Gość Grzegosz Opublikowano 22 sierpnia 2010 Opublikowano 22 sierpnia 2010 Odnośnie recenzji jakiegoś eRPeGa w 155. numerze PE - "dungeons" w języku polskim, to wcale nie "dungeony", jak twierdzi autor, lecz po prostu "lochy". Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 24 sierpnia 2010 Opublikowano 24 sierpnia 2010 mam takie pytanie - czemu niektóre teksty sa wyjustowane a inne nie? (mowie o numerze 156 nie chcialo mi sie sprawdzac innych) mysalelem że to moze zalezy od dizału (recki/newsy/itp) ale wydaje sie że to dosyć losowa sprawa Cytuj
Obsolete 973 Opublikowano 25 sierpnia 2010 Opublikowano 25 sierpnia 2010 A nie wielka litera? Niekoniecznie, problem z mówieniem o majuskule jest inny. Można pisać wielką literą lub dużą literą, nie można z wielkiej litery i z dużej litery. Fakt, purysta napisze "wielką literą", ale akurat w tym wypadku alternatywa (przypominam, że alternatywa jest zawsze tylko jedna, a wpadkę z tym słowem też pamiętam) błędna nie jest. Nie. Prosty przyklad na dwie alternatywny rozlaczne: Art. 11. ust. 1 pkt 2 ustawy o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych - państwem macierzystym jest państwo członkowskie będące miejscem siedziby emitenta papierów wartościowych o charakterze nieudziałowym albo państwo członkowskie, w którym te papiery są lub będą dopuszczone do obrotu na rynku regulowanym, albo państwo członkowskie, w którym będzie przeprowadzona oferta publiczna tych papierów - według wyboru ich emitenta albo wprowadzającego. Nie ma za co. Cytuj
beavisbathol 1 Opublikowano 12 listopada 2010 Opublikowano 12 listopada 2010 Wczoraj znalazłem przypadkowego rodzyna. PE #159 strona 7 news na dole stronu "Gilbert i Schafer znowu razem". Jest tam zdanie: Ron Gilbert zakończył niedawno pracę nad sequelem DeathSpank: Thongs of Virtue. Nie wiedziałem, że DeathSpank dorobił się dwóch sequeli. Tak wynika ze zdania. Ale kwiatek. Cytuj
TeBe 142 Opublikowano 12 listopada 2010 Opublikowano 12 listopada 2010 DeathSpank: Thongs of Virtue to niekoniecznie jedna nierozłączna nazwa. Dwukropek pewnie został potraktowany przez autora newsa jako zwrot "o podtytule" lub coś w tym stylu. Trochę to niechlujne, ale niekoniecznie jest błędem, tak więc fail. Cytuj
Wielki K 94 Opublikowano 30 listopada 2010 Opublikowano 30 listopada 2010 (edytowane) Chyba jeszcze nikt nie podawał (co samo w sobie niewesoło świadczy o znajomosci geografii wśród kąsolomaniaków): Obecny numer (160) - recenzja nowego Bonda autorstwa Rogera i piekny fragment zdania "(...)zwiedzamy miejscówki takie jak Monako,(...) oraz spaloną afrykańskim słońcem Birmę". Niby jak to Cyganie śpiewają 'jedno jest słońce dla wszystkich' ale obstawałbym przy tym że Birmę pali jednak słońce azjatyckie. Edytowane 30 listopada 2010 przez Wielki K 1 Cytuj
ciwa22 856 Opublikowano 22 marca 2011 Opublikowano 22 marca 2011 (edytowane) Od paru lat frapuje mnie jedna rzecz w kwestii PSX Extreme. Dlaczego po (z tego co pamiętam) kilku zapowiedziach na łamach magazynu (a konkretniej w Kąciku Bijatyk) nie została zrecenzowana gra Neo Geo Battle Coliseum? Z góry dzięki za wyjśnienie moich wątpliwości w tej kwestii. Oczywiście interesuje mnie opinia osoby kompetętnej. Koniec komunikatu. Edytowane 22 marca 2011 przez ciwa22 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi