah).

Edytowane przez NemoKOF

Opublikowano

Dałem Ci plusa, ale w sumie już sobie poradziłem. Przedchwilką. Czyli siedziałem od wczoraj, do teraz...
W skrócie, z softu 4.3, przeszedłem na 4.2, tutaj zrobiłem roota jednym kliknięciem (Kingo Android ROOT, dobry program).
Wgrałem menu recovery, zgrałem na kartę pamięci zrootowany soft 4.3, zainstalowałem i voila.
Tylko dziwne, że zrboiłem wielki backup 8GB i nie ma tam poinstalowanych moich aplikacji, wszystko muszę od nowa instalować :/

Opublikowano

Spoko. Jest w tych tutkach taka pełna kopia kluczy które na stałe tracisz po unlocku. Można stracić Bravia Engine na stałe jak stracisz te klucze. Jakaś masakra ;-) 

Ja nie mam Soniacza żadnego, Moto G i S4 ( w moto odblokowałem bootloader jakieś 30 minut po odpakowaniu ) także nie wiedziałem że tyle zachodu z Sony jest.

EDYTA: Hahaha, jeśli S4 to S3.1 to S5 = S4.1 = S3.2 ;-) No dajcie żesz spokój, NIC specjalnego. Segment "premium" stoi w miejscu. Najciekawiej chyba Sony Z2 wygląda na papierze.

Edytowane przez NemoKOF

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Humble Mobile Bundle 4

Gry za 1$

Zombie Gunship

Riptide GP2

Vector

Catan

Gry BTA(obecnie 6.54$)

Breach & Clear

Badland Premium

https://www.humblebundle.com/

Opublikowano

Żeby grać w gry z PSXa z dualshockiem 3 na androidowym emulatorze musze rootowac telefon? :)

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Żeby grać w gry z PSXa z dualshockiem 3 na androidowym emulatorze musze rootowac telefon? :)

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Jak masz specjalny kabel i fon z serii Xperia, to nie. Ale tak to root wymagany. Napisałem nawet kiedyś miniporadnik na swój śmieszny sajt: http://konsolopedia.pl/component/content/article/53-android/208-artyku-podczanie-pada-z-ps3-do-smartfona

Edytowane przez grzybiarz

Opublikowano

Ej, bo teraz to i ja już zwątpiłem.

BhAuD-mCAAAYMN9.png

No i co? ZATKAO KAKAO? Jak napisalem, ze bedzie to bedzie.
Galaxy s3 nie dostanie kitkata tak, jak wam pisalem. Koniec wsparcia dla s3, chuj w anusa od samsunga dla wszystkich posiadaczy s3.

http://forum.android.com.pl/f12/update-4-4-oficjalna-lista-z-terminami-od-producenta-w-357329/

Edytowane przez 2razyjot

Opublikowano

JJ nie świruj tylko sprzedaj sIII póki w cenie i przeskakuj na coś lepszego :)   Ja moją s3 z której byłem mega zadowolony  wymieniłem na Note 3 i jestem zachwycony tym sprzętem. Naprawdę widać różnicę tych dwóch lat. Ja jeszcze napiszę na przykładzie Anglii, że  większość tutaj ma telefony na abonament  na18/24 miesiące.Kto tam brał s3 na premiere dostanie teraz s5/z2/ nowego HTC.   Specjalnie mnie nie dziwi taka polityka Samsunga

Opublikowano

Nie czuje potrzeby posiadania jeszcze nowego smartka. Jak bede chcial to kupie jakis topowy model. Na chwile obecna s3 mnie urzadza a ja mam skromne potrzeby.

Opublikowano

Wgrałem tego archi znajomemu po wymianie ekranu i jest bardzo zadowolony. Także dzięki brzydalu za radę :-) Coś tam wypada na sieci że może dostanie s3 update. Jakieś wycieki są. Note2 dostanie a poza razem i rysikiem to ten sam fon.

Opublikowano

Note 3 mi się właśnie zaktualizowal do 4.4 coś jest tam nowego prócz białej ikonki baterii? :D

Edytowane przez chris85