marbel007 857 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 I jak zwykle w X Files kolejny odcinek będzie o zupełnie czymś innym bez związku z poprzednim Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 516 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Lektor tez bardzo pozytywne zaskoczenie, wszak wlasnie ten czytal w pierwszych sezonach i robil to swietnie dodajac klimatu poniekad. Cytuj Odnośnik do komentarza
czeskimaster 3 258 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Duże zaskoczenie, że bardzo dużo pokazali juz w pierwszym odcinku, ale w sumie musieli ruszyć z kopyta, aby nie powielać tego co było wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 dobry pierwszy odcinek Cytuj Odnośnik do komentarza
Timmy 1 799 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Chryste panie ta ostatnia scena!!! Warto było czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 zenujace ze ten tytuł tematu nadal nie zmieniony. Niby na jaki miałbym zmieniać? Cytuj Odnośnik do komentarza
ścierpła mi noga 74 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 no jak widać x-files bardzo szybko zaadaptował się do warunków panujących i na świecie i w kinie obecnie. Na spokojnie 2-3 sezony mogą pociągnąć. Jaram się Cytuj Odnośnik do komentarza
Radnyns 60 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 Ciary już od samego początku, to były czasy nie raz mi się głupoty śniły za małolata jak wieczorkiem (chyba w czwartki ?) się to cudo oglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza
Texz 670 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 (edytowane) W pierwszym odcinku motyw z taśmą na kamerce lapka Muldera mnie roztrzaskał o ziemię. Znak dzisiejszych czasów. btw. nie poznałem systemu, to jakiś bsd? Edytowane 26 Stycznia 2016 przez Texz Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 SPYDER FINDER xddd Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 (edytowane) oglądałem dziś przed chwilą pierwszy z nowych odcinków podchodziłem dosyć sceptycznie po wstępie z ufo nadal byłem sceptyczny, ale jak sie pojawiło stare intro ze starą muzyką to odrazu poczułem +7 do klimatu reszta odcinka różna... niektóre aspekty bardzo na plus niektóre troche na minus ogólnie jednak wynik pozytywny, i mimo ze oglądałem ten odcinek z podejsciem "no zobacze co tam odwalają po tylu latach ale raczej bez podniety" to jednak ten odcinek spowodował że mam ochotę na więcej chociaż chyba serio będzie to nieco w innym stylu, bo zapowiada sie jakaś dłuższa ciągła fabuła spiskowa, a nie skakanie po tematach jak kiedyś (że raz był pszczoły a innym razem potwor z kanałów) jeszcze jeden detal na minus to ufo z roswell - z wiwrzchu wygląda jak metalowe, a jak pokazali zniszczone fragmenty to wyglądało jak betonowy kloc, wtf?? drobiazg ale to dziwnie wyglądało z mniej spoilerowych rzeczy które dziwnie wyszły to własnie internet - stronka będąca pseudo youtubem, i jakaś dziwna wyszukiwarka zamiast googli? wiem że tak często robią ale osobiście bym wolał pokazanie prawdziwych stron, bo to by nadało realnego klimatu (skoro cały odcinek probował nawiązywać do realiów, mowiąc o 9/11 i pokazując prawdziwe urywki wideo z wystąpień polityków z ostatnich lat) ps dajcie jakiegoś działającego linka do drugiego odcinka bo nie widze, w jakiejkowiek formie, czy online czy download (może być na PW) Edytowane 26 Stycznia 2016 przez Yano Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 Drugi odcinek powrócił do klasycznego motywu 'sprawy tygodnia' jednocześnie lekko popychając główny wątek do przodu. Tzn chyba, bo Wong zostawił mnie w niepewności i trza będzie pewnie poczekać aby się dowiedzieć czy matki inkubatory oraz dzieci z DNA obcych są pewnego rodzaju kontynuacją programu rozpoczętego 40 lat wcześniej (którego Scully i jej syn William byli przecież częścią) czy osobnym incydentem . Bardzo podobały mi się efekty praktyczne, jak przeszli po tej sali u Goldmana to aż mnie ciarki przeszły, tak realistycznie wyglądały te anomalie genetyczne jak i biedny hindus na stole Relacje Muldera ze skali ofkors na najwyższym poziomie zajebistości. Fajnie co jakiś czas podkreślają, że są z innej epoki. Póki co sezon jest wspaniały, oby utrzymali tę tendencję do samego końca. Wątek z Williamem- czuję że pociągną do konkretnie, wszystko na to wskazuje. Yano- na byle którym torrencie masz miliard różnych wersji tego serialu, to jest The X Files a nie jakiś serial o pastuszku owiec z Tadżykustanu co nikt o nim nie słyszał. Cytuj Odnośnik do komentarza
golab 1 670 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 po dwóch odcinkach jest nieźle, ale zawsze wolałem te krótkie historyjki o potworach i tym podobnych zjawiskach, więc czekam co będzie dalej Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 Bardzo podobały mi się efekty praktyczne, jak przeszli po tej sali u Goldmana to aż mnie ciarki przeszły, tak realistycznie wyglądały te anomalie genetyczne I co ciekawe wszystkie te anomalie są w realnym życiu. Co do przeglądarki i youtube'a to wiadomo, że chodzi o prawa autorskie. Musieli by umowy podpisywać itd. A bez zezwolenia naraziliby się na sprawy sądowe. Marka robi swoje. 9/11 to nie marka. Gdyby Rozi coś znaczył w świecie i zarejestrował słowo "Rozi" to już swobodnie nie mógłbyś sprzedawać sobie koszulek z napisem "Rozi ty kurwo". Podobają mi się te flashbacki wplecione w rzeczywiste miejsca. Ładne przechodzenie z flashbacków w teraźniejszość. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 Chodzi Ci o te co miała Scully a potem Mulder? Bo jeżeli tak, to nie były flashbacki, tylko takie marzenia na jawie, "co by było gdyby..." Zrealizowane bardzo ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 (edytowane) pooglądałem drugi odcinek, było dobrze, robi sie coraz ciekawiej tylko molder jakoś mi staro wyglądał cały czas gość zawsze miał spore czoło i góre głowy a mały podbródek ale jakoś w tym drugim odcinku na starość ten podbródek zrobił sie pucułowaty a zarazem mały i wydaglądało mi to strasznie dziwnie xD tak jak by ktoś w grze w kreatorze postaci za bardzo pociągnął twarz w dół głowy xD no ale czepiam sie troche dla jaj, odcinek był fajny Edytowane 27 Stycznia 2016 przez Yano Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Chodzi Ci o te co miała Scully a potem Mulder? Bo jeżeli tak, to nie były flashbacki, tylko takie marzenia na jawie, "co by było gdyby..." Zrealizowane bardzo ładnie. No właśnie nie do końca wiem co się działo z Williamem po serialu, a z filmów niewiele pamiętam już. Został w końcu uprowadzony czy zmarł? Cytuj Odnośnik do komentarza
golab 1 670 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 oddali go do adopcji Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Tak, i potem prawdopodobnie nikt z głównej obsady nie wiedział jaki go spotkał los. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zeratul 415 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Drugi epek W drugim odcinku od początku wiadomo, że to sprzątacz bo jest pokazywany w paru momentach. Nawet jak Mulder i Dana go mijaja to kamera pokazuje na niego, to mi dało hinta. Cytuj Odnośnik do komentarza
golab 1 670 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Drugi epek W drugim odcinku od początku wiadomo, że to sprzątacz bo jest pokazywany w paru momentach. Nawet jak Mulder i Dana go mijaja to kamera pokazuje na niego, to mi dało hinta. nawet go prawie potrącili jak jechali do mieszkania denata Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Przy okazji oglądania nowego sezonu przypomniała mi się ta epicka scena z innego serialu: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 516 Opublikowano 1 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Dzisiaj kolejny odcink i podobno ponownie z kategorii "Monster of the week". Jaram sie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 1 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Chyba wszystkie mają być monster of a week oprócz pierwszego i ostatniego. Tak coś kojarzę przynajmniej Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 295 Opublikowano 1 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Przy okazji oglądania nowego sezonu przypomniała mi się ta epicka scena z innego serialu: Sezon 6, odcinki 4 i 5 były mega mocne. Mulder zamienił się ciałem z agentem Men In Black. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi