Gość mevek Opublikowano 5 lutego 2011 Opublikowano 5 lutego 2011 (edytowane) It all happens at the very end of Chapter 14. By that point, you've practically beaten the game, so this technique is mainly useful tyle dobrego z tego, ze to i tak juz koniec gry Edytowane 5 lutego 2011 przez mevek Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 5 lutego 2011 Opublikowano 5 lutego 2011 Moza potem zagrac NG+ z wymaksowanym wszystkim. Z reszta, niech ludzie sobie roba co chca, to jest psucie sobie zabawy. Pozbawiaja sie z miejsca elementu survivalu w grze, prujac przed siebie z wymaksowanym calym ekwipunkiem. Przechodzac teraz gre na NG+ na Zealocie gdzie mam max RIG i Staze z poprzedniego przejscia, gra mi sie DUZO latwiej niz na Survivalist. NG+ jest fajne na kolejne przechodzenie ale najwazniejsze jest to pierwsze podejscie do DS2. Cytuj
Gość mevek Opublikowano 6 lutego 2011 Opublikowano 6 lutego 2011 NG+ jest fajne na kolejne przechodzenie ale najwazniejsze jest to pierwsze podejscie do DS2. jeszcze zmienisz danie Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 6 lutego 2011 Opublikowano 6 lutego 2011 Wiesz, na razie brak mi czasu i odwagi do Hardcore. Nie wiem jak bym zareagiwowal planujac 1 save w 5 chapterze i zginal chwile przed nim. Do tego podejscia musialbym sie mentalnie przygotowac A grajac na Zealot gra mi sie latwiej niz na Survivalist z tego prostego wzgledu ze choc teraz 2 ciachniecia Nekro i leze, to i tak zginalem doslownie 2 razy bo wiem gdzie kto jest. Od 1 podejscia minelo malo czasu i dalej pamietam kto na mnie gdzie czeka. Caly czas mam zielonego riga i kupe kasy, bo z tamtego przejscia ponad 100 tysiecy kredytow bylo na starcie ;] Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 6 lutego 2011 Opublikowano 6 lutego 2011 (edytowane) Po 1h 15min. jestem gdzies w 4 chapterze. Szybko cos one lecą, a liże ściany... Mega zawód jak na ten moment, specjalnie grałem w nocy łudząc się, ze podskocze choc z raz, a tu du.pa. Zamiast horroru zaserwowali mi je.baną strzelaninke. Lokacje nie powalają swoim designem, jak grałem swego czasu w "jedynkę" to wrażenie robiła na mnie kazda miejscówka, a tutaj po zaje.bistym początku + metro gra niczym mnie nie zachwyciła. Na + na pewno muzyka i graficzka, no i fajnie ze Pan Hełmiasty nauczył sie gadac. Oby dalej było lepiej, początek nie nastraja mnie optymistycznie bo jak na razie to gra jest tylko dobra ( 7 ), a po tych wszsytkich reckach i wrażeniach ludzi nastawiłem się na hiciora. Edytowane 6 lutego 2011 przez XM16E1 Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 6 lutego 2011 Opublikowano 6 lutego 2011 (edytowane) Dobra jestem w 5 rozdziale. Także grałem w nocy, poziom trudności to survivalist. Gra nie straszy tylko trzyma w napięciu, jedynka pod tym względem była lepsza. Za to fabuła mnie bardziej intryguje i jest bardziej schizowo. Jest agresywniej i szybciej. Czy to dobrze czy źle jeszcze nie wiem. Edytowane 6 lutego 2011 przez MajorZero64 Cytuj
Gość Orzeszek87 Opublikowano 6 lutego 2011 Opublikowano 6 lutego 2011 gra pękła. poziom survaivorist w 9-10h (jakoś tak dziwnie szybko sie wydawało) na plus, grafika, oprawa audio, gadki issaca, latanie, patent z wywaleniem w próżnie, nowe nekromorfy, ogólnie udana kontynuacja, na minus: gra próbuje nieudolnie straszyć (może 3 akcje spowodowały skok ciśnienia), troche ułatwiona (zagadki raz spoglądne i wiem co zrobić),przegięcia (magiczne stroje issaca), troche dla mnie rozczarowująca fabula (imo) rozkręca się dopiero po 8 chapterze. ogólnie dam 8+/10 no i extraction za free mozna movem posmigac. gdyby pokusili się o mozłiwość uzywania stazy podczas przeładowania broni... hardcore chyba nie byłby taki hardcore. ale dobrze ze tak nie jest, irytuje ten fakt ale oki. czekam na część numer 3 Cytuj
TyskiPL 64 Opublikowano 6 lutego 2011 Opublikowano 6 lutego 2011 Już pomijając bekowy glitch heh ale skumajcie ile ma siana i Nodesów - wtf? Ciekawy glitch, a co do kasy i nodów - pewnie cheaty jakieś. Tak nawiasem taki trik jest dobry do nabicia trofeów za upgrade'y sprzętów. Tyle, że... to i tak oszustwo. Chociaż, czy jest to bardzo złe, jeśli ktoś raz przeszedł grę, normalnie, a potem gra drugi, czy trzeci raz tylko dla trofeów, bo chce potem sprzedać grę? Mam tutaj mieszane uczucia, proszę o opinie. gdyby pokusili się o mozłiwość uzywania stazy podczas przeładowania broni... hardcore chyba nie byłby taki hardcore. ale dobrze ze tak nie jest, irytuje ten fakt ale oki. czekam na część numer 3 Chwila, bo teraz nie wiem, czy dobrze rozumiem - jeśli użyje się w poziomie hardcore stazy i zacznie się przeładowywać broń, to ta od razu przestaje działać? Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 6 lutego 2011 Opublikowano 6 lutego 2011 Orzeszkowi chodziło raczej o to, że nie można zacząć przeładowywać broni i kiedy Isaac to robi jeszcze rzucić na przeciwnika staze. Cytuj
TyskiPL 64 Opublikowano 6 lutego 2011 Opublikowano 6 lutego 2011 Fakt, takie coś utrudnia grę. Za to plusem dla mnie było dodanie tych beczek stazy (nie wiem, jak je inaczej nazwać, bo tuby to z kolei brzmi dziwnie). Te mi już tyle razy skórę uratowały. Cytuj
Kalinho_PL 334 Opublikowano 7 lutego 2011 Opublikowano 7 lutego 2011 Z tego co czytałem to pojawiły się już glitche na kase i nody. Bardzo podejrzanym jest, że jeden z glitchy działa tylko z bronia DLC. Także, nie macie już u mnie respektu za zrobienie Zealota lub innego HC Cytuj
Fuji 1 Opublikowano 7 lutego 2011 Opublikowano 7 lutego 2011 Na HC to i tak nie działa bo żeby glitche na kase i nody działały musi robić save i chechpoiont, a jak wiemy mamy tylko trzy seav'y Więc tak naprawdę glich na nody to pomaga w osiągnięciu za upgrade. A ja musiałem przechodzić grę trzy razy. Cytuj
sprite 1 788 Opublikowano 7 lutego 2011 Opublikowano 7 lutego 2011 Świetna sprzedaż DS 2 http://www.ppe.pl/news-5662-Dead_Space_wciaz_lideruje.html Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 7 lutego 2011 Opublikowano 7 lutego 2011 (edytowane) Mają plusa za akcję z raptorami w tych kontenerach. Edytowane 7 lutego 2011 przez MajorZero64 Cytuj
Gość mevek Opublikowano 7 lutego 2011 Opublikowano 7 lutego 2011 (edytowane) Chwila, bo teraz nie wiem, czy dobrze rozumiem - jeśli użyje się w poziomie hardcore stazy i zacznie się przeładowywać broń, to ta od razu przestaje działać? na nic podobnego, co wyzej wymieniles nie natrafilem przez cala gre HC.moze przez to, za zawsze bylem gotowy z wczesniej przeladowanym gnatem ale jezeli, cos podobne juz mialoby byc to jest to Javelin Gun - ktory przez czas razenia pradem(R2), pozbawia nas wszystkich innych zdolonosci, jak: staza, czy przeladowywanie broni. oczywiscie jest na to sposob ;P Na HC to i tak nie działa bo żeby glitche na kase i nody działały musi robić save i chechpoiont, a jak wiemy mamy tylko trzy seav'y i jak by tego bylo malo, ostani schowek(pomieszczenie bonusowe z amunicja itd.), w ogole nie posiada nic z tych rzeczy, nawet nodes'ow brak - HC w czystej postaci Wiesz, na razie brak mi czasu i odwagi do Hardcore. Nie wiem jak bym zareagiwowal planujac 1 save w 5 chapterze i zginal chwile przed nim. Do tego podejscia musialbym sie mentalnie przygotowac tak, wiec dzis skonczylem HC, ktore zajelo mi ponad 28h(mowie tutaj o czasie, jaki byl mi potrzebny do poznania jej doglebnie, sam HC - 10:27), takze, jak sam wiesz trzeba sie dobrze przygotowac.dodam, ze HC to nic innego, jak tylko Zealot z obnizona iloscia Save'ow IMO = najlepszy SH jaki kiedykolwiek gralem na PS3. explozje, przeciwnicy, fabula to poprostu poezja, ktora ekscytowalem sie przez caly czas jej trwania. jeszcze nigdy nie czerpalem takiej przyjemnosci z pozyskiwania wiedzy nad dana gra, przy tym nie nudza sie ani troche. gre ukonczylem jakies 1h temu, a dlonie wciaz mi drza - chyba nie musze togo tlumaczyc Kozak w Choj! ___ p.s Big Boos'a, Nicole pojechalem w 30 sekund, bez sciemy! pozdro... Edytowane 8 lutego 2011 przez mevek Cytuj
daras 3 Opublikowano 7 lutego 2011 Opublikowano 7 lutego 2011 dodam, ze HC to nic innego, jak tylko Zealot z obnizona iloscia Save'ow A ja slyszalem, ze poziom jak na Normal Cytuj
Słupek 2 155 Opublikowano 7 lutego 2011 Opublikowano 7 lutego 2011 Gratulacje Mevek i przy okazji dzięki za spoiler odnośnie ostatniego bossa :confused: 10 rozdział szok i pozytywne zaskoczenie. No tego kompletnie się nie spodziewałem przy okazji ten chapter był straszniejszy niż pozostałe 9 heh. Ekstra były te momenty a raczej schizy w których Issac przypominał sobie akcje z jedynki. Aha z ręką na sercu w 10 chapterze autentycznie bałem się tak jak w jedynce. 1 Cytuj
TyskiPL 64 Opublikowano 7 lutego 2011 Opublikowano 7 lutego 2011 (edytowane) Jak ktoś chce, to mam kod do multi w DS2 do sprzedania. Chwila, bo teraz nie wiem, czy dobrze rozumiem - jeśli użyje się w poziomie hardcore stazy i zacznie się przeładowywać broń, to ta od razu przestaje działać? na nic podobnego, co wyzej wymieniles nie natrafilem przez cala gre HC.moze przez to, za zawsze bylem gotowy z wczesniej przeladowanym gnatem ale jezeli, cos podobne juz mialoby byc to jest to Javelin Gun - ktory przez czas razenia pradem(R2), pozbawia nas wszystkich innych zdolonosci, jak: staza, czy przeladowywanie broni. oczywiscie jest na to sposob ;P Ja to tam wiem, pytałem się tylko co do stazy, bo to mnie akurat zaskoczyło. Gratulacje Mevek i przy okazji dzięki za spoiler odnośnie ostatniego bossa :confused: Już tak się nie czepiaj jego spoilera. Po to jest używany skrypt "spoiler" i "/spoiler", żeby w razie ktoś nie chce spoilera czytać, żeby sobie nie otwierał schowanego fragmentu postu. Nie chcesz czytać spoilerów to nie czytaj i po problemie. A ja slyszalem, ze poziom jak na Normal Każdy gracz ma inne umiejętności, więc nie da się jednoznacznie powiedzieć, jak to z HC jest. Jeden gracz mi pisał z kolei, że to jak Survivalist. Edytowane 7 lutego 2011 przez TyskiPL 1 Cytuj
Słupek 2 155 Opublikowano 7 lutego 2011 Opublikowano 7 lutego 2011 A słyszałeś takie powiedzenie "widz z dala się nie wp...."? Spoiler był "odkryty" dopiero mod go "zamknął". zatkao kakao? 1 1 Cytuj
TyskiPL 64 Opublikowano 8 lutego 2011 Opublikowano 8 lutego 2011 To w takim razie zwracam honor. Cytuj
Gość mevek Opublikowano 8 lutego 2011 Opublikowano 8 lutego 2011 (edytowane) (...)przy okazji dzięki za spoiler odnośnie ostatniego bossa :confused: Przepraszam! nie chcialem narobic Bigosu Dzkieki.. @Szczurek -> za uratowanie Zadu i brak obarczania mnie warnem, dobrze wiesz, ze jeszcze jeden i mam zakaz udzielania sie a wracajac do tematu DS2 - podoba mi sie idea trubu HC, kiedy to wszyscy mamy jednakowe szanse na jego ukonczenie. nie ma mozliwosci NG+, czego nie mozna powiedziec o MGS'4. takie sa moje odczucia. Edytowane 9 lutego 2011 przez mevek Cytuj
QTF 8 Opublikowano 9 lutego 2011 Opublikowano 9 lutego 2011 (edytowane) pomimo posiadania save'a z pirwszej czesci nie dostałem Refurbished Plasma Cutter. Czy wiecie może co trzeba dodatkowego zrobić żeby ta broń się pojawiła? Podobny problem jest z Ignition - nie dostałem żadnego Haker Suit. Przeszedłem całą grę od Ignition i na żaden pokój z przedmiotami, które docelowo miały się odblokować, nie trafiłem. nie wiem czy zuwżyliście to że gra jest pełna "Ukrytych glichy", o co chodzi już piszę. Np. Security Suit musiałem kupiwać chyba już z 3 razy ponieważ jakimś cudem kasuje mi go z Bank i przenosi do sklepu jako nowość - co za głupota. O tym że rzeczy które powinny się pojawić i odblokować nie wspomne. A na konieć worto zauważyć znikające i mieszające się sejwy. WSTYD!! PS: proszę tym razem o pomoc z refurbished PC i z Haker Suit. Edytowane 9 lutego 2011 przez QTF Cytuj
Crying_Wolf 56 Opublikowano 9 lutego 2011 Opublikowano 9 lutego 2011 Właśnie, co z tymi save'ami? Platyne z DS mam, save'y mam, Ignition skończone i jedyne co znalazłem to kilka węzłów. Nie mam ani Plasma Cuttera ulepszonego, ani tego stroju z DS:I. Cytuj
Czezare 1 450 Opublikowano 9 lutego 2011 Opublikowano 9 lutego 2011 Właśnie, co z tymi save'ami? Platyne z DS mam, save'y mam, Ignition skończone i jedyne co znalazłem to kilka węzłów. Nie mam ani Plasma Cuttera ulepszonego, ani tego stroju z DS:I. Podobno mozna go dostac w pierwszym sklepie. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 9 lutego 2011 Opublikowano 9 lutego 2011 Ten stroj z Dead Space Ignition znajduje sie za drzwiami, ktore trzeba otworzyc przy uzyciu węzłów mocy Nie pamietam czy to juz w pierwszym rozdziale czy drugim. Jakby co to YouTube. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi