Scatebra 7 Opublikowano 1 grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 grudnia 2009 (edytowane) Hehe, informuję z nieukrywaną radością(która dla niektórych może być zupełnie niezrozumiała;)), że od dziś na polskiej stronie z figurkami aliensgroup można zakupić w fajnej cenie genialną figurkę Big Daddyego:). Jak dla mnie 85zł za takie cudo to nie majątek;p. Tak tylko wrzuciłam info jakby ktoś był zainteresowany(wiecie, Święta się zbliżają, można komuś sprezentować - na przykład sobie:D): http://www.aliensgro...RA_DELUXE_.html Oto dzisiaj dotarł do mnie mój nowiutki Big Daddy. I powiem jedno - BD z limitowanej wersji gry po prostu wymięka. Zrobiłam fotkę, żebyście mogli sobie porównać. Jak dla mnie różnica jest miażdżąca a w cenie niezbyt się różnią. Polecam polecam polecam:). Edytowane 7 grudnia 2009 przez Scatebra Cytuj Odnośnik do komentarza
zagul 326 Opublikowano 8 grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 grudnia 2009 A ja mam Geratlta i nie wiem czy odpakować Cytuj Odnośnik do komentarza
Scatebra 7 Opublikowano 8 grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 grudnia 2009 A ja mam Geratlta i nie wiem czy odpakować Jej, jesteś koleją osobą po Keymakerze która ma Wiedźmina i go nie odpakowała. Co jest z tą figurką, że wszyscy boją się otworzyć pudełko Oo. Cytuj Odnośnik do komentarza
zagul 326 Opublikowano 8 grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 grudnia 2009 A ja mam Geratlta i nie wiem czy odpakować Jej, jesteś koleją osobą po Keymakerze która ma Wiedźmina i go nie odpakowała. Co jest z tą figurką, że wszyscy boją się otworzyć pudełko Oo. Nie chodzi o to Wygrałem 1 zestawy gra + figurka i 1 sprzedaję juz na allegro, a o drugim myślę, czy samą grę opylić i geralta sobie zostawić czy z figurką za większą sumę Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 075 Opublikowano 13 grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2009 Chętnie zobaczyłbym tego Vivi'ego ukrywającego się z prawej strony, skąd go masz?:> Cytuj Odnośnik do komentarza
Scatebra 7 Opublikowano 13 grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2009 Chętnie zobaczyłbym tego Vivi'ego ukrywającego się z prawej strony, skąd go masz?:> A to mój mały biały kruczek;p. Jakiś rok temu odkryłam go na ebay'u. Pierwotnie był dostępny w zestawie z figurką Zidane'a(której jakoś specjalnie nie chciałam mieć, bo mi się nie podobała) ale ktoś wystawił samego Viviego(bez opakowania) więc od razu kupiłam go za jakieś 30-40zł. Dzisiaj ten zestaw dwóch figurek na aukcjach jest wystawiany nawet za 250zł(jakaś paranoja) więc miałam szczęście;p. Tym bardziej, że jego wykonaniu nic nie mogę zarzucić. Jego wysokość to jakieś 7,5 cm. A tu są jakieś moje fotki, które mu zrobiłam: A tu w drużynie z Kratosem, Big Daddym i Theronem: A co do figurek Vivi'ego to czekam, aż na Aliensgroup będą w końcu mieli dostępną tę, bo od razu mnie zauroczyła:http://www.aliensgroup.pl/2724_Gry_i_komiks_Final_Fantasy_FINAL_FANTASY_IX_PLAY_ARTS_VIVI_ORUNITIA_.html Oczywiście z tej serii mają jeszcze Zidane'a i Garnet ale to są postaci, które akurat najmniej bym chciała mieć. Ciekawe czy kiedyś w ogóle powstaną i będą łatwo dostępne figurki takich postaci jak Quina, Steiner, Freya czy Beatrix bo o tych właśnie najbardziej marzę jeśli chodzi o FFIX. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 13 grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2009 Hłe, hłe. Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 075 Opublikowano 13 grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2009 (edytowane) Fajny ten Twój Vivi, btw na stronie Aliens Group jest napisane, że ta figurka od września jest dostępna... i ciekawe czemu kategoria wiekowa: 14+ Musze w końcu skleić swojego Kratosa xd Edytowane 13 grudnia 2009 przez stoodio Cytuj Odnośnik do komentarza
Scatebra 7 Opublikowano 13 grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2009 Fajny ten Twój Vivi, btw na stronie Aliens Group jest napisane, że ta figurka od września jest dostępna... i ciekawe czemu kategoria wiekowa: 14+ Musze w końcu skleić swojego Kratosa xd A co?Rozpadł się? Ja już parę razy sklejałam te bolce od płomieni i ciągle się odłamują. A co do Viviego to już się nawet o to pytałam na forum ale mi nie odpowiedzieli:/. No bo rzeczywiście biorąc pod uwagę to co napisali to już dawno powinien być dostępny. No ale cóż, wolę poczekać niż przepłacać za wysyłkę z innego kraju:). Cytuj Odnośnik do komentarza
zagul 326 Opublikowano 15 grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 grudnia 2009 Gdzie kupujecie swoje figurki ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Scatebra 7 Opublikowano 15 grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 grudnia 2009 Gdzie kupujecie swoje figurki ? Ja najpierw szukam na aliensgroup.pl bo to najlepszy Polski sklep z figurkami. Co jakiś czas wchodzę również na dageki.pl ale tam dominują figurki mangowe nad tymi z gier. Ponad to szukam na e-bayu różnych ofert z drugiej ręki no i z różnych sklepów jeśli dana figurka nie jest dostępna na aliensgroup. Wtedy czasem przepłaca się za wysyłkę, ale nie są to duże kwoty(oczywiście mowa tu głównie o Wielkiej Brytanii). Cytuj Odnośnik do komentarza
Guts 7 Opublikowano 15 grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 grudnia 2009 Gdzie kupujecie swoje figurki ? Ja natomiast z tych zagranicznych polecam http://www.hlj.com/. Bardzo duży wybór figurek (od mangowych po growe) oraz innych pierdół (ręczniki, pościele itd.). Sklep jest japoński i nie ma szansy na to, by trafić na podróbki (jaka czasem zdarza się na ebay). Do tego dochodzą częste wyprzedaże (ceny spadają nawet o 60 %) oraz promocje (zamów jedną figurkę w specjalnej promocji - przesyłka gratis). Ze swojskich sklepów, to oczywiście aliensgroup.pl. Cytuj Odnośnik do komentarza
zagul 326 Opublikowano 15 grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 grudnia 2009 A może ktoś z was ma jakieś do opylenia Cytuj Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 15 grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 grudnia 2009 Gdzie kupujecie swoje figurki ? aliensgroup.pl Co prawda mam jedną, ale sklep ten posiada bogaty asortyment oraz fachową obsługę. Figurki różnej maści i jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza
Scatebra 7 Opublikowano 15 grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 grudnia 2009 Gdzie kupujecie swoje figurki ? aliensgroup.pl Co prawda mam jedną, ale sklep ten posiada bogaty asortyment oraz fachową obsługę. Figurki różnej maści i jakości. Zwłaszcza chwalę sobie dobrą obsługę. Na stronie możesz sprawdzić status swojego zamówienia(czy jest jeszcze w sklepie, czy czeka na wysyłke czy też jest już wysłane). Ponadto bardzo szybka przesyłka: dwa dni robocze to norma no i bez względu na to ile zamawiasz to i tak płacisz 11zł za kuriera. Dla mnie bomba;p. Cytuj Odnośnik do komentarza
ashka 219 Opublikowano 16 grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 grudnia 2009 I ja polecam HLJ. Mają normalne ceny (wystarczy porównać z aliensgroup) i rzeczy trudno dostępne w hongkońskich sklepach. Wszystko idzie ubezpieczone, a cena wysyłki jest zupełnie bezbolesna. To tez dobre źródło Gundamów, jeśli ktoś buduje. Warto tez polować na allegro, niektórzy sprzedawcy regularnie mylą kategorie i można np. chogokiny kupić po 15zł za sztukę. Mnie w ten sposób przybyły 3 sztuki ^_^ Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 22 grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2009 na starość moge sie pochwalic swoimi pierwszymi figurkami, w koncu doszły (a celnicy zniechecili mnie do kupowania czegokolwiek za granicą -__-) przykladowe 2 figurki Cytuj Odnośnik do komentarza
miki77 16 Opublikowano 24 grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 grudnia 2009 Ja dopiero niedawno zająłem się kolekcjonowaniem figurek z gier, także mój zbiór jest bardzo skromny, ale mam nadzieję, że wkrótce się powiększy (na oku mam już kilka figurek z aliensgroup.pl): - Edward Carnby (AitD) - Ryu i Viper (SFIV) - Pip-boy (F3) - 8 figurek Clix z Halo 3 (między innymi trzej Spartanie i Brute Elite) Pierwsze cztery pochodzą z kolekcjonerek danych gier, Clixy kupione oddzielnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 4 stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 stycznia 2010 Od zawsze chciałem mieć jakąś figurkę z gry. Może się skuszą na te z Bioshocka ;P Cytuj Odnośnik do komentarza
Scatebra 7 Opublikowano 25 stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2010 No może dodam tu jakieś info co by rozruszać trochę ten temat. Mam trochę newsów co do kolejnych figurek dostępnych na naszym rynku w najbliższym czasie:). Zacznę może od Aliensgroup, którzy ostatnio podali kolejne ciekawe zapowiedzi. Więc może kolejno: Już w lutym ma pojawić się figurka Dantego z gry "Dante's Inferno". Na fotkach wygląda ciekawie, więc pewnie się skuszę(cena 65 zł): Kolejne trzy figurki z gry Final Fantasy XIII mają pojawić się w sprzedaży w kwietniu tego roku(niby fajne, ale mnie jakoś nie kręcą bo coś mi w nich nie pasuje:/)(cena 150zł): We wrześniu za to fani Mass Effecta doczekają się figurek 4 bohaterów z drugiej części. Jestem wielką fanką gry, ale póki co te wersje niezbyt mi podpadły(to tylko pierwsze wrażenie po obejrzeniu po jednej dostępnej fotce z każdej postaci, może z czasem inne fotki pokażą jakąś "lepszą stronę" tych produktów). Według mnie najlepiej wypadają w tej czwórce Tali i Grunt(Thane ma dziwne proporcje a Shepard coś z twarzą Oo), choć też nie prezentują jakiegoś specjalnie wysokiego poziomu(wolałabym Tali w jakimś niebieskim pancerzu jak w jedynce a nie takim różu). Zresztą fotki sprawiają wrażenie, że figurki są zrobione z raczej mocno przeciętnych materiałów( dla porównania firma NECA sprzedaje figurki po podobnej cenie a wyglądają zdecydowanie lepiej)(cena 70 zł): Cytuj Odnośnik do komentarza
Hajdziu 1 Opublikowano 26 lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 26 lutego 2010 Ja czekam na figurke Bouncera z Bioshock'a ,będzie dostępna dopiero w czerwcu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Scatebra 7 Opublikowano 26 lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 lutego 2010 Ja czekam na figurke Bouncera z Bioshock'a ,będzie dostępna dopiero w czerwcu. Czekasz, aż będzie na Aliensgroup? Ja mam już tę figurkę ale była dostępna w grudniu tylko przez tydzień a potem im się skończyła. Prawdę mówiąc nie wiem, czy opłaca ci się czekać. Ja na twoim miejscu po prostu bym skorzystała z ebaya. Tam można od razu znaleźć tę figurkę w całkiem normalnej cenie(najlepiej z Wielkiej Brytanii). A tutaj takie małe nowości i plany od NECA. Jak widac do wymienionych już na początku przeze mnie figurek dołączy jeszcze Bouncer Elite i lalka - BigDaddy. Ponadto z serii Gears fo War ukażą się: Kantus, Scorge, Mauler i Butcher oraz zestaw 2 figurek - Marcus rozpruwający Lucusta. Ponadto kilka figurek z serii Street Fighter IV. Wszystko można obejrzeć na tym filmiku: Cytuj Odnośnik do komentarza
Hajdziu 1 Opublikowano 5 marca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 marca 2010 tak, na aliensgroup ma być dostępna w czerwcu. Na ebay'u nie znalazłem interesującej aukcji, a jak była jakaś to nie wysyłali do Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza
krak2610 0 Opublikowano 5 marca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 marca 2010 Ja mam tylko 3 figurki. Na mojej półce goszczą: - Wiedźmin Geralt - Big Daddy z EK Bioshock W drodze do mnie jest też Executioner Figure z RE5. Na tą chwile nie planuje zakupu żadnych innych, nowych figurek. No może pip boy z Limitki Fallout 3, którą chce kupić. Dawać foty Waszych kolekcji figurek! ;p Cytuj Odnośnik do komentarza
Scatebra 7 Opublikowano 8 marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 marca 2010 Dawać foty Waszych kolekcji figurek! ;p Mówisz i masz:)(sorki za bałagan;p). Fota zbiorcza. Może nie nazwałabym tego jeszcze kolekcją, ale zadatki już są;p. Zazdroszczę wiedźminka, może też uda mi się go kiedyś zdobyć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi