Gość Kyo Opublikowano 9 czerwca 2012 Opublikowano 9 czerwca 2012 Troszkę odkurzę temat - gra leżała na dysku przez ponad pół roku i wreszcie miałem chwilę żeby pograć. Pytanie do tych co grali już i skończyli: Czy w tej grze występują bossowie? Nie wiem ile jest chapterów ale strzelam że jakieś 14-18 - jestem w tej chwili w 11 chapterze i jakoś żadnego bossa nie spotkałem. Wątpię że był nim Brute a tym bardziej to coś wyrośnięte w przestrzeni kosmicznej gdzie przestawiamy anteny. Cytuj
darkknight 54 Opublikowano 9 czerwca 2012 Opublikowano 9 czerwca 2012 Jak mnie pamiec nie myli to chapterow jest 14.O bossach zapomnij, na samym koncu gry jest taki niby boss. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 9 czerwca 2012 Opublikowano 9 czerwca 2012 Niestety Najwieksza bolaczka DS2 to fakt, ze w przeciwienstwie do jedynki, brakuje jej bossow. Cytuj
Ken Marinaris 374 Opublikowano 10 czerwca 2012 Opublikowano 10 czerwca 2012 Jest 15 rozdzialow, a bossow nie ma Zreszta, jak juz kiedys pisalem, DS2 ustepuje jedynce. Ma lepsza grafe, wiecej wszystkiego, ale klimatu jej brak i starc z bossami wlasnie. Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 10 czerwca 2012 Opublikowano 10 czerwca 2012 Dzięki za wszystkie odpowiedzi. A jeszcze takie małe pytanie. Co przechodzi do New Game + ? Czy tylko bronie i stroje czy np. przedmioty też? Cytuj
Czimeq 43 Opublikowano 10 czerwca 2012 Opublikowano 10 czerwca 2012 (edytowane) Wszystko przechodzi do New Game +. Nawet można zmienić poziom trudności na wyższy/niższy i też będziesz wszystko miał (oprócz HardCore). Edytowane 10 czerwca 2012 przez Czimeq Cytuj
Gość Szprota Opublikowano 7 sierpnia 2012 Opublikowano 7 sierpnia 2012 nawet przyjemny ten multik, Cytuj
i_am_so_lame 6 Opublikowano 12 października 2012 Opublikowano 12 października 2012 Czy w tej grze tak często się ginie, czy ja jestem taki słaby ? Gram na poziomie trudności 'normal' ginę praktycznie co starcie z przeciwnikiem. Cytuj
Monac 1 Opublikowano 12 października 2012 Opublikowano 12 października 2012 Strzelaj im w kończyny. Najpierw rozwalasz nogi i jak się czołgają to strzelasz w ręce. Potem zdobędziesz nowe bronie, np. będziesz mógł jednym harpunem wycelowanym w korpus przybijać pokraki do ścian Cytuj
Karas 433 Opublikowano 13 października 2012 Opublikowano 13 października 2012 Potem zdobędziesz nowe bronie, np. będziesz mógł jednym harpunem wycelowanym w korpus przybijać pokraki do ścian Po co tracić ammo wystarczy kinezą podnieść odciętą kończynę i cisnąć w "oponenta" a otrzymamy ten sam efekt Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 13 października 2012 Opublikowano 13 października 2012 Potem zdobędziesz nowe bronie, np. będziesz mógł jednym harpunem wycelowanym w korpus przybijać pokraki do ścian Po co tracić ammo wystarczy kinezą podnieść odciętą kończynę i cisnąć w "oponenta" a otrzymamy ten sam efekt Akurat na normal to nie robi, i tak amunicji jest nadmiar. Cytuj
decoyed 707 Opublikowano 30 października 2012 Opublikowano 30 października 2012 Pierwsza czesc ogralem juz jakis czas temu na X'a i jakos tak zakup 2ki odkladalem na pozniej. Dzieki PS+ nareszcie dorwalem sie do gierki. Jestem w trakcie 11 rozdzialu (na normal) i musze stwierdzic to samo co juz nie raz czytalem/slyszalem - strach sie ulotnil. Gra dalej ma niesamowity klimat ale juz nie ma tego napiecia przy wchodzeniu do nowego pomieszczenia co w jedynce. Potworki tez jakos tak latwiej padaja, ammo w sumie nigdy nie brakuje. Dalej oceniam gre bardzo wysoko i chetnie zagram w kontynuacje ale mam nadzieje, ze nie wyjdzie z tego juz totalna 'szczelanka'. Cytuj
triboy 979 Opublikowano 30 października 2012 Opublikowano 30 października 2012 Nawet się nie przyznawaj, że masz grę z plusa, bo są na forum użytkownicy gotowi ukamienować każdego plusowca A z tym strachem i brakiem napięcia to się nie zgodzę. Spróbuj zagrać na najwyższych poziomach trudności - zmienisz zdanie Hard to the Core! Cytuj
decoyed 707 Opublikowano 30 października 2012 Opublikowano 30 października 2012 To jak na mnie nakrzycza to na pewno mi Sony zabierze plusa... Chetnie sprawdze po pierwszym podejsciu jak ten hc sie sprawdza. Cytuj
MEVEK 3 552 Opublikowano 30 października 2012 Opublikowano 30 października 2012 Dzieki PS+ nareszcie dorwalem sie do gierki. szkoda, ze ja nie trafiam na takie okazje w + co inni czekam na recenzje z HttC, hi hi.. Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 31 października 2012 Opublikowano 31 października 2012 jak komuś za dużo amunicji niech odpala zealot bez new game+. wydaje mi się, że narzekanie na grozę bierze się po prostu z tego, że to sequel i powiela schematy jedynki, nia ma takiego zaskoczenia jak przy pierwszym dead space. jak dla mnie to dwójka nic nie traci, a momentami przewyższ jedynkę pod względem klimatu. początek to istne trzęsienie ziemi i mimo że nic nie wyskakuje z za winkla i nie spada nam na głowę , to wczówka w horror jest niesamowita. brakuje mi hardkora do platyny , a minęło już trochę czasu i pozapominałem co gdzie i jak. chyba będę to przechodził z jakimś walkthrou. Cytuj
decoyed 707 Opublikowano 31 października 2012 Opublikowano 31 października 2012 (edytowane) Slonce swieci przez okno ale nie moglem sie doczekac zakonczenia gry. W trakcie dnia gra sie duzo gorzej ale co tam. Mimo narzekania na mniejsza ilosc grozy to i tak jest to jeden z lepszych horrorow w jakie gralem. Uwielbiam SH i RE ale one nie trzymaja ostatnio niestety poziomu (w szczegolnosci RE). Za to Dead Space godnie je zastapil. Mam nadzieje, ze na 3ciej czesci sie nie skonczy. Odpaly Isaac'a niesamowicie budowaly klimat gry. Motyw z okiem przy koncu gry za(pipi)isty (cenzura widze dziala...). Nie bede wyjasnial szczegolow jak ktos jeszcze nie zagral, ale jak dla mnie to najlepsza scena w grze. Zrobie sobie kilka dni przerwy i zabiore sie za poziom hard core. Nie wiem jak dam rade przejsc calosc zapisujac jedynie 3 razy (gulp). Edytowane 31 października 2012 przez decoyed Cytuj
mr_pepeush 96 Opublikowano 9 grudnia 2012 Opublikowano 9 grudnia 2012 mam pytanie o stronę techniczą. dziś dwukrotnie gra najpierw zgubiła głos a potem (po kilku-kilkunastu sekundach) zawieszała się cała konsola. czy problem jest komuś znany? mieliście takie historie? Cytuj
Crying_Wolf 56 Opublikowano 9 grudnia 2012 Opublikowano 9 grudnia 2012 Ja kilkanaście razy przebiegłem DS2 i nic takiego nie miałem. Wydaje mi się, że miałem podobne objawy przy Enslaved jak mi konsola umierała. Cytuj
MEVEK 3 552 Opublikowano 9 grudnia 2012 Opublikowano 9 grudnia 2012 (edytowane) Ja kilkanaście razy przebiegłem DS2 i nic takiego nie miałem. Wydaje mi się, że miałem podobne objawy przy Enslaved jak mi konsola umierała. podpisuje sie pod tym.. cala splatynowalem, bez ani jednego zająknięcia. jesli to prawda to przykro mi pepe, ale najbliższe premiery Cie ominą Edytowane 9 grudnia 2012 przez MEVEK Cytuj
mr_pepeush 96 Opublikowano 9 grudnia 2012 Opublikowano 9 grudnia 2012 (edytowane) Ja kilkanaście razy przebiegłem DS2 i nic takiego nie miałem. Wydaje mi się, że miałem podobne objawy przy Enslaved jak mi konsola umierała. nie przeklinaj... (pipi) mać, jak się okaże, że padnie, to chyba się zapłacze... odkupiłem ją od brata w sierpniu chyba, była naprawdę mało używana... nawet nie chce myśleć, że coś może się z nią wydarzyć... :confused: EDIT: Wolf, a u Ciebie zakonczylo sie to totalna smiercia konsoli? w necie wyczytalem, ze to tylko laser prawdopodobnie umiera... Edytowane 9 grudnia 2012 przez mr_pepeush Cytuj
Crying_Wolf 56 Opublikowano 9 grudnia 2012 Opublikowano 9 grudnia 2012 U mnie się skończyło YLODem i po kilku reanimacjach totalnym zgonem. Jeżeli to laser to nie ma się co ma martwić, tanie to i łatwo samemu (tzn. z YouTube) wymienić. Cytuj
mr_pepeush 96 Opublikowano 10 grudnia 2012 Opublikowano 10 grudnia 2012 już się rozpisywałem o tym, ale tutaj też dodam, skoro część zagląda tylko tu... płyta ma skazę i to chyba nie ryska, tylko w głębszej warstwie coś siedzi. filmy na blu ray chodzą f pyte. gry z dysku hasają aż miło. grałem wczoraj parę godzin w DMC2 HD i też żadnego zgona konsoli nie było. w dead space tkwiłem w miejscu, gdzie zbiera się figurkę Peng. Przy piętnastej próbie gra puściła mnie dalej i kiedy już myślałem, że wszystko jest ok, to pod koniec rozdziału znów się wywaliła... gra z wymiany, wysłałem pytanie o to do kontrahenta, mam nadzieję, że uczciwie odpowie, to by mnie uspokoiło jeśli potwierdziłby, że gra miała buga a tak to nawet nie mam u kogo sprawdzić na innej konsoli Cytuj
Kalinho_PL 334 Opublikowano 10 grudnia 2012 Opublikowano 10 grudnia 2012 grałeś używając jakiś glitchy? gra wtedy potrafi zgłupieć Cytuj
mr_pepeush 96 Opublikowano 10 grudnia 2012 Opublikowano 10 grudnia 2012 coś Ty... uczciwa gra, nawet nie wiem czy są tam jakieś glicze ;/ to było pierwsze przejście, nie było sensu nawet szukać oszukiwanek, bo gram na normalu i poziom trudności jest... no, umómy się by nie rozmawiać o oczywistym choć jak pomyślę to jednego oszustwa użyłem, ale raczej niegroźnego, dodatkowo chyba powszechnego wśród posiadaczy kolekcjonerki lub użytkowników zakupionych dodatków; chodzi o mnożenie pocisków do detonatora - numer ze strzałem, rozbrojeniem bomby, sprzedaniem broni do sklepu i zakupu nowej sztuki z kolejnymi pociskami; to się robi na kolekcjonerce lub dodatku, bo wtedy broń jest za free w sklepie; ja żadnego z nich nie mam, więc zrobiłem to, bo chciałem wbić trofika za rozwalenie tripodów w windzie, a nie miałem tam jeszcze schematu na amunicję do detonatora, więc nie mogłem normalnie jej kupić... wbiłem trofik, wczytałem zapis sprzed kombinowania i poleciałem dalej... no ale to nie jest żadne glitch, gdzie naginamy rzeczywistość czy coś duplikujemy... zwykły zakup robiłem za kredyty zebrane i zyskane ze sprzedaży zebranego inwentarza dodatkowo grę ciągnę - tak jak napisałem - na zapisie sprzed tej machlojki; Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi