Yano 3 697 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 kurna trafilem na pierwszy problem - urgent na hr5, czyli narga, juz kilka razy mnie zabila, mam o wiele za mały defens, jestem na 2-3 ciosy prawie ją zabilem raz ale po 25 minutach zdechlem.. kurde zastnawiam sie czy zrobić jakąs nędzną zbroje z 4hr, ale to by oznaczalo ze bardzo szybko bede musial porzucic zbroje z jehna z artisanem a przeciez tyle sie meczylem zeby ją zrobic chociaz artisan jest mniej przydatny w tej chwili bo aktualne bronie nie zyskuja albo wcale niebieskiej ostrosci albo 2 pixele , wiec juz leszy jest attack up Cytuj Odnośnik do komentarza
=PiT= 13 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 (edytowane) bierz losa, jak masz bron z 2 slotami to mozesz miec lg atk up, zdjac gorsze recovery, i miec zajebistego nowego skilla ktory daje DUZA szanse na criticala jak walisz w czuly punkt stworka (no zajebiste w chuj). Jeszcze jakis skill tam chyba jest ale malo istotny ;s edit: bron z 1 slotem chyba tez starczy, ale nie pamietam Edytowane 28 Grudnia 2010 przez =PiT= Cytuj Odnośnik do komentarza
Repp 0 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 No zgadzam sie exploiter/stinger ( tak sie zwie skill z losa ) jest naprawde zaje****. Dodaje 50% affinity gdy walimy w słabe punkty, bardzo dobry skill do lancy czy hammera. Ja tez w sumie cos pogrywam na xlinku, ale glownie ze swojimi znajomymi. Moze bysmy cos pykneli Pit ?:> A tymczasem wczoraj nagrałem deviljho lanca, milego ogladania. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 narazie to mi los nic nie robi bo bedzie mial rownie slaby def zastanawiam sie czy w koncu zrobic jakiegos gunnera czy barroth armor S, bo ma sporo defensywnych skilli Cytuj Odnośnik do komentarza
=PiT= 13 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 to juz lepiej wez Losa i DS i nie daj sie trafic ;q albo lance z tarcza Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 probowalem z lancą ale przez blok sporo dmg przechodzilo i stamina starczala na 2 ciosy, dlatego zrobie jednak zbroje z barrotha i bede czołgiem ;p Cytuj Odnośnik do komentarza
=PiT= 13 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Narga jest teraz bardziej irytujaca niz byla, bo zmienili jej paterny z lekka (juz potrafi nie zakonczyc swoich skokow obligatoryjnym rykiem ;b) Cytuj Odnośnik do komentarza
gkihdghdhj 354 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Poszedłem na Devilijho z SA i... kiła, delikatnie rzecz mówiąc. Potem z GL- trochę pobiłem, dwa razy wkurzyłem i też nic. A jeszcze jest Rathalos i Narga! Nie zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 heh a ja po zrobieniu nargi mam problem bo nie wiem jaką broń zrobić na hr5 zeby miala troche chociaż niebieskiej ostrosci, bo narazie nie mam artisana (zbroja z barrotha) i tak utknąłem w (pipi)e ;p co prawda znalazlem naszyjnik z +5 artisan, ale nie mam zbytnio z czym go użyc narazie Cytuj Odnośnik do komentarza
gkihdghdhj 354 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 bronie z nargi są najostrzejsze, sam używam z-upgraegowanego na maxa SA i ma białą ostrość. Cytuj Odnośnik do komentarza
Repp 0 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Na pocyatku na high ranku sa ok, ale poyniej mocno odstaja w tyle. Tak wiec Yano polecam wpierw bron z naru badz tiga. gkihdghdhj na jho wez koniecznie cosik z evade+ naprawde duzo daje, na filmiku ktory zamiescilem ostatnio mozesz zobaczyc jak pieknie sie spisuje evade na janku. Btw Alatreon w 3:40 we dwoch... to jakis zart ma byc ?-.- W tri to byl niezly madafaka. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Repp co bys w takim razie polecil z lanc albo młotow na hr5? najlepiej coś co potem ma przyszłość, moge zrobic te bronie z black iron czy cos (te co wygladaja jak stary zwykly iron hammer) , ale to potem nie ma zadnego rozwoju sensownego, a nie lubuie robic broni ktore idą w ślepą uliczke swoja droga zdziwił mnie brak anvil hammera, co prawda moze to by bylo nudne, ale juz lepszy byłby anvil niż iron hammer ;p Cytuj Odnośnik do komentarza
Repp 0 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Masz odblokowana naruge, tak wiec najpierw bym polecil wlasnie naru hammer i lance. Dlugo na nich jechalem zanim sie poprzerzucalem na inne. Latwe sa do zrobienia, naruga marrow dostajesz za kazdym razem gdy wykonasz 3x naru w questach na drinki. Maja one sile low rankowa, wiec pojdzie bez problemu. Z koleji naruga brainstem (te czerwone) dostaniesz rowniez za kazdym razem ale po 3x naru z high ranku. Bijesz jedna po drugiej i kazda z nich ma mniej hp. Do tego nie idz w guarda lecz w evade+1. Naruga jest naprawde banalna do rolowania, ja farmilem naru np setem z great jaggi ( AUL,RA+3,Speed Sharp ). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 drinkowa 3x naru zrobilem wczoraj w okolo 4-5min każdą , jednak highrankowa naru (urget) szedl mi tak słabo ze nie mial bym szans zabić 3 nawet jak by mialy mniej życia (jedna zajela mi ponad 20 min) niby moglbym zrobic tail runa, bo pewnie brainsteam nadal w ogonie siedzi ;p a powiedz jeszcze co polecasz na potem? tzn czy cos sie oplaca zrobic na 5hr? czy dopiero na 6hr gdy juz wszystko jest dostpne ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Repp 0 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Ja zrobilem tylko naru i pozniej poczekalem do hr6. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza
gkihdghdhj 354 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Nic tak nie wpienia jak 40 minut walki i potwór cię rozwala. Ten Devilijho jest zajefajny, poleciłby mi ktoś SA który byłby dobry na tego dziada? Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 kurde gdzie mozna zdobyc commendation G ? potrzebne do zrobienia ancient rusted weapon? mysalem że z "epic questow" na highranku, ale zrobilem jednego z ludrothem, 2 miśkami i narugą i dostalem tylko zwykłe commendation , czy to jest losowoe? czy G wcale nie mozna dostac z tych zbiorowych questow? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 W tej części GL gra się naprawdę fajnie dzięki opcji chainowania ataków z shotami.Po ostatnim ataku można oddać silniejszy strzał który razładowuje magazynek, czy jego siła zależy od ilości pocisków czy wystarczy mieć jeden ? Patent z autoguard jest świetny ale nie wydaje mi się przesadzony. Robię właśnie MH z patchem i dalej gram w eng.Do gry online wystarczy mi router z wifi (10 mb) + jakaś aplikacja ? Można robić hunty z lepszymi (hr) zawodnikami w celu szybszego uzyskania dobrych przedmiotów ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 eh co do mojego pytani powyzej to sam sobie sprawdzilem że commendation G mozna dostac tylko za 3 questy z hr6, i to za quest z eviljoe.. co to za padaka , przeciez do tej pory bronie z ancient stona byly dosyc srednie i względnie latwe do zrobioenia, a teraz dowalili w ogole nadal miotam sie na hr5 bo nie wiem jaka bron zrobic, nie ma nic ciekawego ;p Cytuj Odnośnik do komentarza
kyubi85 0 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Jaki zestaw jest najlepszy z sharp +1 ? może z devila jakaś kombinacja ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Nailepsza jest z ostatniego eldera, tego na A bo ma sharp+1, force out+2 i chyba water atak, z Deviljoe ciężko coś wykombinować, nie ma nic użytecznego poza sharpem. Cytuj Odnośnik do komentarza
gkihdghdhj 354 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 teraz tylko jewel zdobyć, zrobić pas z niego i mam wszystkie zalety zbroi z nargi i żadnych wad(evade distance, evade+2 i sense). Fuck Yea! Są chętni na farmienie dziada? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Ja bym go chętnie z tobą pofarmił ale nie mogę uporać się z xinkiem.Zainstalowałem, skonfigórowałem ,konto itd.Ale nie wiem jak ustawić router(asmax 1004g-ten z netii) i czy w ogóle on się nadaje (jakieś ustawianie portów itp.).PSP łączy mi z netem przez wifi normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 zeby uzywac xlinka komputer musi byc podlaczy kablem a router/modem musi byc w trybie pobierania danych a nie wysyłania netu do kompów psp wtedy nie pobiera internetu tylko wysyła do routera myśląc ze jest to inne psp, a router dzieki xlinkowi przesyla te dane do kogos innego z psp Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Jak to w trybie pobierania danych ? Komp jest podłączony kablem do routera do którego podłączony jest kabel tele z gniazdka.Nie wiem jak to można zrobić inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi