Rudiok 3 343 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Najlepsze nie znaczy te, które warto znać przed nowym sezonem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 No ale jak już się ogląda to czemu nie obejrzeć również tych najlepszych? Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 295 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Lepiej imo obejrzeć całość, 10 seria wyjdzie to można ją obejrzeć dopiero po zaliczeniu poprzednich sezonów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Masorz 13 187 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Dobrze, to zgodnie z obietnicą podaję swoją subiektywną listę odcinków Eksfajli, które trzeba obejrzeć. Szczególnie przed premierą 10ego sezonu. Sezon 1: "Pilot" "Deep Throat" "Squeeze" "Conduit" "Ice" "Fallen Angel" "Beyond The Sea" "E.B.E." "Darkness Falls" "The Erlenmeyer Flask" Sezon 2: "Little Green Men" "The Host" "Duane Barry" "Ascension" "One Breath" "Red Museum" "Die Hand Die Verletzt" "Colony" "End Game" "Humbug" "F. Emasculata" "Anasazi" Sezon 3: "The Blessing Way" "Paper Clip" "Clyde Bruckman's Final Repose" "Nisei" "731" "War Of The Coprofages" "Syzygy" "Piper Maru" "Apocrypha" "Pusher" "Jose Chung's 'From Outer Space" "Talitha Cumi" Sezon 4: "Herrenvolk" "Home" "The Field Where I Died" "Musings of a Cigarette Smoking Man" "Tunguska" "Terma" "Paper Hearts" "Leonard Betts" "Memento Mori" "Tempus Fugit" "Max" "Synchrony" "Small Potatoes" "Zero Sum" "Gethsemane" Sezon 5: "Redux" "Redux II" "Unusual Suspects" "The Post-Modern Prometheus" "Christmas Carol" "Emily" "Kill Switch" "Bad Blood" "Patient X" "The Red and the Black" "The Pine Bluff Variant" "Folie A Deux" "The End" "The X Files: Fight The Future" - film umiejscowiony pomiędzy tymi sezonami. Sezon 6: "The Beginning" "Drive" "Triangle" "Dreamland" "Dreamland II" "How The Ghost Stole Christmas" "S.R. 819" "Tithonus" "Two Fathers" "One Son" "Monday" "Arcadia" "The Unnatural" "Biogenesis" Sezon 7: "The Sixth Extinction" "The Sixth Extinction II: Amor Fati" "Millennium" "The Goldberg Variation" "The Amazing Meleeni" "Sein Und Zeit" "Closure" "X-Cops" "En Ami" "Hollywood A.D" "Je Souhaite" "Requiem" Sezon 8: "Within" "Without" "Roadrunners" "Redrum" "Via Negativa" "The Gift" "Per Manum" "This Is Not Happening" "DeadAlive" "Three Words" "Vienen" "Alone" "Essence" "Existence" Sezon 9: "Nothing Important Happened Today" "Nothing Important Happened Today II" "4-D" "Trust No 1" "John Doe" "Provenance" "Providence" "Improbable" "Jump the Shark" "William" "Release" "The Truth" "The X Files: I Want To Believe" (mitologicznie nie ma prawie nic, ale trzeba obejrzeć żeby wiedzieć w jakim momencie życia są Mulder i Scully oraz ich relacje) Pogrubioną czcionką macie odcinki mitologiczne a zwykłą tak zwane Monster Of The Week (chociaż potwory to są może w połowie). Jak dla mnie, to jest absolutne minimum i zachęcam do obejrzenia każdego, gdyż nie ma seriali aż tak zajebistych jak The X Files. Mój serial życia, i któryś tam rewatch z kolei tylko to utwierdza i że nie jest to tylko zasługa sentymentu. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 187 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 No chciałem dać Tooms, Hungry i parę innych ale musiałem się ograniczać, żeby nie przesadzić z ilością odcinków.Zresztą Tooms świetny, ale to "więcej tego samego" więc wyleciał Co do Villigana to pisał prawie same genialne odcinki, których chyba największą zaletą (oprócz pomysłu i wykonania) było właśnie to, że zawsze bardzo wyłamywały się poza ustaloną strukturę tego serialu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Humulus 820 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 https://www.youtube.com/watch?v=VRdLdvkgeik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Może sie przyda Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 187 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 No trochę słaba lista, bo nie dość, że pomija bardzo ważne odcinki mitologiczne, to jeszcze nie wiedzieć czemu pomija również parę genialnych MOTW. Aż takiemu oglądaniu po łebkach mówię stanowcze nie. Do tego laska mówi, że od sezonu 8ego jakość serialu się wyraźnie pogorszyła i żeby najlepiej skończyć na 7mym. Co za pierdolenie, a szanowałem ją do tej pory. Ja kończę właśnie 8my sezon i potwierdzam, że to jeden z najlepszych sezonów w historii tego serialu. Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 295 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 No panowie, to dzisiaj. Nie wiem jak wy ale ja mam zamiar obejrzeć całość, wszystkie 6 epizodów na raz więc dla mnie to będzie dłuższe czekaniem. Ale chyba się opłaci. Z tego co pamiętam to każdy epizod opowiadał nową historię i odcinki nie były ze sobą jakoś tak powiązane mocno jak np. Gra o Tron gdzie jest jeden wielki wątek. Chociaż coś mi mówi że skoro odcinków ma być tylko 6 to mogli by tak zrobić. Ale to jest Archiwum X więc kto wie. Nie czytałem zapowiedzi, wywiadów, przecieków więc zupełnie nie wiem o czym będzie ten sezon. Wiem tylko że podobno Mulder i Scully mają gówniaka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 187 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 No przecież mają od 15 lat, widzę że nie oglądałeś serialu to najwyższa pora nadrobić. Skoro piszesz, że chcesz poczekać na całość, to w te 6 tygodni prawie obejrzysz całość. Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Kończę 8 sezon (całodniowy seansik) i mam już oczy naświetlone, że ja piernicze. I takie krótkie rozważanie. Większość odcinków, które zostały mi w pamięci to te z pierwszych sezonów. Z reszty pamiętałem tylko wątek główny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 523 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 To już dzisiaj, byle do 21 Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 187 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Dzisiaj to będzie już drugi odcinek. Ja zaraz seansik, 7 lat było czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Chyba, że mu chodziło o polską premierę na FOX-ie. Dzisiaj o 21.00 i 22.00 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Kurde obejrzałbym ale nie pamiętam na ktorym sezonie skończyłem oglądać. A były to lata temu chyba zaczne od sezony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 523 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Tak, mi chodziło o premierę o 21. Mam nadzieję, że będzie można włączyć napisy.. Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Ja nie oglądałem nic na nowo. Kiedyś jak na tvp2 leciało oglądałem, bardzo wybiórczo. Jednak jak znajdę wieczorem chwilę to obejrzę. A co! Nie ma szans w najbliższym czasie jakoś ogarnąć to co było. Przypuszczam, że to nie będzie jedna wielka opowieść a początek nowego sezonu ma przybliżyć podobno dotyczasowe wydarzenia w teleekspresowym skrócie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 187 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Obejrzałem S10E01. Osz kurwa jakie to było dobre Eksfajle wróciły na pełnej kurwie. Ten klimat, ta muzyka, ta chemia pomiędzy Mulderem a Scully. A wydarzyło się tyle rzeczy i dostaliśmy tyle informacji, że chyba sobie zapuszczę jeszcze raz. Podnieciłem się, a po recenzjach jakichś randomów trochę się obawiałem tylko dobrego odcinka. Wyszło cudownie. Po obejrzeniu całego odcinka tak naprawdę nie wiadomo, czy cały spisek jest tylko i wyłącznie dziełem ludzkiej konspiracji, czy jednak O'Malley i Mulder nie zostali zrobieni w konia. Rozumiem, że mogli skopiować technologię obcych i nawet tą Energię Punktu Zero, ale przecież mieliśmy również kiedyś Alien Bounty Hunterów, którzy na zawołanie zmieniali kształty. Jak dobrze, że jutro następny odcinek będę mógł obejrzeć, bo bym chyba nie wyrobił. Wprawdzie ma być MOTW, ale i tak liczę na choćby odrobinę mytharcu. / 8 Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 295 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Czekałem tyle lat to poczekam jeszcze 6 tygodni Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 523 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Obejrzałem S10E01. Osz kurwa jakie to było dobre Eksfajle wróciły na pełnej kurwie. Ten klimat, ta muzyka, ta chemia pomiędzy Mulderem a Scully. A wydarzyło się tyle rzeczy i dostaliśmy tyle informacji, że chyba sobie zapuszczę jeszcze raz. Podnieciłem się, a po recenzjach jakichś randomów trochę się obawiałem tylko dobrego odcinka. Wyszło cudownie. Po obejrzeniu całego odcinka tak naprawdę nie wiadomo, czy cały spisek jest tylko i wyłącznie dziełem ludzkiej konspiracji, czy jednak O'Malley i Mulder nie zostali zrobieni w konia. Rozumiem, że mogli skopiować technologię obcych i nawet tą Energię Punktu Zero, ale przecież mieliśmy również kiedyś Alien Bounty Hunterów, którzy na zawołanie zmieniali kształty. Jak dobrze, że jutro następny odcinek będę mógł obejrzeć, bo bym chyba nie wyrobił. Wprawdzie ma być MOTW, ale i tak liczę na choćby odrobinę mytharcu. / Jeszcze 47min!!! Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 530 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 kule oby reczni zmiazdzyli bialorus bym w spokoju przelaczyl sie na foxa Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 zenujace ze ten tytuł tematu nadal nie zmieniony. Cytuj Odnośnik do komentarza
Texz 670 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Trzeba przyznać, że serial powrócił w glorii i chwale. Warto było czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 523 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Jak dobrze, ze kolejny odcinek juz jutro "Archiwum X" ponownie otwarte z hukiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
czeskimaster 3 260 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Obawiałem się lektora, ale chyba lepiej nie mogli trafić (nią dało się zmienić na napisy). Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi