Sqtr78 1 038 Opublikowano 5 maja 2011 Opublikowano 5 maja 2011 Patche i tak mozesz pobrac niezaleznie od tego czy PSN dziala czy nie wiec nawet jesli to zaczynaj na luzaku Cytuj
Gość konstant Opublikowano 5 maja 2011 Opublikowano 5 maja 2011 Patche i tak mozesz pobrac niezaleznie od tego czy PSN dziala czy nie wiec nawet jesli to zaczynaj na luzaku Tego to nie wiedzialem;) Co przejsc pierwsze - DS2 czy Extraction ? Zeby lepiej zaglebic sie w fabule (oczywiscie skonczylem DS1). Cytuj
Arkady 1 038 Opublikowano 5 maja 2011 Opublikowano 5 maja 2011 Extraction jest jak zapewne wiesz prequelem do DS1, nic nie stracisz jak zagrasz dopiero po skończeniu DS2. Cytuj
schabek 5 352 Opublikowano 10 maja 2011 Opublikowano 10 maja 2011 Są polskie napisy? Bo gram sobie, pudełko po polsku, instrukcja po polsku, a gra po angielsku Pamiętam że DS1 miał polskie napisy a tu chyba dupcia. Cytuj
Berion 207 Opublikowano 10 maja 2011 Opublikowano 10 maja 2011 (edytowane) Patche i tak mozesz pobrac niezaleznie od tego czy PSN dziala czy nie wiec nawet jesli to zaczynaj na luzaku Serwerów z łatami nie wyłączyli. Nie można powiedzieć, że PSN jest od tego nie zależne bo na PSN składa się kilkadziesiąt serwerów... Do DS2 wyszła jedna łata, która odblokowuje DLC... które jest na płycie... Oczywiście po stosownym zakupie. Takie czasy. Extraction jest jak zapewne wiesz prequelem do DS1, nic nie stracisz jak zagrasz dopiero po skończeniu DS2. Powiedziałbym, że nawet nic nie straci jeśli wcale w to nie zagra. Nędza. Nie gustuję w "celownikach na szynach" i nie widzę niczego wartościowego w tym tytule, więc pewnie jestem stronniczy. Nie pociągnęli nawet grafy tylko dali port 1:1 z Wii. Edytowane 10 maja 2011 przez Berion Cytuj
Gość konstant Opublikowano 7 czerwca 2011 Opublikowano 7 czerwca 2011 Czy tak samo jak w pierwszej czesci jedynymi sensownymi gnatami sa Plasma Cutter i Line Gun ? Cytuj
Crying_Wolf 56 Opublikowano 7 czerwca 2011 Opublikowano 7 czerwca 2011 Nie, Plasma i Line to najnudniejsze bronie w tej części według mnie. Są bardzo dobre ale inne są równie dobre/lepsze i fajniej się z nich korzysta. Cytuj
Gość konstant Opublikowano 7 czerwca 2011 Opublikowano 7 czerwca 2011 W takim razie w co jeszcze warto inwestowac? Cytuj
Crying_Wolf 56 Opublikowano 7 czerwca 2011 Opublikowano 7 czerwca 2011 Jevelin Gun, Force Gun, Ripper, Contact Beam, Detonator. Cytuj
pawelgr5 1 569 Opublikowano 11 lipca 2011 Opublikowano 11 lipca 2011 Czy ktoś mógłby łaskawie wytłumaczyć mi (najlepiej jak cholernemu noobowi) jak mam sobie ściągnąć DS:E z PSN za darmo (kupiłem edycję kolekcjonerską a kod który wpisałem dodał mi tylko dwie bronie i jeden kombinezon)?? Nie widzę nigdzie w "extras" opcji ściągnięcia owej gry a na sklepie nadal za 55zł. Z góry dzięki za pomoc!! Cytuj
Crying_Wolf 56 Opublikowano 11 lipca 2011 Opublikowano 11 lipca 2011 Masz w XMB opcję wyboru Extraction. Gra jest na płycie z DS2. 1 Cytuj
pawelgr5 1 569 Opublikowano 11 lipca 2011 Opublikowano 11 lipca 2011 Hmmm dzieki chłopaki! Dosyc szybko zawsze przełączam sie po XMB i przysięgam że za pierwszym razem nie widziałem tej opcji Sprawdziłem właśnie i jest Cytuj
Berion 207 Opublikowano 12 lipca 2011 Opublikowano 12 lipca 2011 Pod ikonką z płytą, pojawi się "ikonka z płytą, a na niej bąblem". Klikasz, instalujesz, czekasz sto lat, by potem stwierdzić że to nędzna, nic niewarta budżetówka. Niby fajnie bo niby prequel, niby fajnie że opowiada historię od wydobycia Znaku, aż po "epidemię" na Ishimurze, ale to niestety tylko "celownik na szynach", gra wydana na siłę, prosta i stosunkowo nieskomplikowana. Odpuściłem sobie na pierwszym bossie (za cienki byłem, potrzebny raczej Move żeby sensownie grać). Cytuj
pawelgr5 1 569 Opublikowano 12 lipca 2011 Opublikowano 12 lipca 2011 Pod ikonką z płytą, pojawi się "ikonka z płytą, a na niej bąblem". Klikasz, instalujesz, czekasz sto lat, by potem stwierdzić że to nędzna, nic niewarta budżetówka. Niby fajnie bo niby prequel, niby fajnie że opowiada historię od wydobycia Znaku, aż po "epidemię" na Ishimurze, ale to niestety tylko "celownik na szynach", gra wydana na siłę, prosta i stosunkowo nieskomplikowana. Odpuściłem sobie na pierwszym bossie (za cienki byłem, potrzebny raczej Move żeby sensownie grać). Mam Move i uwwielbiam "celowniczki" Poza tym samo uniwersum DS jest dla mnie bardzo ciekawe wiec nawet Ignition (czy jakos tak) zakupiłem ostatnio na promocji. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 12 lipca 2011 Opublikowano 12 lipca 2011 potrzebny raczej Move żeby sensownie grać). I tylko z tym się zgodzę. Move zdecydowanie lepiej się sprawdza niż DS3 bo po chwili granie na padzie zaczęło mnie męczyć, choć jestem skory do pochwał, że Move to nie mus, żeby w to zagrać. Jest to bardzo solidny celowniczek, po prostu. Mam Move i uwwielbiam "celowniczki" Poza tym samo uniwersum DS jest dla mnie bardzo ciekawe wiec nawet Ignition (czy jakos tak) zakupiłem ostatnio na promocji. A więc zdecydowanie można Ci to polecić. Cytuj
Crying_Wolf 56 Opublikowano 12 lipca 2011 Opublikowano 12 lipca 2011 Skoro temat trochę odżył to się podzielę linkiem. Ostatnio przeczytałem streszczenie Dead Space: Martyr. Jeżeli lubicie uniwersum to zdecydowanie warto przeczytać. Książka/streszczenie jest prequelem do wszystkich rzeczy dziejących się od DS: Extraction/Dead Space 1. Wyjaśnia kilka spraw i według mnie rzuca trochę światła na trzecią część (miejsce akcji). Link: http://deadspace.wikia.com/wiki/Dead_Space:_Martyr Cytuj
SpacierShark123 1 518 Opublikowano 12 września 2011 Opublikowano 12 września 2011 Ktoś kto posiada wersję Pal gry i gra po sieci mógłby coś dla mnie zrobić? Chodzi mi o to aby taka osoba stworzyła konto na US i zobaczyła czy ea pass do gry online jest przypisany do gry czy może jednak do konsoli i na kontach o innych regionach gra będzie działać.Bym był naprawdę bardzo wdzięczny. Cytuj
mattpsx 1 Opublikowano 25 października 2011 Opublikowano 25 października 2011 pytanko z mojej strony, jak stoja obie czesci dead space pod wzgledem fabuly tzn wciaga jest tajemniczo czy tez moze prostolinijnie pytam bo dwie czesci tego horroru sa dosc tanie a jako ze nie mialem przyjemnosci zagrac.. wiec wole najpierw spytać Cytuj
Crying_Wolf 56 Opublikowano 25 października 2011 Opublikowano 25 października 2011 Tak, fabuła jest bardzo dobra. Tak jak napisałeś - jest tajemniczo. Pierwsza część jest trochę bardziej tajemnicza niż druga, ale nadal obie są bardzo dobre. Do tego polecam po skończeniu każdej części oglądać animowane filmy. Kolejność: Dead Space --> Dead Space Dawnfall --> Dead Space 2 --> Dead Space Aftermath. Jak ci się poszczęści to może dostaniesz jeszcze Dead Space 2 Limited Edition i będziesz miał na płytce za darmo Dead Space Extraction, który jest prequelem do Dead Space 1. Zdecydowanie warto zapoznać się z tym uniwersum. 1 Cytuj
mattpsx 1 Opublikowano 25 października 2011 Opublikowano 25 października 2011 Dziekuje slicznie za wyczerpujacą odpowiedz Cytuj
Berion 207 Opublikowano 26 października 2011 Opublikowano 26 października 2011 Pierwsza część to survival horror, druga to - można rzecz - tpp shooter. IMHO. Cytuj
mattpsx 1 Opublikowano 26 października 2011 Opublikowano 26 października 2011 Obczailem kilka recenzji i jest klimacik tylko na pierwszy mozna by rzecz doslownie rzut oka strasznie razi gra swiatel to znaczy jak koles uzywa bodajże pily plazmowej czy czego tam to jest taki blysk a to bije po oczach w tej sprawie moze gamma kolorow pomoze Cytuj
triboy 1 020 Opublikowano 3 listopada 2011 Opublikowano 3 listopada 2011 (edytowane) Pierwsza część to survival horror, druga to - można rzecz - tpp shooter. IMHO. I na dodatek jakiś taki łatwawy. Przechodzę pierwszy raz na "Zealot" i pierwszy trudny moment miałem na sam koniec siódmego chaptera. Teraz jestem w ch 10, na szczęście od ch 8 jest ciutkę trudniej, zdarzyły się momenty, które musiałem kilka, kilkanaście razy powtarzać - super, mam nadzieję, że jeszcze się rozkręci. Niestety amunicji jest pod dostatkiem, w przeciwieństwie do "straszaków". DS3 pewnie będzie jak RE4/5. edit: Obecnie ch 13, tak jak pisałem wcześniej, od końcówki ch 7 gra nabrała rumieńców. Nie jest to może poziom wyzwalający irytację, ale są lokacje, przy których musiałem się pomęczyć. Edytowane 6 listopada 2011 przez triboy Cytuj
Sylvan Wielki 4 756 Opublikowano 6 listopada 2011 Opublikowano 6 listopada 2011 Jak wspominałem ostatnio, spodobało mi się to, co napisał Butcher. Szło to tak "twierdzenie, że DS2 nie jest horrorem, to zgrywanie piep**** cwaniaka". Jakoś tak. Czym DS2 od poprzedniczki się różni.... Fakt, jest nieco więcej tałatajstwa do przetrzebienia, ale nie umniejsza to kompletnie temu co oferuje klimat. Momenty są, i to częste, gęste. Ale jak widzę, że 3/4 osób z mojej listy grało w Dead Space II (w poprzedniczkę podobnie0 o godz. 16. to czego oni oczekują. Nie twierdzę, że Berion tak robił, ale nie popieram nazywania tej gry strzelanina, tym bardziej, że na "easy" to jeszcze w Rambo można się pobawić, a na wyższych (nie licząc medium) poziomach już tak bogato z apteczkami/amunicją nie jest. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi