Farmer 3 268 Opublikowano 28 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2023 A no tak. Mieszają mi się epizody. Ten ze szparagami to Firewalker. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 30 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2023 Jestem po siedmiu odcinkach drugiego sezonu i dużo lepiej wchodzi niż pierwszy. Gęsty klimat, ciekawsze historie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sep 1 618 Opublikowano 1 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2023 Można w Polsce gdzieś legalnie obejrzeć wszystkie sezony na jakimś serwisie streamingowym? Czy trzeba kombinować samemu? Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 1 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2023 1 minutę temu, Sep napisał: Można w Polsce gdzieś legalnie obejrzeć wszystkie sezony na jakimś serwisie streamingowym? Czy trzeba kombinować samemu? Na Disneyu masz wszystkie. Zmęczyłem ostatnio pierwszy sezon, ale jakoś tak... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sep 1 618 Opublikowano 1 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2023 A to trzeba będzie kiedyś tego Disneya sobie wykupić na jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 1 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2023 Kocham klimat X-Files, kocham klimat lat 90., kocham Duchovnego, ale nie kocham seriali z horrendalną liczbą sezonów i odcinków. Niestety nie mam tyle czasu, żeby łykać tyle epizodów, biorąc pod uwagę, że ten serial jest proceduralem. 3-5 sezonów po 12 odcinków? Stonks. 11 sezonów? Meh. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 1 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2023 Też lubię klimat i tematykę X-Files, ale po obejrzeniu 1. sezonu miałem już przesyt i nie wróciłem, a pewnie ominęło mnie sporo dobrych odcinków potem. Chyba dobrym pomysłem jest oglądać wybiórczo polecane epy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 1 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2023 No latają po sieci listy "must watch" poszczególnych epków. The best off plus wątek główny Palacza i szlamu. Struktura serialu jest na tyle przystępna, że ominięcie części odcinków nic nie boli z racji tego, że lwia cześć to zamknięte epizody. Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 1 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2023 Epek z rodziną Pilos /jak jogurty i inne nabiały w Lidlu/ dosyć spoko, ale bez wodotrysków i leghend jak w internetach piejo kury piejo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 1 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2023 1 godzinę temu, Rozi napisał: Kocham klimat X-Files, kocham klimat lat 90., kocham Duchovnego, ale nie kocham seriali z horrendalną liczbą sezonów i odcinków. Niestety nie mam tyle czasu, żeby łykać tyle epizodów, biorąc pod uwagę, że ten serial jest proceduralem. 3-5 sezonów po 12 odcinków? Stonks. 11 sezonów? Meh. https://en.wikipedia.org/wiki/Mythology_of_The_X-Files Cytuj Odnośnik do komentarza
Butt 3 423 Opublikowano 1 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2023 Zawsze można sobie obczaić co lepsze odcinki monster of the week. Od trzeciego sezonu do ekipy twórców dołączył Vince Gilligan i on też stworzył wiele najlepszych odcinków. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 1 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2023 Nie no chyba bym oszalał, żeby w ten sposób oglądać. Jak całość, to całość Cytuj Odnośnik do komentarza
Butt 3 423 Opublikowano 1 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2023 No tak jest najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 1 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2023 Ja już dawno temu się zabierałem za całość, dopiero home office stworzył idealne warunki na nadrabianie zaległości. Cały House chyba w miesiąc wjechał. Wszystkie sezony Walking dead i spin offów zrobiłem w dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 187 Opublikowano 2 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 23 godziny temu, krupek napisał: Też lubię klimat i tematykę X-Files, ale po obejrzeniu 1. sezonu miałem już przesyt i nie wróciłem, a pewnie ominęło mnie sporo dobrych odcinków potem. Chyba dobrym pomysłem jest oglądać wybiórczo polecane epy. W dniu 17.01.2016 o 19:38, Masorz napisał: Dobrze, to zgodnie z obietnicą podaję swoją subiektywną listę odcinków Eksfajli, które trzeba obejrzeć. Szczególnie przed premierą 10ego sezonu. Sezon 1: "Pilot" "Deep Throat" "Squeeze" "Conduit" "Ice" "Fallen Angel" "Beyond The Sea" "E.B.E." "Darkness Falls" "The Erlenmeyer Flask" Sezon 2: "Little Green Men" "The Host" "Duane Barry" "Ascension" "One Breath" "Red Museum" "Die Hand Die Verletzt" "Colony" "End Game" "Humbug" "F. Emasculata" "Anasazi" Sezon 3: "The Blessing Way" "Paper Clip" "Clyde Bruckman's Final Repose" "Nisei" "731" "War Of The Coprofages" "Syzygy" "Piper Maru" "Apocrypha" "Pusher" "Jose Chung's 'From Outer Space" "Talitha Cumi" Sezon 4: "Herrenvolk" "Home" "The Field Where I Died" "Musings of a Cigarette Smoking Man" "Tunguska" "Terma" "Paper Hearts" "Leonard Betts" "Memento Mori" "Tempus Fugit" "Max" "Synchrony" "Small Potatoes" "Zero Sum" "Gethsemane" Sezon 5: "Redux" "Redux II" "Unusual Suspects" "The Post-Modern Prometheus" "Christmas Carol" "Emily" "Kill Switch" "Bad Blood" "Patient X" "The Red and the Black" "The Pine Bluff Variant" "Folie A Deux" "The End" "The X Files: Fight The Future" - film umiejscowiony pomiędzy tymi sezonami. Sezon 6: "The Beginning" "Drive" "Triangle" "Dreamland" "Dreamland II" "How The Ghost Stole Christmas" "S.R. 819" "Tithonus" "Two Fathers" "One Son" "Monday" "Arcadia" "The Unnatural" "Biogenesis" Sezon 7: "The Sixth Extinction" "The Sixth Extinction II: Amor Fati" "Millennium" "The Goldberg Variation" "The Amazing Meleeni" "Sein Und Zeit" "Closure" "X-Cops" "En Ami" "Hollywood A.D" "Je Souhaite" "Requiem" Sezon 8: "Within" "Without" "Roadrunners" "Redrum" "Via Negativa" "The Gift" "Per Manum" "This Is Not Happening" "DeadAlive" "Three Words" "Vienen" "Alone" "Essence" "Existence" Sezon 9: "Nothing Important Happened Today" "Nothing Important Happened Today II" "4-D" "Trust No 1" "John Doe" "Provenance" "Providence" "Improbable" "Jump the Shark" "William" "Release" "The Truth" "The X Files: I Want To Believe" (mitologicznie nie ma prawie nic, ale trzeba obejrzeć żeby wiedzieć w jakim momencie życia są Mulder i Scully oraz ich relacje) Pogrubioną czcionką macie odcinki mitologiczne a zwykłą tak zwane Monster Of The Week (chociaż potwory to są może w połowie). Jak dla mnie, to jest absolutne minimum i zachęcam do obejrzenia każdego, gdyż nie ma seriali aż tak zajebistych jak The X Files. Mój serial życia, i któryś tam rewatch z kolei tylko to utwierdza i że nie jest to tylko zasługa sentymentu. Proszę uprzejmie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 2 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 O ku.rwa ile tego jest. W latach 90 to wszystko wyemitowali? Bo wydaje mi sie ze az tak dlugo on nie trwal. No i chyba byl nadawany raz na tydzien wiec stawiam na jakies 5 sezonow. Film na pewno byl w kinach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 187 Opublikowano 2 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 Sezony 1-9 były w latach 1993-2002. Chyba niedługo pora na kolejny rewatch. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 Właśnie oglądam 20 odcinek pierwszego sezonu, o zaginionych drwalach w lesie i jedną z ról gra Titus Walliver, czyli Hary Bosch. Ciekawie ilu się trafi jeszcze znanych obecnie aktorów, którzy nie koniecznie byli znani w latach 90. Cytuj Odnośnik do komentarza
triboy 959 Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 https://www.vulture.com/2016/01/x-files-guest-stars-before-they-were-famous.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 47 minut temu, YETI napisał: Właśnie oglądam 20 odcinek pierwszego sezonu, o zaginionych drwalach w lesie i jedną z ról gra Titus Walliver, czyli Hary Bosch. Ciekawie ilu się trafi jeszcze znanych obecnie aktorów, którzy nie koniecznie byli znani w latach 90. Morde kojarze zwielu produkcji, ale type zazwyczaj epizody grał. W pierwszym sezonie przegapiłeś, pozniej jeszcze bedzie naczelny czarny charakter wielu seriali Kończe drugi sezon powoli, o ile w pierwszym obcy to jeszcze nie było wiadomo, czy istnieją, czy to jakaś legenda, to Spoiler w drugim się nie pierdola, klony, statki kosmiczne, łowcy obcych Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 8 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2023 Ciekawostka i siła internetu 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 18 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2023 W dniu 30.11.2023 o 20:34, Shen napisał: Jestem po siedmiu odcinkach drugiego sezonu i dużo lepiej wchodzi niż pierwszy. Gęsty klimat, ciekawsze historie. Odcinek z mutantem nurkującym do toi toiow Ale człowiek musiał mieć mocną psyche oglądając to w wieku 10 lat, a może i zamykał oczy, już nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 601 Opublikowano 18 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2023 Ja ten odcinek pamiętam do dziś, rysa już zostanie. Motylica wątrobowa Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 18 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2023 Bardzo dobry odcinek, jeden z bardziej zapadających w pamięć, tak samo ten z typem co się przeciskał przez różne szczeliny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 19 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2023 Ale mnie wymęczył odcinek z karaluchami, chyba najgorszy ze wszystkich co widziałem. Za to w następnym kolejna mega gwiazda, kto poznaje? Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi