Opublikowano 17 listopada 200915 l Juz sam fakt, ze "Z Archiwum X" nie ma wlasnej subfory jest smieszny, ale zeby nie bylo w dziale Seriale zadnego watku o najbardziej kultowym serialu na swiecie podchodzi pod zbrodnie... Dla mnie jest to najlepszy serial na swiecie, bez wzgledu na to co powiecie. Wlasnie zaczalem od nowa ogladac wszystkie odcinki. Wiadomo - zdarzaja sie slabsze odcinki, nie mniej serial od poczatku do konca dla mnie trzyma poziom.
Opublikowano 17 listopada 200915 l Niezle masz wyczucie, wczoraj zaczalem sciagac wszystkie sezony. Za dzieciaka ogladalem na tvp2 ale dosc wybiorczo, wiec chce przerobic x files od poczatku do konca.
Opublikowano 17 listopada 200915 l Autor Dokladnie wczoraj w nocy zaczalem ogladac I sezon . Praca mi przeszkodzila . ALe ze jutro wolne, tak dzisiaj cala noc bedzie "Z Archiwum X, sezon I". Sam jak narazie mam pobrane 4 pierwsze sezony . Czy ja wiem czy wyczucie ??. Drazni mnie, ze takie Losty czy Prison Breaki maja wlasne subfora, kiedy X-Files nie mial nawet wlasnego tematu. A wyprzedza wspomniane seriale o lata swietlne
Opublikowano 17 listopada 200915 l nie wyprzedza! raczej samemu trzeba się cofnąć lata żeby to oglądać kiedyś za gnoja było fajnie A dziś lekka przesada wracać do tego. I tak wszystkie odcinki obejrzałem. Wszystkie 9 sezonów a dziś nie mógłbym słuchać drętwych na dzisiejsze czasy dialogów
Opublikowano 17 listopada 200915 l Wyprzadza! Zresztą Losta to nawet Plebania wyprzedza, chociaż nie wiem jak z Prison Breakiem bo nigdy nie oglądałem. Może jak trafię do pierdla to zacznę oglądać (odbierają w więzieniach Polsat?). Sezony 1-3 mam na DVD, na resztę brakło funduszy.
Opublikowano 17 listopada 200915 l od jakiegos czasu nosze sie z zamiarem sciagniecia wszystkich odcinkow dotyczacych glownego watku. zawsze lepiej zaliczyc 60 pare epow, niz od razu rzucac sie na jakies 200
Opublikowano 17 listopada 200915 l harry i hendersonowie > z archiwum x czlowiek siedzial, ogladal i czekal az gillian pokaze w koncu cyca, nigdy nie pokazala. Pamietam tylko jeden dobry odcinek z gosciem co robil sobie kokon z gazet. Sądze ze serial nie nadaje sie do ogladania dzisiaj.
Opublikowano 17 listopada 200915 l Autor Po ogladnieciu pierwszych odcinkow I sezonu swteirdzam, ze jak najbardziej sie nadaje. Wystarczy sciagnac pierwsze 2-3 odcinki i sprobowac, jesli sie nie widzialo
Opublikowano 17 listopada 200915 l Znasz jeszcze jakieś dobre seriale z Davidem Duchovnym? Bo ja znam.
Opublikowano 17 listopada 200915 l W Twin Peaks grał w jakimś odcinku to jedyny dobry serial z Duchovnym.
Opublikowano 17 listopada 200915 l Autor czlowiek siedzial, ogladal i czekal az gillian pokaze w koncu cyca, nigdy nie pokazala. [/Quote] Ponoc przez ponad 200 odcnikow, Duchovny i Anderson tylko raz sie pocalowali... Aczkolwiek nie wiem w ktorym odcinku to bylo. Jedyny normalny serial na tym punkcie. Edytowane 17 listopada 200915 l przez Shagohad
Opublikowano 17 listopada 200915 l Grał panienkę tak w kilku epach:) W ogole Duchovny to moj idol i jakbym był nastolatką to miałabym jego plakat na ścianie. Archiwum X < Californication
Opublikowano 17 listopada 200915 l Za niepełnoletniego oglądałem wybiórczo w TVP, jak akurat ściągnąłem na chatę i leciało. A zaraziłem się na dobre rok temu, testując sprzęt nagrałem kilka odcinków, które puszczali na Polshicie i jak osiedle ciągnęło którejś niedzieli do kościółka - czyli w tv nędza - odpaliłem. Wsiąkłem. Polowałem na kolejne odcinki, kupiłem nawet całą serię na DVD (5). Dla mnie to jeden z najlepszych seriali, a jego jedynym mankamentem jest to że odcinki nawet z jednej serii potrafią być względem siebie strasznie nierówne.
Opublikowano 18 listopada 200915 l Kult i 10/10. Sezony 1-8 za(pipi)iste, 9 to jakaś kpina (oprócz niezłego finału).
Opublikowano 18 listopada 200915 l do wprowadzenia postaci Krajczeka było nawet znośnie z fabułą, ale potem to już zaczeła sie brazylijska telenowela lekko. X Files to był dobry serial lat 90tych, dziś owszem kult. Ale w podsumowaniu tylko powiem że aby ocenić jego całokształt przez pryzmat dzisiejszych czasów i seriali obecnych na antenie to wystarczy obejrzeć drugi film kinowy. z x files było tak że opadają albo szczęka albo ręce, w tym przypadku to drugie.
Opublikowano 18 listopada 200915 l Autor Nie mam pojecia, co za kretyn zgodzil sie na to, by druga czesc nazywala sie "Z Archiwum X" . Dokladnie: w przypadku drugiej czesci opadly mi niestety rece ... Wczoraj w nocy dalem rady ogladnac do 7odcinka I serii, i wiekszosc jest masakryczna. Tyle razy, ile przeszlo mi ciarow przez plecy, to nie pamietam... Edytowane 18 listopada 200915 l przez Shagohad
Opublikowano 18 listopada 200915 l Miałem kiedyś jakieś Kompendium Wiedzy wydane chyba przez ś.p. Secret Service gdzie były opisane wszystkie odcinki po kolei z zaznaczeniem czy dotyczą głównego wątku i z czarno-białymi zdjęciami. Jak znajde to porobie focie i wam wrzuce. Bo odkładając zarty na bok to dla mnie tez jest to kvlt z dzieciństwa. Jak mi wujek pozyczył niedawno pierwszy sezon na DVD to jarałem się jak gupi.
Opublikowano 18 listopada 200915 l (sam jeszcze wczoraj zastanawiałęm się czemu nie ma tematu o x-files) serial daje rade nawet dzisiaj. oglądam sobie też własnie całość i poza tym że "wygląda jak lata 90" (samochody, ciuchy, elektronika) to jest bardzo wporządku. jak leciało w tv to oglądałem srając po gaciach momentami (jest sporo takich hardkorowych epów z klimatem zaszczucia, że włosy na plecach się jeżą) - teraz tak bardziej na fabułe można spojrzeć niż jak za dzieciaka. sporo humorystycznych akcentów (duchovny miał już zagrywki i teksty prawie jak z californication), były odcinki z jajem też. i tak w sumie jak oglądam to niby coś tam kojarzę z przed lat ale to dopiero jak się już odcinek kończy to mi się wszystko układa w całość. generalnie x-files stawiam na równo z twin peaks, a potem już dłuuugo nie ma serialu o podobnym kalibrze. cała ta otoczka fbi, ufo, wielka tajemnica rządowa, hehe plakat "i want to believe" (mam taki, btw.) i wiecznie niedowierzająca scully. btw. jak ktoś się nie może przekonać to na filmwebie chyba na forum serialu był wątek o odcinkach które warto obejrzeć (top 10 czy cos takiego).
Opublikowano 19 listopada 200915 l Autor Miałem kiedyś jakieś Kompendium Wiedzy wydane chyba przez ś.p. Secret Service gdzie były opisane wszystkie odcinki po kolei z zaznaczeniem czy dotyczą głównego wątku i z czarno-białymi zdjęciami. Jak znajde to porobie focie i wam wrzuce. [...] Bylo by to mile z Twojej strony.
Opublikowano 19 listopada 200915 l To nie był zwykły serial. Tyle w temacie. No dobra, kochałem się w agentce Scully
Opublikowano 20 listopada 200915 l Jak byłem mały to ogladałem i się zawsze dziwiłem jak taka brzydka pani może grać w filmie.
Opublikowano 20 listopada 200915 l całość widziałem z 3 razy, sezony 8 i 9 generalnie są tak złe jak się o nich mówi, reszta dalej bawi. Ogolnie w(pipi)ia cena tego, 160 zeta za sezon, na amazonie maja za 9 gbp ;f
Opublikowano 20 listopada 200915 l W MM widziałem po 129. Ja kupiłem pierwsze 3 sezony za 89 zł każdy na allegro, oczywiście używane, ale w idealnym stanie. Były jeszcze inne sezony, ale zwlekałem z zakupem i ktoś inny nabył.