UzeQ 0 Opublikowano 11 listopada 2009 Opublikowano 11 listopada 2009 Nie znalazłem nic o tym na forum, dlatego piszę taki temat. Otóż mam następujące pytanie. Jestem posiadaczem Xboxa 360 w wersji premium. Rok temu dokupiłem do niego dysk 120 Gb. Posiadam więc ten kabel to przenoszenia danych z dysku 20 Gb na 120. Teraz mam szanse stać się posiadaczem Xboxa w wersji Elite. I moje pytanie jest następujące - czy używając tego samego kabla mogę przenieść dane z mojego starego dysku 120Gb na dysk Elite? Słyszałem, że to możliwe. Jeśli nie można tak to czy jest jakiś inny sposób? Jeśli był już taki temat to przepraszam:P Cytuj
UzeQ 0 Opublikowano 12 listopada 2009 Autor Opublikowano 12 listopada 2009 Dzięki za potwierdzenie:) Dzisiaj natknąłem się na to: http://support.microsoft.com/kb/937279 co tylko potwierdziło, że można. Temat uważam za zamknięty więc jak ktoś chce to można go usunąć Cytuj
SierraPL 1 Opublikowano 16 listopada 2009 Opublikowano 16 listopada 2009 Rozumiem że przy pomocy czegoś takiego http://allegro.pl/item815296113_hard_drive_transfer_transfer_danych_promocja.html mogę przegrać sobie wszystkie dane z mojego starego dysku 20GB na nowy 120GB bez konieczności podpinania ich pod komputer, wystarczy zę będę postępował tak jak podane jest to w tym miejscu http://support.microsoft.com/kb/937279 Pzdr @ll Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 17 listopada 2009 Opublikowano 17 listopada 2009 tak to transferkit ktory rozsyla MS za darmo... Cytuj
SierraPL 1 Opublikowano 18 listopada 2009 Opublikowano 18 listopada 2009 Mówisz że rozsyłają za darmo, więc zapytam jak go od nich otrzymać? Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 18 listopada 2009 Opublikowano 18 listopada 2009 Zapewnie dzwoniac do MS i mowiac ze chcialbys uzyskac TK, zapytaja sadze o numer seryjny konsoli by wiedziec ze to napewno Elite. Cytuj
SierraPL 1 Opublikowano 18 listopada 2009 Opublikowano 18 listopada 2009 Sęk w tym że to nie jest nowa konsola, ale sam dysk kupiony okazyjnie po ostatniej serii banów. Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 18 listopada 2009 Opublikowano 18 listopada 2009 (edytowane) na premiuma 60GB tez by dali, a mysle ze nawet jakby zagadac to i na kazda konsole z dyskiem po prostu mowic ze stara konsola padla, kupilo sie nowa i chce sie przeniesc dane ze starego dysku na nowy wszystko kwestia trafienia na odpowiednia osobe na infolinii a postepujac troche nagannie, czego nie mozna uznac za sposob polecany bo jest naganny ale praktykowany przez co niektorych np. do wyludzania padow w MS, to jak juz chca koniecznie zeby to byl elite, to w dowolnym sklepie typu MM mozna sobie zajrzeć nr seryjny i nim poslugiwac sie przy zamawianiu takiego transferkita Edytowane 18 listopada 2009 przez Juchy Cytuj
UzeQ 0 Opublikowano 18 listopada 2009 Autor Opublikowano 18 listopada 2009 Wywnioskowałem z tego co mówi SierraPl, że dostałeś bana i teraz chcesz przenieść dane na nowy dysk. Obawiam się, że to chyba nic nie da. O ile się nie mylę, to po zbanowaniu wszystkie dane na Twoim dysku staną się nieczytelne dla innej konsoli. Tyle wiem od kolegi, bo sam nie piracę, więc nie mam takich zmartwień. Cytuj
SierraPL 1 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 Źle kolego wywnioskowałeś, najzwyczajniej w świecie kupiłem sobie większy dysk bo stara 20GB juz trochę za mała zaczełą się robić, a przegrać chce wszystkie dodatki które pobrałem, a jest na nie założona blokada regionalna, ponowna zabawa z VPN jakoś mi się nie uśmiecha. Pzdr @ll Cytuj
UzeQ 0 Opublikowano 19 listopada 2009 Autor Opublikowano 19 listopada 2009 A to przepraszam:) W takim razie musisz zrobić tak jak koledzy Ci wcześniej powiedzieli:) Cytuj
Arek_ 20 Opublikowano 21 listopada 2009 Opublikowano 21 listopada 2009 (edytowane) a postepujac troche nagannie (...) mozna sobie zajrzeć nr seryjny i nim poslugiwac sie przy zamawianiu takiego transferkitaNie trochę, ale bardzo nagannie, bo to jest bandycka kradzież, a przyszły nabywca tego X-a jest okradziony z gwarancji (bo już zarejestrowana), a że niemal 100% X-ów się psuje to niemal pewne jest skorzystanie z gwarancji. Wtedy tylko sprawę na policję i do prokuratury, zaś dane złodzieja są jawne (bo kradł na swój adres) Edytowane 21 listopada 2009 przez Arek_ Cytuj
SierraPL 1 Opublikowano 23 listopada 2009 Opublikowano 23 listopada 2009 Spoko, nie mam zamiaru nikogo okradać, zadzwonie na info i powiem jak się sprawy mają, jak mi przyslą za darmo to ok, jak nie to kupię na allegro, nie zbiednieję. Pzdr @ll Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi