Skocz do zawartości

Backdash.pl

Di

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Skoro konkurencja nie śpi... :wink:

SDTekken, TekkenZaibatsu, EventHubs, SRK, DustLoop ? czy te nazwy są Wam znajome? Jeśli interesujecie się takim gatunkiem gier, jakim są bijatyki, to pewnie znacie przynajmniej jedną z tych stron. Czy nie męczy Was przeglądanie wielu stron w poszukiwaniu różnego rodzaju informacji informacji, na dodatek po angielsku? W końcu Polacy nie gęsi...

No i gdzie znajdują się materiały od naszych rodaków? I właśnie dlatego zdecydowałem się na stworzenie strony Backdash. My, Polacy, nie mamy się czego wstydzić, jeśli chodzi o bijatyki. Dlaczego więc nie pokazać tego światu? Najwyższa pora.

Z wymienionych wyżej powodów postanowiłem stworzyć coś nowego. Ilość niemal 12 tysięcy odwiedzin w ciągu 11 dni świadczy o tym, z jak dużym zainteresowaniem jest śledzony rozwój strony.

BACKDASH.PL to serwis tworzony dla Was ? graczy ? przez Was samych. To Wy nadsyłacie różnego rodzaju materiały ? czy to filmy czy teksty ? i dzielicie się nimi z innymi fanami bijatyk. Oczywiście sama redakcja, która w chwili obecnej jest kompletowana, nie ma zamiaru spać. Newsy to zaledwie szczyt góry lodowej tego, co chciałbym robić na Backdashu. Polski Joybox? Pierwsze w Polsce podcasty na temat bijatyk? Poradniki? Relacje na żywo z turniejów? Wszystko zależy od Waszego zainteresowania. Część z wymienionych przeze mnie planów jest już w trakcie realizacji.

Swoje materiały nadesłały już takie osoby jak VHO [TcT], Frizen, Cambion [A-Team] czy Sepkong, Tundra, Manieq [TLT] czy HateMe!, ale swoją zaoferowało więcej :smile:

backdash1.jpg

W tej chwili Backdash jest zorientowany głównie na Tekkena, ale jeśli znajdą się osoby chętne do pisania na temat innych gier, to oczywiście pozostałe działy również będą rozbudowywane :smile:

PS. Wiem, że na razie graficznie nie jest ciekawie, jednak za możliwość edycji stylów CSS na Wordpressie, na którym został założony Backdash, trzeba zapłacić. Jeśli serwis będzie się dalej prężnie rozwijał - pomyśli się :thumbsup:

Edytowane przez Di
  • Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Odwiedzam Backdash bardzo często, uwielbiam kreatywne gamingowe blogi na poziomie, szczególnie te utrzymane w dobrym tonie. Szacunek za utrzymywanie wyższego poziomu kultury jak i codzienny wkład w zawartośc strony. Tak trzymaj, Di !

Opublikowano

Właśnie o to chodziło :thumbsup: . Ktoś się w końcu za to wziął, no a tym kimś nie mógł być nikt inny jak "naczelny redaktor polskiego Tekkena" (bo Mashter to już emeryturka :P ). Wreszcie nmłodsze pokolenia nie będą musiały wertować TZ i czytać miliony bezsensownych postów na dodatek wprowadzających w błąd, tylko będą mogły wejść na BD i w rodzimym języku znaleźć sprawdzone przez "fachowców" porady dotyczące samej gry czy też konkretnej postaci. :good2:

Opublikowano

Wreszcie nmłodsze pokolenia nie będą musiały wertować TZ i czytać miliony bezsensownych postów na dodatek wprowadzających w błąd,

Najlepsze jak nooby z Filipin albo Malezji kłócą się o jakiś oczywisty banał,który jest do sprawdzenia w sekundę przez kilka postów jednocześnie nawzajem się wyzywając :lol:

To mnie zawsze rozbrajało w tej stronce.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Swoją droga byłbym rad gdyby ludzie grający dobrze (a widać to chociażby na turniejach) jakimiś postaciami zadali sobie trochę trudu (jakieś 25 minut na practice) i spisali bardziej przydatne juggle do swoich postaci, a następnie przesłali je Di który mógłby wrzucić je na BD. Piszę to bo lubię, obczajając jakąś postać, posprawdzać również jej podstawowe versusowe juggle i nie tracić na to 3h wertowania bezsensownych postów na TZ :wacko: .

ZRÓBMY WIEĆ WSPÓLNIE JAKĄŚ POLSKĄ STRONKĘ O TEKKENIE, GDZIE NIE TRZEBA BĘDZIE PRZEGLĄDAĆ 1000 STRON FORUM ABY ZNALEŹĆ JAKIEŚ PODSTAWOWE JUGGLE.

Jak narazie tylko ja i jeszczę kilka osób (którym jestem bardzo wdzięczny) pospisywaliśmy juggle do postaci które ogarniamy i zamieściliśmy je na BD. Zapraszam więc kolejne osoby do jakiejś inicjatywy dla dobra polskiego Tekkena. :thumbsup:

http://backdash.wordpress.com/2009/12/15/juggle-od-was-dla-was/

Edytowane przez Cambion
Opublikowano (edytowane)

No to czekamy, Tenshi :smile:

Wczoraj Nevan wysłał mi juggle do Anki, dziś od oTOMo dostałem juggle do Paula. Sam dziś i/lub jutro spiszę akcje do Pandy/Rogera/Fenga.

Interes się rozkręca - tak trzymać! :smile:

Edytowane przez Di
Opublikowano (edytowane)

Ściany będą tam, gdzie juggle, razem z akcjami po low parry. A jeśli chodzi o top 10 ciosów, to to jest często subiektywna kwestia, bo np. postać ma więcej niż 10 świetnych ciosów, w związku z czym takie tematy będą na forum. Na przykład TUTAJ jest top 10 ciosów dla Marduka.

Edytowane przez Di
Opublikowano

super strona...merytorycznie i technicznie,tylko prosze czy mozna zrobic ladniejsze logo??te jakos mi nie pasuje,straszna kolorystyka,ale chyba wiem czemu taka;p

Opublikowano (edytowane)

Nad kolorystyką popracujemy jak przeniesiemy się na własny serwer. Nie chcę płacić $15, żeby móc zmodyfikować plik CSS ;] Chciałbym, żeby dominowały kolory czerwony i czarny (+ biały dla napisów).

A na forum zrobimy fajną skórkę, jak przeniesiemy stronę i zaparkujemy domenę :smile:

Edytowane przez Di