Mendrek 571 Opublikowano 15 stycznia 2013 Opublikowano 15 stycznia 2013 Mam pytanie - bo wiem, że gry wydane w Hong Kongu mają często (albo muszą mieć?) angielskie tłumaczenie, więc czy MHP 3rd HD na PS3 sprowadzony z tego kraju będzie miał angielskie napisy? Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 15 stycznia 2013 Opublikowano 15 stycznia 2013 Z tego co wiem to ta gra wogole nie miala lokalizacji angielskiej ( ani wersja psp, ani hd). A jakby bylo tak jak piszesz, to juz wtedy nic by nie stalo na przeszkodzie, aby tytul wydac na reszte kontynentow, prawda? Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 15 stycznia 2013 Autor Opublikowano 15 stycznia 2013 z tego co wiem nie ma zadnej wersji po angielsku oprócz fanowskiego tłumaczenia na piracie na psp Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 1 marca 2013 Autor Opublikowano 1 marca 2013 wczoraj doszła paczka z P3 HD i kurde... ostatni raz tak laimiłem przy MH1 jakoś dziwacznie mi sie grało, nie wiem czy to wina ponad półrocznej przerwy czy przejścia na pada, raczej to drugie bo na psp po 10 minutach bylem zawsze w pełnej formie, a tu pogralem kilka godizn i mi sie mieszają rozne rzeczy okazuje sie tez ze sterowanie kamerą na psp za pomocą palca wskazującego jest o wieeeele wygodniejsze niż za pomocą drugiej gałki! tam mialem idealnie opanowane - mogłem biegac atakować i kręcic kamerą jednocześnie. teraz żeby obrócic kamere musze albo przestać biegać i użyć krzyżaka, albo przed chwile nie moge atakować bo musze przenieść palec na gałke , być może z czasem sie można przyzwyczajć ale w pierwszej chwili bardzo to koślawi styl gry mimo wszystko gra jest super, grafika nieco podbita, i dodane kilka efektów (np rozmycie tła) , chociaż wiadomo że szału nie zrobi ale moje psp ma zepsutą gałke (ciągnie w dół i prawie uniemozliwa gre) wiec wersja na ps3 w sam raz pozwoli mi znowu poszaleć Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 1 marca 2013 Opublikowano 1 marca 2013 W wersji ultimate na 3ds rozwiazania kamery sa moim zdaniem lepiej zorganizowane niz na psp ( gralem w demo MH na psp ). Mozna tam centrowac kamere na potwora i jednoczesnie biegac/robic uniki, albo uzywac panelu dotykowego do ruszania kamera. Imo sprawdza sie super. Gralem tez na emu w tri, uzywajac pada takiego jak do ps3, wiec rozlozenie klawiszy prawdopodobnie byly takie same. I tez o niebo lepiej gralo sie niz na psp. Wiec to kwestia przyzwyczajenia i "odstrojenia" sie od psp. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 1 marca 2013 Autor Opublikowano 1 marca 2013 (edytowane) centrowanie kamery to ułatwienie dla noobów , zrobili je ponieważ na 3dsie nie da sie palcem wskazującym dosięgnąć krzyżaka a pomijając nóóbowskie centrowanie to obracanie kamery palcem na ekranie jest pewnie o wiele mniej wygodne niż gałką, a skoro już gałka jest problematyczna... rozchodzi sie o to że gałką albo ekranem nie da sie robić wszystkiego na raz. a na psp można było robić wszystko jednocześnie bo każda czynność używała innego palca, i oczywiscie do sterowania kamerą palcem wskazującym na krzyżaku trzeba sie troche przyzwyczaić (dlatego nie dziwne że miałeś kłopot jeśli grałeś tylko chwile) , ale jak sie człowiek przyzwyczai to może robić wszystko jednocześnie bez potrzeby zdejmowania palców z ważdnych przycisków a auto centrowanie mi sie nie podoba bo jest ułatwieniem na modłe dzisiejszych ułatwień, MH ma wielką zalete że jest trudny, i nie chce żeby szedł w strone casuali w końcu ile jest dziś gier gdzie walczysz 40 minut z bossem i jeden błąd powoduje że zdychasz i wszystko przepada , gdyby MH miał jakieś checkpointy albo save w trakcie walki to by zniknął jego urok, i podobnie może sie zmniejszyc przy innych ułatwieniach (to taka dygresja) Edytowane 1 marca 2013 przez Yano Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 1 marca 2013 Opublikowano 1 marca 2013 Czy ja wiem czy to AZ takie ulatwienie? Po prostu jest wygodniej, a potwory i tak sa bardzo mobilne i trzeba caly czas byc w ruchu. Ulatwili by jakby potwory staly w miejscu A odnosnie "pewnie jest takie i srakie", ja mialem okazje zagrac na 3dsie, wiec mowie ci prawde ( wiesz, ze jak cos jest zje.bane, to nie owijam w bawelne, tylko mowie jak jest ), mialem pewne obawy co do sterowania na klasycznym 3ds, bo jest maly, no i sterowanie kamera na panelu dotykowym. Ale jak tylko polozylem paluchy na demie, rozegralem kilka razy i teraz jestem spokojny. Panel dotykowy jest naprawde czuly i nie powoduje problemow z centrowaniem kamerki. Naprawde wygodnie sie gra, a ze w tym czasie nie mamy palcow na wszystkich klawiszach - no coz, tez taki problem to wielki nie jest. Jak sie wycofuje i robie uniki to nie atakuje, tylko spindalam i kieruje kamere na potwora, zeby miec go na widoku. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 1 marca 2013 Autor Opublikowano 1 marca 2013 ja jednak bylem przyzwyczajony do opeworwania ruchami, atakami (ew menu) w tym samym czasie co kamerą i teraz mnie to jednak boli, wczoraj wiele razy sie złapałem na sytuacji gdzie kamera jest ustawiona w głupim kierunku bo nie mam czasu oderwac palców żeby ją ruszyć Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 1 marca 2013 Opublikowano 1 marca 2013 Yano, MH3U nadal mimo wszystko ma manualne sterowanie kamera mozna zmieniac jak w psp DPADEm, ale mozna tez i na touchscreenie.... dpadem nikt Cie nie zmusza do uzywania centrowania kamery na bossa, choc ja, mimo wszystko weteran MonHuna, uwazam to za fajne rozwiazanie A co do MHP3rd HD, przyzwyczaisz sie i niedlugo bedziesz sie nam chwalil jak to ubiles jakas bestyje ponizej najlepszego swiatowego czasu w samych gaciach z bone sword & shield Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 18 listopada 2014 Opublikowano 18 listopada 2014 Ma ktoś z was cyfrową wersję HD na PS3? Miałbym jedno pytanie jeśli tak. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 18 listopada 2014 Autor Opublikowano 18 listopada 2014 ja mam płytową wersje hd, dorwałem na allegro, nie chciało mi sie bawić w płacenie w japonskim sklepie Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 18 listopada 2014 Opublikowano 18 listopada 2014 Szczęściarz. Dawno nie grałem w monhuna i pograłbym, ale na stacjonarnej konsoli. Nie mam wiiu więc zostaje ta gra na ps3. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 18 lutego 2015 Autor Opublikowano 18 lutego 2015 (edytowane) uwaga!!! jak by ktoś był zainteresowany na allegro pojawił sie portable3 HD na ps3!! (ja już go kiedyś dorwałem gdy sie pojawił właśnie na allegro) http://allegro.pl/monster-hunter3rd-hd-ver-ps-3-unikat-i5094765687.html wiem że teraz wszyscy grają w 4, ale jak by ktoś był zainteresowany to wrzucam zwłaszcza że cena jest przystępna (ja swoją kupiłem chyba za 170zł z pół roku temu) edit oczywiście jest to wersja japońska w krzaczkach Edytowane 18 lutego 2015 przez Yano Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 18 lutego 2015 Opublikowano 18 lutego 2015 Omg jak tanio, CZEMU NIE MAM PIENIEDZY ;_; Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 19 lutego 2015 Autor Opublikowano 19 lutego 2015 widze że ten p3hd już sprzedany, ktoś od nas kupił? pochwalcie sie Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 19 lutego 2015 Opublikowano 19 lutego 2015 Podrzucilem linka na te grupę monhunowa, stamtąd kupił koleś Cytuj
lechu 21 Opublikowano 19 lutego 2015 Opublikowano 19 lutego 2015 Jam mam trójkę na WiiU więc Portable 3rd mnie tak raczej mao interesi. Chyba że jedynie jako wartość kolekcjonerska, to faktycznie +15 do ego ;-) Ale to już chyba i tak wolałbym jakąś figurkę na półce postawić. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 19 lutego 2015 Opublikowano 19 lutego 2015 Portable 3rd, a 3 Ultimate to dwie różne gry Cytuj
lechu 21 Opublikowano 19 lutego 2015 Opublikowano 19 lutego 2015 No nie takie znowu różne. Grałem w obie, różnica taka że w portablu nie ma walk wodnych, za to są nowe miejscówki. No i wioska bardziej wypasiona niż ta z 3/3U. Wanna i te klimaty ;-) Ale monstery w 3U są chyba wszystkie te co w portablu + te wodne z podstawki, których na PSP/PS3 nie było. Cytuj
gkihdghdhj 354 Opublikowano 19 lutego 2015 Opublikowano 19 lutego 2015 Szkoda, że podzieliłeś się tym linkiem, za taką cenę to bez namysłu bym wziął Może w końcu czas zakupić to z Japonii, bym se grał na PS3... Jest może możliwość transferu save'ów PSP/PS3? Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 19 lutego 2015 Autor Opublikowano 19 lutego 2015 chyba jest ale nie wiem czy z pirata zadziała. ale nie jestem pewny czy jest w sumie, ja zaczynałem od nowa Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi