Yano 3 697 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 teraz pułapki dzwonią na mapie i chyba potem są na niej zaznaczone Xem wiec mozna zauwazyc to ze sie czasem obrywa bombami to fakt zbroje i bronie chyba nie maja zadnych konkretnych cech oprocz ataku i obrony wiec nie ma co tam opisywac Cytuj Odnośnik do komentarza
Repp 0 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 A ja gram bez kotow ;p Nie lubie jak mi sie pałęta jakiś kocur miedzy nogami. 8 jhenow na koncie i dopiero wszystkie matsy na secik , ale za to 5x gem wpadl ;3 Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 (edytowane) pewnie o tym wiesz ale mowią że lepszy set jest gdy sie zastapi zbroje jhena (tzn na korpus) zbroją z agnaktora, wtedy mozna uniknąć blunt edge ja farmie doborubekko, dopiero 3 wczoraj w nocy bo w miedzyczasie zaczalem robic quest dla "kota z kibla" , bo jak zmienie zbroje i strace 150hp to musze zacząc sie myć xD Edytowane 10 Grudnia 2010 przez Yano Cytuj Odnośnik do komentarza
Dark Serge 80 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Yano, nie ma jeszcze jak rozumiem patcha ANG i rezacie na japońcu? Może też bym wciagnął i pograł, po powiem szczerze, że mnie intryguje ta część :> Cytuj Odnośnik do komentarza
=PiT= 13 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Graj graj. Patch pewnie sie pojawi jakos za niedlugo (jak demo spatchowali to pewnie fulla tez spat(pipi)a). Dobije eldera do full, zrob to samo i idziemy na xlinka Cytuj Odnośnik do komentarza
gkihdghdhj 354 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 ja (pipi) co wy tu za speedruny robicie? Bijecie już Jhen Mohrana? Wy wszystkie q robicie, czy tylko to naj? Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 ja dopiero wszedlem na 6 gwiazdek i farmie garbatego ogonowca ;p robilem wiekszosc powaznych questow, odpuscilem kilka zbierackich i typu "zabij 20 dromów" i nie spiesze sie, wrecz gram wolno, i w dodatku mialem malo czasu na gre w tym tygodniu , mam okolo 27h na liczniku Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Wszędzie w necie zachwalają zbroję z pancernika (ragucośtam) więc zrobiłem ją jako mój pierwszy kompletny set, chodzi o evade+2(normalnie daje 1 ale wystarczy założyć hełm gunnera).Jak to działa, mogę się wturlać w atak ? Gładko pójdzie z Jinouga w tej zbroi(lv 5) ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 podczas turlania i rzutu szczupakiem na glebe ma sie chwile nientykalności , dzięki temu skillowi ta chwila jest dłuższa (w 3rd nawet bez niego jest dluzsza niz w unite) dziki temu mozna przeturlac sie przez wiele ciosów (chociaz nie przez wszystkie, np szarże, bo wtedy przeciwnik moze zahaczyc gracza calym ciałem a ta chwila nie jest na tyle długa zeby przeturlac sie przez całe ciało) Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Czyli spoko, w połączeniu z LS to dobra opcja, szkoda że postać wygląda w niej jak czerwony żuk(tylko chełm jest fajny bo wygląda jak głowa przemienionego Dantego w DMC-w końcu Capcom) Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 fartem po 4 zabitych doburobekko akurat zdobylem wymagan ilosc materialow wiec w koncu mam nową zbrojke tylko zastnaiam sie czy dopchać gemami adrenaline do +2 czy attack up do +2 (medium) chyba jednak atak, w razie potrzeby bede mial pod rąką baze do adrenaline+2 gdybym potrzbował Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 adrenaline jest dla mięczaków, prawdziwi łowcy wybierają atak Evade+2 działa! bijąc Gignoxa turlałem się jak głupek i trafiał mnie tylko chmurą poison. Ktoś wie co oznaczają kolor czerwony i niebieski w atakach switch axe ??? Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 no przeciez adrenaline gdy trzeba biegac z mała iloscią zycia swiadczy o twardosci;p niebieski to zabieranie staminy, a czerwony nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza
gkihdghdhj 354 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 ja se zrobiłem postanowienie, że grać będe tylko switch axem:P 60 misyji ze SA i 0 w każdej innej może kiedyś dojde jak w Unite, że ~562 q z GS'em miałem. Doszedłem do tego "tyrano-wiebłądo-rexa" i ni wuja, 40 minut z nim walczyłem(SA oczywiście) i nic. Mam pytanie- czym wy bijecie te monstra że tak szybko idzie? Secundo: Czy jak potwór ma problemy z atakami(na przykład ten "leśny" po obrotach upadał) to znaczy że da się łapać? I tertio: Czy zbroja z Nargacugi ma dodatek do skilla "evade"? Cytuj Odnośnik do komentarza
Repp 0 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 1. Gram wszystkim ( unite 400 uzycia kazdej broni ) 2. Jak ma problemy z atakami to znaczy ze skonczyla mu sie stamina i jest zmeczony, czasem moze to byc objaw lapania ale nie zawsze. 3. Naru niema evade+ 1/2 ma tylko evade distance Wszystkie questy u elderki wykonane tzn, prawie. Zostal mi ostatni "Monster Hunter" - Deviljho, Tigrex i Naruga, wszystko z siła HR. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza
gkihdghdhj 354 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 A jaka jest różnica między evade+1/2 a distance? Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 (edytowane) evade distance powoduje że postac turla sie o wiele dalej, ale nietykalność jest normalna, a +1/2 nie zmienia odlgłosci ale zwiększa czas nietykalnosci a co do doburebekka to ja go 4 razy zabilem za kazdym razem w 15-20 min, uzywalem gunhammera, i to i tak srednio szybko mi szło bo staralem sie rozwalic wszystkie częsci a nie walić na pałe a co do uzycia broni to glownie młoty i na 2 miejscu lance, ale mysle ze z czasem pouzywam tez innych tylko narazie nie mam kasy zeby szalec i budowac 10 rodzajow ale w ogole gra jest strasznie latwa, nawet diablos i tigrex nie spraswiają kłopotu... Edytowane 11 Grudnia 2010 przez Yano Cytuj Odnośnik do komentarza
gkihdghdhj 354 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 mnie tam diablos nigdy nie sprawiał problemów:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 (edytowane) haha wiecie jjaki jest ostatni quest u eldera o nazwie monster hunter? kiedyś też byl trudny, a teraz - najpierw deviljoe, a po jego zabiciu na arene wskakuje tigrex i narga jednoczesnie xDDD edit, musze torszke rpzyspieszyć, za tydzien bedzie DLC z JUMP questem, a wiecie co to oznacza - pirackie sprzęty quest to bedzie agnaktor i rathlos w wulkanie, wiec raczej nie ebdzie łatwo:p ale jak sie grupowo zbierzemy to powinno byc spoko :> nie wiem tylko czy bedzie jeden wspolny ticket na piracką zbroje i bronie, czy osobno, i np ten quest daje tylko broń (osobiscie napalam sie raczej tylko na zbroje) btw czy ktoś tu by chcial pograc przez adhocparty? czy tylko xlink? wydaje mi sie ze adhoc party moze byc wygodniejsze mo chyba mzona uzywac hedseta i ogolnie nie trzeba sie (pipi)ac z instalacją i konfiguracją Edytowane 11 Grudnia 2010 przez Yano Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 Rozwaliłem w końcu Jinouge.....i muszę napisać że to najbardziej FUCKING AWESOME monster jakiego widziałem w monster hunter.Yano dobrze go opisałeś, narga do potęgi 10, świetny design, animacja, dźwięki, wszysko.Zabiłem ją za pierwszym razem w jakieś 20 minut ale tylko dzięki evade+2 i od razu zamierzam robić z niej full set dla blademastera i jakąś broń.Nie wiem jakie ma skille ale wyczytałem że sharp sword, thdr dmg up, i trzeci tajemniczy skill(determinatio albo relase power??),ktoś wie dokładniej na czym on polega, podobno podbija afinity, zmniejsza zużycie staminy i daje guts w pewnych momętach(brzmi nieżle) ??? Coraz bardziej podoba mi się ta gra i nie wiem czy wrócę teraz do unite(a g rank nawet nie ruszony) ale wiem za to że jak zmęcze japońca to kupuję euro i katuję od nowa więc albo Yano zaraża maniactwem przez internet albo ta gra jest aż tak DOBRA. Ktoś wie czy skille teamwork(żółte sloty) muszą być u obu kotów czy tylko u jednego(i czy dla tego skilla z bombami kot musi używać bomb jako broni) ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 chyba rekawice z jinoguy wymagają jego plate'a , ludzie płacza ze zabili 15-30 i nie znalezli zadnego;p upierdliwa sprawa wydaje mi sie ze wystarczy zeby jeden kot mial tego skilla, wtedy tylko on bedzie sie zachowyał zgodnie z nim btw Cytuj Odnośnik do komentarza
Repp 0 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 Ja dostalem 2x plate z mojej pierwszej jing Co do tego ostatniego questa, to jho ubilem w niecale 20min, ale naru i tiga poskładały mnie _^_. Jeszcze 3 questy z łaźni i mozna wbijac HR. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza
=PiT= 13 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 instaluje xlinka, jak cos to gg ;q Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 Plate można chyba wydrapać z korpusu i ogona, można go dostać za złapanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Repp 0 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 Tak za złapanie tez mozna dostac, ale wydaje mi sie ze skoro z karwa leci to lepiej wycinac. Powoli trzeba sie rozkrecac z filmikami i o to pierwszy z 3rd: Jhen Mohran w 12:48 GS'em. Milego ogladania i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi