Skocz do zawartości

New Super Mario Bros. Wii

Gość GaScAn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Forum schodzi na psy idealna gra nie ma swojego tematu.

http://www.youtube.com/watch?v=vxgn9cRBeGU

Jaracie się nowym Mario?

Gra jest idealna, z uśmiecham na twarzy zasiadam przed telewizorem, o dziwo jest kupa nowych rozwiązań które trzeba zobaczyć samemu. Bez sensu w ogóle pisać o takiej grze na forum w takie gry się gra.

IGN 9.2

Walić oceny i to że padną rekordy świata sprzedaży płyty w pudełku.

• Odpowiedzi 22
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Świetna gierka. Pomijając wygląd jak na DS'ie, nie mam się do czego przyczepić.

Kolejny mario. Jedni pokochają, inni znienawidzą. Ja jestem zauroczony,

Opublikowano (edytowane)

Podobno jak się dużo ginie w jakimś lvlu to pojawia się opcja czy przejść fragment automatycznie ale sam tego nie widziałem jeszcze w akcji bo dopiero jestem w 4 świecie i jeszcze nic aż tak trudnego nie było.

Edytowane przez GaScAn
Gość Albert Wesker
Opublikowano

Takiej wypowiedzi można się spodziewac tylko po dziecku Playstation :lol:

Opublikowano (edytowane)

Wiesz, płacić dobre 2 stówki za grę, którą mogę mieć razem z konsolą za nie więcej niż 100 zł? Takie tytuły mnie wkurzają - Nintendo leci na kasę i nic więcej.

Edytowane przez hivonzooo
Opublikowano (edytowane)

Słuchaj kiciuś, mam PS3 i X360, ostatnio obadałem Uncharted 2, MW2 i nowy dodatek do GTA IV, ale przy NSMBWii po prostu wymiękam bo ta gra to geniusz w czystej postaci. Wytłumacz sobie to jak chcesz.

Edytowane przez t3xz
Opublikowano (edytowane)

To po prostu kwintesencja konsolowej rozrywki - po prostu nie ma bata na Mario w 2D.

Też mam wszystkie konsole obecnej generacji, na Wii grywam najmniej, ale na New Super Mario Bros. czekam z wywieszonym jęzorem. ;)

hivonzooo, doedukuj się najpierw w temacie, zanim zaczniesz rzucać bezpodstawne oskarżenia

Edytowane przez Hejas
Opublikowano (edytowane)

Coś w tej grze jest. Choć zapewne więcej w gościu, który akurat przy tym wideo dzierżył dzielnie pada. O ile to był człowiek. Poszukajcie na YT, jest tego więcej.

edit:

:excl:

Edytowane przez t3xz
Opublikowano (edytowane)

Ale da się to powtórzyć i o to chyba głównie chodzi. Dziś spróbowałem z infinite 1-up'em w 1-2 i po kilku próbach treningu da się wykonać całą sekwencję. W 3-2 trenuję ze skakaniem po pociskach, ale to chyba jest nie wykonalne przy obecnym stanie opanowania gry.

Właśnie przeczytałem pewien comment: "i got the game? today. That was the level i was stuck on for about 3 hours!!!! Im gonna try dis. "

Zwłaszcza lodowe levele (3 świat) to pełen hardkor. Zdecydowanie druga pod względem trudności gra w tym roku. Zaraz za Demon's Souls.

`Edit:

znalazłem rozwiązanie 3-3. Pomyśleć że siedziałem dziś z 40 minut i nie mogłem przejść tego momentu o_O. Edytowane przez t3xz
Opublikowano

Mam,gram..

Kupiłem dziś w Saturnie,o dziwo wyrobili się z premierą.

Po 2 godzinach stwierdzam pełny oldskool,dalej napewno nie będzie łatwo...

Grafika choć 2d trzyma poziom,wszystko ostre i kolorowe.Do tego płynne.

Polecam,szczególnie starym wyjadaczom.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Dla mnie ta gra to must-have. :)

Po pierwsze dlatego, ze to klasyczna platformowka, -a teraz takich gier jest raczej malo, po drugie to Mario - jedna z moich ulubionych gier. :)

Czy w grze mozna robic save w dowolnym momencie ?

W New Super Mario Bros. na NDS mozna bylo save'owac tylko po przejsciu zamku lub otwarciu drogi do sklepiku - troche mi to nie pasowalo, mam nadzieje, ze na Wii mozna robic save'a gdziekolwiek.

Czy sterowanie Luigim i Grzybkami jest takie same jak sterowanie Mario ?

W NSMB na NDS i Super Mario Galaxy na Wii Luigi sie slizga i wyzej skacze. :)

Edytowane przez saptis
Opublikowano (edytowane)

@saptis W dowolnym momencie można zrobić save dopiero po przejściu gry, dopóki tego nie uczynisz save tylko po przejściu wieżyczki/zamku

@Velius Domyślnie gra się Wiilotem ułożonym poziomo (krzyżak - chodzenie, 1- strzał, beig, 2-ka skakanie, machanie Wiilotem - "podfruwanie", przechylanie Wiilota - przechylanie równoważni), ale można też grać z podpiętym nunchuckiem. Co do LCD, na TV FullHD gra nie wygląda źle.

Edytowane przez qubone
Opublikowano

Przecież można robić save w dowolnym miejscu na ekranie z wyborem plansz bez przechodzenia wieżyczek.

Opcja quick save.

No i super, dobrze, ze gra nie zmusza do przechodzenia okreslonej ilosci leveli zeby zasaveowac tak jak to bylo w NSMB na NDS. :)

...Ale działa tylko raz, wczytasz i quick save znika.

Wazne, ze mozna zapisac, wyjsc z gry i pozniej wrocic do miejsca, w ktorym zakonczylo sie gre. :)

Prosze jeszcze o odpowiedz na moje poprzednie pytanie:

Czy sterowanie Luigim i Grzybkami jest takie same jak sterowanie Mario ?

W NSMB na NDS i Super Mario Galaxy na Wii Luigi sie slizga i wyzej skacze. ;)