_Red_ 12 010 Opublikowano 31 marca 2014 Opublikowano 31 marca 2014 Czy da sie (i jak) wlaczyc przewidywanie tekstu w ustawieniach klawiatury, by ta dzialala w przegladarce defaultowej? Przy smsach jest ok i pojawiaja sie cale slowa sugerowane, ale jak pisze maila czy posta na forum to jest tylko manual i polskie ogonki trzeba recznie wybierac przytrzymujac literke. A to droga przez meke. MĘKĘ!! Andek 4.1.2, stockowy od LG Nikt nie podpowie?:C Męczące jest pisanie z telefonu na forum z zachowaniem polskich znaków. Może jakaś inna klawa z android marketu jest godna polecenia, która by się integrowała z przeglądarką www (i wyświetlała całe słowa sugerowane)? Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 31 marca 2014 Opublikowano 31 marca 2014 Zmien klawiature na A.I.Type. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aitype.android&hl=pl&referrer=utm_source%3Dgoogle%26utm_medium%3Dorganic%26utm_term%3Dai+type+keyboard 1 Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 31 marca 2014 Opublikowano 31 marca 2014 A czy Apple nie kupowało udziałów Corninga? Ja mam SGS4, noszę go w kieszeni i nie mam rys (przynajmniej nie widzę). Kobita ma Moto G z GG3 i rys ma aż się pochlastać można. Fatk, nosi go w torebce ALE SGS2 też nosiła i się tak nie rysował. Dziwna sprawa. Samsung ma razem z Corningiem Joint Venture = Samsung Corning Precision Glass i to oni robią szkła do Samsunga. Może są lepsze? Nie wiem :confused: Ja mam trzyletniego Desire Bravo z pierwsza generacje GG i na ekranie mam tylko jedna, mala ryske. W ogole telefon po tych trzech latach nadal wyglada jak nowy, a jakos specjalnie o niego nie dbam. Mam nadzieje, ze jeszcze dlugo mi nie padnie, bo mocno przywiazalem sie do tego telefonu. Denerwuja mnie tylko padajace przyciski i to, ze coraz czesciej musze robic full wipe i reinstall ROMu. Cytuj
_Red_ 12 010 Opublikowano 31 marca 2014 Opublikowano 31 marca 2014 Zmien klawiature na A.I.Type. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aitype.android&hl=pl&referrer=utm_source%3Dgoogle%26utm_medium%3Dorganic%26utm_term%3Dai+type+keyboard Dzięki za podpowiedź. Zrobiłem jednak inaczej. Zamiast przeglądarki domyślnej zainstalowałem firefoxa. Tutaj sugestie słów się pojawiają bezproblemowo. Problem solved, przy okazji zobacze jak z szybkością działania. Cytuj
Gość Szprota Opublikowano 31 marca 2014 Opublikowano 31 marca 2014 A czy Apple nie kupowało udziałów Corninga? Ja mam SGS4, noszę go w kieszeni i nie mam rys (przynajmniej nie widzę). Kobita ma Moto G z GG3 i rys ma aż się pochlastać można. Fatk, nosi go w torebce ALE SGS2 też nosiła i się tak nie rysował. Dziwna sprawa. Samsung ma razem z Corningiem Joint Venture = Samsung Corning Precision Glass i to oni robią szkła do Samsunga. Może są lepsze? Nie wiem Ehh może masz rację. Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 31 marca 2014 Opublikowano 31 marca 2014 Zmien klawiature na A.I.Type. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aitype.android&hl=pl&referrer=utm_source%3Dgoogle%26utm_medium%3Dorganic%26utm_term%3Dai+type+keyboard Dzięki za podpowiedź. Zrobiłem jednak inaczej. Zamiast przeglądarki domyślnej zainstalowałem firefoxa. Tutaj sugestie słów się pojawiają bezproblemowo. Problem solved, przy okazji zobacze jak z szybkością działania. Ja używam SwiftKey - kutwa, rewelka. Czasem lepiej ode mnie wie co chcę napisać i się jej boję wtedy ;-) Nt. po którejś aktualizacji zgłupiała i zaczęła spacje sama dostawiać ale już się poprawiłą :-) Jędza jedna. Do kolegi co rom ciągle przeinstalowuje - zainwestuj w LagFix - najpierw sprawdź czy działa ci wersja Free https://play.google.com/store/apps/details?id=com.grilledmonkey.lagfix&hl=pl a potem możesz kupić full tanio, pozwala ustawić harmonogram trimowania - 1 w tygodniu styka, urządzenie nie zwalnia. A zwalnia KAŻDE z Andkiem poniżej 4.3 - stare wersje nie wspierają TRIM. Pomaga - uwierz mi :-) Cytuj
Gość Szprota Opublikowano 3 kwietnia 2014 Opublikowano 3 kwietnia 2014 (edytowane) Poleci ktoś dobra folie do HTC One Max?.Mam chyba nerwice natrectw na punkcie tych mikro rysek. Dzisiaj wziąłem latarkę LED i swiecilem po ekranie i patrzę a tam mirkoryski których normalnie nie widzę. No co to ma być do jasnej cholery? Obchodzę się z tym telefonem jak z jajkiem. Nikomu nie daje choćby na chwilę podtrzymać. Koledzy jak macie latarki LED to poświecie po ekranach pod różnymi kątami. Może uspokicie moja newriece na ten temat Ehh Edytowane 3 kwietnia 2014 przez Szprota Cytuj
Gość ragus Opublikowano 3 kwietnia 2014 Opublikowano 3 kwietnia 2014 poczekaj, aż ci się aluminium wyszczerbi przy upadku albo jak ekran pęknie hehe Cytuj
bartiz 1 614 Opublikowano 3 kwietnia 2014 Opublikowano 3 kwietnia 2014 Poleci ktoś dobra folie do HTC One Max?.Mam chyba nerwice natrectw na punkcie tych mikro rysek. Dzisiaj wziąłem latarkę LED i swiecilem po ekranie i patrzę a tam mirkoryski których normalnie nie widzę. No co to ma być do jasnej cholery? Obchodzę się z tym telefonem jak z jajkiem. Nikomu nie daje choćby na chwilę podtrzymać. Koledzy jak macie latarki LED to poświecie po ekranach pod różnymi kątami. Może uspokicie moja newriece na ten temat Ehh jeżeli normalnie tego nie widać tylko pod mikroskopem i latarką led to co Ci to przeszkadza:D? Cytuj
Gość Szprota Opublikowano 3 kwietnia 2014 Opublikowano 3 kwietnia 2014 No właśnie to jest moja nerwica natręctw. Tak samo miałem z Vita gdy zauważyłem 2 ryski to specjalnie kupowałem Hori z Amazonu xd Sama myśl ze tam jest mnie denerwuje Chore? Wiem ale co poradzić Cytuj
bartiz 1 614 Opublikowano 3 kwietnia 2014 Opublikowano 3 kwietnia 2014 minie jak będziesz miał 1000 innych rzeczy którymi będziesz się martwił/w(pipi)ial a nie mikro ryska na ekranie Cytuj
Gość Szprota Opublikowano 3 kwietnia 2014 Opublikowano 3 kwietnia 2014 To nie takie proste. Mnie wkurzaja często takie rzeczy xd Cytuj
Q-Jot 321 Opublikowano 3 kwietnia 2014 Opublikowano 3 kwietnia 2014 Czy wiadomo kiedy HTC One ma dostać Sense 6? Cytuj
orion50 632 Opublikowano 3 kwietnia 2014 Opublikowano 3 kwietnia 2014 (edytowane) Ja w swojej Moto G mam Gorilla Glass 3 i jestem zaskoczony In plus, bo ekran faktycznie wolny od jakichkolwiek rysek. Mój ex S3 Mini po takim samym czasie użytkowania nie był wolny od rysek mimo, że nie noszę telefonu z kluczami czy bilonem. Q-Jot - podobno w wakacje jakoś http://www.strefamobile.pl/aktualnosci/3245/htc-one-z-2013-roku-dostana-sense-6-w-polowie-roku Edytowane 3 kwietnia 2014 przez orion50 Cytuj
Gość Szprota Opublikowano 4 kwietnia 2014 Opublikowano 4 kwietnia 2014 Ale folie dobrej jakości do Max możecie polecić. Przynajmniej po nałożeniu będę miał komfort psychiczny Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 4 kwietnia 2014 Opublikowano 4 kwietnia 2014 Wpisz w allegro nazwę telefonu, dodaj "folia" i voila Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 5 kwietnia 2014 Opublikowano 5 kwietnia 2014 @Szprota - nerwica natrectw jest spoko do ogarniecia, ale duzo medytacji i pracy nad soba przed toba. Moze tez pomoc wejscie w dorosle zycie, dom, praca, pozniej dzieci - no nie wierze, ze bedziesz mial dalej korbe na punkcie mikro rysek widocznych po zaswieceniu latarka. Ale, ze nie jestem nieomylny to polecam ci z czystym sumieniem folie 3mk, nasza rodzima firma, do ktorej jak dobrze uderzysz to ci zrobia sztuke folii z twoimi wymiarami (mi robili na smartka, chcialem folie na caly przedni panel), hehe. LINK 1 - najlepsza folia od 3mk LINK 2 - najlepsza stosunek jakosc/cena, sam uzywam i 1 folie zmieniam raz na pol roku Kupuj smialo, ja rowniez od zakupu 1 dnia nakleilem folie ochronna bo lubie dbac o sprzet ale zeby ogladac pod lampa UV czy innym ustrojstwem. Cytuj
Gość Szprota Opublikowano 5 kwietnia 2014 Opublikowano 5 kwietnia 2014 Dziękuje ;****Kupilem tą za 40zł. Oby przyszła jak najszybciej. Dam później znać co i jakJeszcze raz dzięki Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 5 kwietnia 2014 Opublikowano 5 kwietnia 2014 Koniecznie napisz jak wrazenia z zakladania folii na ekran. To najtansze i najlepsze IMO folie na rynku a ich aplikacja nke sprawia problemow laikom. Mam nadzieje, ze 3mk cie nie zawiedzie, polecam wszystkim. Cytuj
Gość Szprota Opublikowano 5 kwietnia 2014 Opublikowano 5 kwietnia 2014 Oki oki Ja najbardziej przy zakładaniu boję się ze bąbelki zostaną. Nie chciałbym mieć na tak dużym ekranie pojedynczych pęcherzow powietrza. No ale jak piszesz ze laik da radę to ja też Cytuj
Q-Jot 321 Opublikowano 5 kwietnia 2014 Opublikowano 5 kwietnia 2014 Protip: zakładaj po kąpieli, w całej zaparowanej łazience. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 5 kwietnia 2014 Opublikowano 5 kwietnia 2014 No ale pęcherzyki powietrza bez problemu mozna wycisnąć Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 6 kwietnia 2014 Opublikowano 6 kwietnia 2014 @szprota - dasz rade sam zalozyc, poogladaj filmy instruktazowe i poczytaj instrukcje dolaczona do folii. To nie tv market ani mango - to serio jest latwe i bezkolizyjne, jedyny problem to zalozenie prosto folii, trzeba miec pewna reke. Z pecherzami powietrza dasz rade, mozna ja znowu "odkleic" (cudzyslow bo kleju tam nke uraczysz) i wykonac poprawnie. Nie boj nic. Cytuj
Hubert249 4 278 Opublikowano 6 kwietnia 2014 Opublikowano 6 kwietnia 2014 Ktoś kupuje super cienki, śliczny, lekki , nowoczesny smartphone. Wcześniej miesiąc dyskusji na forum czy dobry, czy lekki, czy ładny. Sony nie bo kanciasty, Samsung nie bo (pipi)owy tył, HTC nie bo mu się nie podobają brzegi. Po czym taki gość pakuje swojego nowego smartfona w jakieś wieśniackie skóropodobne etui żeby się rozbił i nakleja z(pipi)aną naklejkę żeby się wyświetlacz nie porysował no cebula poziom expert Ja po 18 miesiącach użytkowania S III miałem, może ze dwie mikroryski na wyświetlaczu, tył był co prawda dość porysowany ale kupiłem sobie nowy panel na Amazonie i telefonik jak nóweczka dałem bratu w prezencie. BTW post nie był skierowany personalnie do nikogo Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 6 kwietnia 2014 Opublikowano 6 kwietnia 2014 Ja folii nie używam ale po rozbiciu swojego S3, po rozbitych 10 iPhone'ach w pracy i 2 S3 stwierdziłem, że ok, plastik brzydki ale CO Z TEGO skoro i tak swój telefon pakuję w silikonowego komdoma? Więc co za różnica z czego on jest skoro ja i tak nie widzę tego? Dlatego mam S4, zadowalające parametry i dobry aparat. Wywalony TW i jest ok dla mnie :-) Jeszcze z rok pewnie pociągnę, S5 nic nie wnosi, podobnie jak One M8 czy Z2 specjalnego. Brakuje jakiegoś Wow-factor dla mnie. Jedyny minus - AMOLEDY się wypalają lekko, mam ciemniejsze miejsce tam gdzie jest pelka systemowa. Nie wiedziałem że tak mają, mimo że jadę na dość ciemnych ustawieniach. Dziwne :-) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi