Fenix 3 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 Cena 7,99 zł Numer dostępny od 20.11 (piątek) Tym razem również krótko. Numer trafił już do kolporterów. Prenumerata została już również wysłana. Feni W redakcji panuje prawdziwa szajba. W ostatnim tygodniu wszyscy recenzenci nagle oddali swoje teksty i zaczęła się istna głupawka z wyciąganiem screenów, korektą wydruków, pisaniem ?trzygroszówek?. W największym zamieszaniu pojawił się Butcher, który wrócił z londyńskiego EA Winter Showcase z wrażeniami po testach nowego Army of Two, Dante's Inferno i The Saboteur. Mamy dla Was dużą porcję informacji. Werdykty dla Call of Duty Modern Warfare 2 oraz Assassin's Creed 2, a na dokładkę Tekken 6, Ratchet & Clank: A Crack In Time, Dragon Age: Początek, GTA: Episodes from Liberty City... i mógłbym tu wymienić jeszcze kilka innych tytułów. Najmocniejszy numer tego roku? Zaryzykuję stwierdzenie, że tak. Zresztą nie można się dziwić, skoro mamy IV kwartał - sezon premier. Spoglądam w kalendarz. Do końca 2009 roku został miesiąc, Mikołaj jeszcze nie zaczął świątecznej ofensywy i w związku z tym jestem zdziwiony, że w moim notesie zostało dosłownie kilka tytułów czekających na zrecenzowanie do końca roku. Mam tu na myśli przede wszystkim konsole stacjonarne, nie licząc masy casualowych produkcji dedykowanych Wii i DS-owi (mówię Wam, takie tytuły, że mózg staje!). Światełkiem w tunelu jest całkiem obiecujący I kwartał 2010, który już od stycznia zapewni nam solidne granie. Tymczasem żegnam się z Wami, przypominając, że następny numer PE, jako podkładka pod wigilijny talerz, pojawi się 18 grudnia. Życzę miłej lektury i udanych zakupów. [sciera@psxextreme.pl] CO NOWEGO ENSLAVED EPIC MICKEY MASS EFFECT 2 SKATE 3 PLAYTESTY ARMY OF TWO: THE 40TH DAY BAYONETTA DANTE'S INFERNO DARK VOID JAMES CAMERON'S AVATAR: THE GAME SABOTEUR, THE HARDKOR GRACZPOSPOLITA KREATYWNA IMPOTENCJA OD GRACZA DLA GRACZY OKIEM MANIAKA PORTALE SPOŁECZNOŚCIOWE W SŁUŻBIE KONSOL POWRÓT DO PRZESZŁOŚCI: NES TO BYŁO GRANE WARTE UWAGI FILMOGRA GRANIE DLA BOGACZY KONKURS ASSASSIN'S CREED II REGION FILMOWY RZECZ O BANOWANIU TESTY: LOGITECH WIRELESS DRUM/GUITAR CONTROLLER WYWIADY RECENZJE PS2 DISNEY SING IT: POP HITS PS3 ASSASSIN'S CREED II BORDERLANDS CALL OF DUTY: MODERN WARFARE 2 DISNEY SING IT: POP HITS DJ HERO DRAGON AGE: POCZĄTEK NBA 2K10 NHL 2K10 OPERATION FLASHPOINT: DR PRO EVOLUTION SOCCER 2010 RATCHET & CLANK: A CRACK IN TIME TEKKEN 6 WWE SMACKDOWN VS. RAW 2010 X360 ASSASSIN'S CREED II BORDERLANDS CALL OF DUTY: MODERN WARFARE 2 DJ HERO DRAGON AGE: POCZĄTEK GTA: EPISODES FROM LIBERTY CITY MAGNACARTA II NBA 2K10 NHL 2K10 OPERATION FLASHPOINT: DR PRO EVOLUTION SOCCER 2010 SECTION 8 TEKKEN 6 WWE SMACKDOWN VS. RAW 2010 Wii CALL OF DUTY: MODERN WARFARE - RE DISNEY SING IT: POP HITS POCKET GTA: CHINATOWN WARS HALF-MINUTE HERO INVIZIMALS LITTLEBIGPLANET MARIO & SONIC ATOWG SPACE INVADERS EXTREME 2 WALK WITH ME! Roczna prywata Cytuj
Lipa 512 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 Cudowna okładka. Jak co roku numer grudniowy zarządził. Pora iść do kolportera Ps. Gratuluję kruszynki Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 zapowiada sie na najlepszy numer roku. i pod wzgledem okladki jak i zawartosci. coz, jutro trzeba isc do kiosku Cytuj
kiender 25 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 "ostatni taki numer w tym roku" No ale niestety dostępny od piątku a nie od dziś, w koloporterze nie ma gazetki ( 3 punkty zaliczone i lipa ) Cytuj
Fenix 3 Opublikowano 19 listopada 2009 Autor Opublikowano 19 listopada 2009 kiender, ty to tak na powaznie? Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 Okładka elegancka. Recenzje ASSASSIN'S CREED II, BORDERLANDS, CALL OF DUTY: MODERN WARFARE 2, DRAGON AGE: POCZĄTEK, GTA: EPISODES FROM LIBERTY CITY, PRO EVOLUTION SOCCER 2010, TEKKEN 6. I tyle w temacie, numer roku? Cytuj
PRQc 705 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 Przepiękna okładka,a zawartość jeszcze piękniejsza ,recenzje najlepszych gier tego roku,Mniam Cytuj
S_600 252 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 Jesteście magikami, każda wasza okładka mogłaby być wystawiana na aukcjach za sporą kasę Cytuj
Gość Orson Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 Dziś zaliczam wizytę u dentysty by poddać się katuszom leczenia kanałowego. Sprawę osładza mi jutrzejsza premiera numeru, który jest wypchany textami, które mnie interesują. Szkoda, że nie ma podsumowania roku (głosowania na grę roku)...Okładka wypasiona. Czekam. PS NIE SPOJLUJCIE OCEN BŁAGAM WAS. Cytuj
leon83 0 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 Nie oceniam gazetki po okładkach ( liczy się zawartość ) ale muszę to powiedzieć - Świetna okładka !!! Cytuj
Texz 670 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 Jak zwykle. Dzięki Bogu, że jutro już kolejny numer Okładka bardziej wymowna niż tysiąc słów (recenzji). Cytuj
aux 3 784 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 Dopiero wczoraj nabyłem numer 147, a tu jutro świeżutki 148. Okładka super, zawartość tłusta, uwielbiam okres przedświąteczny! Cytuj
TAILOR 9 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 Mam już nowy nr. Troche przejrzałem i widzę że prawie przy każdej recenzji są "3groszówki", których mi ostatnio brakowało. Wielki plus dla Was. Cytuj
piciu12-79 2 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 czy by niektórzy nie przesadzają z tym ... czopkowaniem ... cuuuudowna okładaka na pewno nowatorska, pomysłowa i bardzo wymowna ale żeby od razu cudowna ... Cytuj
Kisa v16 0 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 Ciekawe ile Tekkenowi się dostało... Działy hardkor i warte uwagi muszą być bardzo ciekawe sądząc po tytułach. :) Cytuj
D'y 0 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 Szkoda, ze on tym nozem na okladce fucka pokazuje ...;/ Cytuj
Cethu 13 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 Okładka extra, zawartość też extra, nic tylko gnać z rana do sklepu Cytuj
ktosia24 0 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 Okładka super, ale ważniejsza jest zawartość tego numeru. Cytuj
kidnappa 269 Opublikowano 20 listopada 2009 Opublikowano 20 listopada 2009 Okładka rzeczywiście kozak, obok tej z SC Conviction najlepsza tego roku. Zawartość też super. Oby tylko poczta się spisała i chociaż raz dostarczyła mi numer jeszcze przed weekend'em Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 20 listopada 2009 Opublikowano 20 listopada 2009 Swietna okladka, sporo dobrych recenzji i cieszy powrót Kleja chociaz komiksy w tym numerze mi srednio podeszly. Cytuj
plecy1 0 Opublikowano 20 listopada 2009 Opublikowano 20 listopada 2009 Co się stało z ostatnim listem? Wcięło końcówkę, czy akurat dostałem egzemplarz bez jednej strony? ;-) Cytuj
Gość Orson Opublikowano 20 listopada 2009 Opublikowano 20 listopada 2009 (edytowane) Kilka gorzkich słów muszę wstukać. Nie będą one dotyczyć nowego nr (ten przejrzałem pobieżnie, jest "świeżo zakupiony) ale DOSTĘPNOŚCI PISMA. FATALNEJ FATALNEJ MEGA K>U>RW.a FATALNEJ dostępności. Mieszkam w Nowym Sączu. Nie jest to metropolia pokroju WWA, czy KRK, tym niemniej miasto liczące ponad 100 000 mieszkanców nie jest jakąś zabitą wsią. Zazwyczaj PE kupuję w "takim jednym kiosku". Dziś jednak zmuszony byłem załatwić kilka spraw w innej części miasta. Pogoda ładna, perspektywa spacerku, połączona z zakupem PE (no i odfajkowaniem kilku spraw) wydawała się milusia. Zaparkowałem auto, i ruszyłem po PE. Pierwszy kioski- nie ma. Drugi kioski- nie ma. Trzeci kiosk-nie ma. Czwarty kioski- nie ma. Piąty kioski nie ma. I tak obskoczyłem 14 kiosków i W ŻADNYM KU.R>W>A ŻADNYM nie mieli PE. Pytałem czy dostają wogóle pismo, i w 2 na 14 dostają ale nie ma (w jednym powiedziano mi, że "dostają czasem"). Na te 14 kiosków CD ACTION był w 13!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 NEO + było w 4. PE w żadnym, kur.w.w żadnym, słownie zero. (wku.r.wiony jestem serio). Przebijałem się w korkach przez całe miasto, od kiosku do kiosku (jakoś spacer mnie już nie bawił) w poszukiwaniu PE. Znalazłem. Kupiłem. ALe nie mogę się pozbyć wrażenia, że szybciej i łatwiej kupiłbym kokainę niż swe ulubione pismo. Fenix pewnie napisze coś w stylu: "nie wiesz jak proces dystrybucji wygląda od kuchni, nie znasz sie". Nie znam się, racja. Ale jako konsument wypowiadam słowa krytyki. Mam do tego prawo. Wypiłem kawkę, spaliłem fajkę, Emocję trochę opadły. Nr przeglądnięty, pęka w szwach od znakomitych recenzji, pisanych przez ludzi znających się na rzeczy (to bardzo cenię u was- bijatyki recenzjuję Mutti i Kali, goście którzy zjedli na nich zęby, piłki Koso- maniak footballu, wyścigi Hiv, samochodowy fetyszysta). A mimo wszystko WY SIĘ NIE ROZWIJACIE. Odkąd pamiętam liczba stron wynosi 100. Stosujecie błędną strategię- chwalicie się, że cena wynosi 8 zł i nie zmienia się od dawna. Nie jestem rumunem, którego nie stać by zapłacić RAZ W MIESIĄCU 10 zł za pismo- gdyby oferowało 130 stron. I założę się, że 99 ,9 % czytelników PE ,wydatek 2 zł więcej w skali miesiąca nie zrobiłby różnicy. Wszak ktoś kto gra (drogie hobby) nie jest kloszardem, ani też raczej nie żyje na granicy ubustwa. O kwesti dostępności pisze wyżej... Maxyma, że "kto stoi w miejscu ten się cofa" jest wam chyba znana doskonale. Kiedyś Ściera napisał(odpowiadając na pytanie czego się boi): "boję się, że kiedyś nie będzie PE". Kiedyś nie będzie, nic wieczne nie jest. Ale to kiedyś może być albo "Później, dużo później" lub też "bliżej niż dalej". Warto się zastanowić. Skoro wśród pism konsolowych nie macie poważnej konkurencji, wzorujcie się na CD ACTION (nie mówię tu o poziomie textów, chociaż oni też piszą spox) ale o cenie, liczbie stron. Pismo dodaje płytę z pełnymi wersjami (w najbliższym nr będzie DMC 4!!!!) , nierzadko wrzuci jakąś "książeczkę", ma 150 stron a kosztuje 15 zł. W tej kwestii daleko PE to "pecetowej gazetki". Oczywiście nie chodzi mi o to, żebyście dodawali jakąś grę (konsole to inne realia) ale...zresztą chyba wnioski potraficie wyciągnąć. Fenix to kumaty jegomość, do niego się zwracam najbardziej (Ściera to "marzyciel- oderwany od realiów";-) w tej kwestii. Sebastianie Kajdanie;-) , dużo jest do zrobienia.... Swe żale wykrzyczałem. Gratuluję nr, i dziękuje wam za niego. Mimo krytycznych słów powyżej, chciałbym powiedzieć "fajnie, że jesteście". A krytyka, którą tu przelewam, jest po to abyście byli nadal. Edytowane 20 listopada 2009 przez Orson Cytuj
plecy1 0 Opublikowano 20 listopada 2009 Opublikowano 20 listopada 2009 nie wiesz jak proces dystrybucji wygląda od kuchni, nie znasz sie Cytuj
Gość Orson Opublikowano 20 listopada 2009 Opublikowano 20 listopada 2009 nie wiesz jak proces dystrybucji wygląda od kuchni, nie znasz sie Przepraszam za to najmocniej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi