ShtaS 174 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 Nowy album Zeusa już dostępny, a tu tak cicho? Ja się standardowo jaram, ale to ja - ja jarałem się w tym roku większością płyt HH. To co szczególnie mi się podoba na tej płycie to wyku.rwione bity, są naprawdę świetne. W przypadku warstwy tekstowej interesujący wydaje się diss na Ostrego, słowa innych kawałków dopiero poznaję, fajny kawałek to na pewno ten "Z żoną". Cytuj
Kmiot 13 836 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 Kto to, kur'wa, jest Zeus??? Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 (edytowane) Kto to, ku'rwa, jest Ostry? I czemu się disują chłopaki? Hip-Hop ma nas łączyć, a nie dzielić. Edytowane 19 listopada 2009 przez Walter_Cronkite Cytuj
ShtaS 174 Opublikowano 20 listopada 2009 Autor Opublikowano 20 listopada 2009 Diss na ostrego? Kawałek "to jest prawdziwe" + wypowiedź Zeusa na forum HH.pl Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 20 listopada 2009 Opublikowano 20 listopada 2009 Kto to, kur'wa, jest Zeus??? Zeus (Dzeus) - najwyższy z bogów w mitologii greckiej. Syn Kronosa i Rei. Grecki bóg Nieba i Ziemi. Bóg pogody; władca błyskawic. Uosobienie najwyższej zasady rządzącej Wszechświatem.Władca wszystkich bogów i ludzi. Strzegł prawa i porządku na świecie, bezlitośnie karząc przestępców, a zwłaszcza morderców, krzywoprzysięzców i zdrajców. Jego atrybutami były złote pioruny, orzeł i tarcza zwana egidą. Wychowała go nimfa Amalteja o koziej postaci. Cytuj
ShtaS 174 Opublikowano 20 listopada 2009 Autor Opublikowano 20 listopada 2009 (edytowane) Kto to, kur'wa, jest Zeus??? Zeus (Dzeus) - najwyższy z bogów w mitologii greckiej. Syn Kronosa i Rei. Grecki bóg Nieba i Ziemi. Bóg pogody; władca błyskawic. Uosobienie najwyższej zasady rządzącej Wszechświatem.Władca wszystkich bogów i ludzi. Strzegł prawa i porządku na świecie, bezlitośnie karząc przestępców, a zwłaszcza morderców, krzywoprzysięzców i zdrajców. Jego atrybutami były złote pioruny, orzeł i tarcza zwana egidą. Wychowała go nimfa Amalteja o koziej postaci. a odkąd pojawił się Jezus i Maryja, Zeus zajmuje sie rapsami i robieniem wyje.banych bitow. Edytowane 20 listopada 2009 przez ShtaS Cytuj
Reiko 12 Opublikowano 20 listopada 2009 Opublikowano 20 listopada 2009 Diss na ostrego? Kawałek "to jest prawdziwe" + wypowiedź Zeusa na forum HH.pl Poproszę o linka do tej wypowiedzi. Cytuj
ShtaS 174 Opublikowano 20 listopada 2009 Autor Opublikowano 20 listopada 2009 Diss na ostrego? Kawałek "to jest prawdziwe" + wypowiedź Zeusa na forum HH.pl Poproszę o linka do tej wypowiedzi. Pomyliły mi się fora, chodzi o forum Zeusa. Wypowiedź jest gdzieś w tym temacie: http://zeuspierwszymilion.phorum.pl/viewtopic.php?t=25&postdays=0&postorder=asc&start=1050&sid=33890ef000156d8d5e8a23abfd86b277 Niestety, nie chce mi się szukać na której stronie dokładnie, poniżej Ci przekleje bo dostałem to na gg "Witam, nie bedę się specjalnie rozpisywał. Chodzi o sporo spraw, z których sporo jest znanych tym, którzy chcą o nich wiedzieć. Co do samplowania z mp3 / CD, posłuchaj "Tabasko" (2002) i soundtracku do "Bandyty" (1997!). I spróbuj znaleźć wydanie tego na vinylu... To naprawdę temat rzeka. Tu nie chodzi o to, że Adam nagle przestał mnie "tolerować" On w kawałku zarapuje coś takiego a do Ciebie powie że to "nie tak, źle rozumiesz, z Tobą to zupełnie inna historia..." albo coś w tym stylu. Do tego dochodzą akcje w rodzaju tej, że zrobiłem bit na "7" do singla i (już się, głupi cieszyłem, że będę miał pierwszy beat na legalu... ) dostałem gotowe CD a we wkładce przeczytałem, że za CAŁĄ muzykę odpowiada Adam... bo "pomyśleli z Tytusem, że tak będzie lepiej...", bo "wszyscy zrozumieją, że przez "feat" ludzie będą też rozumieli, że to mój beat"... Nie zrozumieli. (ciekawe czemu... ) Nikt ze mną nie ustalił, nawet słowem nie wspomniał o pomyśle podpisania tego w ten sposób. Ja byłem naiwny i cały czas koledze wierzyłem (bo mnie takie zagranie by do głowy nie przyszło - sprawdź opis na moim albumie, wiesz nawet kto mi POMAGAŁ w jakimś bicie...) a później sobie tłumaczyłem, że może warto to olać, bo słyszałem cały czas o możliwości wydania mojego albumu... Jak wyszło z tą, kolejna już, związaną ze mną i z Adamem, sprawą, wiecie sami... Później jeszcze wiele było takich "rodzynów"... Mniej i bardziej, dla mnie, znaczących. Może kiedyś przyjdzie moment porozmawiania o tym wszystkim, póki co, do Adama mam duży dystans. Adam robi dobrą muzykę, jest pracowity i na tym poprzestańmy. Jest osobą bardzo ważną dla polskiej sceny rapowej i nie zamierzam jego pozycji umniejszać. Poruszacie ten temat, więc po prostu piszę, jak było, ok? Pozdrawiam. Zeus." Cytuj
orion50 632 Opublikowano 29 listopada 2009 Opublikowano 29 listopada 2009 (edytowane) Świetna, wylajtowiona płytka, bez jakichś napin. Super materiał a kawałek "mój brat" roz.urwia Edytowane 29 listopada 2009 przez orion50 Cytuj
Sztajniec 18 Opublikowano 30 listopada 2009 Opublikowano 30 listopada 2009 Jaram się jak pochodnia Cytuj
estel 806 Opublikowano 13 lutego 2010 Opublikowano 13 lutego 2010 Poprzedni album "Co nie ma sobie równych" jest chyba nawet lepszy. Polecam posłuchać. Cytuj
orion50 632 Opublikowano 13 lutego 2010 Opublikowano 13 lutego 2010 Co nie ma sobie równych jest lepszy, ale obie płytki są świetne i wyróżniają się w polskim rapie. Cytuj
ShtaS 174 Opublikowano 14 lutego 2010 Autor Opublikowano 14 lutego 2010 Co nie ma sobie równych jest lepszy, ale obie płytki są świetne i wyróżniają się w polskim rapie. Z początku miałem takie samo zdanie, ale im dłużej słucham Albumu Zeusa tym bardziej doceniam bity na tej płycie, po których po prostu czuć "progress" względem CNMSR. Cytuj
estel 806 Opublikowano 14 lutego 2010 Opublikowano 14 lutego 2010 Dla mnie z kolei podkłady z Co nie ma sobie równych miażdżą i to konkretnie. Zaraz za patr00 (Lavorama, gdzie większość wokali bym wyciął i słuchał samego beatu to przykład) i Noonem (wiadomo, Gry Studyjne jak i Światła Miasta Grammatika, czy Muzyka Klasyczna/Poważna Pezeta)Zeus jawi się jako jeden z najlepszych beato-twórców. A sampelek w "Chcę Ciebie" to jest po prostu kosmos. Mógłbym tego na okrągło słuchać. Cytuj
kasper 3 Opublikowano 27 lutego 2010 Opublikowano 27 lutego 2010 (edytowane) cienias i-------------(edit)-nadęty koleś trochę .Ludzie mu pomogli wejść na scenę a on z jakimiś żalami afiszował się w necie Edytowane 1 marca 2010 przez kasper 1 Cytuj
Woojas 23 Opublikowano 28 lutego 2010 Opublikowano 28 lutego 2010 Jak masz rzucac takimi "argumentami" to lepiej nie pisz wcale. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi