Gooral 9 Opublikowano 27 listopada 2009 Opublikowano 27 listopada 2009 (edytowane) Witam, zastanawiam się od niedawna nad kupnem napędu Blu-ray do mojego kompa pod TV i znalazłęm najtańszy napęd na Allegro w kwocie 279zł dobrze mi znanej firmy Liteon. Pytanie zachodzi następujące - czy ta cena sugeruje, ze to chłam nad chłam wśród napędów Blu-ray czy można się nad nim zastanowić i filmy Blu-ray będzie odtwarzał tak samo dobrze jak napędy za 500 czy 1000zł? http://www.allegro.pl/item828417424_liteon_ihos104_sata_blu_ray_combo_truetheater_hd.html#gallery Edytowane 27 listopada 2009 przez Gooral Cytuj
Gość Opublikowano 27 listopada 2009 Opublikowano 27 listopada 2009 Dla mnie Lajtony to synonim budżetowego chłamu który działa, bo działa ale jak długo, to nikt nie wie Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 27 listopada 2009 Autor Opublikowano 27 listopada 2009 (edytowane) Ja na DVD liteona nigdy nie narzekałem. A kilka latek już go mam. Bardziej kaprysna jest moja druga nagrywarka samsunga, która czasem potrafi mielić płytę perfekcyjnie czystą od rys. Teraz nawet w Xklocku mam liteona i działa on znakomicie bez jakichkolwiek problemów Co do napędu Bluary - chodzi mi o to by kupiony film BD działał mi tak jak powienien. Z tym problemów chyba nie powinno być? Edytowane 27 listopada 2009 przez Gooral Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 27 listopada 2009 Opublikowano 27 listopada 2009 gooral ps3 kupuj a nie inwestuj w marne substytutki Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 27 listopada 2009 Autor Opublikowano 27 listopada 2009 (edytowane) No właśnie załozyłem ten temat byście mi wytłumaczyli dlaczego, według was, ten napęd Blu-ray za 300zł jest marny i dlaczego nie będzie się nadawał do oglądania filmów BD? Edytowane 15 grudnia 2009 przez Gooral Cytuj
Gość Opublikowano 27 listopada 2009 Opublikowano 27 listopada 2009 No ja Tobie przedstawiłem moją opinię o tej firmie. Miałem nagryware lajtona i dziś dałem ją za free kumplowi, bo już jakiś czas temu wyleciała z mego pieca przez to, że była cholernie głośna i niszczyła co drugą płytę ;/ Nigdy więcej Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 27 listopada 2009 Autor Opublikowano 27 listopada 2009 TO może się zapytam inaczej - jaki wewnętrzny napęd BD mam kupic. Bo PS3 do ogladania filmów za tyle siana nie kupię na bank. Media Center będzie mi do tego służyło a ono juz stoi pod Tv i czeeka na dokończenie w postaci napędu BD i porządnej karty dzwiękowej. Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 27 listopada 2009 Opublikowano 27 listopada 2009 BD - plextor lub jakis pioneer ew. sony muzyczna - xonar od asusa z tym, ze to juz sa koszta 1,5 ps3 ;] no chyba,ze nie zalezy ci na jakosci Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 27 listopada 2009 Autor Opublikowano 27 listopada 2009 (edytowane) Tak Xonar D1 będzie. A co do BD - umie mi ktoś napisać co jest nie tak z BD za 300zł. To, że BD zewnętrzne kosztują sporo siana to każdy wie bo potrafi sobie sprawdzić jak się ceny kształtują. Ale ja się zastanwaim co jest nie tak z wewnętrznym, pecetowym BD za 300zł lub za 400zł, że odradzacie. Plextora mi nie proponuj bo tyle siana na napęd HD nie wydam. Gdybym miał na te dwie rzeczy wydać 1500zł to oczywiste jest, że kupiłbym PS3 do filmów. Ale chcę wydać maks 600zł więc napęd BD może być co najwyżej za 400zł. EDYTA: Znalazlem fajnego Pionerka: http://www.allegro.pl/item823548404_pioneer_bdc_202bk_nagrywarka_combo_blu_ray_dvd_gw.html Edytowane 15 grudnia 2009 przez Gooral Cytuj
Gość Opublikowano 27 listopada 2009 Opublikowano 27 listopada 2009 Ja nie wiem co jest nie tak z tym lajtonem i być może nic nie jest nie tak i jest on uber Ale z tych dwóch [lajton i pjonier] brałbym w ciemno pjoniera. Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 27 listopada 2009 Autor Opublikowano 27 listopada 2009 (edytowane) pewnie i wezmę pionerka ale (pipi)a już myślałęm, że 100zł jestem wstanie zaoszczędzić na napędzie. Taki ze mnie skąpiec BTW ma ktos z was podłączonego Xonara Dx lub D1 do ampli przez optyka? Zapewne różnica pomiędzy integrą ALC861 a Xonarem D1 po podłączeniu do mojego ampli będzie słyszalna ale warto się zapytać przed zakupem. kto pyta nie błądzi Edytowane 27 listopada 2009 przez Gooral Cytuj
Gość Opublikowano 27 listopada 2009 Opublikowano 27 listopada 2009 Wątpię żeby tutaj ktokolwiek miał Xonara. Toż to w polszy fanaberią jest w ogóle karta dźwiękowa inna niż integra Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 27 listopada 2009 Autor Opublikowano 27 listopada 2009 A tam gadasz. Na PCLabie co drugi siedzi na Xonarze DX Cytuj
Gość Opublikowano 27 listopada 2009 Opublikowano 27 listopada 2009 Ja piszę o NASZYM forumie A co do różnicy, to bankowo usłyszysz. Nie bój żaby Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 27 listopada 2009 Opublikowano 27 listopada 2009 (edytowane) Gooral: Nie rób sobie jaj i zafunduj 2 minutowy romans z google Tutaj masz test tego liteona, w plusach jest "good video playback". http://www.cdrlabs.com/Reviews/lite-on-ihos104-4x-bd-rom.html Tu masz kolejny - "It works great for watching movies" http://computershopper.com/hard-drives-burners/reviews/lite-on-ihos104-bd-rom Edytowane 27 listopada 2009 przez donsterydo 1 1 Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 27 listopada 2009 Opublikowano 27 listopada 2009 Skoro do Xa laduja Lajtony wiec chyba to nie jest mega chlam jak naped Thomson w pierwszym Xie ktory malo co czytal. PS2 badz PS3 naped DVD/Blu jest od Sony? To chyba musi byc jakis shit bo napedy nigdy nie byly mocna strona w konsoli Playstation chyba ze cos innego kladaja 1 Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 27 listopada 2009 Autor Opublikowano 27 listopada 2009 (edytowane) Ja piszę o NASZYM forumie A co do różnicy, to bankowo usłyszysz. Nie bój żaby Napisałeś "tosz to w polszy" więc myślałem, że mówisz o całej Polsce bez podziału na fora. A że pecetowa brać w większości się zbeira na PCL więc o tym forum wspomniałem w swoim poście. Donsterydo dzięki za linka zara przeczytam. Łap plusa ode mnie Edytowane 27 listopada 2009 przez Gooral 1 Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 27 listopada 2009 Opublikowano 27 listopada 2009 Łap jeszcze jeden - "Superb playback with minimal specs required" http://www.thebestcasescenario.com/?q=node/435 2 Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 27 listopada 2009 Autor Opublikowano 27 listopada 2009 (edytowane) Z tej ostatniej recki do której link podałeś wychodzi na to, że Liteon za 280zł to mega wypaśny deal. Za te siano świetny odtwarzacz filmów BD. Ja tam łykam Edytowane 27 listopada 2009 przez Gooral Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 28 listopada 2009 Opublikowano 28 listopada 2009 Oczywiście nie biorę na siebie odpowiedzialności za ewentualne rozczarowanie Ale recki są dosyć jednoznaczne, w każdej pojawiał się chyba ten sam minus, że to nie nagrywarka Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 28 listopada 2009 Autor Opublikowano 28 listopada 2009 (edytowane) A dlaczego miałbym na ciebie zrzucić odpowiedzialność za ewentualny nieudany zakup? Przecież to nielogiczne jest. Odpowiedzialnośc mogę zrzucić conajwyżej na tych, którzy pisali recenzję i na siebie Edytowane 28 listopada 2009 przez Gooral Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 28 listopada 2009 Opublikowano 28 listopada 2009 Jak coś idzie nie tak to zawsze trzeba znaleźć kozła ofiarnego Jak to mówią, life is brutal and full of ZASADZKAS Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 29 listopada 2009 Opublikowano 29 listopada 2009 Obojetnie czy kupic liteona za 300zl czy plextora za 2000zl to jakosc obrazu i tak bedzie ta sama. Budujesz Media Center wiec nagrywarki nie potrzebujesz wiec bierz najtanszy naped BD jaki jest dostepny. I tak jest ich na tyle malo i sa na tyle swieze, ze nie wiadomo czy po miesiacu zepsuje sie Litek lub Plextor. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi