Skocz do zawartości

Dead Space 2

Danonek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No zobaczymy jak to jest z tym czasem gry, jedni piszą, że jest dłuższa niż jedynka, inni z kolei piszą o 8-9h max.

Przy okazji odniosę się jeszcze do poziomu hardcore, to jest dobry sposób na walkę z rynkiem wtórnym. Kto jest bardziej ambitny, gry się szybko nie pozbędzie, a przynajmniej zanim nie zaliczy głównego wyzwania. Żeby to zrobić trzeba będzie grę poznać bardzo dokładnie, wiedzieć kiedy robić save'a, by się nie naciąć, a na to trzeba poświęcić więcej czasu i tak to się nakręca.

Opublikowano

A z kolei na innym forum typek pisał, że od razu zaczął grać na hardcore O_o

Ja w każdym razie zacznę od normala i powoli coraz wyższy poziom. Tak robiłem w DS1 - najpierw normal, potem hard i w końcu najwyższy hard, w końcu do platyny i tak grę trzeba przejść było z 3 razy, a hard to był dla mnie jak trening przed najwyższym hardem. Podobnie potraktuję DS2, w końcu ja szukam gry do odstresowania się, nie do męczenia się od razu z najwyższym poziomem trudności.

Opublikowano (edytowane)

To dajmy na to, że każdy save będzie co 5 chapter (5-10-15). No i dochodzimy do np 9 giniemy i wracamy do 5 (a jakieś 2-3h w plecy) hahah. To będzie naprawdę wyzwanie, jeżeli komuś się uda to wielki szacunek dla niego naprawdę. Chyba, że będą jakieś sposoby jak to bywa czasami np kody, bugi w sklepie itd

Jesli w grze jest 15 chapterow... to stawiam, ze save bedzie w 4, 8 i 12 :) . No bo po co sejwowac w 15 jak jest koniec gry. Chyba, ze 3 sejwy beda z "wlacznie z sejwem po napisach koncowych" :ninja::turned: .

Na HC bedziemy sr.ac w majty :potter:

Edytowane przez daras
Opublikowano

To dajmy na to, że każdy save będzie co 5 chapter (5-10-15). No i dochodzimy do np 9 giniemy i wracamy do 5 (a jakieś 2-3h w plecy) hahah. To będzie naprawdę wyzwanie, jeżeli komuś się uda to wielki szacunek dla niego naprawdę. Chyba, że będą jakieś sposoby jak to bywa czasami np kody, bugi w sklepie itd

Jesli w grze jest 15 chapterow... to stawiam, ze save bedzie w 4, 8 i 12 :) . No bo po co sejwowac w 15 jak jest koniec gry. Chyba, ze 3 sejwy beda z "wlacznie z sejwem po napisach koncowych" :ninja::turned: .

Na HC bedziemy sr.ac w majty :potter:

Ja mam nadzieję, że te 3 save'y będą kiedy to ja sam zadecyduję o zapisie, a nie z góry narzucone 3 miejsca.

Opublikowano

Przecież to by była totalna głupota jakbyśmy mieli z góry narzucone miejsca do sejvovania.

No chyba czegoś takiego nie będzie...

Swoją drogą wprowadza to małe planowanie-strategie jak rozplanować-zaliczyć hardcora.

Opublikowano (edytowane)

Ja w każdym razie zacznę od normala i powoli coraz wyższy poziom. Tak robiłem w DS1 - najpierw normal, potem hard i w końcu najwyższy hard, w końcu do platyny i tak grę trzeba przejść było z 3 razy, a hard to był dla mnie jak trening przed najwyższym hardem. Podobnie potraktuję DS2, w końcu ja szukam gry do odstresowania się, nie do męczenia się od razu z najwyższym poziomem trudności.

ja zaczynam z najmocneszego, jaki jest.

bedzie ciezko, mroczno i z zaskoczeniem, a przy okazji rozplanuje sobie, jak grac przy "HardCore", coby pozniej nie miec

z tym wiekszych klopotow, tak ja to widze.

Edytowane przez mevek
Opublikowano (edytowane)

A ja właśnie ograłem DS:Ignition... Dzizas co za śmiecisko ;/

To nagroda za przejście, taki strój w DS2:

223pxisaacsuit2hacker.png

I oprócz tego ekskluzywne audiologi, siano, apteczki, nodes-y.

Odwrotnie niż Komodo myślę, że warto jednak się przemęczyć z tą kupą dla samych nagród do DS-a drugiego (bo historia-komiks to shit). Swoją drogą jestem ciekaw ile kombinezonów będzie bo z samych pre orderów-bonusów naliczyłem 3. Do tego w samej grze pewnie będą i jako dlc tak jak w jedynce. W sumie to fajnie oby się różniły nie tylko wyglądem.

Edytowane przez SłupekPL
Opublikowano

Nie no, to na serio są tylko 3 zapisy? Dżizas, nici z platyny :/

MBeniek - no właściwie większość komiksów skupia się wokół Ishimury i Znaku, filmy skupiają się wokół gier, więc specjalnie komiksami nie warto się interesować.

Opublikowano

bez przesady :)

jeśli gra nie będzie trudniejsza od 1 części to nie powinno być problemu... cały sprzęt i ulepszenia pewnie też przejdą z poprzedniej rozgrywki i już będzie dosyć łatwo... ja grając w DS1 na ostatnim poziomie miałem pod koniec prawie 500.000 kredytów, z którymi nie miałem co zrobić, a w sejfie tyle apteczek i innego sprzętu, że 5 minut przewijałem listę... a ktoś jeszcze napisał, że w DS2 staza odnawia się samoistnie.... ;)

Opublikowano

Szacun dla VG. W dobie, gdzie graczy traktuje sie jak idiotow i prowadzi za raczke od punktu A do B, tworza gre, ktora jest na najnizszym poziomie trudnosci przystepna dla wszystkich, ale takze na najwyzszym powoduje to, ze zaliczenie jej jest naprawde sporym wyzwaniem.

Opublikowano

jeśli gra nie będzie trudniejsza od 1 części to nie powinno być problemu... cały sprzęt i ulepszenia pewnie też przejdą z poprzedniej rozgrywki i już będzie dosyć łatwo... ja grając w DS1 na ostatnim poziomie miałem pod koniec prawie 500.000 kredytów, z którymi nie miałem co zrobić, a w sejfie tyle apteczek i innego sprzętu, że 5 minut przewijałem listę... a ktoś jeszcze napisał, że w DS2 staza odnawia się samoistnie.... ;)

O ile pamiętam to Steve powiedział, że zaczynasz od zera na Hard Core. W DS1chyba też się zaczynało od zera, chyba, że się użyło glitcha z save'em.:teehee:

Opublikowano

W DS1 poziom niemożliwy zaczynało się nie mając dosłownie nic. Trzeba było już znać lokację wszystkich tych dysków mocy, bo kasy nie starczało często nawet na apteczkę. Przecierpiałem ten niemożliwy i to ledwo, korzystając z ułatwień, jakie się dało wyciągnąć. Tak więc grę musiałem zapisywać co chwilę, no bo po prostu nie dawałem rady. A tutaj 3 zapisy, to akurat twoje "bez przesady" jest nie na miejscu :confused:

Ok fajnie, VC nie prowadzi graczy za rączkę, ale z tym limitem save'ów po prostu przegięli <_<

Opublikowano (edytowane)

No coz, trzeba bedzie rozplanowac strategie nie tylko wirtualnie ale tez w zyciu prywatnym, co by czmychnac "przygode" w 4 wieczory...

Oraz fakt- w DS1 na "new game +" nie dalo sie zmienic poziomu trudnosci.

Edytowane przez daras
Opublikowano

Chwila chwila, ludzie, co wy wygadujecie teraz? :confused: Zwyrodnialec - DLC mówiące zupełnie o innych ludziach, z innym systemem sterowania itd. nazywasz rżnięciem klientów? No bez jaj! Dla mnie właśnie byłoby to głupie, że kurcze gram cały czas Isaackiem, a tu nagle zmiana na Murdocka.

Pikol - brak coopa do DLC to mogę zrozumieć, ale jeśli marudzisz na brak coopa w DS2 to już po prostu żal :down: Do takiej gry dawać tryb współpracy? Bez jaj.

Tak w ogóle teraz się zacząłem zastanawiać, czy może wśród nekromorfowych bossów znajdzie się... doktor Mercer ^_^ Zwariowany i durny doktorek, ale chyba pamiętacie co się z nim w końcu stało na Ishimurze? Może jakoś przedostał się na Sprawl?

Opublikowano

W DS1 poziom niemożliwy zaczynało się nie mając dosłownie nic. Trzeba było już znać lokację wszystkich tych dysków mocy, bo kasy nie starczało często nawet na apteczkę. Przecierpiałem ten niemożliwy i to ledwo, korzystając z ułatwień, jakie się dało wyciągnąć. Tak więc grę musiałem zapisywać co chwilę, no bo po prostu nie dawałem rady. A tutaj 3 zapisy, to akurat twoje "bez przesady" jest nie na miejscu :confused:

Ok fajnie, VC nie prowadzi graczy za rączkę, ale z tym limitem save'ów po prostu przegięli <_<

może i tak, nie pamiętałem jak to jest bo zagrałem w niemożliwy poziom po kilkunastu miesiącach od przejścia gry. używałem tylko plasma cuttera i wszystkiego miałem pod dostatkiem, a pieniędzy nie było już na co wydawać... no może troche oszukiwałem bo miałem już DLC scorpion suit i heavy damage pack.. a skoro już miałem to nie wypadało nie używać :P

mam już swój egzemplarz DS2, ale siedzę w pracy do późnej nocy :sweat:

urlop przydałby się...

W demie DS2 najbardziej zajarałem się swobodnym lataniem - ten patent jest rewelacyjny, nawet nie ma porównania do starego skakania po ścianach.. walka i eksploracja wchodzi w zupełnie inny wymiar...